Julian Assange in de problemen: Zweden heropent verkrachtingszaak

Als hij schuldig is moet hij natuurlijk keihard gestraft worden.

Toen hij onder dwang de ambassade van Ecuador in Londen verliet dacht Julian Assange ongetwijfeld dat het grootste gevaar voor hem was dat hij uitgeleverd zou worden aan de Verenigde Staten. Die beschuldigen hem immers — terecht — van het delen van staatsgeheimen… en van het in gevaar brengen van de levens van talloze Amerikaanse bondgenoten. Als hij inderdaad uitgeleverd wordt (en veroordeeld) moet hij rekening houden met een straf van maximaal vijf jaar.

Nou, slecht nieuws voor de grondlegger van WikiLeaks: Zweden heeft laten weten dat het de verkrachtingszaak tegen hem heropend heeft. In Zweden kun je, bij veroordeling, daar tussen de vier en tien jaar voor krijgen. Let wel, vier jaar is minimaal: minder kun je niet krijgen. En tien jaar is maximaal: meer kun je niet krijgen (per geval).

Het is dus best mogelijk dat hij eerst vijf jaar wordt vastgezet in Zweden en daarna voor een jaar of vijf in Amerika. Aangenomen dat hij schuldig bevonden zal worden, natuurlijk.

Ik zou zeggen: daar komt hij er nog genadig vanaf ook. Laten we niet vergeten dat hij letterlijk tientallen mensen in gevaar heeft gebracht door de documenten via WikiLeaks ongeredigeerd te publiceren, waardoor de namen van Afghaanse ‘agenten’ (en anderen) van de Amerikanen op straat kwamen te liggen. Deze man is gewetenloos.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Nuts

  Deze man is een held…

  Die zogenaamde geheim agenten die hij geopenbaard had zijn CIA ratten van de Illuminatie…

  Dit Zweeds nep aanklacht is om hem JUIST uit Amerika te houden nu Trump aan de macht is…

  Trump is de Deep State aan het elimineren en Assanger is een belangrijke getuige tegen deze Deep State figuren….

  Hillary en Obama gaan aan de galg in Gitmo…

  Waarom denk je anders dat Gitmo zo is uitgebreid door Trump en de militairen ?

  Waarom denk je dat Assanger riep om Trump ?

  Hoe kan het dat Hillary nog steeds niet veroordeeld is voor landverraad in het email schandaal ?

  Wie beschermd haar ?

  Ga Fox en verschillende Q anons volgen met een schaal popcorn erbij….en geniet…

  Bertus,

 2. Tman

  Uitleveren aan de VS die oproerkraaier,daar weten ze wel raad met hem,regelrecht naar de bajes,alwaar hij zelf verkracht gaat worden afgaand op zijn verwijfd smoelwerk!

  1. Joop Klepzeikert

   Aanklagers in de Verenigde Staten zien geen brood meer in de vervolging van Julian Assange: parool.nl/nieuws/vs-zal-julian-assange-niet-vervolgen~b5fd3043/

 3. Rien Noppen

  “Deze man is gewetenloos.”

  Inderdaad.

  1. edoc431

   nee hoor

  2. Joop Klepzeikert

   @trol Rien: Dit stuk gaat niet over jou. Narcistische dorpsgek.

   1. Matig rechts

    😀

   2. Sealgaire

    Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 4. Joop Klepzeikert

  Om ervoor te zorgen dat hij hoe dan ook gestraft kan en zal worden gaat extreem socialistisch Zweden dus nu ook weer om z’n uitlevering vragen.
  De zaak was gesloten omdat er 0,00 bewijs te vinden was voor die zogenaamde verkrachtingszaak. Nu het erop begint te lijken dat hij niet rechtstreeks uit Engeland aan USA uitgeleverd zal worden gaan ze het zo maar weer proberen.
  Hij zal en moet hoe dan ook bloeden voor wat hij gedaan heeft.
  De harde waarheid over een foute overheid naar buiten brengen zal hoe dan ook bestraft worden. Ook als de aanklagers in de Verenigde Staten geen brood meer zien in de vervolging.
  Zie: parool.nl/nieuws/vs-zal-julian-assange-niet-vervolgen~b5fd3043/

 5. tomygun

  Zweden de linkse mafklappers hoeveel echte verkrachtingen
  aanrandingen , moorden waar niets mee gedaan is ?
  OOOOO maar dat is anders dat is de islam.

 6. Regina

  Julian Assange is een held. Het is werkelijk een grof schandaal dat iemand die criminaliteit onthult daarvoor bestraft wordt.

 7. Kristalix

  Opsluiten deze zwans, sleutel weggooien.

  1. Joop Klepzeikert

   @Kristalix: Het artikel over Timmerzwans staat hieronder.

 8. Rosasolis

  Waar er bewijs is van verkrachtingen is, is er geen enkele reden om dit ziekelijke wezen
  te steunen. Laat hij blijven oprotten in een gevangenis. Wie heeft dit kl–tzaak nodig?!

  1. toetssteen

   Rosasolis
   Ehm, ingetrokken aanklacht? Door het OM geseponeerd? Waar ziet u bewijs?

   1. Rien Noppen

    Voor die verkrachtingszaak zal het bewijs nog moeten worden geleverd. De zaak lijkt wel sterk maar is nog onder de rechter.

    Kwalijker is de manier waarop Assange in collaboratie met de Russen de Amerikaanse verkiezingen bewust en op criminele wijze heeft beïnvloed. Trump was zonder hem niet aan de macht gekomen.

    1. Sealgaire

     Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 9. Florissa

  Hij moet lekker in het zonnetje gaan zitten, en als hij lekker op kleur is wordt hij vrijgesproken ,zo doen Zweden dat .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.