WUT? Ierse sociaaldemocraat voert campagne voor Frans Timmermans: 'Hij belooft huizen te bouwen!'

WUT? Ierse sociaaldemocraat voert campagne voor Frans Timmermans: 'Hij belooft huizen te bouwen!'

In Ierland. Wat?

Dit is toch niet te geloven? De leider van de Ierse sociaaldemocratische partij, Brendan Howlin, heeft op Twitter zijn steun uitgesproken voor de kandidatuur van Frans Timmermans voor president van de Europese Commissie, een positie die nu nog bekleed wordt door de immer dronken Jean-Claude Juncker.

"When @TimmermansEU was in Ireland last week," schrijft Howlin, "he restated his pledge to use EU funds to support public #housing. Every vote in the #EP2019 elections will help determine who is President of the next Commission (to replace Juncker). Elect @Labour MEPs for a democratic Social Europe!"

Met andere woorden, Howlin steunt Timmermans omdat die beloofd heeft dat hij als president van de Europese Commissie ervoor zal zorgen dat de EU public housing betaalt in Ierland. Met andere woorden, hij is van zins om Europese fondsen te gebruiken om Ierse steun te kopen voor zijn kandidatuur.

En raad eens wie dan opgezadeld worden met de rekening? Juist: dat zijn dan weer de Nederlandse (en Duitse, en Deense) belastingbetalers. Die mogen dit soort omkoopprojecten (want dat zijn het) betalen. Met een vriendelijke groet erbij van Fransje Timmermans, die dan heel trots kan zijn dat hij hoegenaamd de machtigste man van Europa is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer