Julian Assange in de problemen: Zweden heropent verkrachtingszaak

Geen categoriemei 13 2019, 13:00
Als hij schuldig is moet hij natuurlijk keihard gestraft worden.
Toen hij onder dwang de ambassade van Ecuador in Londen verliet dacht Julian Assange ongetwijfeld dat het grootste gevaar voor hem was dat hij uitgeleverd zou worden aan de Verenigde Staten. Die beschuldigen hem immers -- terecht -- van het delen van staatsgeheimen... en van het in gevaar brengen van de levens van talloze Amerikaanse bondgenoten. Als hij inderdaad uitgeleverd wordt (en veroordeeld) moet hij rekening houden met een straf van maximaal vijf jaar.
Nou, slecht nieuws voor de grondlegger van WikiLeaks: Zweden heeft laten weten dat het de verkrachtingszaak tegen hem heropend heeft. In Zweden kun je, bij veroordeling, daar tussen de vier en tien jaar voor krijgen. Let wel, vier jaar is minimaal: minder kun je niet krijgen. En tien jaar is maximaal: meer kun je niet krijgen (per geval).
Het is dus best mogelijk dat hij eerst vijf jaar wordt vastgezet in Zweden en daarna voor een jaar of vijf in Amerika. Aangenomen dat hij schuldig bevonden zal worden, natuurlijk.
Ik zou zeggen: daar komt hij er nog genadig vanaf ook. Laten we niet vergeten dat hij letterlijk tientallen mensen in gevaar heeft gebracht door de documenten via WikiLeaks ongeredigeerd te publiceren, waardoor de namen van Afghaanse 'agenten' (en anderen) van de Amerikanen op straat kwamen te liggen. Deze man is gewetenloos.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten