LOL! Frans Timmermans tijdens debat met Euro-lijsttrekkers: ‘Ik krijg inderdaad te veel betaald!’

timmermans-persco
Foto: Frans Timmermans tijdens een persconferentie in polen, juni 2018. Bron: Magda W. PL / YouTube.

Meneer vindt 30.000 euro per maand toch wel wat veel. Joh.

Thierry Baudet en Mark Rutte waren niet de enigen die gisteren in debat met elkaar gingen over de Europese Unie. De lijsttrekkers van maar liefst twaalf nationale partijen deden dat óók, en wel bij de NOS. Hoewel dat debat min of meer ging zoals je vooraf had verwacht (weinig echt spektakel, ook al omdat de lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen over het algemeen toch net een beetje minder indrukwekkend zijn dan die van de Tweede Kamerverkiezingen) waren er wel degelijk mooie en veelzeggende momenten.

Mijn favoriete moment? Frans Timmermans — lijsttrekker van de PvdA — die onder druk van de SP toegaf dat hij als Eurocommissaris belachelijk veel betaald krijgt.

Meneer krijgt maandelijks maar liefst 30.000 euro bijgeschreven. Dat komt dus neer op 360.000 per jaar, wat het dubbele is van het salaris van premier Rutte. “Het kan zeker soberder,” aldus Timmermans in een understatement van jewelste. Hilarisch genoeg gaf hij vervolgens ook aan dat hij daar persoonlijk weinig aan kan doen. Die salarissen worden bepaald, en ja, hij heeft dat maar min of meer te accepteren. (Wat erg he, voor hem? Vre-se-lijk. Je zou maar ongewenst zoveel geld krijgen iedere maand!)

Het goede nieuws voor Timmermans? Het staat hem natuurlijk vrij om een groot deel van dit bedrag elke maand weer aan goede doelen te schenken. Me dunkt dat dergelijke stichtingen maar al te blij zijn met een vast inkomen uit de kas van de PvdA’er. Misschien dat hij even contact met ze kan opnemen. Wel zo prettig voor zijn eigen gemoedsrust; hij hoeft zich dan immers niet meer schuldig te voelen over het feit dat hij knetterrijk aan het worden is.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Wanneer zou Frans voor het laatst gehuild hebben. Vind ik toch wel een relevante vraag. dus..

  1.   

   Frans huilt zich iedere avond in slaap. Uit zelfmedelijden. Omdat de wereld zo dom is om niet te begrijpen dat hij, Frans, de beste is van allemaal.

   1.   

    Ruiter,++++++

   2.   

    Franz, der Uberschwanz!!

 2.   

  Schrans Timmerfrans is een smerige linkse dief, dat wisten we al.
  Deze land en volksverrader klimt naar te grote hoogte,
  het is hoogste tijd dat deze zakkenvuller van deze hoogte te pletter valt.

  Stem tegen elitaire machtswellustelingen,
  Stem voor minder EU,
  Stem tegen links,
  Stem daarom op FvD!

  1.   

   Als je minder EU wil zal je toch echt PVV moeten stemmen hoor.

  2.   

   @CAB
   Weet je wie ook een smerige rechtse zakkenvuller is— De voormalige Belg in NewYork wonende Eppink.

   1.   

    1 rechtse tegen 100 linkse , de kogel kwam van links

   2.   

    @Meester Kong. Derk Jan Eppink is een JERK! (Engels voor idioot). Is het waar, dat dit man dat de FvD gisteren vertegenwoordigde, woont in New York?!
    Ik denk dat het zal voor velen die de debat van gisteren zag, duidelijk zijn, dat dit saai man geen enkele talent heeft. Misschien leed hij aan jet-laag of was onwel,
    maar behalve de typische retoriek van de FvD had hij niets interessant te vertellen.

   3.   

    Leg mij dit eens uit. Onderbouw je commentaar nou eens.
    Stem vandaag een anti EU partij.
    Stem PVV of FvD.

 3.   

  Hij was vast een van diegenen die er vlak na de euro weer 30%
  bij kreeg bij het al vorstelijke inkomen.

 4.   

  Ja, bijvoorbeeld een donatie aan de voedselbanken in nederland: dat steeds vaker bezocht wordt door mensen die armer geworden zijn.

 5.   

  zakkenvullers die de anderen de maat nemen

 6.   

  die 360.000 die hij geloof ik al 4 jaar ontvangt is 1.440.000 is alleen nog maarhet vaste salaris daarnaast zijn er nog de onkostenvergoedingen ( waar een normaal mens gewoon van kan leven) en die enorme pensioen opbouw en dat ze veel eerder met pensioen mogen als het werkende volk.
  ik zou ook met een lachend gezicht gezegd hebben dat het wel wat minder kon, maar dat ik daar niks aan kan veranderen ook al ben ik zo ongeveer de baas daar.

  1.   

   U vergeet, de baantjes carrousel, in commissies en andere flauwekulgroepjes, die per maand worden afgerekend. Je kan als EU-zitter in de vijf jaren dat je er mag zitten, miljonair worden en tot je dood toe, ook blijven.

 7.   

  Quote……Timmerfrans: erase single, monocultural nation states” and accelerate the process in which “every single nation on earth must eventually become diverse”
  ….
  Nu kent u zijn agenda en bedoelingen!!
  Weg met deze “weg met ons” vreetzak!!
  Stop de machtswellustelingen van de eu!!
  Stem een pro Nexit partij!!

 8.   

  Elke cent die Timmerzwans betaald krijgt is er 1 teveel. Die zakkenwasser zou ons moeten betalen om z’n rotte kop open te mogen trekken.

 9.   

  Ik heb de hele debat tussen de 12 partijen gezien, die bij mij zeer slordig overkwam, vooral de duidelijke oneerlijke deeltijd voor commentaren van alle politieke leiders, of vertegenwoordigers. Het was duidelijk dat degene die de meeste tijd had gekregen voor zijn meningen, was Timmermans. Ja wat praat hij bijzonder mooie Nederlands,
  wat in tegenstelling was met dat lelijke nasale, platte taal van de TV omroepster.
  Misschien niet zo’n belangrijke vraag van mij: maar HOE is het mogelijk dat dit leider
  zoveel spraak tijd kreeg, om steeds maar te herhalen dat wij moeten een “sociale
  Europa” hebben, terwijl de E. de Lange moest heel snel achter elkaar binnen enkele seconden vertellen dat de CDA komt op voor vrede, en een progressief, sterke Europa.

 10.   

  Hij liegt in zeven talen, hij pijpt in zeven talen, hij zwijgt in zeven talen= ZEVENTALGVOLKSVERLAKKER

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!