Oostenrijkse bondskanselier Kurz: ‘Schrap duizend EU-verordeningen en geef bevoegdheden terug’

Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz laat er geen gras over groeien. Twee weken voor de Europese verkiezingen zet hij flink druk op de ketel: ‘Schrap duizend Europese verordeningen of geef de bevoegdheden terug aan de lidstaten. Dat meldt het ANP via The Post Online.

In heel heldere taal ligt hij zijn opmerkingen toe: “Geen mens heeft Europese richtlijnen nodig over de bereiding van schnitzels en frieten”, aldus de regeringsleider. Het moge duidelijk zijn dat Kurz het helemaal heeft gehad met “regelwaanzin” en “betutteling” vanuit de EU.

Ook geeft hij aan dat mensen juist snakken naar een fatsoenlijk antwoord op vragen rondom de thema’s van veiligheid, buitengrenzen of klimaat. De EU heeft aantoonbaar een veel te trage reactiesnelheid op dergelijke ontwikkelingen.

Kurz vertaalt het volkssentiment helder en uit zich zeer kritisch. Dit zijn langzamerhand steeds meer partijen en kopstukken aan het doen. Ook heeft dit een steeds meer merkbaar effect op pro-EU partijen, die nu vooral spreken van ‘bij de EU blijven, om te hervormen’.

Maar het triest aan deze noodzaak tot hervorming is dat al lang en breed bekend was wat de fundering van de EU had moeten zijn: democratisch, kleinschalig, gericht op economische samenwerking en ter bevordering van Europese landen. Daar hoefde geen nieuwe vorm van democratie voor te worden bedacht en daar waren ook geen ondoorgrondelijke regels en procedures voor nodig. In plaats daarvan heerst dus ook terecht het beeld van graaiers, beroepsvergaderaars, kartelvormingen, lobbycratie, onnozele bureaucratie en EU-propagandisten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Rien Noppen

  “Geen mens heeft Europese richtlijnen nodig over de bereiding van schnitzels en frieten”

  Klopt, en beter kun je de ridicule demagogie van eurosceptische populisten ook niet samenvatten.

  1. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2. Matig rechts

   #Negeer Noppen, deze linkse trol lijd aan psychose

   1. Original NL

    Dus rijp voor d66!!

 2. Jumping

  Had Nederland maar zo’n, sterke eerlijke kerel als MP.
  Maar Nederland heeft Rutte, de persoon van de vele leugens.
  Rutte de persoon die meer op heeft met Brussel dan met Nederland.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Original NL

   Het ruikt hier naar appel….

  2. Henk-Jansen

   Niemand gaat volledig eerlijk door het leven, zelfs de door u zo bewierookte Wilders en Baudet niet. Dat u het de heer Rutte zo zwaar aanrekent is dus nogal hypocriet.

   1. Zouaaf

    Trump liegt er op los, en krijgt een veer bij elke leugen.

   2. Raveltje

    Dat klopt. In de 70er jaren ging het al fout, toen alle
    Kleine bedrijfjes er werden uitgejaagd. Er steeds meer
    bureaucratie kwam,en daarmee steeds meer geharrewar.
    Rutte maakt dat alleen maar erger. De ene crisis na de andere.
    Altijd die bezuinigingen, je wordt er poepie van.

  3. Rien Noppen

   Ik ben enorm dankbaar voor het feit dat ons land niet wordt bestuurd door een onnozele populist als Sebastian Kurz.

   Je mag er toch niet aan denken?

   1. toetssteen

    @R
    Een onnozelaar die het gymnasium afrondde, zijn dienstplicht vervulde, maar zijn studie rechten afbrak……..
    En gij?

    1. Rien Noppen

     Het verbaast me helemaal niet dat jij Sebastian een enorm goede bestuurder vindt, Toetssteen. Ik denk dat hij net zo goed is als Wilders en Baudet. Wat denk jij?

     1. toetssteen

      @R
      Wat ik denk is dat u eens antwoord moet geven op het voorgelegde, maar blijkbaar gaat u zulks boven de pet.

      Nite.

    2. Joop Klepzeikert

     Rientje heeft 24 jaar over de OLO gedaan en toen maar een diploma gekregen, omdat ze haar helemaal zat waren op die school. Daarna heeft ze 1 uur gewerkt, waarna haar werkgever haar eruit getrapt heeft, wegens grote muil, stompzinnig wauwelen en totaal incompetent. Zelfs niet geschikt om de vloer te vegen. Sindsdien heeft Rientje nooit meer gewerkt.
     Wel krijgt Rientje zoveel gratis geld dat ze dagelijks dronken en stoned kan worden en 24/7 op DDS kan trollen.

   2. Peter Loosduinen

    Hoezo ?
    Wat is er mis met een premier die luistert naar het volk ?

   3. Siemien

    Jij moet je achterlijke islamitische rattensmoel eens houden Rientje, jij bent echt een gezwel hier met je in en in zieke commentaren elke x dat je hier reageert.
    Naast het feit dat je achterlijk bent ben je een onnozele domoor.

   4. Sealgaire

    Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

   5. Jv

    RN, vandaar dat Oostenrijk het zo goed doet! Daar worden de burgers, cultuur, normen en waarden, etc. tenminste nog beschermt.
    Nederland speelt inmiddels al geen rol meer, dit land is al geheel overgeleverd aan die rooie vetpens en drankorgel met behulp van die arrogante volksvern..kers Rutte en consorten!

  4. Zouaaf

   Alleen PVV is verklaard anti EU ! Wilt u FvD niet nooit meer noemen.

   1. Vit

    Het FvD ook hoor, alleen wordt het democratisch aan de burger gevraagd middels een bindend referendum waarvan de uitslag al vast staat, democratie je weet wel wat in de partijnaam staat.

    1. Duke

     Hoe gaat de FvD dat vragen, want het referendum is door het partijkartel de nek omgedraaid? Eerst een referendum proberen terug te krijgen en daarna misschien uit de EU betekent veel langer in de EU blijven. Wie uit de EU wil, heeft dus weinig aan de FvD.

     1. Buzz68

      Alleen maar goed. Ik ben ook voor Nexit, maar ik wil mijn wens niet aan Nederland opleggen. Er is niets mis met referendum over dit onderwerp.

     2. Joop Klepzeikert

      @Duke: FvD hoeft de referendumwet niet terug te draaien. Als politieke partij kunnen ze een eigen referendum onder hun leden en aanhang houden. De uitslag daarvan kunnen ze gebruiken om hun standpunten kracht bij te zetten.
      Wie uit de EU wil heeft niets aan het partijkartel of partijen die niet mee regeren. Blijft dus enkele en alleen FvD over.

   2. Pescador

    ook de FvD is tegen de huidige EU en dat is ook normaal want de EU bakt er niks van kost alleen maar klauwen vol geld.
    in den beginne leek het vrij aardig tot dat men macht en alcohol wilde toen ging het fout. samen werken is iets anders als baasje spelen.

 3. Kristalix

  Hij slast de spijker op zijn kop. Trek Brussel rustig door de plee.

 4. Henk-Jansen

  Die verordeningen zijn helaas wel nodig. Stel er worden 8 soorten schroefjes gemaakt en Italië verbiedt er 7 behalve het schroefje dat héél toevallig in Italië gemaakt wordt. Dat verstoort de werking van de interne markt en dus moet de Commissie ingrijpen. Jammer dat niet meer mensen dit begrijpen.

  1. Original NL

   Er is blijkbaar bij u méér dan één schroefje los…!

   1. Henk-Jansen

    Sterk argument. U bent vast voorzitter van de plaatselijke debatclub!

    1. Original NL

     Idd henk..ik smoor gelul direkt in de kiem.

     1. Sealgaire

      LOL

  2. Kapitein Haddock

   Henk-Jansen

   ???
   Enne…..uuhh de kromme bananen, kromme komkommers, olijfolie alleen in flesjes restaurants. En nog vele, vele waanzin regeltjes. Waar voor, niet lachen, serieuze commissies zijn aangesteld!
   Allemaal geregeld door de ” hardwerkende EU Parlementariers”.
   O ja, een hamerslag ( heeft 3 seconden gekost) voor 3 Miljoen Euro bestek in het luxe EU restaurant.
   U begrijpt het, ik niet!

   1. Original NL

    Alleen de varkens welke direkt toegang hebben of denken die te krijgen tot de goed gevulde eu ruif…zijn vóór de eu.

   2. Rien Noppen

    Dit soort gelul is al honderd keer doorgeprikt, maar Kapitein Haddock liegt graag en makkelijk.

    VK: “Bemoeizuchtig Europa regelt idiote details
    Als je één markt opzet voor auto’s, drinkyoghurt en verzekeringen, moeten alle deelnemers op die markt het over hetzelfde hebben. Er zijn definities nodig, anders gaat het mis. Dat geldt nationaal ook. De Britten klagen over Europese ‘red tape’, maar vaardigen jaarlijks meer gedetailleerde verordeningen af dan Europa.

    In Brussel hebben nationale ambtenaren jaren slag geleverd over de ‘ontbijtrichtlijn’. „Hoeveel suiker mag er in muesli zitten?”, was een van de vragen. Een land had namelijk een regeling ingevoerd die suiker in muesli beperkte, waar alleen een nationale producent aan voldeed – en hield zo buitenlandse muesliproducenten buiten de deur. Die klaagden bij de Europese Commissie over discriminatie. Dus moest het Europees afgesproken worden, met één norm. Zo gaat het ook met koplampen, aanstekers, en ga zo maar door. Dit kan tot absurditeiten leiden, zoals de regel dat elke gast in een restaurant een verzegeld flesje olijfolie moet krijgen om zeker te zijn dat hij of zij goede olie krijgt en niet een halffabrikaat van het neefje van de kok. Deze regel werd na klachten geschrapt.

    Veel verhalen over Brusselse bemoeizucht kloppen trouwens niet, en zijn bedacht door Britse kranten. Voorbeeld: ‘EU verbiedt kromme bananen’. Dat klopt niet. Er is wel een regel gemaakt, op aanvraag van producenten en consumenten, dat kromme bananen een bepaald label moeten hebben. Kennelijk eten mensen liever rechte bananen. De hoofdreden voor Europese regels is vrijwel altijd marktverstoring, niet ‘bemoeizucht in Brussel’. Brussel probeert regels te verminderen, maar lidstaten blokkeren dat vaak om hun bedrijven te beschermen.”

    1. Sealgaire

     Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
     Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     1. Tip

      Sealgaire …. Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

   3. Vit

    @Kapitein Haddock

    “Enne…..uuhh de kromme bananen, kromme komkommers”

    Van die kromme komkommers is juist, er mochten alleen rechte verkocht worden (inmiddels ingetrokken), stofzuigers mogen ook alleen tot een bepaald wattage 900 watt als ik me niet vergis vanwege het energiegebruik die je zo ongeveer een een uurtje gebruikt.
    Dat wordt nog wat met warmtepompen waarvan de laagste zo’n 7 KW gebruikt, hmm komen ook nog wel regels voor zoals maximaal een uurtje per dag of zo.

    1. Vit

     Ps, lang leve Google.

  3. Zouaaf

   Je ziet het aan reisstekkers

  4. goedisfout

   Was het maar waar dat het zo werkte dan zou er ook geen Amerikaanse shit meer de EU in komen met die verrekte uniedraad. Helaas een utopie dat alle ingevoerde waar aan het Metrische stelsel zou voldoen.

 5. Kapitein Haddock

  toetssteen

  Niet reageren op Noppen.
  Hij/zij/het/dier/etc,. reageert met tientallen nicknames.
  In de ” goede oude tijd” werden deze verdwaasden opgesloten.
  Maar ja,……sinds de “socialisering” van onze maatschappij mag elke gek/dwaas rondlopen.
  PS
  gekken bestaan niet meer, heten psychisch gestoorden of, moderner, verward(en)

  1. Rien Noppen

   Kapitein Haddock liegt en hij weet dat ik hier uitsluitend onder de nickname Rien Noppen bijdragen plaats.

   Triest om deze leugen maar te blijven herhalen.

   1. Sealgaire

    Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

    1. Kapitein Haddock

     Sealgaire

     Ach,…ach… Noppen gaat terugslaan met nickname nr.2 : Beukman.
     Wat een lul is die vent! Vrouw? Man? iets? gek, ja!

     1. Sealgaire

      Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor

  2. Beukman

   Onsportief van je, @Haddock. Rien heeft jou de oren gewassen aangaande jouw krommebananenverhaaltjes, en vervolgens verklaar je hem voor psychisch gestoord. Zo deden ze dat ook in de Sovjet Unie, met politieke tegenstanders. Ga je lopen schamen man.

   1. Sealgaire

    Aldus sprak de hypocriete parasiet en nsb-supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2. Kapitein Haddock

    Ach,…ach… Noppen gaat terugslaan met nickname nr.2 : Beukman.
    Wat een lul ben je! Vrouw? Man? iets?
    Gek, ja!

    1. Beukman

     Als ik Rien ben, @Haddock, dan ben jij Bianca Castafiore. Waarom denk je toch dat iedereen die jou tegenstand biedt dezelfde persoon is? Beetje paranoïde? Teveel rum gezopen? Of wat ik al eerder veronderstelde, je kan niet tegen je verlies?

     Geef nou maar gewoon toe dat die bananenverhaaltjes van jou niet kloppen, bied Rien je excuses aan, en ik zeg: zand erover.

     1. Sealgaire

      Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   3. M de ruyter

    De Europese unie is een wangedrocht. Het zou democratie moeten worden, maar dan hebben we als klein land helemaal geen reet te vertellen.
    Nu zie je al dat een land als Frankrijk keihard voor zn eigen belangen opkomt, en de vooruitgang (pulsvissen) stopt.
    De enige oplossing die eurofielen voor het probleem bieden, is meer Europa.
    Gaan we niet doen.

 6. logisch denken

  Het ondemocratische bureaucratische narcistische Brussel kan je niet hervormen. Dat ken je slechts opheffen en dan houd je een handels gemeenschap over exact zoals het bedoeld was. Gelukkig spartelen de eurofielen alle kanten op en maken ze zich dagelijks belachelijker met wereld vreemde uitspraken en bang makerij. Steeds meer mensen zien de paniek aanvallen van Timmermans en zijn vrindjes. van rompuy kraamt de grootst mogelijke onzin uit en zet zijn tegenstanders weg als oorlogzuchtigen die de EU weer in een oorlog laten rollen. Juncker rent in paniek door het gangen stelsel van zijn bolwerk op zoek naar wat alcohol en ook hij begint te stotteren en te stamelen.

  1 ding is zeker. De eurofielen zijn druk bezig hun eigen bolwerk af te breken met hun paniek voetbal wat ik een heerlijk schouwspel vind.

 7. logisch denken

  QUOTE Rien Noppen 59 minuten ago Beantwoorden
  Ik ben enorm dankbaar voor het feit dat ons land niet wordt bestuurd door een onnozele populist als Sebastian Kurz.

  Je mag er toch niet aan denken? END QUOTE

  Erg populistisch gelul om deze man als populist weg te zetten omdat je het niet eens bent met zijn gedachten. De ware populist laat zijn gezicht zien.

  1. Sealgaire

   Hij is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. Tip

    Sealgaire ……Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

  2. Rien Noppen

   Gaat logisch denken nu beweren dat Kurz geen populist is?

   Je blijft je verbazen hier.

   1. Sealgaire

    Jij bent Dopper en bent uit het zelfde soort hout is gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het je niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als je deze dan onderuit haalt geen reactie meer ontvangen / trol alert krijgen.

    Het feit dat jij nog geen ban hebt omdat je bij vrijwel elke post die je hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder.

    1. Original NL

     Quote…..Het feit dat jij nog geen ban hebt omdat je bij vrijwel elke post die je hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder…….
     …..
     Hij heeft al diverse malen een ban gekregen…maar zijn narcistische psychose dwingt hem om steeds maar weer terug te keren dmv diverse nick’s.
     Hij is zo’n figuur die, ondanks het feit dat hij niet is uitgenodigd, toch op een feestje opduikt en de gastheer/gastvrouw beledigt.

 8. logisch denken

  QUOTE Rien Noppen 2 uur ago Beantwoorden
  “Geen mens heeft Europese richtlijnen nodig over de bereiding van schnitzels en frieten”

  Klopt, en beter kun je de ridicule demagogie van eurosceptische populisten ook niet samenvatten. END QUOTE

  Nee , daar gaan 751 leden in een duur betaald parlement hun nek wel over breken.

  De waarheid tot demagogie bestempelen is slechts voorbehouden aan de ware demagoog zoal rutte dagelijks laat zien.

 9. Tip

  Hier is Tip niet te verwarren met Top dat is een flop met zijn opblaaspop en kaaskop.

  1. Top

   Wil je mij erbuiten laten strontvlieg?

 10. Vit

  Moordgozer die Kurz.

 11. logisch denken

  De ware populist hier is rien noppen. Zelden een narcist van dit formaat waar genomen.

  1. Sealgaire

   Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 12. Vrijedenkert

  Een ultieme poging van Kurz om de EU als samenwerkingsverband tussen soevereine staten te redden!
  Verdere federalisering, het maar blijven ontnemen van de lidstaten hun eigen bevoegdheden en het maar opdringen van bovernaf van een Europese superstaat zonder dat er een ruime meerderheid en draagvlak voor is onder de bevolkingen zal de EU opblazen…
  Het zijn niet de Eurosceptici of critici die de EU om zeep gaan helpen maar de Eurofielen zelf met het opdringen van hun eenwording en federalisering.
  Eenwording schrappen, bevoegdheden deels terug naar lidstaten en de EU als overheid flink kortwieken en terug naar overleg en contole organisatie, de 28 regeringsleiders en nationale parlementen kunnen voorstellen en voorgenomen besluiten van de EU-commissie zelf wel goedkeuren of afkeuren in een systeem met een bepaalde meerderheid dus dat EU-parlement opdoeken.
  De meerderheid van de burgers is voor een EU als samenwerkingsverband maar willen geen EU-federatie met president, EU-leger en buitenlandbeleid want dan zal een grote meerderheid bedanken.

  1. Arie B

   ++

 13. Arie B

  Vol trots presenteerde de NOS onlangs een filmpje waarin we verbijsterd konden staan over dat Brussel allemaal wel niet deed voor ons. 90% waren inderdaad zaken die we prima zelf kunnen oppakken of helemaal niet willen oppakken. Telefonie (roaming) ed is wel handig maar voor 90% alleen in de vakantie tot voordeel.
  De agenda is echt verkeerd. Maar goed, er moet natuurlijk een batterij aan ambtenaren bezig gehouden worden.

 14. NoDoubt

  Degenen die niet het beste voor hebben met de autochtone EU-burgers, zijn de verraders voor het kapot maken van het cultureel erfgoed. Asielzoekers met een creditcard met 500euro/maand, marakesh met recht op 25 miljoen afrikanen die vrij naar EU mogen(P.Rutte) gratis kost,zorg en woning. Dat is niet het EU-model waar we over gestemd hadden. Het kost u 2,5 triljoen euro. EU bankrupt.

  1. Siemien

   Precies ND, die gasten daar verzinnen van alles maar het stijgt boven hun pet

 15. Siemien

  Deze Oostenrijkse bondskanselier heeft natuurlijk absoluut gelijk.

  #NEXIT

  Stem PVV of FvD

 16. Heras

  Wat zal het dan voor Rien een teleurstelling zijn geweest dat Fvd in maart de grootste werd.
  En hoe zal het zijn wanneer de rechtse partijen flink gestegen zijn na EP verkiezingen. Het kan verkeren….
  In elk land zie je een weerzin ontstaan tegen illegalen die schreeuwen en moorden.
  Ook nederlanders zijn het spuugzat dat in een korte tijd het mooie land kapot gemaakt wordt , door de maffia en allochtonen.

  1. Sealgaire

   Hij is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. Tip

    Sealgaire is top zijn flop Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

   2. Rien Noppen

    Inmiddels wordt dit blog voor de helft volgeplempt met steeds dezelfde ranzige teksten van Tip, Top, Sealgaire en Dik.

    Ze beschuldigen anderen trollen te zijn.

 17. Cootje

  Een ieder mag over elkaar heen vallen wat meningen betreft maar deze meneer Kurz haalt gewoon een steentje weg uit het fundament van de elite in Brussel. Dat doet Orban dat doet Salvini dat doet Le Penn dat doet de Poolse regering. Dat doet Baudet een prachtig verfilming en hoofdrol van Timmermans in de SP reclame waar de socialisten elkaar ook al aanvallen , een harde brexit een handje geholpen door Trump en het bouwwerk staat toch wel op instorten de financiële markten zijn razend vlug om de stekker uit een land te trekken met een druk op de knop zetten ze een beweging in gang met ze alle naar de uitgang . Elke keer een steentje uit de fundering en het woord onstabiel. en dan heb je met een onstabiele drank orgel Juncker en het vreetzakje Timmermans onzichtbare figuren dan kan Verhofstadt in kiev gaan staan te schreeuwen maar er is dan niemand die hem hoort, dus deze verkiezingen gaan zeer doen bij de elite in Brussel want het wantrouwen groeit .

  1. Rien Noppen

   Ik zie de EU alleen maar sterker worden de steun ervoor is in de lidstaten onverminderd hoog.

   Ik begrijp dat Cootje zich op afbraak verheugt maar de feiten lijken niet in die richting te wijzen.

   1. Cootje

    We zullen zien bij een harde brexit of de rijen gesloten blijven rutte doel liever zaken met corrupte Oekraïners Bulgaren en roemen volgens mij het bedrijfsleven liever met de rijkere engelse en dan gaat het schoentje knellen . Plus dat dan de Italianen de Spanjaarden en de Fransen en de Portugezen omvallen daar halen de financiële markten hun geld weg . Je kan je indekken al mij spaargeld staat wel op een dollar rekening maar vroeg of laat gaat het gebeuren en ik ben voor samenwerking maar eigen broek ophouden, en geen ondemocratische zakkenvullers bijv mevr ‘t velt is maar 400000€

   2. Niet L niet R

    Ja maar jij bent ziende blind, niets wordt je kwalijk genomen wat je weergeeft eenieder weet wat voor vlees jij bent!

 18. Joop Klepzeikert

  Deze man wordt door zwakzinnig links voor ‘populist, fascist, racist, nazi’ en meer van die onzin uitgescholden, terwijl hij juist één van de weinig echte realisten in de Europese politiek is. Dat toont hij hier ook weer mee aan.
  Laten we hopen dat dit soort realisten zo snel mogelijk steeds meer stemmen gaan krijgen, zodat we de extreem socialistische schreeuwers eindelijk hun debiele bekken kunnen snoeren. Dat linkse krakerstuig heeft alweer veel te lang macht gehad en hun totaal debiele meningen door kunnen drammen, waardoor Europa nu aan de rand van de afgrond balanceert.

 19. PMG

  Zoals wederom blijkt: men is het zat, de EU is al geschiedenis en binnenkort de genadeklap.

  Stem FVD!!!

 20. Niet L niet R

  Wij Nederlanders missen een politieke leider van dit niveau!
  Wij hebben een gladjanus die liegt,maffia staat ondanks ons referendum via een slinkse weg de EU binnenhaalt etc. etc. etc!

 21. Michael M

  Dit is duidelijk en een goede stap van de Oostenrijkse Bondskanselier en het voor jezelf opnemen. Je gaat je huis en jouw leven toch ook niet aanpassen en afstaan aan vreemden? Laat je leven niet leiden door de macht uit Brussel. We zijn geen Robots. Elk land zijn eigen macht weer terug. Uiteraard mag Brussel met ideeën komen, maar landen moeten vrijblijvend zijn in de keuzes dat het maakt. Net als China, Japan, Rusland, Irak, Afghanistan, Thailand, Indonesië, Viatnam, Marokko, Turkije, Algarije en nog 220 andere landen welke op zichzelf staan. Weg met bemoeienis uit Brussel.

  1. PMG

   Goed gevonden Michael, bij mij thuis bepaal ik wat er gebeurt en in Nederland zou het enkel de Nederlander moeten zijn die bepaalt.
   Voorstel: Dubbel paspoort is sowieso niet stemmen, het is een optie om te kiezen en de keuze maakt dat je Nederlander of buitenlander bent. Als ik het land niet uit mag moet ik mijn paspoort inleveren, dubbele paspoort houders gaan vrolijk naar thuisland op andere paspoort zoals ene Baran D. die vele prostituees notabene brandmerkte maar op verlof mocht omdat een zogenaamde ‘vriendin’ van hem ging bevallen maar van de gelegenheid en achterlijkheid gebruik maakte om af te taaien naar Turkije waar hij vrolijk verder ging.

 22. logisch denken

  Meningen kunnen en mogen verschillen dus ,
  QUOTE Ik zie de EU alleen maar sterker worden de steun ervoor is in de lidstaten onverminderd hoog.

  Ik begrijp dat Cootje zich op afbraak verheugt maar de feiten lijken niet in die richting te wijzen. END QUOTE

  Ik zie de EU steun alleen maar kleiner worden en de nationale belangen van de lidstaten groeien.

  Ik zie feitelijk bij ALLE oost Europesche lidstaten afstand groter worden tot de Brusselse lulkoek. De lidstaten weigeren vluchtelingen op te nemen. De lidstaten weigeren zich te conformeren tot de begroting voorschriften. De lidstaten weigeren de pensioen leeftijden te verhogen. enz enz

  Als je de weerstand richting de parlementaire EU niet ziet groeien heb je oogkleppen op en krijg je een koude douche als de meerderheid voor een nexit stemt. 🙂 🙂

  Dan roepen de eurofielen in koor die zagen we niet aankomen , das habe wir nicht gewusst

 23. PMG

  Österreich: Schnitzel mit Pommes

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.