Opgepakte executie-jihadist had al jaren na oorlogsmisdrijf een verblijfsvergunning

Ene Abu Khuder verbleef sinds 2014 in Nederland. De onlangs in Zeeland opgepakte Syriër had een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Hij zou een Syrische luitenant-kolonel standrechtelijk hebben geëxecuteerd. Hier zijn beelden van die circuleren op internet. Dat meldt Nu.nl.

De 47-jarige man pleegde deze executie-moord naar verluid al in 2012. Kennelijk heeft de AIVD zo’n zeven jaar moeten zoeken naar het executiefilmpje en was er geen ander degelijk bewijs te vinden tegen deze man, dus mocht hij sinds 2014 in Nederland verblijven. Momenteel wordt onderzocht of de Syriër nog meer op z’n kerfstok heeft.

De man was commandant van een Jabhat al-Nusra battaljon en had waarschijnlijk dus ook banden met Al Qaeda. Of hij zich de afgelopen jaren afzijdig heeft gehouden, moet onderzoek nog maar uitwijzen. Het lijkt mij nogal sterk dat hij vijf jaar stil heeft gezeten en van het uitzicht genoot in het Zeeuwse Kapelle.

Het is toch totaal absurd dat zo’n vent, met zo’n beetje de makkelijkste vorm van bewijs, zó makkelijk binnen is gekomen en al die jaren schijnbaar onder de radar is gebleven? Bij dit soort tuig lijkt het mij ook meer dan aannemelijk dat hij direct anderen heeft proberen te ronselen. Iets wat hij vast ook gaat doen als hij achter de tralies belandt. In ieder geval weer een flinke deuk in het vertrouwen in de AIVD en Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Nu maar zien of de rechtbank niet ook de boel verzaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Voor die standrechtelijke executie zal hij vast 2 weken stage lopen, wat dan ‘taakstraf’ genoemd wordt, gaan krijgen van de D66 ‘rechter’ van dienst. Daarna een inboergeringskoerzoes en een permanente verblijfsvergunning, gratis huis en geld.
  Zo gaat dat elke keer weer in ultra extreem links Nedrelandistan.

  1. Korporaal Monty

   Gelukkig hoef je hier niet meer Zo lang te wonen hè Joop.

   1. Joop Klepzeikert

    @DDS redactie: Wanneer gaan jullie trollen als Monty eindelijk verwijderen? Dit soort reacties zijn tegen jullie regels. Toch kunnen trollen als Monty hier vrij hun gang blijven gaan.
    Zelfs op Twitter en Facebook worden zulke trollen verwijderd. Waarom hier niet?

    1. Matig rechts

     @DDS redactie: Wanneer gaan jullie trollen als Monty eindelijk verwijderen? Dit soort reacties zijn tegen jullie regels. Toch kunnen trollen als Monty hier vrij hun gang blijven gaan.
     Zelfs op Twitter en Facebook worden zulke trollen verwijderd. Waarom hier niet?

     @Joop Klepzeikert

     Dat is de reden dat ik hier verdwijn
     DDS is niet in staat om hun site en forum te beheren.

     Ik heb vele fora gehad {helaas verdwenen door die klote FB} maar de moderators grepen daar tenminste in als er een gestoorde trol op het forum zat.

     Artikelen zijn {vaak} interesant, maar het beheer is zeer droevig. {dan druk ik me nog netjes uit}

   2. tomygun

    Ik mag aannemen een jihad korporaal?
    Hopelijk hoef jij ook niet zo lang meer hier tezijn .

    1. Mars020

     Kuko, bij het Leger Des Heils..

  2. plakband

   Hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.

   1. Joop Klepzeikert

    @Plakband: De ‘rechtspraak’ in Nederland kunnen we beter linksspraak noemen.

   2. Bolkestein

    Die gaat in een lijstje.

   3. Bolkestein

    Wie zijn wij deze vrome Moslim een warm welkom in Damascus te misgunnen? Ik weet wel zeker dat ze hem daar wel willen hebben. En opsturen kan toch gewoon via de luchtpost?

 2. Sprookjesfiguur

  ‘Iets wat hij vast ook gaat doen als hij achter de tralies belandt‘

  Juist daar. Moslims zijn in de gevangenis oververtegenwoordigd, meerendeel is moslim. Maar dat heeft uiteraard niets met hun geloof van doen. Toch, DDS…?

  1. Joop Klepzeikert

   Nee natuurlijk heeft het niets met geloof te maken, dat 50% in gevangenissen iets met islam, 42% iets met Aapfrika en 6% iets met Oost-Europa te maken heeft.
   Dat heeft er meer mee te maken dat ze hier niets te vrezen hebben. De pakkans is hier nog geen 2% in vergelijking met hun eigen landen en de straffen nog veel lager. In eigen landen worden ze ter dood of levenslang veroordeeld voor de zelfde misdaden. Hier krijgen ze hooguit een taakstrafje of een paar maanden 3* staatshotel. Daarna levenslang een gratis huis, gratis geld en gratis zorg.

 3. Trien Knoppen

  Zo Europa binnengewandeld! Toch fijn hè…. die open grenzen…

  1. Siemien

   Aldus ons hypocriet islamlovertje

 4. logisch denken

  wir schaffen das

  1. Trien Knoppen

   Die heeft bloed aan haar handen!

  2. DeBruijn

   Wir Scheisen bedoel je zeker

 5. koeiepoep

  Waarschijnlijk zal hij eisen, dat zijn vrouw en 9 kinderen hem mogen nareizen, zodat hij na 3 maanden deradicaliseren weer een nuttig bestaan kan gaan opbouwen.

  1. Trien Knoppen

   Die kinderen zullen allemaal wel weer zwaar gehandicapt zijn aangezien hij getrouwd is met z’n nicht ofzo… en de brave burger zal dus weer max belasting moeten betalen…
   Dure geintjes… die linkse hobbies!

   1. koeiepoep

    Sterker: zijn oudste kind, is de moeder van zijn jongste kind.

 6. Jumping

  Iemand maakte vandaag bij een ander item, een grapje, aangaande de door mij gemaakte opmerkingen.
  Nederland is een keiverrot land.
  Stem PVV of FvD.
  Ik sta nog steeds achter deze regels.

 7. Ome Wim

  Volgens (s)links gaat hier vast om een “verwarde man”.

 8. plakband

  Ous Chinees gezegde: Hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.

  1. Joop Klepzeikert

   @plakband: krommer/linkser dan in Nederland bestaat niet.

 9. DeBruijn

  Het IND is een stelletje goedgelovige idealisten. Hier is nu ook weer een vluchteling komen wonen sinds 3 weken. Staat lachten te vertellen dat hij geen aanspraak kon maken, maar hij noemde een land op wat niet bestaat, dus konden ze hem niet terugsturen.

  En nu heeft hij een huis gekregen hier vlakbij. Schaamt zich er niet voor het te vertellen. Mijn bek viel weer open.

  Eens keek ik naar vluchtelingen om. Maar na meerdere steekpartijen van hen onder elkaar, overlast tot 3 uur ‘s-nachts en een kindhuwelijk, niet de taal willen leren kon ik het niet meer.

  Tuurlijk zijn er goede, maar die hier wonen zijn het niet, helaas.

  1. Ragmilla

   Bijzonder. De werkwijze van de IND is echt anders, jij moet aantonen dat je uit een land komt, daarin gaan ze best ver, taaltest en plattegronden van steden waar je zegt vandaan te komen. Ook culturele aspecten willen ze tot op de komma nauwkeurig nagaan.

   Het zal wel weer aan mij liggen dat ik dit als broodje aap afschilder en te links en dus compleet achterlijk. Ach, gelukkig is mijn verhaal door u zo te controleren, het uwe zal waarschijnlijk van horen zeggen zijn. Die nepvluchteling heeft in ieder geval wel de taal snel geleerd en doet dan tenminste zijn best te integreren. Ook dit zal te positief geredeneerd zijn en er is in het Engels met hem gesproken.

   De Telegraaf had een poosje terug een artikel over de gevolgen van liegen voor een verblijfsvergunning, als ik u was deed ik aangifte hiervan. Dit soort mensen is een schande en nemen de plek in van vluchtelingen. Al die steekpartijen die weggemoffeld worden toch. Valt er met social media nog wel iets weg te werken? Ik betwijfel het.

   1. Siemien

    Jij moet je achterlijke islamitische stinkbek dichthouden Ragmilla, je bent een zieke rat die hier niets anders doet dan als een soort advocaat van alles er bij halen om te rechtvaardigen wat niet te rechtvaardigen is…

 10. Giovi

  Deze giftige, levensgevaarlijke parasiet moet onmiddellijk het land uit worden getrapt in een lekke rubberboot naar de middle of nowhere. Als dat te inhumaan is dan levenslang opsluiten. Die mislukte soldaten van Allah wisten precies hoe ze anderen de les moesten lezen om er zelf op los te kunnen snuiven, onschuldige mensen de keel af te snijden of onthoofden, kinderen en vrouwen te verkrachten en verhandelen als slaaf, homo’s van flatgebouwen te sodemieteren, gevangen piloten in brand te steken en ga zo maar door. Laat die ratten en hun aanhang maar berecht worden in Irak ipv dat geteisem terug te halen naar Nederland. Hun slachtoffers kregen geen eerlijk proces. https://www.telegraaf.nl/nieuws/3634102/blok-is-strijders-in-irak-berechten?utm_source=google&utm_medium=organic

  1. victus

   Dat terughalen gaat gewoon gebeuren in dit slappe knietjes land. Mogen militairen weer hun leven op het spel zetten om die stomme wijven op te halen. Daarna mag de complete familie aanhang lekker naar Holland toe komen voor gratis zorg, huisvesting en natuurlijk eindeloos bijstand.

  2. Bolkestein

   IS-strijders in Iraq berechten?

   Ik zeg dat deze woorden niets waard zijn. Het klinkt wel leuk en aardig voor de bühne, maar het is geen beleid.

   Wat wel beleid is en helaas te waar om mooi te zijn is het volgende:

   Voor de IS-bruiden die bewust foute keuzes hebben gemaakt (Niks naïef zijn geweest!) is de rode loper uitgerold. Zij kunnen met hun broedsels oftewel kindjihadi’s erbij van huisvesting en uitkering voorzien hier verder de Jihad gaan uitbroeden.

 11. Henk Albarda

  Als je werkelijk gelooft dat de IND cq AIVD effectief zijn, dan hoef je niet links te zijn, of dom, maar je bent wel naief.
  Om te beginnen is Nederland voor alle ‘immigranten’ op z’n best het 2de relatief vreedzame land waar ze binnen marcheren, in sommige gevallen het 10de. Daarmee zijn tenminste 95 % van de sujetten die hier binnen marcheren illegale indringers en geen ‘vluchtelingen’ of ‘asylzoekers’.
  De IND en AIVD hebben een personeels tekort (al jaren, en zeker nu er in korte tijd hier tien- honderdduizenden indringers binnen kwamen/komen) dus men kan uitsluitend diegenen echt screenen die ‘verdacht’ voorkomen. Met afwijzingen, zeker voor het doen van een ‘Assad’ militair, zullen ze voorzichtig zijn, omdat anders d66 en groen links weer over racisme en discriminatie lawaai maken.

  1. victus

   jihad lullo’s krijgen bij voorbaat al een heldenstatus toebedeeld door bepaalde categorieën mensen in Holland. Slappe taakstrafjes en halfbakken welles nietes beleid waar veel wordt goedgepraat. Met veel bombarie worden ze opgepakt in afwachting voor berechting voor een slappe dweilen rechtbanken. Op een opgevoerde brommer rijden wordt harder bestraft.

   1. Siemien

    Buiten dat, dit soort krijgt ook nog een “schadevergoeding” in de vorm van huis, uitkering

   2. Bolkestein

    Meer dan 70 % van de Moslims in Nederland zien Syriëgangers als helden. Dat zegt wel weer genoeg.

 12. Bolkestein

  Komt het misschien door de Ramadan? Het lijkt in ieder geval wel autobranden Jihad in Gouda. Parijse Banleieutoestanden komen naar u toe, zo lijkt het wel.

  Je zou haast gaan denken dat waar je Marokkanen hebt je een autobranden Jihad hebt.

  Uit het AD gescheurd:

  Twintigste autobrand in Gouda.

  In Gouda is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een auto in vlammen opgegaan. De autobrand op de Dreef is de twintigste sinds 3 mei.

  De ingevoerde maatregel van de burgemeester om ’s nachts preventief te fouilleren in Gouda in de strijd tegen de autobranden, lijkt de brandstichters niet af te schrikken. Rond 2.20 uur werd een autobrand aan de Dreef gemeld. Op de parkeerplaats onderaan een flatgebouw bleek een Skoda Fabia in lichterlaaie te staan.

  De Dreef valt buiten de zones waar het preventief fouilleren mogelijk is

  De brandweer rukte uit om het vuur te blussen en te voorkomen dat het zou overslaan naar andere geparkeerde auto’s en de flat.

  ad.nl/gouda/twintigste-autobrand-in-gouda~a77de0cb/

  1. Trien Knoppen

   Onze oude tradities, zoals Zwarte Piet, worden vervangen door nieuwe… plofkraakjes, autobrandjes, handgranaten aan deurtjes… zo onschuldig allemaal….

  2. victus

   Let maar eens op als er daar een paar van die afgetrapte BMWtjes, uitgewoonde Mercedessen of afgeleefde GTI tjes in de hens worden gestoken. Dan is het land te klein!

 13. Rud56

  Hieruit blijkt uit de zovéélste keer dat de inlichtingendiensten, de asielindustrie en het OM continue falen! En geheid, dit islamvuilnis loopt binnen korte tijd weer als vrij man hier rond al dan niet via een TBS-maatregel. Als vrij man mét zijn familie en aanverwanten, geheel gratis en zonder enige inspanning, genietend van alle (sociale) voorzieningen die Nederland kan bieden, weeldig badend in hun satanische ideologie. Uitzetten kan niet, vanwege door de oh zo correcte deugpolitiek getekende verdragen en aangegane en vooral doorgeslagen mensenrechtenverplichtingen en idioten die geheel buiten de realiteit leven, zoals dat GL-wijf in dat Europees parlement die volhoudt dat hier geen islamistische oorlogsmisdadigers c.q. terroristen tussen de stromen parasieten zitten die hierheen komen!

  Oh ja, ook nog even dat ‘zielige’ satanische alval uit Syrie hierheen halen, wat dat zijn we ook verplicht, hé, dan zijn we weer compleet!

  En oh ja, heeft dat stuk islamstront dat nu gevangen zit wel zijn mobiele telefoon bij zich? Heeft hij recht op hoor, anders is het discriminatie en mensonterend, zo tussen die vier muren.

  En lui, als laatste: flink op de PvdA, CDA, D66, VVD, GL, CU gaan stemmen, hé!

 14. Dennis76

  Waarom moeten wij dit stuk inteelt gaan berechten?
  Ik neem aan dat Assad em graag ff wil spreken.

  Dit gaat gaat ons weer klauwen geld kosten en wij kunnen de beste man toch niet de gepaste straf aanbieden…

  Wat een gepaste straf is laat ik aan jullie fantasie over

 15. Kapitein Haddock

  Voor de, inmiddels, duizendste maal:
  Asielindustrie heeft een enorme macht en zit verwrongen in alle Ministeries!

 16. ManusR

  Onze politici maken zich niet druk om jihadisten. Zet ze een schaal met M&M’ s neer waar een paar gifige tussen zitten zullen ze het toch op eten en hopen dat zij die giftige niet hebben.

 17. Moh de pedo

  Nu zien we het effect wat onze VOC roofbouw voor effect heeft gehad op onze marokkaanse vrienden. Laten we iedereen terughalen en onze excuses aanbieden. Wel fijn als iemand van tevoren even uitlegt wat de VOC inhield. Dan kunnen ze meepraten. Zucht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.