Peilingen! Debat Baudet vs Rutte mogelijk beslissend, helft kiezers twijfelt nog

Geen categoriemei 22 2019, 19:00
De laatste peilingen vlak voor de Europese verkiezingen stromen nu ook in Nederland binnen nadat we zagen dat de Brexitparty in het Verenigd Koninkrijk aanhoudt. En het wordt enorm spannend als we kijken naar de resultaten van de VVD als FVD . Beiden staan in veel peilingen op 5 zetels. Morgen wordt er gestemd!
Als we kijken naar de meest recente Ipsos peiling dan blijkt al vrij snel hoe belangrijk het debat tussen Rutte en Baudet vanavond kan zijn. Het kan beslissend zijn in de strijd om de zetels. Beide partijen staan namelijk op 5 zetels in de peilingen en het is mogelijk dat het debat voor verschuivingen kan gaan zorgen.
Wellicht niet zo snel van VVD naar FVD en vice versa, maar wel vanuit andere partijen. Maar zover is het nog niet en de avond is nog vroeg. En de verkiezingen zijn natuurlijk pas morgen. Behalve FVD en VVD, die beiden dus op gelijke hoogte staan, zien we drie andere partijen die daarop volgen.
Dat zijn CDA, PvdA en GroenLinks. Verder zien we in de peilingen dat D66 nog meer zetels heeft verloren en krijgen ChristenUnie/SGP één extra zetel erbij. De kans dat één van deze partijen de grootste wordt is echter vrij klein, maar het kan altijd verkeren. Zeker gezien het feit dat volgens het Ipsos de helft van de kiezers nog steeds twijfelt over het stemgedrag morgen. Waar kiezers dan over twijfelen lijken de peilingen ook te willen verklaren, maar diversiteit laat zich soms lastig vangen.
Concreet betekent dit dat er waarschijnlijk toekomste twee factoren nog van invloed kunnen zijn op de uitslag van morgen. Ten eerste het debat tussen Rutte en Baudet en ten tweede de twijfel van de kiezer. En heel misschien de reclamespotjes van linkse partijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten