Popcorn! Boze VVD'ers vinden dat corrupte Duthler niet uit senaatsfractie gezet had mogen worden: 'Paniekvoetbal!'

Geen categoriemei 07 2019, 10:00
Het kartel is er maar weer zoet mee, met al die integriteitsschandalen! Gisteren al stortten de muren van het graaifestijn neer op D66-europarlementariër Sophie in 't Veld, en nu moeten ook de liberale vrienden van de VVD er aan geloven. Daar zijn Eerste Kamerleden aan het muiten geslagen omdat ze het zielig vinden dat Anne-Wil Duthler uit de senaatsfractie gegooid is. Ze had, ondanks haar verloren rechtszaak, best mogen blijven van haar lieve partijkartelvriendjes- en vriendinnetjes.
De VVD komt in opstand tegen het gebrek aan vriendjespolitiek in de Eerste Kamer. Say what? Ja, echt. Vorige week lazerde VVD-fractievoorzitter Annemarie Jorritsma het corrupte en journalistenhatende Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler al uit de fractie, maar nu zijn de overgebleven VVD'ers toch wel een beetje geïrriteerd dat dit gebeurd is. Dat Quote en daarna de hele Nederlandse pers gaan schrijven over je corrupte handel en wandel, en dat er daarna consequenties zijn... dat kan toch zomaar niet? Wij VVD'ers staan boven de wet, dus wat denkt zo'n Jorritsma dan wel niet?
Corruptie hoort er immers gewoon bij, aldus de VVD-Kamerleden:

"De senaatsfractie roept vandaag haar eigen voorzitter Jorritsma op het matje op een geheime locatie. ,,Ze heeft zich te verantwoorden voor haar eigenzinnige stijl’’, zegt een Eerste Kamerlid. ,,Zo ga je niet met elkaar om’’, zegt een andere senator. ,,Dit is puur paniekvoetbal: iemand eruit gooien en dan zelf op vakantie gaan’’, analyseert een derde senator.

Een meerderheid van de VVD-senaatsfractie is verbijsterd door de manier waarop er met een collega is omgegaan."

Het is niet dat Jorritsma zo'n grote vriendin is, maar deze actie is echt te misselijk voor woorden. Een beetje anoniem dolksteken geven bij het AD, maar dat dan niet met naam en toenaam willen doen. Zonde hoor. Maar misschien voor hen ook wel weer goed: anders weten we precies van welke andere VVD-schuinsmarcheerders we nog meer het doopceel moeten gaan lichten de komende maanden.
Want op één ding kan je de donder zeggen: Duthler was echt niet de enige corrupte VVD'er in de Eerste Kamer. Nee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten