Robert Jensen haalt uit naar mediahaters: “Het lijkt wel alsof ze het allemaal met elkaar afgestemd hebben”

In de nieuwste aflevering van zijn podcast haalt Robert Jensen op heerlijke en terechte wijze uit naar al die Jensenhaters in de mainstream media die nu al een weeklang op het graf van zijn tv-show dansen. “Ze zijn het er allemaal over eens. Het was te eenzijdig, het was niet goed genoeg… Het lijkt wel alsof ze het allemaal met elkaar afgestemd hebben,” vat hij dat commentaar samen.

“Als die show echt zo geflopt is, als er echt niemand naar keek, als het echt zo ‘inconsequential’ was […], als het echt niet impact gehad heeft, dan zou je toch denken van ‘goh, iemand heeft 24 keer een tv-programma gedaan, de serie is tot een einde gekomen, nou ja,’ dan haalt iedereen zijn schouders op en loopt gewoon door, en denkt ‘ja, dat was helemaal niets dat programma, dat heeft helemaal geen invloed gehad, ik had niet eens door dat het op de buis was’.”

Hoe reageren ze? Juist: ze zijn er juist ongelooflijk actief mee. Hele talkshows worden gewijd aan het einde van het programma. “Waarom in vredesnaam er een minuut aandacht aan besteden,” vraagt Jensen zich terecht hardop af. Als iets totaal en compleet irrelevant is, waarom zou je het er dan over hebben? Zeker als je bedenkt dat programma’s zich eerst en alleen druk maken om kijkcijfers (voor zichzelf) is dat een beetje gek.

En trouwens, gaat Jensen verder, waarom wordt eigenlijk zo’n man als Peter R. de Vries als quasi-expert uitgenodigd om tekst en uitleg te geven over het beëindigen van het tv-programma? De Vries heeft succesvolle misdaadprogramma’s gemaakt, maar elke keer dat hij iets anders probeerde heeft hij keihard gefaald. Oh, en hij is nou ook niet echt wat je noemt ‘neutraal’ of zelfs maar ‘objectief.’ Dat maakte hij immers wel duidelijk toen hij één van Jensens gasten was.

Het feit is dat Jensen! qua kijkcijfers 50% beter scoorde dan het gemiddelde van RTL 5. Onder de voor commerciële doeleinden belangrijke doelgroepen was dat zelfs 100% beter, en soms een volle 200%. Dat zijn de feiten. Misschien dat Jensen! het niet goed deed voor RTL 4 begrippen, maar het programma was te zien op RTL 5. En voor RTL 5-begrippen was het gewoon een succes.

Maar ja, de mainstream media zijn natuurlijk doodsbang dat een andere zender het een keer wil proberen met Jensen. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen. Want een rechts geluid is never nooit welkom bij de oude media. Niet bij de NPO, en dus ook niet bij de commerciëlen. Alles wat maar een beetje afwijkt van de linkse talking points moet buiten de deur gehouden worden.

Ze doen maar. Tegenwoordig hebben wij van rechts de oude media helemaal niet nodig. Jensen gaat door op het Internet, waar hij ongetwijfeld zal uitgroeien tot een waar fenomeen. En die oude media? Die zullen uiteindelijk het nakijken hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Als Jensen werkelijk zo slecht bekeken werd hadden ze zich er inderdaad niet zo druk over gemaakt.
  Jensen stond op een onmogelijke tijd geprogrammeerd, tegenover voetbal en andere veel bekeken programme’s.
  Daarnaast kijkt een groot deel van zijn publiek al lang geen TV meet, maar kijkt het op YouTroep of andere internet kanalen. Dat wordt niet in de cijcer meegerekend.

  1. Dik

   @Joop: Hij legt het zelf wel goed uit in podcast 25 (als ik mij niet vergis). Bovendien volg ik hem tegenwoordig via jensen.nl

   1. Joop Klepzeikert

    @Dik: Heb afgelopen weken weinig tijd gehad om podcasts te beluisteren, maar dat ga ik dit weekend maar eens inhalen.
    Op het werk gaat dat niet en ’s avonds schiet het er nogal eens bij in.

    1. Dik

     @Joop: Ik had een paar dagen vrij, vandaar.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Joh wat een mededeling ! Werk jij dan ?

  2. Rien Noppen

   “Daarnaast kijkt een groot deel van zijn publiek al lang geen TV meet”

   En als ze kijken dan kijken ze naar de Publieke Omroep. Zo simpel ligt het.

  3. Piet51

   @Joop Klepzeikert
   “Daarnaast kijkt een groot deel van zijn publiek al lang geen TV meet.” Maar Jansen had helemaal geen publiek, precies dat was zijn probleem. Hij had wel een doelgroep, maar omdat die liever voetbal kijken, wisten die (nog) niet, dat ze eigenlijk publiek van Jansen moesten zijn. Als hij meer kijkers bij zijn publiek had willen trekken, had hij iets beters moeten maken dan voetbal. Dat lukt Pauw, Jinek en veel anderen wel, want daar zitten ook voetballiefhebbers onder.

   1. Beukman

    Het merkwaardige is dat de kijkcijfers van de show van Twan Huijs vrijwel dagelijks hier op DDS werden besproken, en hoe lager die werden, hoe harder er werd gebruld dat ie weg moest.

    1. Piet51

     @Beukman
     het verschil tussen Huijs en Jensen is, dat Huijs een gezaghebbende en erkende presentator is, nog steeds, en Jensen door vrijwel niemand als zodanig wordt gezien. M.a.w. Huijs heeft invloed, maar maakte een ongelukkige keuze. Jensen heeft nooit invloed gehad, zal dat ook niet krijgen en mocht niet kiezen.

 2. Nuts

  Waarom doet Jensen.nl het niet op mijn iphone ?

  1. Meester Kong

   @N
   De iphone kan die dikke pad niet niet behappen,…

  2. Dik

   @Bertus: Zou wel moeten kunnen:

   jensenpodcast.nl

  3. Joop Klepzeikert

   Wat doet het wel op een eifoon dan?

   1. Dik

    @Joop: Volgens mij is die podcast juist bedacht door Apple? Speciaal voor de Ipod? En als het op de ene Apple lukt, dan lukt het meestal ook op de andere Apple, dacht ik?

    1. Joop Klepzeikert

     De ene appel is de andere niet. De één hangt nog aan de boom, de ander wordt goed verzorgd in een fruitschaal en de volgende ligt op de grond te rotten. Van die laatste zijn er de meeste.
     Meeste appel gebruikers denken dat ze nooit onderhoud aan dat ding hoeven te plegen en wissen dus nooit hun cash, cookies en dergelijke. Dan doet een hele hoop het op een gegeven moment niet meer.

  4. Beukman

   @Nuts
   Apple is links. Steve Jobs was zelfs extreem-links.
   Links heeft een geheime agenda. Wat deed Tim Cook op de laatste Bilderberg conferentie?
   Gaat het kwartje al vallen?

   1. Piet51

    Steve Jobs was zo links, dat hij op blote voeten liep en vegetarisch leefde. Dan hoef je niet zoveel fantasie te hebben om de waardering van Apple voor Jensen in te kunnen schatten. Ik begrijp überhaupt niet waarom rechtse mensen nog Apple-producten aanschaffen. Ik ben links, maar overweeg niet eens een Apple-apparaat. De risico’s zijn groter dan bij Huawei, a.g.v. waarschijnlijk geraffineerder achterdeurtjes.

 3. Rien Noppen

  Het programma van Jensen flopte niet in de eerste plaats omdat Jensen een incompetente fluim is. De belangrijkste reden is dat slechts een minderheid geïnteresseerd is in rechts-populistisch gewauwel. Het is gewoon een kleine niche in de kijkersmarkt.

  Deze Malaise treft niet alleen Jensen, het gaat met WNL, Geen Stijl, DDS en TPO ook niet best.

  1. fockingworst

   Het is grappig en ook een heel klein beetje aandoenlijk dat niemand meer reageert op de huistrol behalve zijn eigen gecreëerde nicks hahaha haha.
   Hij zit op zijn smoezelig zolderkamertje met meerdere schermpjes 24/7 bijna op dds om toch een beetje sociaal leven te hebben.
   Sneu en zielig voor hem, gelukkig heeft hij geen kinderen, daar zou hij net zo obsessief mee omgaan als zijn verbale opponenten (voor hem} op dds en dat zou niet best zijn.
   Gelukkig laat de dds redactie ruimte om dit soort sociaal onbeholpen figuren zoals rien noppen met zijn vele nicks beukman meester Kong….. Kok en nog vele andere nicks toch ook een plekje te geven, anders wellicht een 2e volkert oid

   1. Dik

    @Worst: Je loopt aan zijn lijntje en hij lacht je spugend uit! Jij zorgt ervoor dat hij blijft doorgaan. Negeren is de enige effectieve optie.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Wie de schoen past…

     Toch wel zielig dat het Breiclubje Zelfbevlekkers zoveel aandacht besteed aan wat zij Trollen noemen…

   2. Cycle25

    Negeer die Joop trol toch eens…

  2. Ries

   Hier kakelt iemand die zijn eigen waarzegger is….

 4. Beukman

  Jensen is de typische huilebalk op rechts die anderen de schuld geeft van zijn eigen falen. Wat die man doet, heeft niets met journalistiek te maken. Zijn debiele shows met Baudet vormen wel het dieptepunt in de Nederlandse journalistiek van de laatste tien jaar.
  Zelfs de niet bepaald als links bekend staande Nausicaa Marbe veegde recent de vloer met hem aan in De Telegraaf:

  Het verdwenen Jensen was een orgie van platvloersheid. Als een programma alle negatieve clichés over rechtse televisie uitventte, dan Jensen. Journalistiek zwak, afgestompt, ordinair, onkritisch, een bevestiging van rechts slachtofferschap, een klaagspektakel van eeuwig verongelijkten. Jensen maakte van rechtse telvisie de kwalijkste karikatuur mogelijk. Het gaf de kijkers het gevoel dat rechts publiek klapvee is dat zich gewillig laat manipuleren.

  1. Rien Noppen

   @Beukman,
   Jensen is inderdaad een beroerd slechte televisiemaker maar ik betwijfel of een wel competente presentator wel voldoende rechtse kiezers had kunnen binden. Een teken aan de wand lijkt me dat het met WNL ook heel erg slecht gaat. Ook websites als TPO, Geen Stijl en DDS kunnen alleen met moeite het hoofd boven water houden.

   Reaguurders hier zitten in een rechtspopulistische bubble en kunnen daarin het gevoel hebben dat hun geestverwanten politiek in stormachtige opkomst zijn. De feiten zijn echter dat het FvD niet meer dan 14,5% van de stemmen haalde en de PVV in verval is.
   VVD en CDA moeten inhoudelijk ook behoorlijk naar links opschuiven om te kunnen blijven regeren.
   De oorzaak is dat het electoraat naar links opschuift.

 5. Siemien

  Jensen sloeg de spijker geweldig op zijn kop natuurlijk en kijkcijfers zeggen natuurlijk helemaal niets wat wel wat zegt is dat Jensen wat op de kaart heeft gezet dat zijn weerga niet kent, Jensen is, net als Fortuijn, Wilders en Baudet een pionier, een voorwerker van wat komen gaat, mark my words…

  1. Dik

   @Siemien: Heb jij een kijkcijferskastje?

   Jensen zei het ongeveer zo: ‘De mensen die naar mijn programma kijken, kijken meestal geen televisie, behalve naar voetbal en naar mijn programma. Als ze mijn kijkers bellen met de vraag of ze vaak televisie kijken dan is het antwoord natuurlijk nee. Krijgen ze dan zo’n kastje?’

   Dat Jensen een luis in de pels is van medialand is natuurlijk wel duidelijk, dat zal waarschijnlijk het best zijn te meten aan de linksfascisten die hier hun onderbuik komen legen en die ik niet kan lezen vanwege mijn script.

   1. Beukman

    Maar wij linksfascisten kunnen jou wél lezen, @Dik. Kiekeboe!

    Jensen een luis in de pels? Welnee. Jensen is de risée van de rechtse journalistiek. Jensen denkt dat rechtse programma’s moeten bestaan uit heel hard brullen dat links slecht is. Dat is waarom journalisten die wél mooie en inhoudelijk sterke rechtse programma’s willen maken, met plaatsvervangende schaamte naar Jensen kijken – of keken.
    Zoals de rechtse Nausicaa Marbe schreef:

    Het verdwenen Jensen was een orgie van platvloersheid. Als een programma alle negatieve clichés over rechtse televisie uitventte, dan Jensen. Journalistiek zwak, afgestompt, ordinair, onkritisch, een bevestiging van rechts slachtofferschap, een klaagspektakel van eeuwig verongelijkten. Jensen maakte van rechtse telvisie de kwalijkste karikatuur mogelijk. Het gaf de kijkers het gevoel dat rechts publiek klapvee is dat zich gewillig laat manipuleren.

    1. Rien Noppen

     “Jensen maakte van rechtse televisie de kwalijkste karikatuur mogelijk.”

     Mogelijk was het een demoniserende karikatuur waar links achter zit.

  2. Heinz

   Hoe lang moet daarop gewacht worden ?

 6. Catalaanse kok

  Jensen.nl.
  Heerlijke website zonder hinderlijke reclames.
  Wordt door veel mensen gewaardeerd.
  Houden zo, een reclame-vrije website .

 7. Dik

  “waarom wordt eigenlijk zo’n man als Peter R. de Vries als quasi-expert uitgenodigd”

  Omdat Peter de Vries nasaal spreekt en dronken is van het linksdraaiende azijnpis. O ja, Peter de Vries is natuurlijk ook anti-Trump, dat is ook belangrijk. En verder… Vroeger keek ik wel eens naar zijn programma, maar tegenwoordig komt er alleen nog maar linksdraaiende azijnretoriek uit zijn grote waffel.

 8. Piet51

  Wat een grappige redenering over Jensen op RTL5. Zoiets als: “Alle voetbalkenners vinden, dat De Graafschap niet goed speelt, maar ze negeren daarbij glashard het feit, dat ze wel veel beter zijn dan alle clubs die slechter spelen en in de ranglijst onder hen staan. Graafschap is de allerbeste van de degradatiekandidaten.” Een waarheid als een koe en toch onzin. Jensen had gewoon een slecht bekeken programma. Of Peter R. meer of minder kijkers had doet daarbij niet terzake.

  1. Dik

   @Piet: Feit is dat Jensen niet op televisie is te zien. Feit is ook dat daar een heleboel mensen blij mee zijn, en dat is prima. Maar dat medialand verrot is, de oren laat hangen naar de dictatuur van de schreeuwende minderheden hoeft voor mij allang geen betoog meer.

   Bovendien is het televisielandschap aan het verschuiven. De ouderen generatie, dat zijn de Jinek-Pauw-NPO kijkers, die hebben nog zo’n ding. Mijn generatie, en de generatie na mij, kijken nog amper televisie, die hebben dus ook niet zo’n ‘kijkcijferkastje’. En die nieuwe generatie gaat straks bepalen dat ze geen boodschap hebben aan de NPO, en Baudet is zo iemand van die nieuwe generatie.

   1. Piet51

    @Dik
    Zou allemaal kunnen. Maar de kijkcijfers laten nog steeds heel hoge absolute getallen zien voor de publieke omroep. Dat zijn deels amusementsprogramma’s, maar ook Pauw, Journaal. Marktaandeel en kijkdichtheid voor de publieken zijn met minder zenders nog steeds het allerhoogst voor de publieken.

 9. DidiMadloba

  Jensen wordt achterdochtig.
  Maar zieligheid is niet rechts, hoor!

 10. Vit

  Kwam de dienst luister en kijkgeld maar weer terug, A goed voor de werkgelegenheid en B hoefde ik niet aan die ongein mee te betalen, als ik dan toch wat wil zien mag het voor mij achter een betaalmuur.

  1. Dik

   “mag het voor mij achter een betaalmuur.”

   Helemaal mee eens, zo hoog mogelijk!

   Overigens zie je dat op internet al gebeuren, NPOstart doet bepaalde programma’s al op slot. Goed idee, nu de rest van de programma’s nog, te beginnen met boer zoekt vrouw.

   1. Joop Klepzeikert

    Heel holland kakt, de luizendel, ik verrek, wie likt me hol, we zijn er nog langer niet en nog een hele berg stompzinnige soaps mogen van mij ook gewoon allemaal achter een betaalmuur. Eigenlijk heel NPO wel, zodat ik daar niet meer met mijn belastinggeld aan mee hoef te betalen.

    1. Rien Noppen

     “wie likt me hol”

     Niet alle verlangens kunnen worden vervuld, Klepzeikert.

 11. Appelstroop

  Heb 0 afleveringen gekeken, alleen paar clips op joetjoep.
  Keek vroeger ook geen Jensen. Kan hem gewoon niet uitstaan 🙂

  Had liever gewoon een soort discussie programma gezien waarin rechts en links met elkaar in debat gaan op een normale manier over allerlei standpunten.
  Zonder geschreeuw, afkappen, beschuldigingen, 5 tegen 1, opgezette valletjes, compleet partijdige presentator etc. Liefst gewoon helemaal geen presentator, gewoon twee mensen die in discussie gaan en elke week weer twee nieuwe mensen. Maarja, daar zal wel geen behoefte aan zijn terwijl het de samenleving ten goede zou komen.

  Makkelijker om rechtse lui neer te zetten als racist, xenofoob, zakkenvuller, etc en linkse lui als communisten, klimaatgekkies, moraalridders, cultuur marxisten, boomknuffelaars en werkelozen.

 12. Heinz

  Als de show is mislukt dan ligt het toch aan de artiest Jensen ? Daar mag je het publiek toch niet op afrekenen. Jensen heeft gefaald, simpel. Een gerecht wat niet gepruimd wordt gaat ook van de kaart in het beste sterrenrestaurant.

 13. Heinz

  Pauw kijken loont nog steeds de moeite. Inmiddels meer dan 10.000 leugens van Trump.
  “Van windmolens krijg je kanker” Dat is waarom een prgramma als Pauw een absolute hit is.
  En Trump, met rood aangelopen hoofd voor de camera, doet zijn uiterste best om het zelf te geloven. Dat is pas amusement, dat had Jensen moeten brengen !

  1. Beukman

   En dat zijn vader, Fred Trump, in Duitsland is geboren. Trump blijft die leugen herhalen, alsof ze daardoor waar wordt. Het zet Trumps ook al eindeloos herhaalde leugen dat Obama niet op Americaans grondgebied is geboren in perspectief.

 14. Veteraan

  Het valt me op dat er veel minder gereageerd wordt op de zielige Trollen.
  Heel fijn, nu is het nog wat geblaat naar elkaar of naar zichzelf onder een andere nickname maar het leest veel prettiger en de kwaliteit van de reacties gaan er op vooruit en worden ook meer inhoudelijk.
  Mag ook een keer gezegd worden.
  Ga zo door mensen en gun die Trollen het licht in hun ogen niet.

 15. Vliegenvanger

  Waarom het programma van Jensen schrappen? Er zijn programma’s zoals de deurwaarders, steeds herhalingen. Alsof dat wel goed. Bekeken is, Peter v.d. Vorst heeft Jensen expres gestopt. Hij is in het begin aangevallen door Jensen, dat kan hij niet verkroppen. Peter v.d. Vorst is een miserig smerig mannetje. Een grote narcist, hij maakt uit wat er op tv komt. Ook al is het een goed bekeken programma. Hij demoniseert net zo hard mee met de Nederlandse Populistische Omroep. Bij ligt hij er uit die kwallebal. Weg met Peter v.d Vorst.

 16. loodklopper

  Heerlijk. Kijk al jaren geen tv meer. Tv kijken zo 1998. Ga niet meer naar een kastje kijken waar iemand anders bepaal wat je te zien krijg. Jensen een paar keer gezien. Grappig verder nix.

  1. Vanduinen

   Pas op voor lood ! Uw behoefte is door Jensen gauw ingevuld. Een gelukkig mens dat zonder complicaties leeft !

 17. Roel van de Laak

  Jammer van je show, Jensen bedankt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.