Hypocriete NPO in actie: mediadirecteur BNNVara wil 'uitzondering' salarisplafond voor Matthijs van Nieuwkerk: 'Anders gaat 'ie commercieel'

Hypocriete NPO in actie: mediadirecteur BNNVara wil 'uitzondering' salarisplafond voor Matthijs van Nieuwkerk: 'Anders gaat 'ie commercieel'

Dit zou een grof schandaal moeten zijn.

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt de mediadirecteur van BNNVara, Gert-Jan Hox, dat er een speciale salarisuitzondering moet komen voor presentatoren als Matthijs van Nieuwkerk. Die Balkenendenorm is hartstikke leuk voor het kaf, maar het koren kan daar natuurlijk niet aan gehouden worden. Nee, Matthijs verdient meer. En als hij dat niet krijgt raakt de publieke omroep hem misschien wel kwijt!!!!!!

"Ik zou willen dat een aantal uitzonderingen gehandhaafd wordt. De kans bestaat dat we Matthijs kwijtraken. Dat is een grote zorg. Aan dit soort mensen, ook aan Eva Jinek bijvoorbeeld, wordt dagelijks getrokken door commerciële partijen. Daar kunnen ze zo 2 à 3 keer meer verdienen."

Maar wacht eens even! Zijn BNNVARA én Van Nieuwkerk juist niet publieke linksmenschen? Dit zijn dezelfde types die ons dag en nacht vertellen dat alles en iedereen die een beetje rechts van het midden is, egoïstisch tot op het bot is en alleen maar geïnteresseerd in geld. En wat blijkt nu? De mediadirecteur van de omroep wil dat er een speciale uitzondering komt voor Van Nieuwkerk omdat hij waarschijnlijk overstapt naar een commerciële zender als hij niet extreem veel geld verdient bij de publieke omroep.

En is het niet hilarisch dat hij Eva Jinek ook meteen even noemt? Ook dát is zo'n linkse moralist pur sang.

On-ge-loof-lijk. Wat een hypocriete salonsocialisten zijn het toch, zeg.

Dan nog een vraag: waarom zou het ons iets moeten interesseren dat Van Nieuwkerk de publieke omroep mogelijk verlaat? Voor de gemiddelde Nederlander maakt het echt niet uit of Van Nieuwkerk nou te zien is op RTL 4 of NPO 1, 2 of 3. Het zal meneer Hox verbazen, maar Jan met de Pet kan zich daar totaal niet druk om maken. Sterker nog, ik vermoed dat veel Nederlanders een overstap wel prima vinden, al was het maar omdat ons belastinggeld dan niet gebruikt wordt om zijn luxe leventje te financieren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties