Rutte reageert op SP campagne-spotje (nu met Rob Jetten): 'bagger' en 'vreselijk flauw'

Geen categoriemei 10 2019, 18:00
De SP heeft flink wat reuring veroorzaakt met hun Hans Brusselmans-spotje. Premier Rutte is duidelijk niet gecharmeerd en noemt het spotje 'bagger' en 'vreselijk flauw'. Ook heeft de partij de 'Rutte-trekpop' vervangen door D66-leider Rob Jetten. Dat wordt weer lekker janken op internet!
Premier Rutte snapt er helemaal niets van. Wat hem betreft gaat dit de SP juist stemmen kosten en levert het de PvdA, waar Timmerfrans lid van is, juist zetels op bij de komende verkiezingen. Opmerkelijk is juist dat dit filmpje behoorlijk veel positieve reacties heeft gekregen.
De cartoon die werd gebruikt voor de 'Rutte-trekpop' is aangepast. Cartoonist Ruben L. Oppenheimer kreeg al diverse haat-reacties van mensen die hem 'linkse rat' noemden. De pop is in ieder geval vervangen door het gezicht van Rob Jetten, want die wil het EU-lidmaatschap in de grondwet verankeren, democraat dat 'ie is.
Binnen de SP is er kennelijk aardig wat onenigheid over de campagnespot. Sommigen vinden het strategische onkunde door een andere linkse partij zo aan te vallen, anderen vinden het simpelweg smaakloos. Feit blijft dat de SP hiermee in ieder geval de aandacht trekt en weer wat risico durft te nemen! Dat mocht ook wel een keer, want afgelopen jaren kwamen ze maar moeilijk uit de verf. Al zal ze dit geheid wat leden hebben gekost. Ach ja, hoe dan ook vermakelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten