Alle hens aan dek! Amerikanen, Nederlanders en Duitsers zien “serieuze dreiging” in Irak

In het Midden-Oosten broeit iets, maar wat is nog gissen. In ieder geval is er voldoende aanleiding voor de Amerikanen om hun ambassadepersoneel uit Irak te halen! Eerder deze week nog stuurden de Amerikanen extra marineschip naar de Straat van Hormuz om die belangrijke commerciële route open te houden in het geval dat de conflicten met Iran escaleren.

En vandaag lieten Duitsland en Nederland weten dat ze trainingsmissies van militairen opschorten vanwege een ‘dreiging’ aldus de Volkskrant. De Amerikanen nemen behalve het versturen van extra oorlogsmateriaal nog meer maatregelen en trekken dus ook een deel van hun ambassadepersoneel uit Irak terug, zo lezen we op de website van NOS Teletekst.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken liet weten dat zijn collega binnenkort met een brief komt om uit te leggen over de situatie, maar tegen die tijd is misschien al duidelijk wat er gaande is. Wat de “serieuze dreiging” die de Amerikanen zien inhoudt weten we niet, maar dat het iets met Iran te maken heeft is niet onwaarschijnlijk.

Wat wel onwaarschijnlijk lijkt is een aanval van Iran op Irak. Wat de ratio daarachter zou zijn ontbreekt ons, maar er zijn natuurlijk nog andere scenario’s. Zo kan Iran raketaanvallen plegen op geallieerde troepen in Irak. Dat laatste zou op een tegenreactie kunnen rekenen, maar minder risico’s inhouden voor de Iraanse regering in Teheran dan een troepeninvasie. Al zou het ook kunnen dat de Iraniërs een ‘pre-emptive war’ zouden overwegen.

De Straat van Hormuz is een van de belangrijkste commerciële ‘snelwegen’ ter wereld en één op de vijf olievaten wordt getransporteerd via de wateren. U kunt begrijpen dat het afsnijden van de aanvoer van die olie grote gevolgen kan hebben.

Het afwachten is op meer duidelijkheid over wat de “serieuze dreiging” is. Wordt vervolgd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Zozo, nounou, zouden de slaapoogjes in de politiek in Duitsland en Nederland dan toch eindelijk eens een keer open gaan?
  Dat terroristen nest Irak had al lang volledig plat gebombardeerd moeten zijn, inclusief de hele terroristische regio daar. Gewoon een Ground Zero ocean van dat gebied maken.
  Maar dan wel alle terroristen die daar ooit vandaan zijn gekomen en het westen nu terroriseren eerst even terug sturen.

  1. Peter Oudshoorn

   Joop pleit net zo makkelijk voor grootschalige genocide. Maakt hem niks uit als gepokte en gemazelde nazi.

   1. Catalaanse kok

    Hoho Peter.
    Joop is volgens dhr. Zeikkleppert account en financieel adviseur.

    1. Joop Klepzeikert

     Hoho.
     De ultra extreem linkse Catalaanse kwezel is volgens de ultra extreem linkse Catalaanse kwezel een kok en alwetend, terwijl hij alleen maar kan trollen, wat hij dan ook 16 uur per dag doet, want werken is te zwaar voor de ultra extreem linkse Catalaanse kwezel.

    2. Sealgaire

     Aldus sprak de hypocriete bejaarde supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    3. Mars020

     @Catalaanse gifmenger, wat heeft zijn eventuele beroep met het bovenstaande verhaal te maken?.

   2. Joop Klepzeikert

    Trol Peter pleit net zo makkelijk voor genocide op alle niet moslims. Maakt hem niets uit als gepikte en gemazelde nazi. Zelfs als zijn eigen familie door moslims wordt uitgemoord zal hij de moslims nog toejuichen. Gevaarlijke gek.

    1. marco1

     Meneer oudshoorn is allerminst een trol, het lijkt erop dat hij u niet als favorite reaguurder ziet maar dat maakt hem nog geen trol. Hij geeft zijn mening en allerminst bewust tegendraads zijn bijdrages zijn juist te prijzen.

     1. Joop Klepzeikert

      Sorry marco1, maar ik heb nog nooit ook maar 1 fatsoenlijke bijdrage van trol Peter gelezen. Altijd schelden, tieren en raaskallen. Die mafklapper stemt gegarandeerd links, maar doet net of hij PVV steunt, om te laten zien dat PVVers ‘tokkies’ zijn, precies zoals hij.

     2. marco1

      O ik heb wel goede bijdrages van hem gelezen. Het onderlinge bekvechten reken ik niet mee. Kan het ook gewoon niet zo zijn d at hij het gevaar van de islam in het westen wel inziet maar iedereen wel als mens ziet ondanks afkomst, vind dat je moet werken voor je geld dus een hekel hee ft aan bewuste uitkeringstrekkers , niet perse vind dat elke buitenlander perse slecht is maar wel denkt dat iedere cultuur het beste af is met zijn eigen stukje grond tevens ook begaan is met dierenwelzijn , wat mij betreft is dat best rechts en niet links. Ik weet natuurlijk niet hoe meneer Oudshoorn denkt en vul dat zelf zonder onderbouwing maar een beetje in, u zou het hem het beste zelf kunnen vragen. Voor mij hij iig geen trol hoe vaak u hem dat ook zak verwijten. Verder ook niks tegen h hoor , ik vond het gewoon weer eens even nodig om ongevraagt wat gedachtes te deken.

   3. tomygun

    Peterrrrrrrr heb jij mazzel dat die woestijn ratten niet
    tegen bomen geur kunnen dus zit jij goed in de ijfel .

 2. tonna

  “Iran raketaanvallen plegen op geallieerde troepen in Irak”
  Er zullen bij escalatie vermoedelijk een fors aantal vluchtelingen richting de EU komen,dan kan de bemanning van Sea-Watch 3 dus de borst nat maken!
  Het beste zou zijn dat de territoriale wateren van de EU lidstaten,afdoende afgeschermd worden om de Middellandse Zee als vluchtroute te elimineren!

  1. Stanly2000

   tonna, Zo te zien op MarineTraffic hebben ze reeds beet!

  2. Ragmilla

   Gewoon opzouten uit het MO anders heb je geen recht van klagen. Die hele zooi in het MO is de schuld van westerse regeringen die invloed op de OPEC willen. Dat is ook de enige reden tot bemoeizucht Venezuela.

   1. Joop Klepzeikert

    @debiel Ragmilla: Ga je bij het gesticht melden AUB. Totaalidioot.

   2. Extreem Realist

    Eagmilla, en SA, Turkije, Israel enzo doen helemaal niet mee toch?

    1. Ragmilla

     Zonder de rol van het westen zou die invloed een stuk kleiner zijn. Is het ook realistisch om te zeggen zoek het uit. Je ergens mee bemoeien, zeker als het uit eigen belang is en je zo’n puinhoop achter laat schept verantwoordelijkheid voor meerdere generaties.

     1. Joop Klepzeikert

      @Ragmilla: Ga je bij het Pieter Baan centrum melden joh. Je bent ernstig gevaarlijk gek en gelooft en verspreidt de leugens van ultra extreem linkse AFA hoax sites.
      Als het westen de afgelopen 40 jaar niet ingegrepen had in Noord-Aapfrika en Midden-Aarde hadden we nu al helemaal geen Europa meer gehad. Dan had die hele regio al hierheen gekomen en de zelfde oorlogen hier gevoerd als wat ze daar doen.

   3. tonna

    Allerlei vermoede causale verbanden en meningen mbt het vluchtelingenprobleem zijn niet aan de orde.
    Europa heeft problemen met het gelukszoekers/illegalen toelatingsbeleid van de EU,temeer het door de EU daaraan opgehangen Marrakesh akkoord.
    Tot overmaat van ramp komt daar nog eens het klimaatakkoord bovenop,alweer de EU!
    Voor de lidstaten geldt dat het feitelijk probleem de EU organisatie zelf is,Europa kan niet verder met de EU in de huidige vorm en z’n onrealistische dadendrang!
    We moeten terug naar de souvereiniteit,de EU maakt alles onbeheersbaar!

    1. Ragmilla

     Sorry maar dit is natuurlijk grote onzin. De oorlogen in het MO door westerse coalities hebben niets met meningen van doen. Dat zijn gewoon feiten net als de rooftochten door Afrika.

     Ik vind dat migratie op een manier moet worden gestopt die bij je verantwoordelijkheid voor die migratie past. Dit zou kunnen door diverse regeringen vergoedingen te kunnen betalen voor vluchtelingen opvang in de regio en economieën te herstellen.

     1. Sealgaire

      Je hoofddoekje zit te strak en de besnijdenis ging fout, azijnzure muts, koekwous en koekoek!

     2. tonna

      @Ragmilla
      vluchtelingen=illegalen/gelukszoekers (de grote meerderheid)

     3. tomygun

      Ragemaar niet instaat zijn om voor je eigen land
      tezorgen meestal is het niet willen, en daar voor
      ook nog geld toe krijgen.
      Conclusie, je bent er een van hun uiters links met
      een kopvot en bukt voor man,opa, ooms en neeven.
      Maar het heeft dus niets met sabotage op die tankers
      in de haven temaken?
      Ga je nu maar vol vreten dat vind opa zo lekker
      zo,n gevulde kip.

     4. tomygun

      En zo als je zelf neer plemt wie is MO dat is die
      mafklapper met varkens achterpoten HAM met spek in de EU.
      Wie ben je vandaag? boodschappen tas 1 , 2 , 3 of 4?

     5. Joop Klepzeikert

      @Ragmilla: Het is inderdaad grote onzin wat jij verspreidt. Zeer gevaarlijke onzin zelfs, waar je alleen AFA, ISIS, Al-Qaida, Hamas en meer van die terroristen organisaties maar mee uit de wind probeert te houden.
      Dat maakt jou dus medeplichtig aan de misdaden van al die terroristen.

   4. Ries

    Natuurlijk gaat het om olie. Dat hebben de ‘geluksvogels’ die heel veel van dat spul hebben, misbruikt door voortdurend het Westen te gijzelen met hun OPEC-strategie. Nu het er voor de oliesjeiks beroerder gaat worden door alternatieve energiebronnen, worden ze nerveus. De linksaffers dreigen ook (door Trumps plannen) te ‘waarschuwen’ dat er dan heel wat ‘vluchtelingen’ onze kant op komen. Dat kan Trump letterlijk en figuurlijk niks bommen. Zullen we eindelijk ons leger eens inzetten, voor zover daar nog wat van over is (ook alweer door linkse invloed)?

    1. Ragmilla

     Oh handels strategieën mogen natuurlijk alleen onder westerse voorwaarden. Juist.

     Trump heeft een economisch probleem gecreëerd is dat jou ontgaan? Zijn handelsoorlog met China heeft nogal een terugslag. Naar goede Amerikaanse, republikeinen en democraten gelijk past dan een vuile oorlog in de strategie.

     Waarom dreigende taal? Als moeder gaat het mij om de toekomst. Ik zit niet te wachten op sterke toename van de bevolking, gaat ook niet gebeuren dankzij Marrakech als onderdeel van Rabat. Ik wil eindelijk eens lange termijn planning waarin naar alle, behalve extremisten partijen wordt geluisterd. Ik wil oplossingen en een eerlijk verhaal.

     1. Sealgaire

      Je hoofddoekje zit te strak en de besnijdenis ging fout, azijnzure muts, koekwous en koekoek!

    2. Joop Klepzeikert

     @Ries: Ons leger heeft geld zat voor onzinnige F35/JSF fluttuigjes en om constant dure onnuttige missies aan de Russische grens en in foute landen uit te voeren. Als daar eindelijk mee gestopt wordt kunnen die mannen ingezet worden tegen het moslimtuig en de vrouwen de gewonden en lijken afvoeren. Lijkt mij een prima taakverdeling.

     1. Korporaal Monty

      Joop Klepzeikert
      “Ons leger ”

      ‘Ons leger’?
      Zou jij liever willen spreken van jullie leger.

      Iemand die zich schaamt om Nederlander te zijn heeft niet het recht vind ik om te spreken over ‘Ons leger’.

   5. tomygun

    Rag maar de islam zijn klagers daar willen wij geen recht
    op hebben jij wel dus, kopvot op en bukken!

   6. tomygun

    Zonder Opec zou jij met aanhang nooit in Europa zijn Ragemaar .
    Ik kan wel zeggen de bom er op maar ik zit er niet heel ver vandaan.
    Ach de klere met ze gaan met die banaan vuurwerk zie ik wel van af het dak .

  3. tomygun

   tonna iran is een dobber meertje verder .

   1. tonna

    @tomygun
    haha,juist.

 3. Cycle25

  Nou, goed nieuws voor linkse milieurakkers, geen olie, en mocht het radioactief uit de hand lopen, aankomende duizenden jaren geen olie. ( kuch ) Goed voor ’t klimaat, en haargroei middelen fabrieken.

  1. tomygun

   Radioactiefe olie heeft gewoon een hogere energie waarde .

 4. marco1

  O jee de wapenindustrie heeft weer hogere winsten nodig. Laat de bommen maar vallen en zet de grenzen maar weer open voor de komende vluchtelingen.

  1. tomygun

   Bommen ? Marco 1 is voldoende heeft een nick naam
   net als kil noppen , the biggest mother F***r of all .

   1. marco1

    Ja tommy wat mij betreft laten ze die ene los op dat achtergesteld gebied. Maar het meest vind ik nog dat het westen totaal geen recht heeft op bemoeienis in die zandbak. Sluit onze grenzen geef hun de woestijn met de bijbehorende middeleeuwse taferelen en wens ze veel geluk en wijsheid toe. Start je er een oorlog dan niet raar staan te kijken dat er een hekel aan het westen gekweekt word en dat er vluchtelingen komen.

    1. tomygun

     Marco die hekel aan het westen hebben zij met de paplepel
     binnen gekregen de alleen heersing van de islam zijn zij opuit .
     Maar het zijn en blijven nomaden ze vechten ook elkaar de tent uit .
     Geen recht hebben? toch wel als handels partners maak
     je afspraken ze waren wat blij dat zij de shit van de aarde
     konden verkopen ( geen uitvinding van hun ) maar dan als
     de verkopende weet dat de rest met de rug tegen de muur
     staat gaan ze afpersen, zo is een moslim dat is de islam.
     gluipers van het ergste soort.

 5. PMG

  En de amerikaantjes flikken het gewoon weer, de olieprijs stijgt en raad eens wie nu de grootste olieproducent is? Juist, de VS! En wie is de grootste importeur? China!!!

  Hahaha, Trump stuurt een boot en een mailtje en de hele wereld is weer in paniek. Ondertussen verdienen de amerikanen flink aan China door handelsbeperkingen op te leggen maar ook door de hogere olieprijs, soort bonuskaart!

  Helaas pindakaas voor de euro die steeds verder wegzakt t.o.v. de dollar. Jaja, Trump doet het erg goed!

 6. fusilier

  Iran is een schurkenstaat en sponsor van islam terroristen,en het is allemaal begonnen met de vrouw onderdrukkende zogenaamde geestelijke leider khomeini. Een drone aanval op het hoofdkwartier van deze schurken zou de vrede in het midden oosten korter nabij brengen.

 7. Chrisie

  Beter laat dan nooit . Zit dit al dagen te volgen. Maar niks over de false flag aanvallen op een paar tankers en de sabotage van 1 van de pijpleidingen in Saoedi-Arabië? En als het echt mis gaat dat Israël ook meteen de volle laag van Iran gaat krijgen.
  Haha maar wees gerust , het was allang voorspeld in de bijbel . Iets met openbaring en nog wat , was dat tegengekomen tijdens mn zoektocht.

 8. Rud56

  Onder andere Nederland traint daar de Koerden. Dé aartsvijanden van Turkije. Een land met zeer innige banden met Iran, beide landen die bol staan van de satanische ideologie de islam en geleid door uitermate gevaarlijke en geestelijke gestoorden!

  Turkije wiens mensen zitting hebben in supergeheime NAVO-instituten, wiens dienstplichtigen zitting hebben in ons leger. Met andere woorden: het kijkje in de keuken c.q. de paarden van Troje.

  Dus hoezo, dreiging?

 9. tomygun

  De geen die het spel goed speeld zal de winnaar zijn .
  Wie die tankers heeft aangevallen doet dat met opzet
  is dat gek? nee hoor als je zou weten wat die schepen
  hebben gedaan en nog gingen doen weten is het spel .
  Niet zo moeilijk want ieder schip heeft een tracker dan
  zijn er nog satelieten en de ewag, maar het leuke onze
  media had het over vrachtschepen maar het zijn tankers.
  Nu kan je een tank ook een auto noemen of voertuig
  maar het zijn wel twee verschilende midellen bij gebruik.
  Tankers transporteren olie naam en rugnummer zijn bekent
  en als zij een boycot breken of gebroken hebben zal je dus
  moeten zegge jullie zijn stout geweest dat mag niet hoor?
  Ja toch he linkse mafklappers , of wie niet luisterd moet het maar voellen .
  daarom een paar keer boem .

 10. epimetheus

  Leuk zo’n foto van vliegtuigen die de VS al sinds 1991 niet meer gebruiken. Deze vliegtuigen (Voight Corsair A-7) zijn uit de Vietnam periode en mochten vlak voor hun pensioen nog aan Desert Storm meedoen…

 11. rujoleki

  Volledig van de aardbol wegvagen.I have a dream!!

 12. Robert Leiden

  Die foto…. 🙂

  De betreffende straaljagers op de voorgrond zijn in 1991 al uit actieve dienst terug getrokken. Boven Irak? Echt niet… Die oorlog begon in 2003.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.