Teleurgestelde Robert Jensen: 'Helaas mag ik het debat niet leiden tussen Baudet en Rutte...'

Geen categoriemei 20 2019, 10:00
Maar: hij heeft een backup plan!
De altijd vermakelijke Robert Jensen laat weten op Twitter dat hij toch enigszins teleurgesteld is dat hij het debat tussen Thierry Baudet en Mark Rutte niet mag leiden. Die eer gaat naar Jeroen Pauw... en het wordt wel degelijk uitgezonden op de NPO, en niet (alleen) op Facebook, wat is wat Baudet zei te willen.
https://twitter.com/robertjensen/status/1130103950437437441
Natuurlijk is dit een grap van Jensen. Ook hij wist dat hij hier niet voor in aanmerking kwam. Maar ergens zegt dat ook wel weer iets over het aanstaande debat en over het probleem dat ík ermee heb. Ik begrijp eigenlijk niet wat Baudet denkt te winnen met de huidige opzet. Ik bedoel maar: het debat wordt geleid door Jeroen Pauw.
Jeroen Pauw. Niet zomaar een linkse, arrogante, politiekcorrecte VARA-mafklapper, maar degene die alle andere linkse, arrogante, politiekcorrecte VARA-mafklappers naar de kroon steekt. Die Jeroen Pauw gaat het debat leiden... en Baudet is daarmee akkoord.
Dat Rutte dat wel ziet zitten, soit -- dat begrijp ik. Maar waarom denkt Baudet in vredesnaam dat het een goed idee is om Pauw het debat te laten leiden? Die man is niet eens bijna neutraal of objectief. Hij heeft een enorme hekel aan Baudet, en zal er ongetwijfeld -- al was het door zijn mimiek -- alles aan willen doen om Baudet en Forum voor Democratie te beschadigen.
Zo'n debat was hartstikke leuk geweest, maar dan wel alleen als het plaatsvond onder de voorwaarden die Baudet eerder naar voren schoof: op Facebook, niet op de NPO, en zonder moderator (of met een moderator die niet van NPO-huize komt). Robert Jensen was dan inderdaad een véél betere optie geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten