Oud-minister Plasterk (PvdA) haalde in 2016 hard uit naar Frans Timmermans: 'Hij deed een half jaar niets in de Kamer omdat hij boos was!'

Geen categoriemei 20 2019, 11:00
Goh, waarom wordt dit nu niet breed uitgemeten in de media?
In 2016, in december zelfs, exact de dag na kerst, kwam Frans Timmermans negatief in het nieuws. Zowel de Volkskrant als de NOS (beide linkse bolwerken van PvdA'ers) berichtten toen namelijk dat oud-PvdA-minister Plasterk flink wat kritiek had geuit op zijn partijgenoot (en oud-collega).
Zoals de NOS het toentertijd samenvatte:

Eurocommissaris Timmermans heeft als PvdA-Kamerlid in 2010 een half jaar lang niets gedaan omdat hij in de fractie de portefeuille Buitenland niet had gekregen. Dat zegt PvdA-minister Plasterk, die destijds ook in de Tweede Kamer zat, in een interview met de Volkskrant.

Volgens Plasterk speelde Timmermans het "snoeihard" toen hij als fractielid terugkeerde in de Kamer in 2010. Hij deed er alles aan om Buitenlandse Zaken weer te krijgen. Plasterk zei toen, in 2016:

"Timmermans zei: 'Ik wil de buitenlandportefeuille.' Maar daar zat al iemand op. Bovendien is het een beetje not done. Je komt uit een kabinet, je kent iedereen op het departement. Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei 'Nou, dan doe ik gewoon niks.' Echt, die heeft een half jaar niks gedaan.

Dit is oud nieuws... maar je zou toch denken dat dit nu ook relevant is, zeker aangezien Timmermans a) de Europese leider van de PvdA is en b) zelfs Jean-Claude Juncker wil opvolgen als hoogste baas van de Europese Commissie. In die hoedanigheid wordt hij door onze media keihard gepromoot. Hij is De Grote Nederlandse Europeaan. Hij Zal Het Wel Even Doen Voor Ons.
En, oh ja, hij is ook nog eens een fantastische vent van wie je als kiezer op aan kan.
Misschien... maar het zou toch wel journalistiek beter zijn als men dit soort onhebbelijkheden van de man nu ook in beeld bracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten