Theehuizen zijn gangsterholen

Marokkaanse theehuizen zijn maar al te vaak een dekmantel voor criminele activiteiten. Salafistische organisaties, clandestiene casino’s en andere maffiapraktijken vinden er onderdak. In elke verpauperde buurt schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Na tien jaar is de enige verbetering in diezelfde buurt jawel… de theehuizen. Ooit ontstaan als een overdreven verlichte kantine hebben ze zich in een razendsnel tempo opgewerkt tot een langs de buitenkant deftig voorkomende brasserie en is het pand ernaast ingenomen om te kunnen uitbreiden.

Waarschijnlijk ben je nog nooit een theehuis binnengestapt, en neen ik bedoel niet de theehuizen van groene jongens in het toeristische centrum van een stad. Het gaat over een theehuis in een buurt als de Schilderswijk. Je wordt als blanke Nederlander snel buitengekeken en als vrouw waag je het zelfs niet om naar binnen te gaan.

Sex en zonde

De sfeer in een theehuis doet denken aan de documentaire van Femke Halsema. ‘Sex en zonde’ heet die. Daarin klaagt een Marokkaanse vrouw over haar werkloze man die de hele dag in het theehuis zit, maar wel verwacht dat zij na thuiskomst van haar werk voor hem kookt en het huishouden doet. En zij heeft mij toevertrouwd dat haar man meer kinderen wil, hoewel zij met haar kleine inkomen nauwelijks hun zoontje een toekomst kunnen bieden. Denkt ze nou echt dat haar man daar de hele dag bediend wordt door een andere man die uit een vergulde theepot lieflijk Marokkaanse thee zit te schenken. Mocht hij niet nog kinderen willen, je zou denken dat hij een verborgen homobar opzoekt.

De realiteit is wel wat anders. Theehuizen zijn vaak broeihaarden voor alles wat onze westerse maatschappij wil ondermijnen. Met hun theetje en lange gewaden doen de klanten zich even braaf voor als een kloosterzuster maar de plannen die ze er smeden en de preken die ze geven, zijn helemaal niet koosjer. Na de aanslagen van Parijs en Brussel beval de toenmalige Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, een grondige schoonmaak van de Brusselse verpauperde buurten. De politie deed invallen in de theehuizen. Wat ze daar aantrof, tart elke verbeelding. Achter de toonbank loop je dieper de huizen binnen, het ene kamertje na het andere. In het laatste kamertje liggen bidtapijtjes. Salafisten maakten er toekomstige moslimextremisten klaar voor de strijd. Soms worden ze op heterdaad betrapt.

Steeds meer salafisten

In april nog meldde de Staatsveiligheid dat het salafisme in België in opmars is en ze honderd salafistische organisaties telde. De kans is dus heel groot dat deze salafistische achterkamertjes in clandestiene theehuizen nog steeds bestaan en dat ze zich niet zullen beperken tot België. Ook in Nederland is het salafisme immers in opmars en de salafisten worden steeds jonger. Nu de moskeeën strenger gecontroleerd worden, verhuizen de haatpredikers naar de theehuizen waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan en jonge tieners brainwashen.

In januari nog deed de Duitse politie een grootschalige inval in onder andere shishabars, gokkantoren, cafés en theehuizen in het Ruhrgebied op zoek naar criminele families. Theehuizen vallen dus onder dezelfde familie als gokkantoren. Mocht mijn man daar de hele dag doorbrengen, ik zou me toch zorgen maken. Behalve af en toe een razzia organiseren, kan de politie niet veel beginnen. In een moskee kan je nog meeluisteren tijdens de dienst maar in een theehuis zal het plots heel stil zijn als een agent er zijn theetje komt drinken.

Verbieden mag niet

Theehuizen verbieden, durven politici niet. Ze zouden een heel leger moslims en zelfverklaarde mensenrechtenadvocaten tegen zich krijgen. Het ziet er dus naar uit dat er niet onmiddellijk een oplossing voorhanden is. Het is wachten tot er een bom ontploft, letterlijk en figuurlijk dan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ragmilla

  Heel simpel, wat binnen de wet niet toegestaan is aanpakken.

 2. logisch denken

  Deze is echt leuk. Dat wisten we 40 jaar geleden al bij het begin van de ellende. Echter die holen benoemen als gangster holen was destijds discriminatie en dat mag nie van onze linkse kliek. Alles wat je wilt hebben kan je er krijgen, tegen betaling uiteraard. Van een potje thee schenken kan je geen dikke BMW of Mercedes AMG rijden. Weltrusten Nederland. Met dank aan ome joop en ome wim

 3. Janna47

  Zolang dit soort broeinesten van addergebroedsel bestaan kun je nooit nagaan wat er gaande is in die wereld en is het werk van AIVD en dergelijke organisaties dweilen met de kraan open. Maar daar voelt de regering zich prima bij en gaat gewoon door met wegkijken. Schijters!

  1. Ragmilla

   Er zijn natuurlijk massaal aanslagen in Nederland terwijl bijvoorbeeld Schiphol slecht beveiligd is.

 4. plakband

  Theehuizen! Is onze onvolprezen Job Cohen (van de PvdA, de baarmoeder van DENK – #stemzeweg) daar geen vaste bezoeker van. Ik meen mij te herinneren dat hij daar vaak kwam om de islamitische standpunten te vernemen en de Nederlandse normen en waarden te verkwanselen. Dat is kennelijk allemaal zo goed gelukt dat het nu een probleem is geworden. Voor het oplossen van die problemen is geen enkele linkse en slinkse partij geschikt. Dat gaat alleen lukken met PVV of FvD. Nog even geduld dus.

 5. Behold My Negativity

  Ben ik tenminste blij dat ik nooit zulke plaatsen bezoek. Het is gevuld met haatbaarden, rook van wat dan ook, een tv’tje met nog een haatbaard die met zijn vingertje zwaait, een niet aan te horen geneur van een man als achtergrondmuziek en mannen die niet weten wat jeans of een scheermesje zijn.

 6. Joop Klepzeikert

  Joh, dit wisten we ook niet al lang…
  Is er nog nieuws?

  1. Mars020

   Inderdaad, dat is oud nieuws. Mocht van links natuurlijk niks over worden gezegd, want het is beschermd wild. Ondertussen plannen ze daar rustig hun terroristische en criminele praktijken.

 7. logisch denken

  Dat wisten we toch 40 jaar geleden al ? Alleen mocht je er toen niets van vinden en werd je mond gesnoerd door ome joop en later oom wim. Commentaar op deze clubjes werd uitgelgd als discriminatie. Kan u een Mercedes AMG rijden met de verdienste van een potje thee schenken ?

 8. DeBruijn

  Niet verrassend. Gaven vroeger ook hun neefjes, nichtjes en buurkinderen op bij onze sociale dienst. Velen geven ook hun tweede huis niet op, maar Marokko wil de Nederlandse regering niet helpen.

  Hadden ze na jaren de buurt terroriseren in Maassluis eindelijk een buurthuis afgedwongen, hebben zij het zelf binnen een jaar kort en klein geslagen. En dan weer klagen dat zij geen buurthuis hebben.

  Tja

  1. Ragmilla

   Vreemd, een maatje van mij beweert dat Maassluis best prettig wonen is, blank. Dat generaliseren en u voelt zich beledigd als mijn zus dat doet.

   1. DeBruijn

    @ Satty

    Jij hebt niet in Maassluis gewoond of heb je er familie. Paar jaar terug was het een drama. Blank? Er wonen heel veel Marokkanen, dus vertel geen onzin.

    Maar kennelijk volg jij het nieuws niet.

   2. DeBruijn

    Geloof het AD dan maar

    ad.nl/rotterdam/in-relwijk-in-maassluis-is-gesis-en-gesar-over~a3c575d6/

 9. Kapitein Haddock

  En waarom schrik ik hier niet van?
  Allang bekend, maar ja,…Marokkanen, Moslims, de “verrijkende Multi-Culti” .
  Normale en nuchtere burgers zien juiste zaken………. onjuist, volgens de “Linkse Gutmensch!”
  Welke organisatie van een of andere Ministerie gaat hier tegen optreden?
  Zal ik u het antwoord geven? Er wordt niets gedaan, immers…… “verrijkende Multi-Culti”
  Wat een land!

 10. Cootje

  Wij leven geleid de laatste 12 jaar door de beste premier van Nederland de vrijgezelle rutte in een bananen republiek in stand gehouden door Sofi nummers houders . De rest leeft direct of indirect van crimineel geld . Waar banken miljarden in omzetten en een aftrekbare boete betalen van 700/800 miljoen € 20 miljard gulden bouwfraude werdt afgedaan zonder een man rechtsvervolging en aan de bouwbedrijven toen 800 miljoen gulden boete kom je niet van in het arme huis

 11. NoDoubt

  Islam gelijkstellen aan Nazi

 12. Rud56

  Theehuizen, moskeeën, weekendscholen … “Waar de moslim verschijnt, is het de vrijheid, veiligheid en vrede die rap verdwijnt!

  En het domme deugvolk zag dat het goed was ……

 13. logisch denken

  Kijk is naar het wagenpark bij zo een theehuis. En dat allemaal van een potje thee

 14. Matig rechts

  Natuurlijk is het mee praten altijd makkelijk, maar heb in dit geval een leuke ervaring

  Ben voor mijn werk regelmatig in theehuizen geweest.
  Ben daar altijd bijzonder vriendelijk ontvangen en mocht overal inspecteren.

  Moet ik er wel eerlijk bij schrijven dat dit tien jaar geleden was.

 15. Jantje

  Die bom van de week in Den Haag?
  Telt die niet mee of zo?

 16. Decca

  Vergeten te schrijven dat het maar derderangs volk is. In hun zg geboorteland worden ze onder de voet gelopen als zijnde. Ja als wat. Adderengebroed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.