Thierry Baudet daagt Mark Rutte uit voor debat: "Woensdag, 22 mei, om 22:00 uur!"

Geen categoriemei 16 2019, 10:00
En: geen tv-redacties, geen NPO, maar live op Facebook.
Deze week opende Mark Rutte opeens de aanval op Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Nou ja, opeens... je kon dit natuurlijk van verre zien aankomen. FVD is immers niet alleen de grootste partij volgens de peilingen, maar ook nog eens de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen die in maart plaatsvonden. Oh, en daar komt nog eens bij dat FVD de eerste (nieuwe) partij is die erin slaagt om de VVD vanaf de rechterflank aan te vallen.
Laat dat laatste nou juist de grote angst zijn van VVD'ers. Rutte en co. hebben hun partij bewust naar midden geduwd, maar dat kunnen ze alleen volhouden als er op rechts geen serieuze uitdager ontstaat. Nou, die uitdager is er al. En dus besloot Rutte om Baudet publiekelijk te bekritiseren. Iets met dat hij een stoffige intellectueel op een zolderkamertje is ofzo.
Dat Baudet hier allerminst van onder de indruk is wordt duidelijk uit deze tweet. Hij daagt Rutte namelijk gewoon uit voor een debat: op woensdag 22 mei, de dag voor de Europese verkiezingen.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1128700770432552960
Dit is natuurlijk een geweldig idee. Wat zou dat een spektakel zijn zeg. Mark Rutte en Thierry Baudet lijnrecht tegenover elkaar, gesteund door 150 partijgenoten. Maar verder helemaal niemand. Geen NPO-presentatrices die Rutte uit de wind kunnen houden, geen redacties die de heren zo in beeld proberen te brengen dat de ene eronder lijdt, terwijl de andere juist sterker en beter overkomt. En dan allebei mogelijk geflankeerd door hún Europese lijsttrekkers, te weten Derk Jan Eppink voor FVD en Malik Azmani voor de VVD.
Voor politieke junkies zou dit natuurlijk een feest zijn... en dat is meteen de reden waarom Rutte hier nooit van zijn lang zal die leven op ingaat. Hij weet beter dan geen ander dat hij in zo'n setting Baudet niet van z'n stuk zal kunnen brengen... en dus hapt hij niet toe. Nu niet, nooit niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten