Thierry Baudet daagt Mark Rutte uit voor debat: “Woensdag, 22 mei, om 22:00 uur!”

En: geen tv-redacties, geen NPO, maar live op Facebook.

Deze week opende Mark Rutte opeens de aanval op Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Nou ja, opeens… je kon dit natuurlijk van verre zien aankomen. FVD is immers niet alleen de grootste partij volgens de peilingen, maar ook nog eens de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen die in maart plaatsvonden. Oh, en daar komt nog eens bij dat FVD de eerste (nieuwe) partij is die erin slaagt om de VVD vanaf de rechterflank aan te vallen.

Laat dat laatste nou juist de grote angst zijn van VVD’ers. Rutte en co. hebben hun partij bewust naar midden geduwd, maar dat kunnen ze alleen volhouden als er op rechts geen serieuze uitdager ontstaat. Nou, die uitdager is er al. En dus besloot Rutte om Baudet publiekelijk te bekritiseren. Iets met dat hij een stoffige intellectueel op een zolderkamertje is ofzo.

Dat Baudet hier allerminst van onder de indruk is wordt duidelijk uit deze tweet. Hij daagt Rutte namelijk gewoon uit voor een debat: op woensdag 22 mei, de dag voor de Europese verkiezingen.

Dit is natuurlijk een geweldig idee. Wat zou dat een spektakel zijn zeg. Mark Rutte en Thierry Baudet lijnrecht tegenover elkaar, gesteund door 150 partijgenoten. Maar verder helemaal niemand. Geen NPO-presentatrices die Rutte uit de wind kunnen houden, geen redacties die de heren zo in beeld proberen te brengen dat de ene eronder lijdt, terwijl de andere juist sterker en beter overkomt. En dan allebei mogelijk geflankeerd door hún Europese lijsttrekkers, te weten Derk Jan Eppink voor FVD en Malik Azmani voor de VVD.

Voor politieke junkies zou dit natuurlijk een feest zijn… en dat is meteen de reden waarom Rutte hier nooit van zijn lang zal die leven op ingaat. Hij weet beter dan geen ander dat hij in zo’n setting Baudet niet van z’n stuk zal kunnen brengen… en dus hapt hij niet toe. Nu niet, nooit niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Meester Kong

  Haha Mike draait weer geweldig.
  Baudet durft niet omdat hij weet dat Rutte een sterkere debater is.
  Nu eens geen voedselvergiftiging maar gewoon angst.
  Dus doet hij een voorstel waarvan hij weet dat Rutte dat niet accepteert.

  1. Ego-non-solus

   Knappe analyse. U kunt zo presentator worden bij de NPO. Aan de vereiste van objectiviteit voldoet u al.

 2. santiago

  Circus Rutte&Baudet. Je kan er maar druk mee zijn. Zielige stuiptrekkingen van een democratie die eigenlijk niet meer bestaat, maar het plebs moet bezig gehouden worden.

 3. Robert75

  Het was juist andersom hoor. Het was Rutte die opriep voor een debat en niet andersom zoals hier geïmpliceerd wordt. Maar goed.

  1. santiago

   Gaat he le maal nergens over. Kudt met peren.

 4. Catalaanse kok

  De snelheid waarmee DDS inspeelt op de actualiteit is weer verbluffend.
  Vanmiddag komt bij DDS het nieuws binnen dat Rutte alleen op TV wil debatteren.

  1. DeBruijn

   Catalaan

   Je hoeft hier niet te lezen…

 5. Beukman

  Baudet wil geen NPO wegens partijdig.
  We hebben tijdens de VS-verkiezingen gezien hoe onpartijdig Facebook is. Niet dus.

  1. Ego-non-solus

   En heeft u ook een oordeel over de (on)partijdigheid van de NPO?

  2. DeBruijn

   Facebook is vooral links en zal ervoor zorgen dat heel wat rechtse mensen eraf geknikkerd worden voor de 2020. Zijn ze al mee begonnen.

   Antifa mag blijven, maar Tommy Robinson, Laura Loomer, Paul Jospeh Watson en vele anderen zijn er afgeknikkerd.

   1. Beukman

    @DeBruijn meent:
    Facebook is vooral links

    Je hebt zeker gemist hoe het ook alweer zat met Cambridge Analytics, en hoe dit bedrijf via Facebook en Twitter Farage en Trump aan hun overwinning hielpen.

    Facebook is een medium dat door verschillende partijen kan worden gebruikt – en misbruikt. Wie hebben er ook alweer garen gesponnen bij de micro targeting technieken van Cambridge Analytics? Juist: Farage en Trump.

    Je kan er zeker van zijn dat bij een debat op Facebook tussen Rutte en Baudet de laatste er beter in zal slagen om trollen en andere technieken in te zetten om het resultaat van het debat te framen als een overwinning van hem.
    Daarom mijn advies aan Rutte: niet doen!

    1. Rosasolis

     @Beukman, Wie zouden gaan keken naar een internet facebook “debat” tussen de FvD, en
     andere partijen…die onze EU wel nogsteeds steunen? Gelukkig komt er op onze nationale radio en TV zenders helemaal niets tegen degenen die van dit flauwe kul willen.
     En gelukkig zal onze President Rutte niet intrappen met met deze flauwe kul.

 6. Catalaanse kok

  Foto: Baudet geeft een boekje.
  Foto: Baudet geeft handtekening
  Foto: Baudet doet een plasje
  Foto: Baudet drink koffie
  Foto: Baudet loopt buiten
  .
  Wie ontkende het beeld persoonsverheerlijking?

  1. Beukman

   @Kok
   Het interview met de gewipte Baljeu, vandaag in MSM, spreekt boekdelen:

   Baudet is zo erratic, zo grillig. Dan was ik bezig met ondersteuningsverklaringen, maar dan kwam hij ertussendoor met iets wat helemaal geen hout sneed. Dat ik stekkers moest halen bij de Apple Store, of zoiets. Ik heb hem wel eens tegengesproken, maar zeker publiekelijk duldt hij dat niet. Hij wil de leider uithangen.

   en

   Op de achtergrond speelde volgens Baljeu mee dat Otten meer aandacht kreeg toen hij in beeld kwam als lijsttrekker bij de Eerste Kamer. ‘Baudet beziet media-aandacht als communicerende vaten. Meer aandacht voor iemand anders, betekent minder aandacht voor hem. Dat vindt hij erg.

  2. Ragmilla

   Religie

  3. Ries

   Dat vind ik nu eens een prima recept kokkie!

 7. Piet51

  Een debat op de dag voor de verkiezingen, ’s avonds laat om 22:00 uur, is wel een risicoloos tijdstip. De kranten kunnen er vóór de verkiezingen nauwelijks meer analyses of conclusies over schrijven. Het geeft heel fraai aan, wie problemen niet uitsluit en die wil omzeilen.

 8. santiago

  Gewoon een NEXIT asap.

 9. Henk Albarda

  Leuk he, FvD krakers, een ja, nee spelletje? Ja rutte opende het bal tijdens een door journalisten van links naar rechts als ‘zwak’ beoordeelde speech.
  Waarna Thierry Baudet de bal retourneerde met de uitdaging van een debat in lagerhuis opstelling met een onafhankelijke presentator die voor beiden aanvaardbaar is, hetgeen rutte niet aandurft.
  Rutte is de voortdurend liegende goede debater, Thierry Baudet is de goed onderlegde ‘uitleggende’.
  En FvD krakers, jullie zijn kennelijk zo bang voor de waarheid, dat jullie bij voorbaat de ‘bescherming’ van de NPO hard nodig denken te hebben…….

  1. Meriadoc Brandebok

   Baudet is zelden goed onderlegt in debatten over de Europese Unie. Zijn jongste stompzinnige uitspraak over dat hij geen bewindspersoon wenst te sturen naar de Europese Raad als hij premier wordt, illustreerde dat pijnlijk.

   1. DeBruijn

    @ Meriadoc

    De NPO is knap partijdig, gisteren mocht Rutte in Nieuwsuur komen uitleggen waarom hij Baudet aanviel. Kreeg gelijk een platform.

    Maandag met het debat in Nieuwsuur was bijna alleen de VVD’er aan het woord en als tweede in ’t Veld van D66. De rest stond er voor spek en bonen bij.

    Weer 30 minuten van mijn leven weggegooid om naar Nieuwsuur te kijken, was echt zinloos om een mening te vormen, echt zinloos.

   2. Henk Albarda

    Inhoudsloos reageren is heel makkelijk. Heeft u het FvD programma gelezen? Heeft u dat vervolgens met alle relevante uitspraken van Thierry Baudet gecombineerd?
    Heeft u het reilen en zeilen van rutte de afgelopen 5 jaar gevolgd? U ontkent, veronderstel ik, dat rutte steeds weer een rechts verhaal houdt voor verkiezingen en binnen weken erna het standpunt wat groen links op hetzelfde onderwerp heeft, uitvoert? Als Thierry Baudet hetzelfde doet, is uw wereld te klein (of te groot, naar keuze) en staat u stampvoetend op uw dak.
    Reageer vaker met echte inhoud, bv dat u uw inkomen ziet verminderen als FvD te zijner tijd het Nexit referendum in gang zet!

    1. DeBruijn

     Henk Albarda

     Reageert u op mij? Want ik snap niet wat het te maken heeft met wat ik zeg namelijk.

    2. Ragmilla

     Ja en het laat alle ruimte tot aanpassing op basis van social media resultaten.

    3. Meriadoc Brandebok

     Uit mijn bovenstaande comment blijkt dat ik de uitspraken van Baudet heb gevolgd, Henk, mede dankzij De Dagelijkse Standaard, die alle uitspraken van Baudet uitvoerig neerpent.

  2. Bolkestein

   De VVD kraakt het FvD, zo jubelden die media. Dat de VVD kraakt, dat is dan wel weer waar. Ik verheug me alvast op 23 mei. Want dan wordt de VVD afgestraft.

 10. santiago

  Stemmen heeft alleen maar zin als er sprake is van een democratie. Maar als je dan toch wilt stemmen, verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

 11. Meriadoc Brandebok

  Het klinkt fair.

 12. logisch denken

  Baudet zet Rutte zonder enig probleem aan de kant. Rutte heeft teveel gelogen en elke leugen moet je onthouden anders wast je tegenstander je de oren.

  Ik voorspel dat rutte hele schone oren heeft na dit debat. 🙂

 13. poldi

  Wat een miezerig mannetje is Rutte toch.
  Geen geld naar de Grieken,
  1.000 euro erbij,
  de dividendbelasting moet weg anders lopen grote bedrijven weg en er zijn zo nog meer leugens van deze man te vertellen.
  Wordt het te warm onder zijn voeten? Het wordt tijd dat de VVD en vooral Rutte een hele grote toon lager gaat zingen. Hij krijgt (had al) dictatoriale trekken… Sinds de VVD-kabinetten is het met de burger alleen maar rotter gegaan. Bovendien spreekt Rutte met gespleten tong. Hier praat hij heel anders over de EU dan in de andere EU landen. Dat noemt men de burgers besodemieteren. Wedden dat hij naar Europa gaat?

  1. poldi

   Wanneer de moderator afkomstig is van de staatsomroep of van de andere gelijkgeschakelde persorganen, dan is de kans dat Baudet de gelegenheid krijgt om ook maar een stelling te onderbouwen, dan wel zijn zinnen kan afmaken, nihil.

   Het publiek zal ook wel zorgvuldig geselecteerd blijken op bezit van een partijkaart van het partijkartel. De ervaringen met eerdere interviews van EU dissidenten doet het ergste vrezen, zie ook het laatste BBC-interview met Nigel Farage.

  2. Rosasolis

   @poldi. Wanneer zal de heilige FvD guru, psuedo-intellectuele Baudet ooit deel nemen
   als “leider” van zijn FvD partij, deel nemen aan een vergadering van onze parlement?

   1. Caro

    @ Rosalis,

    Politiek 24 live stream Staten der Generaal beter volgen.

    1. Rosasolis

     @Bolkestein. Nee anders om! Baudet wil een internet debat met onze min. president op
     Facebook! Oh wat zielig van Baudet! Waarom zou onze min.president aandacht besteden op welke onzin dan ook van Baudet op facebook!

 14. Kiliaan Noppen

  “live op Facebook.”

  Geestig, Baudet durft niet.

  1. Ries

   Jouw broertje ook niet…

   1. Matig rechts

    #Negeer Noppen, deze linkse trol en lijd aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!

    1. Kiliaan Noppen

     lijdt

 15. Matig rechts

  Schitterende actie om zo te reageren.
  Maar begrijp dat het alleen op FB te zien is 🙁
  Als ik ergens een hekel aan heb zijn het wel die grote {a}sociale media en kan het dus niet volgen.

  1. Robert75

   Doe geen moeite. Ook al zou het op de publieke omroep komen je mist er niets aan want ze roepen allebei maar wat. Laten ze maar lekker debatteren met elkaar met elkaar maar ik kijk niet eens Want het interesseert me geen biet wat ze te vertellen hebben.

   1. santiago

    Robert. Het script voor het z.g. debat ligt allang klaar en is door beide heren goedgekeurd. Nog wat zeuren over de plaats waar en het lijkt net echt.
    Over een poosje zullen de heren op wonderbaarlijke manier toch tot een samenwerking komen die buitengewoon goed is voor alle mensen en gaan ze gewoon samen verder met het plebs te bedonderen. Rutte is een elite trekpop en Baudet een charlatan.

 16. Niet L niet R

  Duidelijk een eerlijke discussie, en niet gesteund door de linkse elite en de NPO!
  Denk niet dat die angsthaas dit aan durft, want dan valt hij door de mand!

  1. Robert75

   Nou ik ben het er niet mee eigenlijk. Het gaat hier om verkiezingen he en niet om een leuke en gezellige samenkomst. En als het over verkiezingen gaat dan zou je ook heel Nederland de mogelijkheid moeten gunnen om dat debat te kunnen volgen. Dus eigenlijk is er maar een platform mogelijk namelijk de TV.

 17. m.van.rosmalen

  Wie denkt dat mietje van een Bidet wel.
  Dat ie de grootste partij al is of zo.
  Wilders is de 2de g4ootste en over een d3bat met Wilders heb ik Trutte nog nooit gehoord omdat ie stukt van de achrik dat de PVV alleen maar groter word.
  Van deze Bidet heeft Trutte niks te vrezen
  Als Forum v Debielen wint dan hebb3n qe een 2de VVD erbij

 18. Joop Klepzeikert

  Dit is een heel slimme zet van Thierry, waarmee hij Marxist Rutte heel hard z’n hoek weer in trapt. Die Marxist had gedacht Thierry op TV voor schut te kunnen zetten, met behulp van de NPO en een kudde extreem links klapvee en jaknikkers achter hem.
  Dat gaat hem op deze manier niet lukken.
  Als hij niet op deze uitnodiging in gaat slaat hij een pleefiguur en als hij dat wel doet ook. Hij zal het zonder de hulp van de NPO en hun klapvee nooit van Thierry kunnen winnen.
  Thierry kent de feiten wel, Marxist Rutte noemt bewezen feiten ‘leugens en bedrog’, omdat hij de feiten niet kent. Marxist Rutte weet enkel en alleen wat lobbyisten, de NPO en zijn spindoctors hem voorgelogen hebben. Hij heeft al veel vaker bewezen de werkelijke wetenschappelijk aangetoonde feiten niet te kennen en zelfs volledig te verdraaien.
  Marxist Rutte heeft zichzelf nu in een heel klein hoekje gedrukt met z’n grote muil.
  Ben benieuwd op welke manier hij zich hier uit gaat proberen te draaien.

 19. Bolkestein

  Wedden dat Mark Rutte de boeken over Europa door Thierry Baudet niet gaat lezen en dus zijn huiswerk niet maakt? Dat Mark Rutte dus niet weet waar hij het over heeft en maar wat raaskalt dus?

  Thierry Baudet heeft zijn huiswerk wel gemaakt en weet waar hij het over heeft.

  Voorafgaand aan het referendum associatieverdrag met Oekraïne kende Thierry Baudet de concept tekst compleet. Alexander Pechtold kende de tekst geheel niet. Op Youtube is daar nog een hilarisch filmpje over te zien.

  En hoorde ik nou dat Mark Rutte ook nog vindt dat behalve dat Thierry Baudet met hem in debat moet voorafgaand aan de verkiezingen hij ook nog de eisen wil gaan vaststellen hoe het debat wordt gevoerd? Dus geen eerlijk debat, maar valse spelletjes van Mark Rutte bij zijn politiek correcte podium de NPO in plaats van Thierry Baudet’s voorstel, een eerlijk debat op face book live?

 20. Dr. Willhelm Ingemar Cornelus Kedscum

  Lijkt wel een schoolpleingevechtje

 21. Duckday

  Dus we stemmen in mei vrij en blij FvD of PVV de partijen die opkomen voor de inwoners
  Wat heeft de EU en EURO ons nu voor voorspoed werkgelegenheid gebracht voor de Werkende man vrouw in dit mooie land NLexit weer baas in eigen land grenzen dicht weer terug naar de EEG e worden nu overspoeld door het voormalig oostblok

 22. Bolkestein

  Wat? Wil Mark Rutte met spoed een debat met Thierry Baudet?

  Ik weet nog een leuk debat thema: Het wegmoffelen van criminaliteit door asielzoekers.

  1. Caro

   Eensch Bolkestein,
   Ik hoop dat ook dit tot ontslagen leidt.

  1. Bolkestein

   Thierry Baudet gaat voor een eerlijk debat op een gelijk speelveld. Mark Rutte wil alleen een debat waarin hij vals kan spelen, want met eerlijk spel wint hij het niet.

   En dan ook graag een eerlijk debat zonder secondante Carolien!

   1. Caro

    @ Bolkestein,
    Hoppa, dat dus.

 23. Korporaal Monty

  “Mijn voorstel, @MinPres: woensdag 22 mei, om 22.00 uur. Lagerhuisopstelling. 150 supporters van #FVD, 150 van de #VVD. Geen tv-redacties, geen NPO, maar live op facebook.”

  Eén dag voor de verkiezingen om 22.00u dan geef je natuurlijk aan dat je helemaal niet een debat wil.
  Anders had hij het wel eerder durven doen.

 24. Rosasolis

  Wat een onzin van copy-cat Baudet. Nederland is niet “little America”. Wat heeft
  Facebook of Twitter te maken met politiek in Nederland? Heel dom van Baudet om en debat met Rutte op facebook te willen houden. Baudet is alleen bezetten van zichzelf en
  van sensatie te veroorzaken, met een hoop waanzinnige pseudo-intellectuele boodschappen uit Griekse mythologie. Rutte heeft gelijk: daar zit de Heer Baudet in z’n zolder kamertje over onzin te schrijven,
  maar dit verwaande wezen komt nooit naar de tweede kamer vergaderingen. Zelfs als de parlement voorzitter vraagt: waar is meneer Baudet? Dan moet de portier vertellen dat meneer Baudet was kort geleden vertrokken. Guru Baudet neemt nooit zitting aan welke parlement vergadering dan ook! Hij steurt Theo of iemand anders of niemand. Terwijl hij zich opsloot om te schrijven over Griekse mythologie!…Terwijl onze Nederland regering worstelt over vele problemen. Baudet is geen politicus, alleen een wezen die zich als een hoofd-leider van een ultra-rechts partij wil gaan worden, maar
  niets eens durft te verschijnen als hoofd van z’n partij in onze parlement!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.