Verziekt debat in Nederland: twee ‘anti-racisten’ en hun aanpak, beide vruchteloos

Abdelkader Benali en Nadia Bouras gingen met elkaar in gesprek over anti-racisme en moedeloze strijd die zij voeren. En hoewel zij het probleem van de militante anti-racisten erkennen, komen ze zelf geen stap verder in een oplossing. Via de Volkskrant.

Voor beide is het debat ontzettend verziekt. Vooral Benali merkt op dat je totaal geen normaal debat of gesprek meer aan kunt gaan zonder rekening te houden met je leeftijd, geaardheid, taalgebruik etc. Identiteitspolitiek domineert het debat: jij als man hoort je niet te bemoeien met de strijd tegen racisme die een zwarte vrouw voert. Als je wit blank bent, mag jij geen ‘negro’ zeggen.

Wat Bouras betreft is dit een reactie op ‘de racisten’ bij de PVV en FvD. Benali ziet het wat anders en merkt juist op dat het een reactie is op de algehele verharding van het debat. Beide raken hiermee een snaar.

Bouras kaart (volstrekt onbedoeld) aan hoe erg de beschuldiging van ‘racisme’ is opgerekt. Benali merkt de gevolgen op van twee (ongelijke) kampen die elkaar allang niet meer kunnen verstaan. Zo is een standbeeld van een nationale held willen behouden al meteen ‘kolonialisme’ omdat hij een fout verleden heeft. Alsof ook maar iemand daar inspiratie uit haalt en niet direct herkent dat dat fout was, maar nog wel kan accepteren dat dat ook onderdeel van de geschiedenis is. Maar als een anti-racist iemand op basis van zijn huidskleur buiten willen sluiten van het debat of in een hoek drukken met ‘ja maar jij bent wit’, is dat voor diegene geen racisme en zelfs geoorloofd. Dit wekt de frustratie op, want ‘racisme’ is niet langer meer ‘onderscheid maken en kenmerken van gedrag toebedelen op basis van etniciteit’, maar ‘macht plus vooroordelen’, waardoor beide kampen elkaar niet meer gaan begrijpen.

In ‘de strijd tegen racisme’ lijkt het ook wel alsof er op allerlei ‘fronten’ een rare gedachtekronkel bezig is terrein te winnen, het zogenaamde ‘normaliseren van gedachtegoed’. Beide anti-racisten gaan hier in het artikel trouwens aan voorbij. Hierbij gaat het namelijk om het gevaar van het uiten van een mening, omdat iemand mogelijk de boel anders (en/of verkeerd) interpreteert.

Zo is oproepen tot geweld simpelweg strafbaar en ‘ik heb echt een hekel aan X omdat hij Y zei’ niet strafbaar, maar misschien wél voor iemand een seintje dat daar geweld op mag worden toegepast, en dus alsnog gevaarlijk. Deze gedachtegang brengt vrijheid van meningsuiting in gevaar, te zien aan de opkomende trend in de Verenigde Staten waar de tekst ‘Freedom of speech is a platform for fascism’ steeds vaker voor begint te komen. Het debat verhardt dus niet alleen maar het vernauwt ook ten koste van álle betrokkenen, Racist of niet, zwart of blank.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Trien Knoppen

  Negro mag je niet zeggen… Negra gelukkig wel! Heerlijk ZWART hammetje… 🙂

 2. Joop Klepzeikert

  Het probleem met vrijheid van meningsuiting is dat het door dom links volk (vaak onbewust) misbruikt wordt om leugens, laster en smaad te verkondigen, waarmee ze (vaak bewust) de vrijheid van meningsuiting van anderen proberen te beperken.

  1. Sabreur

   Vrijheid stopt daar waar de vrijheid van de ander beperkt wordt.

   Dit geldt dus voor iedereen. Jammer dat Links dat nog niet door heeft.

   1. Joop Klepzeikert

    @Sabreur: Links is te dom om dat door te kunnen hebben. Volgen hun leiders als makke schapen en blijven die na-blaaten.

   2. koeiepoep

    Zowel op links, als op rechts, wordt deze stelling misbruikt. Daar wordt hij verandert in: vrijheid stopt, waar ik mij gekwetst voel. Dus roept links op tot protest acties, overal waar ze een rechts geluid menen te horen en roept rechts, bv. hier op dit forum, op, om linkse meningen te verbieden, of met zijn allen te verkassen naar een site, waar alleen gelijk gestemden welkom zijn. Maar tussendoor vindt een ieder, dat de eigen mening gepaard mag gaan met schelden en op de man, ipv de mening spelen.

    1. Joop Klepzeikert

     @koeiepoep: Rechts roept nergens op om linkse meningen te verbieden, wel om links trollen te stoppen. De leugens, bedrog, laster en smaad die linkse trollen verspreiden hebben niets met een mening te maken, maar zijn 100% trollen.

     1. koeiepoep

      Dank voor Uw bevestiging.

 3. Tguard

  Jammer dat de PVV en het FVD als racisten worden weggezet terwijl conservatief het juiste woord is. Trots zijn op de waarden en normen van je land, tradities hoog willen houden maakt een mens niet racistisch en dat blijkt het merendeel van de zogenaamde linker zijde niet te snappen.

  U bent trots op het feit dat u Nederlander bent aha dat is niet best, weet u wel wat Nederlanders allemaal fout hebben gedaan. U sluit dus andere kleuren uit, wat zeg u blank jaja zie je wel….vluchtelingen moeten zsm terug naar het land van herkomst en bij voorkeur opgevangen worden in de regio. Ooooo dus u wil een hek om Nederland en die arme mensen na hun procedure terugsturen jaja bruinhemd praktijken.

  Met het moraal aan hun zijde slaan ze elke vorm van andersdenkenden dood. Links staat voor agressie jegens andersdenkenden en gedragen zich superieur tov minderheidsgroepen door ze te betuttelen en als slachtoffer weg te zetten. Bij gebrek aan slachtoffers zoeken ze een andere doelgroep om zichzelf op te werpen als de redders de helden.

 4. Godefroy France

  WAAROM LATEN DIE DUBBELE PASPOORTERS ONS NIET MET RUST,,,,,?????????

  1. Behold My Negativity

   Zij willen meer totdat hun dubbele paspoorten versmelten tot een nieuwe mismaakt iets. Dat mismaakt iets is geen Nederland meer.

 5. Sabreur

  Het debat in NL is al decennia verziekt omdat één groep de tweede groep het woordt neit gunt. Progressieve multiculturele globalisatie was hét heilige doel en de rest is fascisme.
  De polarisatie in NL wordt niet aangewakkerd door ‘alt-right’ maar door links. Over de rug van groepen beroepsgekwetsten zetten ze hun erfvijand, namelijk de conservatieven en nationalisten, weg als verdwaasd, verkeerd, fout en zelfs als crimineel, met uiteraard als hoogtepunt het proces tegen Wilders.

  Luisterend naar de ‘debatten’ hedentendage zijn het voornamelijk de niet-westerse-cultureel ‘gekwetsten’ die de meest racistische uitingen doen en de autochtone blanke inwoner van dit boreale land per definitie als verkeerd weg zet om de eigen macht te vergroten. Dit wordt met veel vuur ondersteund door de deugindustrie van de Links Kerk.
  Hogepriesteres van het ethnisch profileren is natuurlijk Sylvana Simons, met in haar voetsporen Gloria Wekker en die extreem racistische Jeffrey Afriyie van KOZP. Hun grootste misdaad is dat zij de hele autochtone bevolking van een land wegzet als crimineel (want racisme is strafbaar). Onze cultuur is slecht, onze hele geschiedenis bestaat uit onderdrukking en slavenij en zelfs nu nog zouden wij er alles aan doen om de zwarte mens en met name volgens SS de zwarte vrouw als minderwaardig te zien.

  Laat ik hen dit vertellen: in NL ziet de grootste meerderheid, ja ook die binnen de nationalisten, de zwarten helemaal niet als zwart. Als dit al is, dan komt dat pas op het moment dat zij onterecht de racisme-kaart trekken.
  Pas je aan. Werk hard en leun niet op deugclubs. Respecteer de autochtoon en omarm de geldende norm. Dan ben je geen zwarte, dan ben je geen vrouw, dan ben je een waardig mens. Wij zien geen kleur. Wij zien mensen die een nuttige bijdrage aan een veilige en welvarende maatschappij willen leveren.

  1. F.C. Labrouste

   Hoe plaatst Sabreur in zijn betoog dat iemand als Baudet een ‘homeopatische verdunning’ van de bevolking vreest en meent dat we Europa blank moeten houden?
   Meent u ook niet dat er vanuit kringen van radicaal rechts ook niet veel provocerende uitingen worden gedaan die verzet van anti-racisten oproepen?

   1. Sealgaire

    Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    1. Caro

     @ Sealgaire,

     Pak niet de mensen aan die bewust op dit forum tegendraads reageren.
     Pak de mensen aan die uitwerpselen gebruiken, zonder ook maar 1 argument.

     1. Sealgaire

      Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

     2. Caro

      @ Sealgaire,

      Geen inhoudelijke reactie helaas.
      Maar goed, uw keuze.

      Ik scroll dan maar ook bij u verdr, net als de reageerder die niet verder komt als uitwerpselen.

   2. Vrijedenkert

    Dat deze ‘homeopatische verdunning’ o.a. een van de grootste oorzaken is van het enorm toegenomen antisemitische in Europa en de westerse wereld wordt door vele naief-linkse individuen en naieve linkse-politieke partijen gewoon ontkent!

    Immigratie en dus ook vermenging is van alle tijden maar massa-immigratie zoals die nu plaatsvindt waarbij vermenging niet of nihil plaatsvindt heeft vele en vele nadelige keerzijden maar links blijft krijsen en kraaien over verrijking en al het andere wordt door de linkse naieve wereldverbeteraars die in een soort van parallel universum leven niet genoemd en of bestaat niet…

 6. Regina

  Wat is wit en stinkt. VOGELSCHIJT en PVV STEMMERS HAHAHAHAHAHAHAHA

  1. koeiepoep

   De ene groep patiënten krijgt medicijn, de andere een placebo. Nu drie keer raden….

   1. Vrijedenkert

    De ene groep patiënten krijgt medicijn, de andere een placebo maar zou veel meer geholpen zijn met psychiatrische hulp zoals opname en verpleging. Nu drie keer raden….

  2. Mars020

   Ga jij ff lekker de ster van Kuzu likken.

 7. peetjoh. k

  Rasisme ook zon belachelijk woord. Nergens op gebaseerd. Verzonnen door gekleurde mensen die denken dat er meerdere soorten mensen zijn. Discriminatie oke en daar ben ik ook niet op tegen. Maar Rasisme kan uit de woorden boeken er is maar 1 ras mensen. Er zijn wel meerdere soorten/kleuren

  1. Vit

   Precies, op de operatietafel zijn we ook gelijk en de organen onderling uitwisselbaar.

 8. Bolkestein

  Ik ken een merk bruine rum dat heet Negrita. Mag dat? 🙂 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.