Walgelijk! Vakbond FNV organiseert staking vanwege 'te hoge pensioenleeftijd', willen gewoon eerder met AOW

Geen categoriemei 08 2019, 20:00
Het wordt tijd dat de extreemlinkse lieden die rondlopen bij de vakbonden in Nederland worden vervangen door nieuw bloed. Op dit moment zijn er wel vakbonden, maar die halen je vooral het bloed onder de nagels vandaan.
De vakbonden eisen van het kabinet dat een aantal medewerkers 'eerder met pensioen' mogen. Een verkapte formulering voor 'eerder met AOW'.
Sowieso is het raar dat het kabinet in Den Haag in grote mate bepaald wanneer iemand met pensioen mag. Dit vloeit namelijk voort uit de collectieve dwang van de CAO. Zogenaamd om de arbeider te beschermen en betere arbeidsomstandigheden aan te kunnen bieden.
De gedachte klinkt ook logisch: samen bereik je meer. Maar dan moeten de vertegenwoordigers wel verstand bezitten. En precies daar schort het aan bij FNV. Laatste kwam de organisatie nog in opspraak. Bijvoorbeeld door als een stel proleten met luchtbuksen bij hun werkgever te rellen en mensen te intimideren. Dat was in Hoogeveen en elders stormden ze kantoren binnen van collega's om van alles en nog wat te eisen.
En nu willen ze dus staken omdat ze de 'pensioenleeftijd' te hoog vinden. Ik heb nieuws voor de FNV'ers: je mag namelijk gewoon 'met pensioen' wanneer je wilt! Als je voldoende spaart kun je zelfs eerder met pensioen dan met AOW. Wat ze eigenlijk eisen is 'eerder met AOW op kosten van de jongeren', die al vol zijn gepompt met studieschulden en tevens pas op hun 80e AOW zullen ontvangen.
Het zijn de illusies van een failliete vakbond. En dat terwijl het zoveel beter kan. De FNV heeft in het verleden veel voor mensen kunnen betekenen. Maar het waren slechts tijdelijke succesjes. Leuk voor de mensen op dat moment in de tijd. Maar succesjes waar we nu helemaal niets meer aan hebben. Eigenlijk niet meer als het winnen van een voetbalwedstrijd. Leuk, maar daar is vanuit historisch perspectief alles mee gezegd.
Wat rest voor de oude vakbond is een stille dood als zij zich niet verandert. Zeker als ze niet gaat nadenken over de toekomst. En precies dat laatste is wat de organisatie al jaren niet meer doet. Ze houdt slechts de belangen van het verleden in stand. Dat zien we terug in de cijfers: zo verloor FNV afgelopen jaar zo'n 200.000 leden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten