Walgelijk! Vakbond FNV organiseert staking vanwege ‘te hoge pensioenleeftijd’, willen gewoon eerder met AOW

Het wordt tijd dat de extreemlinkse lieden die rondlopen bij de vakbonden in Nederland worden vervangen door nieuw bloed. Op dit moment zijn er wel vakbonden, maar die halen je vooral het bloed onder de nagels vandaan. 

De vakbonden eisen van het kabinet dat een aantal medewerkers ‘eerder met pensioen’ mogen. Een verkapte formulering voor ‘eerder met AOW’.

Sowieso is het raar dat het kabinet in Den Haag in grote mate bepaald wanneer iemand met pensioen mag. Dit vloeit namelijk voort uit de collectieve dwang van de CAO. Zogenaamd om de arbeider te beschermen en betere arbeidsomstandigheden aan te kunnen bieden.

De gedachte klinkt ook logisch: samen bereik je meer. Maar dan moeten de vertegenwoordigers wel verstand bezitten. En precies daar schort het aan bij FNV. Laatste kwam de organisatie nog in opspraak. Bijvoorbeeld door als een stel proleten met luchtbuksen bij hun werkgever te rellen en mensen te intimideren. Dat was in Hoogeveen en elders stormden ze kantoren binnen van collega’s om van alles en nog wat te eisen.

En nu willen ze dus staken omdat ze de ‘pensioenleeftijd’ te hoog vinden. Ik heb nieuws voor de FNV’ers: je mag namelijk gewoon ‘met pensioen’ wanneer je wilt! Als je voldoende spaart kun je zelfs eerder met pensioen dan met AOW. Wat ze eigenlijk eisen is ‘eerder met AOW op kosten van de jongeren’, die al vol zijn gepompt met studieschulden en tevens pas op hun 80e AOW zullen ontvangen.

Het zijn de illusies van een failliete vakbond. En dat terwijl het zoveel beter kan. De FNV heeft in het verleden veel voor mensen kunnen betekenen. Maar het waren slechts tijdelijke succesjes. Leuk voor de mensen op dat moment in de tijd. Maar succesjes waar we nu helemaal niets meer aan hebben. Eigenlijk niet meer als het winnen van een voetbalwedstrijd. Leuk, maar daar is vanuit historisch perspectief alles mee gezegd.

Wat rest voor de oude vakbond is een stille dood als zij zich niet verandert. Zeker als ze niet gaat nadenken over de toekomst. En precies dat laatste is wat de organisatie al jaren niet meer doet. Ze houdt slechts de belangen van het verleden in stand. Dat zien we terug in de cijfers: zo verloor FNV afgelopen jaar zo’n 200.000 leden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Rien Noppen

  Aldus een HBO-student zonder hersens.

  1. bejaarde

   RN: Waar haal jij toch die hoogmoed vandaan? Bah

   1. Joop Klepzeikert

    @bejaarde: Tante Rien heeft een heel groot minderwaardigheidscomplex.

    1. Bolkestein

     Kent Tante Rien het huisregelement eigenlijk wel?

  2. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 2. Jumping

  Als Links Demoniserend Wegkijkend Nederland eerlijk is, moeten zij toch toegeven dat het in het Nederland van Rutte 3, gewoon een grote kolere zooi is.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Joop Klepzeikert

   Links Demoniserend Wegkijkend Nederland is niet eerlijk. Dat spul denkt enkel en alleen aan al het gratis geld wat ze krijgen door het extreem socialistische systeem wat we in dit verziekte land hebben. Wie dat moet betalen en hoe interesseert dat linkse spul niets, als zij dat maar niet hoeven te doen.

 3. Peter Oudshoorn

  Het doet me veel plezier om te vernemen dat Teunis Dokter pas op zijn 80ste met AOW mag. Werken slaaf, de mijnen in en je kop dicht.

  Als je zo mesjogge denkt verdien je niet beter.

  1. Rien Noppen

   Teunis hoopt geen zwaar beroep uit te kunnen oefenen en tot zijn 80e te kunnen doorwerken.
   Dat er mensen zijn die zijn die wel een zwaar beroep hebben en niet zoveel mogelijkheden om een goed aanvullend pensioen op te bouwen snapt deze verwende rechtse puber niet.

   1. Peter Oudshoorn

    Teunis zal zijn leven lang keurig in pak rondlopen, vergaderingen bijwonen, te zware zakenlunches gebruiken en via de verkoop van zijn eigen communicatieonderneming al op zijn 54ste met pensioen gaan. Waarschijnlijk zal hij zijn leven lang hetzelfde verongelijkte toontje bezigen.

   2. m.van.rosmalen

    Precies hetzijn tegenwoordig allemaal van die HBO huppelkutjes met mazzelbaantjes.
    En dan oordelen over een ander die MBO of lager hebben omdat ze toevallig “minder”goed konden leren en daardoor ook meteen gekoppeld zijn aan de klotebaantjes maar zich wel kapot kunnen werken.
    Grote egoisten dat zijn het.
    Allemaal van die GEdver DERRIES

   3. M de ruyter

    En u hebt wel een zwaar beroep?! Hahaha , laat me niet lachen

 4. marco1

  Als je genoeg spaart bepaal jezelf wanneer je met pensioen kan. Goede stelling Teunis , niet tot je 30ste blijven studeren dan anders kan dat met pensioen gaan nog weleens lang gaan duren.

 5. Joop Klepzeikert

  We zouden zelf moeten kunnen kiezen of we in die collectieve volksverzekeringen mee willen doen of niet. Ik wil dat niet.
  Als we het geld wat we aan AOW, WAO, WW, ZVW, pensioen en nog een aantal van die verplichte premies zelf apart zouden mogen leggen kunnen we dat veel rendabeler wegzetten.
  Alleen de AOW en pensioenpremies zelf tegen 6% rendement wegzetten levert na 30 jaar al voldoende op om riant met pensioen te kunnen van alleen het rendement. Het vermogen blijft dan na overlijden over voor de kinderen.
  Nu moeten we minstens 55 jaar werken voor slechts 70% van het gemiddelde loon en blijft er niets voor de kinderen over na overlijden.
  Van de WW, SVW en WAO premies zou iedereen 3 maanden per jaar werkloos of ziek kunnen zijn, nog naast de gebruikelijke vakantiedagen.
  De gemiddelde mens is nog geen 3 weken per jaar werkloos of ziek.
  Kortom, we worden zwaar belazerd met al die verplichte premies, waar alleen klaplopers en de partijen die dat geld beheren beter van worden.
  De werkende mens betaald daar heel veel te veel aan.

  1. Ruiter

   “AOW en pensioenpremies tegen 6% rendement 30 jaar lang wegzetten”.

   ????

   Onder welke steen leef jij, Joop.

   1. Joop Klepzeikert

    @Ruiter: Ik zet al 20 jaar zelf geld apart en haal daar gemiddeld 12% rendement per jaar mee. Ik kan dus de aankomende 10 jaar een verlies van 3% per jaar hebben en nog gemiddeld 6% rendement per jaar halen.
    Niet ik maar jij leeft onder één van de onderste stenen die onze roverheid nog steeds boven moet gaan halen.
    Jij laat je sprookjes voorhouden.
    De rente is niet overal ter wereld zo laag als in EU, staatsobligaties in Azië en Rusland leveren 7-7,5% rendement per jaar op en aandelen nog veel meer.
    Alleen dom volk laat z’n geld in EU op de bank staan wegrotten.

    1. Peter Oudshoorn

     Joop is behalve een enorme fantast, ook een grote opschepper. Wellicht ook een oplichter: die komen meestal met dit soort onwaarschijnlijke verhalen.

     1. Joop Klepzeikert

      Peter is niet alleen niet goed bij z’n hoofd, hij is ook nog gevaarlijk gek.
      Zulke debielen kunnen enkel en alleen in Nederland vrij rond lopen en hun volkomen debiele geschreeuw overal verspreiden.
      Tot extreem links z’n politieke macht kwijt is, over een paar jaar, dan zal ook Peter de gevolgen van zijn wandaden wel gaan merken.
      Sterkte met je verdere zielige leventje met oetkering, op je eenzame zolderkamertje. Kneusje.

   2. Peter Oudshoorn

    Een overtuigend bewijs dat Joop Zeiksnor geen cent te makken heeft en nimmer in box 3 aangifte doet.

 6. Tman

  “vol zijn gepompt met studieschulden en pas op hun 80e AOW zullen ontvangen”
  Enige nuancering is vereist,want iemand die studeert tot zijn 33ste levensjaar,betaalt immers al die tijd géén AOW/AWW premies,en begint dus veel later met het laten functioneren (AOW pot vullen) van het omslagsysteem,terwijl zeer veel AOW gerechtigden op heel jonge leeftijd zijn begonnen met premiebetaling en vaak 50 premiebetalende arbeidsjaren van zwaar werk hebben geleverd!
  Scheepsbouw/werven,metaal,hoogovens,kolenmijn industrie,bouw,bestraters,deze mensen vragen geen gunst maar hebben RECHT op hun (vervroegde) AOW!

  1. Rien Noppen

   Eens!

   1. Sealgaire

    Blablablabla blaaskaak, vetklep en pisvlek.

    1. Arbeider65

     Kom eens met argumenten ipv. dom geneuzel. Dit geeft aardig aan hoe dom jij bent. Rien geeft goede argumenten. Ik ben 60 en werk in de productie. Mag nog 7 jaar. Alles is mij afgepakt waar ik wel voor betaald heb (VUT, pre-pensioen). Dat geld is weg.

     1. Mars020

      Klopt helemaal, dat geld geven ze weg aan gasten, die nog nooit iets nuttigs hebben uitgevoerd. Maar dat is nog lang niet genoeg voor die linkse weggevers. Het specialisme van slinks is, het uitgeven van een ander zijn geld. Nu dat geld bijna op is, moet iedereen langer doorwerken om die klaplopers te sponsoren. Diezelfde uitvreters, zorgen er ook nog voor, dat ons land straks onleefbaar wordt voor de kinderen van nu.
      Gebruik dus allemaal jullie hersenen en stem die linkse troep weg!.

 7. Mars020

  We mogen pas veel later met pensioen, omdat wij een heel leger klaplopers aan onze reet hebben hangen. Deze figuren worden gesponsord en aanbeden, door links. Maar omdat links het nog lang niet genoeg vindt, hebben ze nog wat extra schepen uit Afrika besteld.
  Deze afgeladen vaartuigen zijn nu onderweg naar Europa en zitten vol met nieuwe uitkeringstrekkers.

 8. edoc431

  Hahaha teunisje gaat slecht slapen zijn toekomst beeld valt om hahaha zielepoot ben jij

 9. struisvogelpolitiek

  Dat Teunis Dokter de vakbonden walgelijk noemt kom ik met mijn verstand niet bij. Als de vakbonden nooit hadden bestaan dan was iedere werknemer een arme klootzak en werkte hij anno 2019 voor een derde wereldland loon, was er kinderarbeid en hadden werknemers geen rechten. Wat de AOW leeftijd aangaat is dat ik tot 67 jaar en 3 maanden moet werken, terwijl mij altijd is voor gehouden dat ik tot 65 jaar met AOW kon. De spelregels veranderen tijdens het spel, moet je eens tijdens een voetbalwedstrijd doen, dan breekt de pleuris uit. De overheid is de meest onbetrouwbare partner die je maar wensen kunt.

 10. PMG

  Zolang ik mij kan herinneren was de pensioenleeftijd in NL 65 jaar, daar was het hele systeem op gemaakt. Sinds een aantal jaren hebben de pensioenfondsen gigantische sommen geld verloren door te gaan speculeren en nu moet ik daar voor opdraaien????

  Het lijt mij vrij eenvoudig, iedereen wordt verplicht pensioen te regelen en gaat zelf aan de slag (met of zonder belastingvrije bijbetaling door de werkgever). Ik wil wedden dat verzekeringsclubs in de rij staan met hele goede aanbiedingen!

  Ik zou niet weten waarom mijn belastinggeld gebruikt moet worden om een zooitje parasieten dat alles heeft opgezopen en/of gevreten, of nog nooit 1 cent belasting betaald heeft, zoals de illegale parasieten, recht op AOW zouden moeten hebben. Eigen broek ophalen!!!!!

 11. NoDoubt

  Het is van de zotte dat de jongeren voor de andere aow betalen. In de goede jaren had er een inhaalslag gemaakt moeten worden. Het blijkt dat de leeftijd van ouderen niet toenemen. Er wordt gegraaid in de pensioenpotten. We zijn de hoogste betaler van de EU, als we nu onze schuld op de aow eerst eens op orde hebben, want nu al is bepaald dat je ook na je 67 nog moet werken. Meer belasting op de torenhoge winsten van de multinationals. Grenzen dicht, het kost ons nu al meer dan 500 miljard extra, dat kunnen we veel beter gebruiken. De mensen die voor vluchtelingen zijn, nemen ze maar in huis.

  1. Mars020

   Er zijn een heleboel linkse figuren, die op de grachtengordel wonen. Laat die mafketels inderdaad maar dat tuig in huis nemen. Ze hebben ruimte zat en kunnen op deze manier lekker deugen.

 12. goedisfout

  Teunis schrijft maar weer eens een stukje om de verdeeldheid tussen generaties aan te wakkeren. Soms schrijft hij best wel goede stukjes maar wat betreft ouderen is Teun een grote onbenul. Ben het wel eens met hem dat FNV failliet is sinds deze club de arbeider heeft laten barsten evenals de PvdA dat doet voor mooie EU graaibaantjes.

  1. Rien Noppen

   Toch is het precies de FNV die nu
   zich nu sterk maakt voor de verlaging van de AOW-leeftijd.

   1. Sealgaire

    Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   2. goedisfout

    Was het niet die FNV oppermuts die AOW verhoging allemaal goed vond in ruil voor een mooi baantje bij de EU?

 13. m.van.rosmalen

  Wat een grote idioot deze schrijver.
  Ik zou zo eens zeggen Kom eens werken in de zorg en dan de echte zorg. (Bij mensen met gedragsproblemen en zo) word zwaar onderbetaald je krijgt er meer klappen dan eten
  Ga dat eens vanaf je 18de doen. Deze groep zit er niet voor niks doorheen en daar word geen zak voor geregeld als ze op oudere leeftijd zijn ze mogen gewoon doorbeulen
  Kom eens werken in de Natuursteen branche.
  Ga dat eens vanaf je 16de doen lekker met grafstenen van honderden kilo’s sjouwen
  Dan heb je toch echt wel letterlijk en figuurlijk je steentje
  Nou zeg maar gerust STEEN bijgedragen als je nu 52 bent en nig tot je 67ste doormag.
  Idioten dat zijn lui die praten zoals jou
  Kijk alleen al eens naar de arbeidsjaren die iemand achter zich heeft liggen
  En sparen laat me niet lachen.
  Waarvan in hemelsnasm
  Er blijft geen zak van dat kutloontje over.
  Ik zou zo eens zeggen verdiep je eerst maar eens wat meer in het Echte leven ipv dat luxe studentenleventje met ws ook nog een rijke pa en ma op de achtergrond.
  Lekker profiteren en dan pas lekker gaan werken vanaf je 30ste of zo
  En dan ook nog een grote bek opzetten.
  Het lijstje van zware beroepen is zo gemaakt hoor.
  Dat is het werk wat geen hond meer wil doen ( zoals bouw, zorg )en waar ze dus ook geen hond meer voor kunnen krijgen omdat men tegenwoordig bang is om vuile handjes te krijgen en ze zo snel mogelijk rijk willen worden.
  Vandaar ook het teveel aan hoogopgeleiden.
  Dus heel gauw je mond houden en ga eerst je strepen maar es verdienen ipv deze vergeten groep in een hoekje te dauwen

 14. Caro

  Werknemers bij NS en het stadsvervoer in A’dam, R’dam en Den Haag gaan op dinsdag 28 mei de hele dag staken voor een goed pensioen (bron website FNV).
  Op die site is ook te lezen wat FNV verstaat onder een goed pensioen, namelijk niet alleen het verhaal over de AOW, ook indexatie pensioen voor elke generatie en pensioen voor iedereen, ook voor zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.

  Dat zet mij aan het denken.
  Het ‘ polder ‘ overleg over pensioen AOW ‘ zit nog steeds vast.
  Hoop FNV de reizigers te treffen om alsnog zin te krijgen?
  Hoe reëel is het, voor zelfstandigen, dit eisen en dit evt. via verplichting op te leggen?

 15. EmC2

  FNV zit op de eerste plaats wel in een heel mooi gebouw, dus omtrent zuinig met arbeidscenten en goed voor jouw pensioen lijkt me niet.

  Daarbij hoe hoger pensioen leeftijd, hoe minder ze uit hoeven te keren. Want je betaalt wel tot je AOW maar als je dood gaat krijg je niets.

  Ondanks dat komen ze toch nog geld tekort?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.