Yes! Zandvoort krijgt ECHT Formule 1 Grand Prix. Max Verstappen: “Geweldig!”

Dit is natuurlijk heel mooi voor racefans.

Na 35 lange jaren is er vanaf 2020 ein-de-lijk weer een Nederlandse Grand Prix. Dat bericht De Telegraaf.

Volgens de krant voor wakker Nederland was een delegatie van Zandvoort aanwezig in Barcelona, waar er dit weekeinde een Grand Prix gereden werd (hoera! Max werd derde). Maar dat is niet waar de delegatie écht voor kwam. Nee, die kwam omdat er laatste gesprekken plaats zouden vinden over een mogelijke Grand Prix in Zandvoort.

Die gesprekken hebben een positief resultaat opgeleverd. Er wordt een overeenkomst getekend voor drie jaar (2020, 2021, 2022) en dan nog eens voor twee jaren als Zandvoort door wil gaan (2023, 2024).

De naam van de Grand Prix van Zandvoort zal naar alle waarschijnlijkheid Heineken Dutch Grand Prix zijn. Er moet nog wel wat werk verricht worden aan het circuit, maar daar worden verder geen problemen mee verwacht.

Het zal niemand verbazen dat Max Verstappen dolblij is met de komst van Zandvoort. “Geweldig, zeker voor de fans in Nederland,” aldus de Red Bull-coureur. “Dat wordt vast en zeker een fantastische sfeer.”

Dat wordt het inderdaad ongetwijfeld. Wat mooi dat we dat vanaf volgend jaar mogen meemaken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. edoc431

  Ik lees op andere sites dat Zandvoort niet blij is dat de N.S al helemaal niet blij is .
  Denk dat Zandvoort 1 eenmalig is.

  1. hans-e-pans

   Kijk op Google Maps naar de infrastrictuur rondom Zandvoort, je combineert dat dan met het bericht van Prorail/NS.

   Dan begrijp je dat de organisatie achter F1 beter voor het TT circuit van Assen had kunnen kiezen.

   1. RvdBe

    Wel eens in Spa geweest tijdens F1 weekeinde?
    Infrastructuurtje hoor!
    3 landweggetjes, je staat een tijdje vast.
    Gewoon 10 kilometer vanaf circuit parkeren en fiets pakken.

  2. RvdBe

   De NS is niet blij…..
   Jankerds moeten ook eens aan de bak,
   Weleens in Barclona geweest tijdens F1 weekeinde: treinen rijdem gewoon af en aan.

 2. Rien Noppen

  Ik vraag me werkelijk af of het een goed idee is dat we in dit dichtbevolkte land en ook nog op deze plaats in de Randstad een dergelijk omvangrijk evenement gaan organiseren. Het zal de regio qua verkeer volledig ontwrichten en dan zwijg ik nog over het milieubelastende karakter van deze autosport.

  1. Korporaal Monty

   Dit is een mooi evenement waarmee we Nederland mee op de kaart zetten.
   En dicht bevolkt?
   Bekijk eens de andere circuits. Enkelen gaan door steden.

   En afwegend tegen over de problemen, die zijn te overzien of op te lossen, denk ik dat dit vele mensen een plezier zal doen.

 3. goedisfout

  Komt er nu een fatsoenlijke nieuwe weg naar het circuit? Kan Zandvoort net als Assen een gp organiseren die budgetneutraal is? Maakt Zandvoort zijn tribunes schoon van de vogelschijt? Vult prins huisjesmelker de tekorten aan? Vragen, vragen, vragen.

 4. Joop Klepzeikert

  Prachtig. Ik zal daar niet heen gaan voor die vreselijk saaie F1 ‘race’, waar al 3 jaar vooruit de winnaar van bekend is, doordat de snelste 2 auto’s tever voor liggen op de rest.
  Waar ik wel voor zal gaan is file-leed kijken. Leedvermaak is altijd het mooiste vermaak.
  Lijkt me heerlijk om die gestreste koppen in die uren lange files te kunnen zien.
  Misschien ook nog wel een idee om daar langs de weg stress balletjes te gaan verkopen.

  Echt, hoe verzinnen ze het, F1 in Zandvoort, waar de verkeersinfarcten al niet van de lucht zijn bij een formule Renault race. De toegangswegen zijn daar totaal niet op berekend en het OV naar Zandvoort is zelfs nog beroerder dan er met de Auto of motor komen.

  1. Vit

   @Joop Klepzeikert

   “Echt, hoe verzinnen ze het, F1 in Zandvoort, waar de verkeersinfarcten al niet van de lucht zijn bij een formule Renault race. De toegangswegen zijn daar totaal niet op berekend en het OV naar Zandvoort is zelfs nog beroerder dan er met de Auto of motor komen.”

   Dat was ook het eerste wat ik dacht, bij een beetje mooi weer kan je er al een uurtje extra bijtellen om daar te komen, om over het parkeren maar niet te spreken en dat is met alle kustplaatsen zo, gelukkig kan ik Kijkduin lopes bereiken.

   1. Rien Noppen

    Inderdaad, Vit, een idioot idee.

   2. Joop Klepzeikert

    Ik heb in het verleden op Zandvoort geracet. Als het mooi weer zou worden dat weekend brachten we de auto’s al 3 dagen van tevoren en gingen we er ’s ochtends heel vroeg al op de motor of racefiets door de duinen heen.
    Al voor 6 uur ’s ochtends was er geen doorkomen meer aan op de toegangswegen en parkeerplaatsen.
    Met grotere events als de Jumpo racedagen is het helemaal een drama.
    Wordt dus met de F1 helemaal lachen voor wie van leedvermaak houdt.

 5. Kristalix

  Assen was veel beter geweest. Zandvoort zelf is niet klaar, en infrastructuur ontbreekt. En voor de Nederlandse botsautokermisklant hoef je het niet te doen.

 6. Tman

  De scholen zullen wel weer een dag vrij krijgen,om min of meer verplicht met milieu spandoeken te zwaaien,gutgut wat die arme geïndoctrineerde jeugd allemaal moet doen voor een dagje vrij!

  1. Joop Klepzeikert

   @Tman:
   Het is toch vreselijk hè, wat de jeugd tegenwoordig allemaal moet ‘doen’… Wel 880 hele uren per jaar naar school. Is toch een verschrikking tegenwoordig. Dan doe je toch echt alles om nog een vrije dag erbij te krijgen…
   Werkende mensen draaien 1900 uur of meer per jaar en moesten vroeger (tot voor 1999) 1280 uur per jaar naar school.
   En maar klagen die leraren en leerlingen tegenwoordig.

 7. santiago

  Assen, zo’n mooie locatie en goed idee. Zandvoort is te klein voor een dergelijk evenement. Totaal ongeschikt, maar ja, ons kleine prinsje met de belachelijke bril he.

 8. Original NL

  Ik vraag me werkelijk af of het een goed idee is dat we in dit dichtbevolkte land en ook nog in de Randstad een dergelijk hoeveelheid gelukzoekers kunnen plaatsen. Het zal de regio qua huisvesting volledig ontwrichten en dan zwijg ik nog over het milieubelastende karakter van deze gelukzoekers.

  1. Original NL

   Grandprix 1 week…..gelukzoekers elke dag!

 9. PMG

  ‘Geef het volk brood en spelen’, wat een hypocriete eikels!

  Continue lopen zeiken over milieu en nu hopen medestanders te werfen?

 10. PMG

  Wel fantastisch dat we weer een Grand Prix hebben!

 11. Jantje

  De caravan race van de foto was veel leuker en spectaculairder.

  1. Joop Klepzeikert

   @Jantje: Inderdaad. Ook het achteruit racen met Dafjes in die tijd was stukken vermakelijker dan de onderhand over gereguleerde F1 achter elkaar aan rijden vertoning van tegenwoordig.

   1. PMG

    Ja, met gezellig commentaar van ene AVD, jonge jonge, lekker belangrijk allemaal! Het gaat mij juist om de pitspoezen!

    1. Original NL

     @PMG….Het gaat mij juist om de pitspoezen……….
     Om ook D66 mee te krijgen vrees ik dat er travestiekaters zullen staan, kan de hele wereld zien tot wat een fris volkje wij verworden zijn.

     1. PMG

      @Original NL – haha, goed gevonden!!!

 12. Vrijedenkert

  Heb grote twijfels bij Zandvoort als F1-locatie, ja Zandvoort heeft een klein pluspuntje een F1 traditie en Assen niet maar dat is ruim 30 jaar geleden en Zandvoort is ondertussen zeer slecht bereikbaar geworden ligt grotendeels aan bebouwing en circuit is sterk verouderd…
  Ook staatssteun en garantstellingen door lokale overheden om dit mogelijk te maken is mij een doorn in het oog, F1 is een professionele beroepssport dus betaal het evenement dan ook volledig met particuliere gelden en sponsorgelden!
  Als het aan mij gaat er geen cent belastinggeld naar dit evenement en als dat betekent dat het niet door kan gaan dan is dat jammer voor de fans maar volledig terecht.

  1. Nuts

   Ik ben een groot F1 fan…
   …en het volledig met jou eens..

   Bertus,

  2. Peter Oudshoorn

   Helemaal correct Vrijedenkert. In de F1 gaan honderden miljoenen om en de investeerders in het Zandvoort Circuit willen er uiteindelijk ook aan verdienen. Eigen broek ophouden dus!

 13. Nuts

  Frans Timmermans..

  …de Dirigent achter het neer schieten van MH-17 door een Ukrains vliegtuig.

  Bertus,

 14. goedisfout

  En we houden er een atractie voor de komende 40 jaar aan over met de nieuwe kabelbaan vanaf parkeerterrein Schiphol naar Zandvoort.

 15. Zouaaf

  Het gaat net zo’n drama worden met parkeren als bij de Keukenhof. Voor wielerevenementen is het meer geschikt. Rolschaats kampioenschappen…Snelwandelen. En de lucht blijft schoon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.