Absurd! YouTube verwijdert YouTube-kanaal Regionaal Archief Alkmaar over Tweede Wereldoorlog wegens ‘haatzaaien’

YouTube heeft het YouTube-kanaal van Regionaal Archief Alkmaar verwijderd omdat er beeldmateriaal van de Tweede Wereldoorlog op stond, want ‘haatzaaien’. Lekker bezig met censuren, YouTube! Via de NOS.

Archiefmedewerkers worden nu dus beschuldigd van ‘haatzaaien’ omdat ze historisch beeldmateriaal online hadden staan. Het feit dat ze bij een officiële instelling horen, doet daar kennelijk niet aan af.

Er is naar eigen zeggen zo’n tien jaar gewerkt aan het opzoeken en verzamelen van al het beeldmateriaal. Gelukkig hebben ze op de eigen servers een back-up gemaakt. En is het dan zo expliciet materiaal? Het wordt gebruikt voor educatiedoeleinden bij scholen.

Waarschijnlijk is de reden dat er hier en daar wat hakenkruizen op beeld staan. Het Regionaal Archief kreeg al eerder aan de stok met YouTube, toen ze archiefbeelden van oud-NSB-leider Anton Mussert verwijderden. Op bezwaar heeft YouTube nooit gereageerd.

Zeer triest dat dit gebeurt, natuurlijk. Het laat alleen wel zien wat voor macht zo’n gigant als YouTube (en moederbedrijf Google) heeft. Wie dacht dat censuur alleen om wat online trolls  of wat extreemrechtse gastjes van Stormfront zou gaan, heeft het mis.

Ook wordt er totaal geen openheid van zaken gegeven en reageert men eigenlijk nergens op. Wie weet dan nog of wat verwijderd wordt, wel terecht is? En nu heeft het Regionaal Archief nog mee dat ze een officiële instelling zijn, maar lang niet iedereen heeft zo’n kaart te spelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  JoepTroep is al jaren heel erg fout bezig en dat wordt steeds erger. Net als Shitter en FaceCrap. Ooit komen normale mensen erachter dat er goede alternatieven zijn en gaan die extreem linkse platforms vanzelf kapot. Hyves is daar ook aan kapot gegaan.
  JoepTroep, FaceCrap en Shitter zullen op de zelfde manier ten onder gaan.
  DDS overigens ook als ze hier de extreem linkse trollen niet gaan ruimen.

  1. Watcher

   Daar heP je Joop weer met zijn verbale diarree.

   Het conservatisme straalt er weer vanaf.
   Joop wil SGP stemmen maar hij weet dat die niets gaan bereiken zonder het FvD.

   Waar zijn ze gebleven, de Lugar’s en de Siemien,s

   1. Top

    Hallo antisemiet en Jodenhater. Heb je niks beters?

  2. Matig rechts

   quote: @Joop Klepzeikert
   DDS overigens ook als ze hier de extreem linkse trollen niet gaan ruimen.

   100% mee eens, DDS is hier bijzonder laks in. Terwijl er zat plugins zijn om dit te beheren.

   De fout ligt ook bij de leden zelf.
   Voor 100% negeren, niet afzeiken gewoon negeren.
   Dan is het niet leuk meer om te trollen.

 2. Brennivin

  Ja, zo begint het. De geschiedenis uitwissen en gewoon een nieuwe maken: Over een jaar of wat hebben de Marokkanen ons bevrijd in de Tweede Wereldoorlog van de 5 jarige onderdrukking na de Russische invasie van Nederland op 10 mei 1940. D-Day begon in Libië toen de bevrijdingsmacht naar Italië vertrok. Zweden was in 1921 al islamitisch en in 1969 zagen Turkse astronauten vanuit de ruimte dat de aarde plat was. Ziedaar, uw nieuwe geschiedenis.

  1. Joop Klepzeikert

   @Brennivin: Als we zwakzinnig links nog een jaar of 5 zo door laten gaan als we nu doen zal dat inderdaad de nieuwe ‘geschiedenis’ worden. Die malloten zijn heel bedreven in alles verdraaien en hun moslimvrienden op een voetstuk hijsen.

 3. WWW

  Er zijn helaas geen goede alternatieven, terwijl de tijd er rijp voor is.

  1. Joop Klepzeikert

   Er zijn zat goede alternatieven voor JoepTroep, zoals Vimeo en DailyMotion.
   Ook foor FaceCrap en Shitter zijn er heel goede alternatieven, zoals Gab en VK.

 4. logisch denken

  Wederom een bewijs dat de vrijheid op vergaring van informatie bepaald wordt door de elite die bepalen wat u mag zien en horen.

 5. Peter Oudshoorn

  1984 is in 2019 een dystopische werkelijkheid geworden: oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht. Leve de maffiacratie Hollandistan.

 6. Vrijedenkert

  Achterlijke politieke-correctheid waarbij het uiterst belangrijke doel voorlichting en educatie compleet wordt genegeerd!

 7. Kapitein Haddock

  Ach,….ja.
  Bilderberg bijeen geweest met o.a. Opper-Priesteres Kathalijne Buitenweg. Deze Priesters is,…..hoe kan ik het raden van. ja,….ja,…. Groen-Links!
  Het betekent dat “vrije menings-uitingen” in een nu bepaalde richting moet gaan!
  Zie 10 jaar geleden de Bilderberg: Europa MOET Islamiseren!
  Gevolg: alle, te controleren media staat of wordt gecensureerd!
  Wie het niet gelooft: afwachten.
  PS
  Trollen, jullie weten wie ik bedoel, graag jullie reactie naar Groen-Links/DENK of PVDA.

 8. Vit

  Sinds mijn jeugd is secularisatie op gang gekomen en dat is gelukt, nu de islam is geïmporteerd kunnen we weer van voor af aan beginnen.

  Hoezo mogen we niet islamofobisch zijn?

  1. F.C. Labrouste

   Het mag wel maar het is een beetje dom en je wordt er ongelukkig van.

  2. Vit

   Ps, een woestijnreligie zoals de islam (een doodcultus) en het christendom ook in wezen is, hoort anno 21ste eeuw niet in de maatschappij thuis.

   De 10 geboden zijn leuk maar die kun je ook als atheïst bedenken.

   1. F.C. Labrouste

    De 10 geboden staan in de Bijbel (Ex 20) en hebben ons geen schade berokkend. Moslims hanteren dezelfde ethische voorschriften.

   2. Vit

    Als moslims van de 10 geboden afwijken doen ze het meteen goed met aanslagen waar onschuldigen bij omkomen, in opdracht van dezelfde religie.

    1. F.C. Labrouste

     Christenen zijn bij afwijking van de 10 geboden helaas moordzuchtiger.

     Het is natuurlijk in beide gevallen niet goed te praten.

     1. Vit

      Heel lang geleden weken christenen er ook nog al eens vanaf, moslims zijn er in blijven steken.

     2. F.C. Labrouste

      Waaruit in elk geval volgt, Vit, dat de geloofsinhoud van islam en christendom mensen niet tegen zonde weten te behoeden.

     3. Beukman

      Christenen zijn er vanaf, @Vit? Moet je eens kijken naar de VS. Dat land begint langzaamaan te veranderen in een theocratie, met rechters in het Hooggerechtshof die menen dat God de aarde geschapen heeft en hun handelen baseren op dat sprookjesboek genaamd de bijbel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.