Algemeen Dagblad stookt het vuurtje op: "Samenwerking met PVV blijft open zenuw in CDA"

Geen categoriejun 27 2019, 9:00
In Limburg gaat het CDA samenwerken met de PVV. Het Algemeen Dagblad vindt dat niets.
Het is toch wel wat vermoeiend. Eerder werd bekend dat, in Limburg, (o.a.) Forum voor Democratie, de PVV en het CDA met elkaar in een coalitie gaan zitten. Je zou denken: oké, gezien de verkiezingsuitslag in die provincie is dat behoorlijk democratisch.
Misschien wel, maar helaas hebben onze vrienden van het mediakartel bar weinig op met dat begrip 'democratie.' Het AD zet vanmorgen namelijk meteen de aanval in op de (op handen zijnde) coalitie. Daarbij worden de pijlen gericht op het CDA. Bij die partij moet er onrust veroorzaakt worden, waarna het AD hoopt dat de hele coalitie in Limburg ten val komt.

Dat het CDA in Limburg opnieuw gaat samenwerken met de PVV rijt oude wonden open. CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch zegt ‘diep ongelukkig’ te zijn en oogst bijval van partijgenoten. De CDA-top wil zich echter niet mengen in een ‘lokale afweging’.

Vervolgens wordt Kamerlid Mustafa Amhaouch geciteerd die in een opiniestuk in De Limburger de coalitie bekritiseert. Ook "rising star" Dave Ensberg krijgt aandacht, want ook hij vindt het tijd voor "een stevig debat binnen het CDA over onze waarden en idealen." Met andere woorden, de paar CDA'ers die niet blij zijn met de Limburgse coalitie worden heerlijk op het podium gezet. Want onrust.
Let wel, wij van DDS bekritiseren Geert Wilders -- en de manier waarop hij politiek bedrijft -- met regelmaat. De man gaat steeds verder en is eigenlijk gewoon aan het radicaliseren. Maar de PVV Limburg is niet hetzelfde als "Geert Wilders." Dat het CDA op landelijk niveau voorlopig niet wil samenwerken met Wilders is verdedigbaar. Maar op provinciaal niveau? Dat is een heel ander onderwerp... en het is daarnaast ook nog eens een Limburgse aangelegenheid.
Die Limburgers hebben dus besloten dat het wél kan. Klaar. Einde verhaal. Nou ja, niet helemaal, want een paar onruststokers bij het CDA én hun bondgenoten van het mediakartel vinden dat onacceptabel en proberen toch weer voor onrust te zorgen. Zoals Wim Kieft zou zeggen: je wordt er doodmoe van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten