Beelden! Gele hesjes weer op de been, traangas, klappen en weinig demonstranten

Ondertussen is het zomer en blijven de protesten van de Gele hesjes tegen Emmanuel Macron aanhouden. Echter niet zo hevig als in december 2018.  Toch in voldoende kracht om traangasgranaten van de politie te ontluiken op de straten van Toulouse. De stad waar complete winkelcentra worden bezet door demonstranten. Waarom?

Je kunt het eens of oneens zijn met de doelen die de ‘Gele hesjes’ hebben of de methoden waarmee zij die doelen trachten te verwezenlijken. Maar één ding kan niemand ontkennen: ze hebben veel doorzettingsvermogen. Week na week, klap na klap én ze gaan maar door.

Wat ooit begon als een simpele demonstratie tegen hoge belastingen mondde uit in enorme demonstraties in Parijs, ongehoorzame politieagenten en geweld. Een half jaar later, terwijl de Franse president Macron de resultaten van het ‘nationaal debat’ nog aan het lezen is, gaan de demonstranten gewoon door met rellen.

De meesten hebben het echter al opgegeven. Volgens het Ministerie van Binnenlandse zaken zouden slechts 2.600 personen onder vlag van de Gelen demonstreren in Frankrijk vandaag. Maar hoeveel het er daadwerkelijk zijn weten we niet precies. Persbureau AFP stelt dat bijna 2.000 mensen demonstreren in Parijs zo lezen we in Le Parisien.

Toch denken de betogers dat de beweging weer zal groeien als de hervormingsagenda van Macron eindelijk op gang komt. Dat laatste is wel wat vreemd. Je zou juist denken dat de demonstranten hervormingen wensen, maar wellicht niet degene die Macron wil inzetten. Zo stelt Sandrine, een demonstrant:

“Macron zal zijn hervormingsprojecten voortzetten en bij elk project zal het geschil opnieuw beginnen”

Als we de beelden bekijken dan ontgaat de gedachte niet dat het eigenlijk heel erg slecht gaat in Frankrijk. In december zorgden de rellen al voor aanzienlijke economische schade, maar die staan dus in direct verband met het regeringsbeleid van Macron. Tijd dus dat men zich in Parijs achter de oren gaat krabben. Zeker als blijkt dat de protestweken na de zomer weer in omvang groeien.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Korporaal Monty

  “Ondertussen is het zomer en blijven de protesten van de Gele hesjes tegen Emmanuel Macron aanhouden.”

  Ondertussen in Nederland blijven de gele hesjes…………….

  1. EU kok

   Ondertussen in Nederland blijven de gele hesjes…
   .
   Jumping HendrikJan demonstreert in een geel hesje achter zijn toetsenbord.

   1. logisch denken

    deed 50% van Nederland dat maar. Dan hadden we de toetsenborden revolutie of dacht je dat bij zoveel burgelijke opstand een kabinet kan blijven regeren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.