Moeder: 'onze zoon is mishandeld door een groep mannen van buitenlandse afkomst'

Moeder: 'onze zoon is mishandeld door een groep mannen van buitenlandse afkomst'

Vandaag werd Nederland opgeschrikt door een brute mishandeling van stapgasten in Heemskerk. Rond 01.20 uur 's nachts werden twee jonge mannen bruut in elkaar geslagen door een groep 'jongeren', zo lezen we in de Telegraaf. De jongens liepen zwaar letsel op doordat men gebruik maakte van ijzeren staven en honkbalknuppels.

Geheel onverwachts natuurlijk maakt de moeder melding van de identiteit van de daders: 'onze zoon is in elkaar geslagen door een groep mannen van buitenlandse afkomst'.

Het incident is een zoveelste in een reeks van haat richting autochtone jongeren waarbij 'jongeren' van niet-Westerse afkomst een Nederlander in elkaar slaan. Dit zijn de verborgen kosten van de massa-immigratie waar we het eigenlijk te weinig over hebben. Dat de huizenmarkt op slot is slechts één aspect. Een ander aspect is dus de willekeurige gewelddaden richting Nederlanders. Een toename in antisemitisme, onverdraagzaamheid tegenover homoseksuelen, een toename in het wantrouwen in de samenleving en een verlies van het gevoel van 'thuis'.

Dat het gevoel van veiligheid afneemt door incidenten als bovenstaande is niet meer dan logisch. Het lijkt zo volstrekt willekeurig en gewelddadig. Dat het zomaar iedereen zou kunnen overkomen. Zeker als het een patroon wordt en voor een ieder met een kritische blik is het patroon zichtbaar. Maar, je moet het wel willen zien natuurlijk.

Maar dat er meer bewustzijn komt over dergelijke zaken blijkt wel uit de reacties in mijn vriendenkring. Zelfs mijn voorheen 'linkse vrienden' zijn na vier jaar massa-immigratie overtuigd van de nadelige effecten van massa-immigratie en veranderen hun mening over het fenomeen. Nu zullen ze bij links wel weer roepen: 'er is geen enkel verband tussen migratie en deze daden'. Eeh, jawel?

Als Nederlanders hun grondgebied niet zouden openstellen voor elke derde persoon die hier te lande een jaartje drugs dealt dan zou het land er stukken beter uitzien. Als je niet iedere voorbijganger een paspoort aanbiedt zonder je daarbij af te vragen of het nadelige gevolgen kan hebben evenzo. Maar dat is precies het probleem bij massa-immigratie. De nadelige gevolgen ervan ervaren mensen slechts op een lokaal niveau. In hun wijk of tijdens het uitgaan, terwijl anderen, vaak voorstanders, in villa-wijken nooit te maken krijgen met dergelijke sociale problemen.

De vraag is dan ook of een fenomeen zoals massa-immigratie, waarbij de lusten en lasten zo oneerlijk verdeeld zijn wel een positief fenomeen zijn voor de samenleving. En dan hebben we het nog niet eens over de toename van onverdraagzaamheid tussen groepen. Want die groepsidentiteiten, ook al wil je ze even wegdenken, zijn natuurlijk wel relevant voor de opvattingen. Van zowel migranten als Nederlanders.

Natuurlijk spelen allerlei andere factoren een rol. Maar het is een waarheid als een koe dat als de "daders van buitenlandse afkomst" in het buitenland waren gebleven deze twee jonge mannen uit Heemskerk niet zouden zijn mishandeld. Tevens staat de vraag open: waarom waren de daders zo wreed? Waarom sloegen zij ijzeren staven in op twee hulpeloze jongens? Ziek!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Heemskerk migratie mishandeling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties