Bizar! Theologen gaan in Trouw los tégen de "joods-christelijke cultuur" van Nederland

Geen categoriejun 17 2019, 11:00
En dus ook tegen Forum voor Democratie en de SGP.
Je zou denken dat theologen iets van waardering hebben voor de religie die ze bestuderen. Anders zouden ze er immers niet zo diep in willen duiken. Nee, ze hoeven zelf niet christelijk te zijn -- dat is nergens voor nodig -- maar gewoon een waardering voor wat het christendom heeft betekend voor onze cultuur? Ja, daar zou je toch wel vanuit mogen gaan.
Nou, dat blijkt toch niet helemaal het geval te zijn... in ieder geval niet met betrekking tot de theologen waar het linkse fopkrantje Trouw mee spreekt. Die zijn namelijk maar al te graag bereid om de idee van een "joods-christelijke cultuur" met pek en veren te besmeuren. Ik citeer Matthias Smalbrugge, hoogleraar Europese cultuur en christendom aan de VU:

"Het is een crime, die term: joods-christelijke cultuur..."

Vervolgens legt hij uit dat de term volgens hem een "mythe" is, én dat het nu eerst en vooral "niet-islamitisch" betekent. Met andere woorden, er is niet zoiets als een joods-christelijke cultuur, en mensen die de term wél gebruiken zijn moslimhaters.
Theologe Manuela Kalsky doet daar ongelooflijk genoeg nog een schepje boven op. Godwin, anyone?

"De term is na de Shoah, de vernietiging van de Joden, gebruikt als schaamlap. Wij hebben Joden in Europa vervolgd, en daardoor de joodse cultuur eerder geprobeerd te vernietigen dan te koesteren. De christelijke kerken hebben daarin een kwalijke rol gespeeld. Christenen hebben daaraan bijgedragen, dat maakt de term joods-christelijk ook zo pijnlijk."

Deze mevrouw noemt de term zelf dus pijnlijk. En voegt daar aan toe:

"Bovendien, opkomen voor de joods-christelijke cultuur klinkt positief, maar de term wordt nu juist gebruikt om de moslims buiten te sluiten. Christelijke waarden als medemenselijkheid, heb de ander lief, ook je vijand, komen niet voor in het verhaal van nieuwrechts."

Je wordt hier toch doodmoe van? De enige mensen die denken dat rechtse mensen geen compassie hebben met anderen zijn linkse mafketels. Blijkbaar zijn dat soort idioten nou juist degenen die het voor het zeggen hebben in de theologie-wereld. En weer dat verhaal over de zogenaamde haat ten opzichte van alles dat islamitisch is, he? Het is om misselijk van te worden.
Zo zie je maar weer: de grootste haters van de judeo-christelijke cultuur van ons land lopen rond op universiteiten. Linkse indoctrinatie? Zeg dat wél.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten