image12

Chinese babyspullen zo gevaarlijk dat Chinezen zelf ze niet meer willen

Geen categoriejun 21 2019, 13:20
Het is algemeen geweten dat het label ‘Made in China’ staat voor slechte kwaliteit. Wie zich laat verleiden door de veel te lage prijs heeft achteraf vaak spijt van zijn aankoop. Chinezen zijn dan ook meesters in het bedotten van consumenten. Het is zelfs zo erg dat de Chinezen zelf hun eigen landgenoten niet vertrouwen. En al zeker wanneer het gaat om voedingsproducten en babyproducten. Het schandaal waarbij baby’s stierven aan slechte melkpoeder deed het vertrouwen in Chinese spullen helemaal kelderen. Waren ze eerst nog brol, dan zijn ze nu ronduit gevaarlijk.
Spotgoedkope Chinese spullen overspoelen de hele wereld. Voor een paar euro’s koop je er een hele kar vol mee in winkelketens als ‘Action’. Heerlijk als je gadgets inslaat voor je nieuwjaarsfeestje of een nieuw carnavalskostuum zoekt. Na één keer te gebruiken, zijn ze goed voor de vuilnisbak. Soms zijn de spullen al stuk terwijl ze nog in de verpakking zitten of vallen ze haast uiteen als je ze eruit haalt. De Chinese producten die in Europa in de winkelrekken liggen, zijn dan nog gekeurd. Nu ja, min of meer toch. Ze mogen bijvoorbeeld niet giftig zijn maar wie daarop controleert, is niet helemaal duidelijk. Het zou de douane moeten zijn maar is algemeen geweten dat de belachelijk lage personeelsbezetting niet veel tijd kan vrijmaken voor een grondige controle.

Babydekens

Het is dan ook gewaagd om spullen te bestellen op Chinese webshops. Toch zijn sommige ouders zo gek, gierig of dom dat ze zich helemaal laten gaan in het online aankopen van Chinese brol voor hun baby, bijvoorbeeld dekentjes. Wat zou er nu ook gevaarlijk kunnen zijn aan een simpel babydeken zou je misschien denken? Blijkbaar meer dan je denkt als Hema, nog zo’n aanbieder van spotgoedkope producten, vorig jaar zijn babydekens mocht terugroepen omdat de stiksels dreigden los te komen en er risico was op verstikking en amputatie!
De grootste slachtoffers van de gevaarlijke Chinese niet-kwaliteit zijn de Chinezen zelf. Voor hen is het natuurlijk veel moeilijker om te weten te komen welke streekproducten goed zijn en welke niet. Regelmatig raken Chinezen gewond door hun foute aankoop. Ze worden geëlectrocuteerd bij het opladen van hun iPhone met een nepoplader. De Chinezen zijn er echt wel klaar mee! Ze steken liever de grens over om fortuinen te investeren in producten die ze kunnen vertrouwen. Zelfs al worden dezelfde producten ingevoerd uit het buitenland en in een Chinese verpakking gestoken, dan nog vertrouwen ze het niet. Alles wat naar Chinees ruikt, is slecht en onbetrouwbaar.

Besmet melkpoeder

Het wantrouwen in China zit al lang ingebakken in hun cultuur maar stijgt bijna explosief. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 3 Chinezen geen vertrouwen heeft in de veiligheid van hun voedingsproducten, in hun medicijnen, en in de kwaliteit van producten. Dat wantrouwen is alleen nog maar vergroot nadat in 2008 bleek dat het Chinese melkpoeder was besmet met melamine. Honderdduizenden baby's kregen last van hun nieren en zes zuigelingen overleden hieraan. Nederlands melkpoeder dat een goede reputatie geniet, werd toen zo geliefd bij de Chinese moeders dat er in Nederland een tekort dreigde. Maar toch nog slaagden de Chinezen erin hun eigen landgenoten te bedotten en te spelen met het leven van hun baby’s door in 2013 het etiket met de houdbaarheidsdatum van het Nederlandse melkpoeder te veranderen en vervallen melkpoeder te verkopen.
Chinezen zijn dat nu zo beu dat een overgrote meerderheid bereid is om veel meer te betalen voor een product uit de Verenigde Staten dan uit China en bijna de helft geeft toe dat de reden om een reis te maken naar het buitenland is om er te winkelen. Je zou natuurlijk voor minder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten