Deugminister Van Engelshoven is weer bezig: Nederlandse geschiedenis moet diverser

De Nederlander had ooit een duidelijke geschiedenis. In de Canon van Nederland werden de belangrijkste thema’s en punten benoemd, maar wat blijkt? Niet divers genoeg! Wát een drama en een schande! Via de NOS.

Huh? Maar Napoleon was toch Italiaans Frans? En tijdens de politionele acties ging het toch over Japan en de lokale Indonesische facties en stammen? Ja dat klopt, beste lezer, maar dat is natuurlijk niet het soort diversiteit waar Van Engelshoven op doelt! Nee, zij heeft het liever over het soort diversiteit waar elke jandoedel die hier geboren is (en dus Nederlander is, want zo werkt dat!) aan kan haken bij ‘het grote verhaal’ van het Nederlandse volk.

Dit betekent bijvoorbeeld dat we de Marokkanen in de Tweede Wereldoorlog meer moeten belichten (maar natuurlijk niet dat zij duizenden Italianen verkrachtten toen de Fransen hen 50 uur vrij spel gaven, da’s namelijk Franse geschiedenis!). Zo is het ook ineens een probleem dat er maar in drie van de vijftig thema’s in de Canon van Nederland, vrouwen voor komen (Aletta Jacobs, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt).

Dat Aletta Jacobs symbool staat voor de gehele vrouwenemancipatie, die juist tijdens haar leven op gang kwam (en er daarvóór vrij weinig vrouwelijke figuren een prominente rol in de geschiedenis van Nederland wisten te bemachtigen) doet er niet toe! Geschiedenis moet inclusief zijn, dus hechten we wat bypasses in de hoofdslagader van onze identiteit, zodat iedereen straks écht Nederlander kan zijn! Zo kunnen wij ons straks via de geschiedenisboeken ook een beetje identificeren met Marokko en Turkije, of zo. En zo voelen de Turken en Marokkanen zich natuurlijk ook wat schuldiger voor de VOC, de slavernij en de Holocaust. Wel zo eerlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. EU kok

  Grachtengordelbewoner, welke met een rood hesje in een FNV demonstratie meeloopt, dat noem ik de deug-politicus uithangen.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

   1. EU kok

    Mooie tekst.
    Zelf verzonnen of van iemand geleend?

    1. edoc431

     Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
     Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
     Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. victus

   Vooral in Amsterdam werd toen een nieuwe maatstaf medeburgers verraden neergezet. Dat schijnheilige is er nooit uitgegaan. Dat is ook wel het vermelden waard.

 2. victus

  Zet er dan meteen in dat in de oorlog de Hollanders zo corporatief en fanatiek meebuigend waren om joodse burgers op te laten pakken dat zelfs de Duitsers er onpasselijk van werden. En iedereen zat natuurlijk in het verzet naar eigen zeggen aldus rondbazuinend veilig na de bevrijding.

  1. Ragmilla

   Ook dat socialisten en communisten de eerste bewoners van Dachau waren, er is een bepaalde groep die probeert de geschiedenis te vervalsen door te framen dat het socialisme de boventoon voerde bij de nazi’s in plaats van het nationalisme.

   1. edoc431

    Kom eens met echt bewijs vent .

    1. Ragmilla

     Ehh er staan geschiedenis boeken vol mee. Foto’s in overvloed, meid.

     1. Kim Verlouw

      Welke socialist hield meer van zijn rijk? Timmermans of Hitler?

     2. edoc431

      het hele internet staat er vol mee vent wat is je punt

   2. Isengrijn

    Ragmilla schreef:

    “…er is een bepaalde groep die probeert de geschiedenis te vervalsen door te framen dat het socialisme de boventoon voerde bij de nazi’s in plaats van het nationalisme…”

    Dat klopt, deze ontwetenden houden zich vooral op bij DDS, PVV, CIDI en PEGIDA.
    De sukkels…

  2. Mars020

   @victus, klopt helemaal.. Toen waren het de NSBers en nu de linkse kliek, die de boel verraden. Door hun lafheid, gaan ze met de vijand lopen heulen en hun eigen volk kan doodvallen.

 3. Ragmilla

  Wat meer ruimte voor alle verkrachtingen in Indonesië en andere bezette gebieden door Nederlanders zou niet gek zijn. De waarheid over de geallieerden in Duitsland omtrent vrouwen zou ook niet gek zijn. Anders loop je natuurlijk het risico dat je van die slecht geinformeerde jeugd krijgt die denkt dat marrokanen de enige waren die dat hebben gedaan. Tja, wie er hier probeert te deugen door geschieds vervalsing is wel duidelijk.

  Een probleem met geschiedenis beschrijving is dat hij door overwinnaars wordt geschreven, wat niet in het straatje past omtrent eigen gedrag schrijft men niet op.

  1. Trien Knoppen

   Het eerste wat sneuvelt in een oorlog is de waarheid…

   1. Ragmilla

    Bij de beschrijving van die oorlog zeker. Ook wel logisch maar wel iets om rekening mee te houden als we erover lezen.

  2. victus

   In plaats van er een feministische boel van te brouwen over uitsluitend aanrandingen enz. Ook even een hoofdstukje over hoe Holland het voor elkaar kreeg om na 43 jaar discussie steeds geen fatsoenlijke inzending te sturen naar het songfestival!

   1. Ragmilla

    Hahaha. Ik denk dat dat een grote samenzwering is.

  3. Vit

   @Ragmilla

   Je hebt het terloops over de Marocchinate?

   1. Vit

    Zo’n beetje de gebeurtenissen die echt beschreven staan.

 4. peetjoh. k

  Net zoals dat de SGP is opgericht door de NSB. Het koningshuis niet ons koningshuis is. Wilhelm von Nassau niet willem van oranje is. En ga zo maar door

  1. Abdul is Lam

   Je bedoelt die Engelsman, die halfduitse bastaard, die door de Nederlandse regeerders, naar Nederland is gehaald om alsjeblieft Koning te worden, in de hoop dat Nederland geen Bataafse Republiek zou blijven.

 5. Extreem Realist

  Geschiedenis wordt al meer dan 1000 jaar verdraaid, dus dat laatste kan er ook wel weer bij.

 6. Bolkestein

  Zo wordt Henry Ford’s statement “Geschiedenis is gezwam,” met deze geschiedvervalsing op handen dan toch nog bewaarheid.

 7. Joop Klepzeikert

  Wanneer wordt Nederland eindelijk wakker en gaat massaal in opstand komen tegen het steeds erger wordende wanbeleid van dit rariteitenkabinet?
  De geschiedenis is al zo gruwelijk vervalst en dat moet dus nu nog erger gaan gebeuren. Nog even en ze gaan erin zetten dat Nederland altijd een moslimland is geweest en de ‘vredelievende’ moslims de ‘kwaadaardige racistische rechtse blanken’ al eeuwen fatsoen bij proberen te brengen.
  Het wordt met de dag gekker met die extreem socialisten.

  1. victus

   Om te deugen riep een leraar een keer tegen zijn leerlingen dat Holland in de oorlog werd bevrijd door Marokkanen en Antilianen. Lachend op tv stond meneer dat te verkondigen. Van de Duitsers waren toen wel veel spullen gejat en veel ramkraken op Atlantikwall bunkers werden gerapporteerd. Dus misschien niet helemaal onwaar?

   1. Trien Knoppen

    Klopt het verhaal van die fietsen dan wel?… lol

   2. Joop Klepzeikert

    Dat marukkanen verhaal komt doordat één of andere linksmalloot er op een gegeven moment achter kwam dat er 12 hele marukkaanse graven op een oorlogs-begraafplaats in Zeeland liggen. Die waren door het Franse leger toen verplicht om mee te vechten, maar dat wilde ze niet, dus zijn gaan proberen naar Engeland te zwemmen en verzopen. Daarvan zijn er 12 op Zeeuwse kust aangespoeld.
    Waar het lulverhaal van die Antillianen vandaan komt weet ik niet. De eerste Antilliaan kwam pas in 1960 naar Nederland.
    Wel hebben de Duitsers zelf marukkanen en ander moslimtuig in Zuid-Europa ingezet, waar de Italianen vooral heel slechte herinneringen aan hebben. Zoek het woord Marocchinate maar eens op.
    Links is altijd al heel goed geweest in geschiedvervalsing. Vooral in het voordeel van socialisten. Elke socialist in de geschiedenis die voor oorlogen en andere narigheid gezorgd heeft noemen socialisten al decennia ‘extreem rechts’.

 8. Cycle25

  De stank van Soros druipt er van af, die wil binnen afzienbare tijd de hele identiteit van Nederland veranderen.

  1. C.A.Barstow

   @Cycle:

   Laten we het op vernietigen houden, dat komt er dichter bij.

 9. F.C. Labrouste

  We hebben een scheef beeld van onze vaderlandse geschiedenis waarin met name de donkere kanten zijn onderbelicht. Het is wetenschappelijk volstrekt juist als we dat foutieve beeld corrigeren.

  1. Bosche draak

   Uw ontwetendheid is van dusdanig niveau dat u niet alleen gefaald heeft om enige toelichting te geven, u heeft tevens bewezen eenzelfde praktisch nut te hebben als een schietstoel in een helicopter.

   Dwarsliggerij voor dwarsliggerij is een ontzagwekkend geval van stupide hubris en het is maar te hopen dat u zich nimmer in het openbaar vertoont.
   Zulks soort zwakzinnigheid moet haast wel besmettelijk zijn…

 10. Duke

  Dictatoriaal 66 is de enige echte fascistische partij van Nederland. Ze krijsen daarom het hardst over FvD en PVV om de aandacht van henzelf af te leiden.

 11. C.A.Barstow

  Een land dat zijn eigen geschiedenis vergeet is gedoemd ten onder te gaan.
  Dat is precies wat er met Nederland gebeurd, smerig links is bezig langzamerhand onze soevereiniteit, identiteit en cultuur te vernietigen.
  Er zijn nog veel te veel hersenloze landgenoten die op deze misdadigers stemmen.

  1. van Urk

   Links wil de kennis over onze geschiedenis liever in eigen hand houden om anderen er mee te kunnen gaan slaan.

   1. DidiMadloba

    Terwijl het uiteraard aan “rechts” is om de geschiedenis te bepalen, toch?

 12. Bes Tolen

  Van Engelshoven is iemand, die de staatsmacht misbruikt om haar enge zin door te drijven. Ze is een echte D66’er, die zich kenmerkt door een overtrokken gevoel van eigenwaarde boven de waarde van anderen uit, een eigenzinnigheid en gebrek aan evenwicht die haar buiten haar schoenen doet lopen. Daarbij is ze heel eenzijdig en subjectief en vooral ook nog blasé. Kortom, ze is geheel ongeschikt als bewindsman voor een fatsoenlijke democratie, die helaas in Nederland al ten onder lijkt te zijn gegaan. Onkunde, zelfoverschatting, valse oordelen en foute conclusies zijn aan de orde van de dag. Zie Van Engelshoven. Over het paard getild. Deed ze dat alleen zelf? Denkelijk niet want ze koos feilloos voor de voor haar juiste partij, D66, de partij die begin tachtiger jaren de vrijheid van meningsuiting zwaar inperkte. (Van Agt als minister president in het kabinet dat toen door de PVDA al was verlaten: “het wordt nooit meer zoals het geweest is”. Inderdaad, het was en is rampzalig. Terlouw als dader.) Laat dat als eerste in de nieuwe canon komen!

  1. DidiMadloba

   In Nederland spreekt het kabinet met één mond. Dus Van Engelshoven jan zoiets niet op haar eigen houtje doordrukken. En dan is er ook nog een oppositie.

   Het is trouwens een goed principe dat de politiek niet bepaalt wat “correcte wetenschap” is. Dat is een beetje nazi.

   1. Stanly2000

    Fritsje,
    “Het is trouwens een goed principe dat de politiek niet bepaalt wat “correcte wetenschap” is. Dat is een beetje nazi.”
    Dus van Engelshoven, het kabinet en de oppositie is niet de politiek. Wie dan wel?

 13. Bes Tolen

  Over slavernij gesproken. Miljoenen Europeanen zijn in de loop van eeuwen door Noord Afrikanen gevangen genomen in de Middellandse Zee en in de Europese kustgebieden. Ook in West Europa tot in IJsland en Noorwegen toe. Begin twintigste eeuw zag men nog kans jaarlijks vrouwen uit Rotterdam te ontvoeren. Via havens uiteraard. In dagbladen uit die tijd werd dat vermeld.
  Al ver voor Christus hadden de Noord Afrikanen een slechte naam in Europa.

 14. DidiMadloba

  Die hele canon is een aanfluiting. Het idee om eeuwen geschiedenis samen te vatten in een handvol hoogtepunten!
  Absurd.

  1. Bosche draak

   Maar eenzijdige manipulatie heeft dan wel uw voorkeur?

 15. Cilka

  Wat George Orwell zegt aan het begin van dit artikel is precies wat er gebeurt met o.m. de Nederlandse bevolking, de laatste 121 jaar worden we over de belangrijke dingen niet ingelicht of voorgelogen…..
  Zolang men ons dom houdt, zullen we niet protesteren en rustig alles blijven
  betalen…
  Conspiratie theorie??????? Of waar?
  Waarom is Pim Fortuyn vermoord?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.