Enorme brand bij nieuw appartementencomplex in Londen

Na de ravage van Grenfell Tower in Londen in 2017, is het wéér raak. Ook dit keer staat er een appartementencomplex in vuur en vlam in het oosten van Londen. Slachtoffers zijn nog niet bekend. Dat meldt de NOS.

Grenfell Tower kostte 72 mensen het leven en was de grootste woningbrand sinds de Tweede Wereldoorlog. Goedkope gevelbekleding was de reden dat de hele toren uitbrandde, terwijl de oorzaak een defecte koelkast was. Hierdoor ontstond een felle discussie over veiligheidsnormen bij het bouwen van appartementen en andere gebouwen in Engeland.

Het is dan ook schrijnend dat nu wéér een appartementencomplex, dit keer in Barking, Londen, in rook op lijkt te gaan. En helemaal desastreus is het feit dat dit een gloednieuw appartementencomplex is!

De brand is verspreid over zes verdiepingen en er zijn zo’n 100 brandweermannen ter plaatse met zo’n vijftien brandweerwagens. Volgens de filmer en auteur van deze tweet, was de brandweer na 30 minuten nog steeds niet aanwezig:

Het lijkt er in eerste instantie niet op dat dit vuur op tijd bestreden kan gaan worden. Het heeft zich in een mum van tijd over meerdere verdiepingen weten te verspreiden en lijkt ook het risico met zich mee te brengen dat het over slaat naar andere gebouwen, gezien de dichtheid van de woningen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. ZiggyStardust

  De bezuiniging op politie en brandweer werpt z’n vruchten af in Londen. Gelukkig is er vandaag niemand overleden aan een online hatecrime. Tsjonge jonge zeg..

  1. garfield

   Heerlijk hè dat links belijdt.
   Dat geld was natuurlijk nodig voor de criminelen kansparels.

 2. Drees

  Het gebouw oogt ook niet erg solide, naar mijn mening.
  Het zal nog meevallen als deze gribus overeind blijft staan na de brand.

 3. tomygun

  Niets aan de hand!!
  Gewoon door de linkse Britse regeing een
  brand veiligheids test na oplevering verplicht .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.