Er gloeiend bij! Terreurayatollahs Iran zaten achter schip-aanslagen in Golf van Oman

De Amerikaanse marine heeft Iran betrapt bij het drijvende wrak van de Kokuka Courageous, de olietanker die gisteren door explosies getroffen werd terwijl het door de Golf van Oman aan het varen was. Surveillancebeelden laten zien hoe Iraanse bandieten hun onontplofte bommen weer mee terug naar Teheran nemen. Want is toch zonde om dat wapentuig te laten liggen, hè?

Dat Iran misschien wel de grootste tuigstaat ter wereld is, staat buiten kijf. Noord-Korea is natuurlijk ook uitermate evil, maar omdat dit piepkleine en straatarme landje vooral gebrul produceert, tellen zij toch minder mee dan het relatief welvarende Iran. Maar maak je geen illusies: ook in Iran is een mensenleven niets waard en bestaat de regering uit meedogenloze moordenaars en ontregelaars.

Dat bleek gisteren wel weer, toen in de Golf van Oman twee olietankers ontruimd moest worden nadat ze getroffen waren door explosieven. Natuurlijk ging de verdenking direct uit naar Iran, dat steeds wanhopiger probeert te laten horen dat heus ook wel meetellen. Maar nu hebben de Amerikanen de terreurstaat Iran direct betrapt op betrokkenheid bij de explosies. Videobeelden van Amerikaanse spionagevliegtuigen laten namelijk zien hoe Iraanse schepen nog even langskomen bij de Kokulu Courageous, om hun ongeëxplodeerde bommen op te halen. Toch zonde om te laten zitten, nietwaar?

Maar ze zijn er nu wel gloeiend bij:

“Iran ontkent stellig dat het betrokken was bij het incident gisteren in de Golf van Oman, waarbij twee olietankers vermoedelijk werden aangevallen. De Iraanse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties spreekt van “ongefundeerde” claims van de Verenigde Staten, die meteen Iran als schuldige aanwees.

Het Amerikaanse leger zegt dat op videobeelden is te zien hoe een schip van de Revolutionaire Garde bij een van de tankers een mijn verwijdert die niet tot ontploffing is gekomen. Dat zou erop wijzen dat Iran bewijsmateriaal probeert weg te werken. “

Waar wachten we eigenlijk nog op? Is er één goede reden om nu geen vergeldingsbombardement uit te voeren op een militair complex in Iran? Zijn we allemaal soms watjes geworden, ofzo?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Agios

  Het lijkt me niet dat de bemanning van het Iraanse schip bommen ophaalt omdat ze nog eens gebruikt kunnen worden, maar meer om geen traceerbare sporen achter te laten. Bommen schenken is bommen vragen. Go Amerika! Laat hun proefbommen geen succes worden. Het enige waar moslims gevoelig voor zijn, zijn harde tikken. Vooruit dan maar….

  1. tomygun

   De reden dat de USA terughoudend zijn, is dat zij niet uitsluiten dat
   de explosieven zijn aangebracht op het moment dat de schepen
   aangemeerd lagen door vrienden van Iran om een oorlog uittelokken.
   De explosieven zitten namelijk boven de water lijn een duiker zou ze
   onder de waterlijn plaatsen .

 2. EU kok

  Waarschijnlijk net zo een overtuigend bewijs als toen betreffende de nooit gevonden wapens in Irak

  1. Lao Tse

   Klopt, de V.S. zijn fanatiek op zoek naar een smoes om Iran aan te vallen. Ze zullen daarbij leugens niet schuwen.

   1. Agios

    Tuurlijk joh. Eerst nog een Iraanse boot jatten, maar dan suggereert je ook wat…

  2. logisch denken

   Even stoppen met ontdooien en fimpje nogmaals kijken. Vervolgens vergelijken met een foto van een roodlicht camera

   1. EU kok

    Quote : een foto van een roodlicht camera
    .
    Wie was er doorgevaren bij dat rode verkeerslicht ?

    1. logisch denken

     een kok met een gejatte magnetron onder zijn arm

 3. edoc431

  Er zijn hier trollekes die echt niet meer zuiver tikken man man wat een trieste site is DDS geworden pfffffffffffffffffff

  1. Lao Tse

   Inderdaad, edoc.

   1. Bosche draak

    Hij bedoelt jou, zwakzinnige

    1. Lao Tse

     Schelden komt erg dom over en maakt je bij voorbaat verliezer van het debat.

     1. logisch denken

      quote
      Lao Tse 4 minuten ago Beantwoorden
      Schelden komt erg dom over en maakt je bij voorbaat verliezer van het debat.
      end

      Voor een debat heb je argumenten nodig. Wanneer denkt u een discussie te starten met argumenten zodat je van een debat mag en kan spreken. Uw zielige pot verwijt ketel gedrag is niet het juiste uitgangspunt voor uw domme verwijt

     2. Bosche draak

      Je haalt discussie en stoken door elkaar stiekem ventje, dus krijg je wat je verdient.

   2. logisch denken

    kansloos

 4. Kaashoofd

  Groot gelijk olie is duivels en moet kaput

 5. Appelstroop

  Het lijkt me verstandig deze aanval met enige scepsis te bekijken, het zou niet de eerste keer zijn dat de US liegt om wéér een oorlog te beginnen.

 6. Jantje

  China is de grootste tuigstaat ter wereld.
  – communistische dictatuur
  – onderdrukken van andere meningen
  – lak aan eigendomsrecht
  – door en door corrupt tot en met het vervalsen van babyvoeding aan toe.
  De chinezen zijn niet het probleem, hun staat wel.

 7. JBoul

  De auteur spreekt over ‘vergeldingsbombardementen’ .. Net als in Syrie met de zogenaamde gifgas aanvallen die men op de eigen bevolking uitvoerde. Nu blijkt dat er in dat geval geen gifgas aanvallen zijn geweest ( conclussie opcw ) maar ondertussen zijn de ‘vergeldingsbommen’ al gegooid. Persoonlijk zal ik er niet raar van op kijken als dit weer een soort zelfde opzetje is, allemaal maar om de geesten rijp te krijgen voor een confrontatie met Iran/ Rusland…

 8. Kim Verlouw

  Afrika is het meest racistische land ter wereld.

  Puur racistische daad dit. Laag volk is het.

 9. splatoon

  Ik weet het niet hoor…

  Vind niemand het vreemd dat ze dat dan zo opzichtig doen? In zo’n bootje, met een man of 6-7, waarvan er eentje iets doet en de rest een beetje met de armen over elkaar staat toe te kijken? Terwijl ze in het verdachtenbankje zitten? Je zou dan eerder een RHIB met een paar getrainde professionals verwachten, die in het donker in drie tellen de klus klaren en wegwezen weer. Maar nee…

  Ik snap ook niet waarom Iran gebaat zou zijn bij aanvallen op die tankers. Als Iran spierballen wil laten zien, of gewoon lekker wil provoceren, dan zijn daar wel betere manieren voor te verzinnen. Om te beginnen zorgen dat er geen enkele twijfel over bestaat wie het gedaan heeft, waarom en op welke manier.

  Ik krijg toch een beetje een false-flag gevoel bij deze hele gebeurtenis. Iemand wil heel graag matten met Iran.

  1. Agios

   Je zou best gelijk kunnen hebben!

  2. JBoul

   100% met je eens.. Dit is uiteraard om de komende confrontatie te rechtvaardigen, zullen waarschijnlijk de geheime diensten zelf zijn die dit allemaal in gang zetten …

   1. logisch denken

    tjeempie , zien we weer een complotje jegens de Amerikanen ? ik geloof dat ze de olieprijs een beetje aan het opblazen zijn. Wie heeft daar baat bij ?

 10. J.Rademaker

  Waar wachten we nog op- geen moeilijke vraag.
  Zoals altijd totdat een ander het opknapt met achterstallig onderhoud op alles en strijdkrachten op papier wachten we af.
  Als iemand iets doet weten wij altijd precies hoe het wel had gemoeten.

 11. Brennivin

  Ik zie één vaartuig (loodsboot?) en een gedeelte van een wat op een tanker lijkt. Verder nog even dit via andere media:

  “The Japanese company that owns the ‘Kokuka Courageous’ tanker has said its crew spotted “flying objects” before the attack in the Gulf of Oman, contradicting US claims that the vessel was damaged by a naval mine.”

  “Yutaka Katada, president of Kokuka Sangyo, told reporters on Friday that sailors on board the ill-fated oil tanker observed “flying objects”

  …beetje bijblijven Tim…

  1. Agios

   Een naval mine explodeert onder water. Het schip schijnt boven water getroffen te zijn. Bovendien… Wat heeft het redden van bommen voor zin als ze zich onder water bevinden. Geen duiker op het schip gezien.

 12. Brennivin

  Ja, zo doe je dat hè een varende tanker opblazen. Je vaart er heen met een bootje, plakt er bommen op en kaboem! Vervolgens zie je dat één niet werkte en dan denk je ‘Oh kudt, laten we er weer gauw heen varen en dat explosief maar weghalen, anders ziet de hele wereld dat wij het waren, want onze naam stond natuurlijk op de bom!!!”
  Tot de volgende keer voor een nieuwe spannende aflevering van Bassie en Adriaan.

  Is het misschien dat Iraanse scheepje wat de bemanningsleden (zie reddingsvesten) van de brandende tanker gered heeft?

 13. Lao Tse

  Ik acht Trump in staat een oorlog met Iran te ontketenen om zijn herverkiezing veilig te stellen, een herhaling van de leugenachtige truc van Bush in Irak.

  1. logisch denken

   QUOTE
   Lao Tse 13 minuten ago Beantwoorden
   Ik acht Trump in staat een oorlog met Iran te ontketenen om zijn herverkiezing veilig te stellen, een herhaling van de leugenachtige truc van Bush in Irak.
   END
   Jij bewijst wederom dat je geen enkele onderbouwing hebt en anderen ongehinderd door kennis probeert te beschadigen dan wel te beschuldigen . Marcel v Dam zou u een minderwaardig mens genoemd hebben.

  2. Bosche draak

   Trump kijkt wel uit, een oorlog beginnen is wel het laatste wat hij kan gebruiken.

  3. Top

   Weer een nieuwe nick blaaskaak?

  4. Cycle25

   Bush 3.0…ga toch fietsen, Iran zakt gewoon door ’t ijs met de nieuwe embargo’s, die willen door deze actie de olieprijs opschroeven nu ’t nog kan.

   Trump = antiglobalist

   Bush Sr. en Jr. niet, deze zijn voorstander van een new world order, het hedendaagse globalisme, elk jaar geregisseerd gezellig te Bilderberg.

   Bush Jr. heeft op een grootschalige manier de wereld belazerd, zelfs Powell heeft in zijn boek geschreven dat het kernwapenprogramma verzonnen was om Irak aan te vallen, inclusief het beruchte yellow cake bewijs.

   Hans Blix verantwoordelijk voor de toenmalige inspecties sprak er schande over.

   Het resultaat was een verscheurd land, en Obama heeft dit nog eens verergerd door de troepen terug te halen. Dankzij deze actie kon IS ontstaan, maar dat mag je tegen *kuch* vredespresidenten niet zeggen.

   Het zijn de globalisten die deze wereld de afgrond in schuiven..

 14. Ad Fundum

  Een aanval op Iran is het slechtste scenario. Net als met Iraq destijds zal de wereldwijde Moslim gemeenschap reageren met ‘een oorlog tegen de Islam’ ook al weten zij niet waar Iran ligt en wat er heeft gespeeld. Dat weten ze daar in Iran heel goed.

  1. Bolkestein

   Zie je het al voor je dat dan hele scharen Moslims richting Iran komen aanzwerven om daar voor de ware Islam te gaan vechten? Als dat nou vanuit ons deel van de wereld is om daar te gaan sterven en hier niet meer terug te keren…

   1. Mars020

    In Amsterdam Nieuw-West hebben we nog genoeg kanonnenvoer voor Iran. Ze mogen ze gratis ophalen.

 15. Kristalix

  Bombaardeer de geitenøkers in Teheran maar eens uit hun grote wigwam. Een rondje raketen en zware bommen op deze dictatortjes kan echt geen kwaad.

 16. Shadow1100

  Vergeet niet dat het alweer een paar jaar geleden is dat de Amerikanen door de wapenlobby en de “elite” in een oorlog g- of betrokken is geweest. De wapenlobby moet weer miljarden gaan verdienen door een oorlog uit te lokken met (maakt niet uit welk land) Iran. Wel weer heel toevallig dat er allerlei “bewijzen” wijzen richting Iran. Met het vliegtuig boven Oekraïne komen de “bewijzen” even niet uit, dus ga je daar weer anders mee om. Hoe dom denken “ze” dat we zijn?

  1. Lao Tse

   Het is duidelijk dat de V.S. naarstig op zoek zijn naar een voorwendsel om een oorlog te beginnen tegen Iran.
   De voorbereidende bewegingen lijken afkomstig uit het Irak-script waar ze ook een oorlog wilden en kregen.

   Een verschil is hier mogelijk wel dat de EU niet op dezelfde wijze als een hondje achter de V.S. zal aanlopen en een aanval tegen Iran niet zo snel zullen steunen.

   1. denktenk

    Noppertje Noppes

    Werk jij met met iedere nic op een apart scherm?

    1. Lao Tse

     Is je denktenk al weer leeg, domme jongen?

    2. toetssteen

     @denktenk
     Deze gast is eropuit om blogs kapot te maken. Vroeger konden ze raaskallen op Krapuul en Frontaal, maar ja, de moderator werd te lui en daarom zwenkte men af.
     Eerst A7 naar de barbiesjes helpen enzo verder. Dit stel rust werkelijk niet.

     1. Brennivin

      @toetssteen en @denktenk:
      Gewoon hopen dat iedereen dit soort krapuul negeert. Gewoon niet meer antwoorden. Daarna gaan ze proberen op de man spelen om je te verleiden alsnog te reageren (flauw). De grootste ergernis van een troll is wanneer er niet op ze gereageerd wordt. Kan het iedereen aanraden 🙂

   2. Sprookjesfiguur

    Volgens mij zijn het nog steeds bondgenoten… Dus als Amerika om steun vraagt, weet ik het antwoord al.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.