Cijfers! Gearresteerde demonstranten vaker linkse, jonge mannen, wonend bij ouders zonder inkomen

Geen categoriejun 23 2019, 9:10
In Duitsland wilde men uitzoeken wat demonstranten uit Berlijn precies doen. Na wat speurwerk kwam de Bundesamt für Verfassungsschutz met gegevens: demonstranten die problemen veroorzaken op straat zijn vaker man, wonen nog bij hun ouders en hebben in veel gevallen geen werk en inkomen.
De door de Duitse overheid gearresteerde demonstranten hadden een aantal kenmerken die vaak overeen kwamen, zo meldt de Daily Mail:
Verder suggereert de Duitse krant Bild dat demonstranten vaker geweldplegers zijn dan niet-demonstranten en dat laatste is natuurlijk geen verassing. De gegevens stellen eigenlijk wat we al weten, namelijk dat linkse demonstranten veel sneller geneigd zijn tot het gebruik van geweld dan rechtse demonstranten. Maar degenen die het vaakst geweld gebruiken zijn natuurlijk de leden van de Catalaanse oproerpolitie.
Linkse groepen zijn vaak ook eerder geneigd te demonstreren simpelweg vanwege de werking van het geldsysteem en de door hen waargenomen 'verschillen' in de verdeling daarvan. Dat een meerderheid van de arrestanten mannen zijn verbaast natuurlijk ook weinig. Mannen zijn gewoon vaker gewelddadig. Toch bieden de cijfers wel enig perspectief over 'waar het gevaar vandaan komt'. In ieder geval uit de hoek extreemlinkse jonge mannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten