Filmpje! Martin Bosma (PVV) gaat los op D66-haatzaaier Ollongren: ‘Verkiezingen NIET beïnvloed door Rusland!’

Al die angstzaaierij was totaal onterecht.

D66-Ruslandhater Kajsa Ollongren moet toegeven dat er geen enkel bewijs is voor de stelling dat Rusland de verkiezingen van 2019 heeft geprobeerd te beïnvloeden. Gistermiddag was ze gedwongen om dat te melden aan de Tweede Kamer. Er werden dure campagnes en spotjes gemaakt om tegen “nepnieuws” te strijden (dat dan uit Ruslands koker zou moeten komen), maar wat blijkt? Moskou heeft het niet eens geprobeerd.

Voor de camera van verslaggever Ernst Lissauer gaat PVV-Kamerlid Martin Bosma dan ook terecht los op de D66-minister en haar leugens:

“Nou ja, dat hele nepnieuwsgedoe lijkt toch een beetje een stille dood gestorven,” aldus Bosma. “Want een paar jaar geleden begon mevrouw Ollongren toen ze net minister was geworden met een enorme campagne over nepnieuws en een enorme desinformatiestroom uit Rusland, en ze zouden verkiezingen beïnvloed hebben… En ze wijst naar Trump en een Brexit […] het was een groot gevaar.”

“Ze hebben een campagnetje gehouden rondom de laatste twee verkiezingen. Was heel knullig. Ging erover dat je niet alles moest geloven wat op Internet staat.” Zoals Bosma terecht zegt is dat natuurlijk volstrekt overbodig aangezien een “8-jarige” dat tegenwoordig beseft. Maar ja, er kon belastinggeld tegen aan gesmeten worden dus hop.

Maar nu:

“En nu zegt mevrouw Ollongren eigenlijk we moeten eigenlijk wel, let op, ik citeer, ‘een potentiële uitwerking van nepnieuws.’ Dus het gaat alleen nog maar over wat in potentie nepnieuws kan betekenen. Oftewel, het hele verhaal is opgehouden en is met still trom vertrokken.

“Het ging helemaal nergens over,” voegde Bosma daar aan toe. “Er zijn ook nooit bewijzen geweest. Ik heb gevraagd: ‘Wat is de definitie? Wat is nou precies nepnieuws?’ Is er nooit echt uitgekomen, dat is steeds veranderd. Ik heb steeds gevraagd: ‘Kom eens met een voorbeeld van nepnieuws.’ Het enige voorbeeld wat mevrouw Ollongren wist was, ‘ja, de Russische ambassadeur heeft iets gezegd wat niet klopt rondom de MH17. Ja, ik zou bijna zeggen, dat is de báán van de ambassadeur om gewoon het verhaal van zijn land te vertellen. Is dat nou nepnieuws? Dat is ook in alle openheid gebeurd.”

“Dus er was eigenlijk nooit een probleem. Dat heeft twee jaar geduurd en heeft miljoenen gekost, maar nu blijkt er dus eigenlijk geen probleem geweest te zijn,” vat Bosma de conclusies van Ollongren zelf samen. “Met andere woorden, much ado about nothing.”

De grote vraag is nu: wanneer gaat Ollongren haar excuses aanbieden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Rusland hanteert de methoden van een schurkenstaat. Niet alleen weigert het land openheid te geven inzake het neerhalen van vlucht MH17, maar ook mengt zij zich in de Westerse democratische verkiezingen. Als Rusland in staat is het machtigste land ter wereld bij de presidentsverkiezingen met hacks en trollen te bestoken loopt ook Nederland dat risico.

  De Russische elite heeft natuurlijk niet veel op met democratie. Wat we hier in het Westen hebben opgebouwd is haar vreemd.

  Kiezers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Spanje waren wel op grote schaal doelwit van het nepnieuws. Vanaf januari vond een speciale werkgroep van de EU-buitenlanddienst bijna 1.000 gevallen van Russische inmenging, een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. Volgens de Europese Commissie bevestigt het rapport de dreiging die uitgaat van desinformatie. De werkgroep die de verspreiding van nepnieuws controleert wordt daarom uitgebreid. (Bron: NRC)

  Alle voorbereidingen om te waarschuwen voor de inmenging van de Russen zijn terecht.

  1. Kretoloog

   Rusland mengt zich dus NIET in democratische processen.
   Bokkelul heeft de tekst weer eens niet goed gelezen.
   Maar spreekt vanuit zijn trollenbuik.

   1. Meriadoc Brandebok

    Tja, je kunt natuurlijk blijvem volhouden dat de Russen er niets mee te maken hadden – ondanks dat het getrol en het verspreiden van desinformatie uit Russische bronnen kwam. Of ondanks dat Russische bronnen desinformatie hebben verspreidt over MH17. Of ondanks dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn gekweld door Russische hacks en desinformatie. Maar dan is er sprake van een ongekende naïviteit.

    1. Kretoloog

     Rusland is een land met bijna 150 miljoen inwoners. Daar zitten ook hackers tussen. Net als overal ter wereld. En dus duiken er allerlei Russische hacks op rond belangrijke gebeurtenissen. Maar dat is volstrekt irrelevant. Waar het om gaat is of vanuit de Russische regering actief geprobeerd is de verkiezingen in de VS te beïnvloeden. En daar is 0 bewijs voor.

     Omgekeerd is er wel een overdaad van bewijs dat de VS de verkiezingen in zowat alle landen probeert te beïnvloeden. Dus wie is er hier nou naïef?

     1. Beukman

      @Kreto
      Alsof er geen bewijzen zijn voor het bestaan van IRA, de trollenfabriek in St. Petersburg, geleid door Jevgeni Prigozjin.

      En alsof Vladislav Soerkov, bijgenaamd Poetins Raspoetin, niet bestaat, een andere vertrouweling van Putin en verantwoordelijk voor de campagnes met nepnieuws. De man heeft een tegeltje in de huiskamer hangen. Wat staat erop?

      Wie de waarheid controleert en wie de waarheid naar believen kan manipuleren, regeert de wereld.

      Dream on.

     2. Meriadoc Brandebok

      De Russische overheid is nauw betrokken bij de vele verspreiding van het nepnieuws – iets waar Ollongren zich terecht zorgen over maakt. Het gaat hier niet om een Rus in een zolderkamertje, maar desinformatie op grote schaal.

      De Nederlandse bevelhebber Broeks noemt het hybride oorlogsvoering – nepnieuws, hacks, anonieme mannetjes op de Krim.

     3. Beukman

      @fockingworst heeft geen argumenten, en daarom besluit hij maar weer eens tot het doen van armazalige persoonlijke aanvallen. Indirect bewijst hij daarmee het gelijk van de critici van Putin.

   2. Bolkestein

    Weet je wat proberen de verkiezingen in een ander land te beïnvloeden is? Dat bijvoorbeeld Sharon Dijksma van de PvdA met het budget van ontwikkelingshulp miljoenen Euro’s heeft gedoneerd aan de criminele organisatie de Clinton Foundation. En wat deed D’66 Tweede Kamerlid Wassila Haichi? Die ging campagne voeren voor crooked Hillary. En denk bijvoorbeeld aan de donaties aan de Bremain campagne in Groot Britannië door de Nederlandse overheid. Dit alles met ons belastinggeld, dus van ons gestolen.

   3. Bolkestein

    Kotsja Orwellongren, de minister van waarheid die voor ons bepaalt wat nepnieuws is…

    Waarom moet ik aan het boek 1984 van George Orwell denken?

    War = peace
    Freedom = slavery
    Ignorance = strength

    Kotsja Orwellongren is een misdadige D’66-feeks die voor het volksgericht dient te verschijnen. Ze is een NSB’er.

  2. santiago

   De Russische elite heeft natuurlijk niet veel op met democratie, haha nee, de Nederlandse elite wel.
   Bedankt voor je waarschuwing. Word toch eens wakker man, ga zelf eens nadenken en kijk wat minder naar de NPO.

   1. Meriadoc Brandebok

    Sterker nog, santiago: de Nederlandse politieke elite is democratisch door de kiezer gekozen.

    1. santiago

     Brandebok. Over welke democratie heb je het. In Nederland valt niets te kiezen.

    2. logisch denken

     ja gekozen dat klopt. Echter na verkrijgen van het warme zachte pluche onder de kont zijn ze alle beloften waarop ze gekozen zijn vergeten en doen ze waar ze zin in hebben. Zo kan het gebeuren dat een librale middenpartij terecht komt aan de linkerzijde van links.

     Om dat nou nog democratie te noemen gaat mij een stapje of 3 a 4 te ver

     1. Meriadoc Brandebok

      Maar ze worden wel keer op keer herkozen.

  3. Peter Oudshoorn

   De dulle en grijze AIVD-ambtenaar Meriadoc Brandebok opereert altijd in de luwte, maar toch heeft hij een aantal specialismen onder zijn beheer: alles goedlullen wat Rutte fout doet, het hele dossier MH17 en Rusland & Putin. Zodra een van deze onderwerpen opduikt zit hij er bovenop en reageert vaak als eerste. Over andere onderwerpen hoor je hem niet of nauwelijks.

   Meriadoc heeft een goede en uitgebreide dossierkennis die meteen paraat is: kant en klaar uit zijn PC. Zijn vermomming is de grefo-outfit, een opstelling van beleefd reageren op anderen en een klein beetje de schlemiel uithangen om niet al te serieus genomen te worden. Meriadoc scheldt nooit terug, verliest nooit zijn kalmte en kiest voor een low profile om zijn trolwerkzaamheden ongehinderd vanuit zijn saaie kantoorkamer met stalen bureau en grijze scheidingswandjes voort te zetten. Hier houdt hij de boel in de gaten: de hele dag hoor je hem niet, tot een van zijn onderwerpen opduikt of een andere trol ondersteuning behoeft.

   1. Meriadoc Brandebok

    Deze beschrijving is van toepassing op de Russische trollen, Peter.

    1. Peter Oudshoorn

     Meriadoc geeft inside informatie en vertelt hoe hij tijdens een uitwisselingsproject bemerkte dat de Russische overheidstrollen op precies dezelfde manier werken als de Nederlandse overheidstrollen, hijzelf incluis.

     1. Kretoloog

      🙂

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik zou nooit voor de vijand werken, Peter, ik ben toch geen NSB-er?

     3. Peter Oudshoorn

      Natuurlijk niet Meriadoc: jij bent geen NSB’er. Jij bent een gezagsgetrouwe, in-en-in burgerlijke, saaie, grijze muis van een AIVD ambtenaar. Maar even goede vrienden hoor.

  4. janszm

   Dom ding. Laat je hersenpan vullen met iets anders dan zaagsel.

  5. toetssteen

   @Meriadoc
   Waarom geeft de NAVO de radarbeelden niet vrij? Het was immers de laatste dag van de Zwarte Zee oefening en ik neem niet aan dat er toen niets in de lucht hing om het luchtruim te controleren.
   Overigens was de aanwezigheid van die vloot de reden waarom de vliegtuigen (jawel, het ging om meerdere toestellen) hoger moesten vliegen en niet zoals gebruikelijk over de Zwarte Zee.

   1. Beukman

    @Steen
    De NAVO geeft de radarbeelden niet vrij omdat ze die niet heeft. De aanslag viel buiten het bereik van de AWACs die toen boven O-Europa rondvlogen. Gevalletje pech hebben.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Ah en er was ook geen satelliet om de boel te registreren. Best slordig……
     Maar goed, dan hadden die passagierstoestellen toch veilig over de Zwarte Zee kunnen vliegen?

     1. Kretoloog

      Op de dag van de aanslag wist de VS al wie de daders waren. Gezien op radarbeelden, van de NAVO. Maar ze willen daar geen mededelingen over doen.

      Reken maar dat als het de Russen waren, de VS dit direct hadden gemeld. De conclusie kan geen andere zijn dan dat het Oekraïne was die het MH-17 vliegtuig uit de lucht schoot. Dat land wil graag bij de NAVO (en de EU) dus kwam het de VS even beter uit er het zwijgen toe te doen.

     2. logisch denken

      of gewoon 2 kilometertjes hoger zoals het hoort.

     3. Beukman

      @Steen
      Er zijn radarbeelden waarop de BUK niet te zien is. Experts hebben destijds verklaard dat dit in het geheel niet uitsluit dat er een BUK was.

      Niet verklaarbaar overigens, althans niet voor de kritiekloze Putin-aanhangers, is dat Rusland aanvankelijk ontkende dat er “uberhaupt een BUK was afgeschoten, en in plaats daarvan de wildste verklaringen voor de ramp lanceerde.
      Typisch he, dat zelfs de Russen nu erkennen dat het een BUK was.

      Had jij al gegoogeld op de namen Soerkov en Prigozjin?

      De vergissing die jij maakt naar mijn mening, is dat je je vastklampt aan iedere snipper die nog niet verklaard is, om die aan te voeren als “bewijs” dat de Russen er niet achter zitten.
      Want laten we mekaar geen mietjes noemen, dat de Russen het niet gedaan hebben, niet gedaan mogen hebben, is de tragikomische bias van veel van de reacties hier.

     4. Beukman

      @Kreto loogt:
      Op de dag van de aanslag wist de VS al wie de daders waren.

      Sterker nog, iedereen die de beelden bekeek die de daders onmiddellijk na hun daad online zetten, wist wie het gedaan hadden.

     5. toetssteen

      @Beukman
      Ook meegekregen dat Rusland al sinds 1986 die verouderde BUK niet meer heeft, lees heeft verkocht? Ze hebben een vernieuwde versie.
      Buiten dat een BUK is een systeem waarvoor drie wagen bemand door specialisten nodig is. Nou pindakaas, die ene foto overtuigt. Niet in de laatste plaats omdat dat ding oorspronkelijk een plaatsnaambordje laat zien van een gehucht op de grens met Kiev…..

     6. Beukman

      Leuk @Steen, dat was dus het verhaaltje van de Russische BUK-fabrikant. Is volledig doorgeprikt door het JIT.
      Enfin, er zijn genoeg dashcambeelden met coördinaten binnengekomen die laten zien hoe de BUK naar Oekraïne is gereisd.

     7. Kretoloog

      Liegen, bedriegen, nepnieuws verspreiden, geheugenverlies lijden, dat is de werkwijze van het JIT-team. In opdracht van Rutte en achtereenvolgende ministers van Justitie.

      Enkel onnozelen als Beukman en Bokkelul hechten er nog geloof aan. “Zalig de simpelen van geest”.

     8. Meriadoc Brandebok

      Kretoloog zat fout toen hij de functies van de voorzitter van de Europese Raad en de Europese Commissie niet kon scheiden, Kretoloog zat fout toen hij meende dat Baudet zich zou aansluiten bij het EVP; hij zat fout toen hij meldde dat de aanslag in de tram was opgeklopt door de politiek, hij zat fout toen hij meende dat de Russische overheid niet bij de desinformatie was betrokken. En had hij niet tegengesproken dat de EVP bij de parlementsverkiezingen de grootste zou worden?

      De blunders stapelen zich op en keer op keer moet Kretoloog de aftocht blazen. Die misplaatste arrogantie om vervolgens anderen onbenulligheid aan te wrijven is stuitend. Als je zoveel maal een zeperd moet halen past je slechts nederigheid.

      En je zit nu ook fout. Het JIT werkt helemaal niet in opdracht van premier Rutte.

 2. Jumping

  Deze Ollongren is een vriendin van de club van Opa.
  Haar fantaseer niveau is gelijk aan het leugen niveau van de MP van Nederland.
  Stop dit achterlijke gedoe.

 3. Beukman

  Er is wel degelijk aangetoond dat Rusland heeft geprobeerd de verkiezingen te beïnvloeden (lees Mueller); er is alleen niet bewezen dat Trump erbij betrokken was.

  Belangrijk detail: die beïnvloeding had tot doel om Trump aan het presidentschap te helpen, niet Clinton.
  Vraag je nu eens af waarom Poetin liever Trump heeft dan Clinton.

  1. Duke

   Poetin had geen zin in een derde wereldoorlog die er zou zijn gekomen als Clinton werd gekozen. Die beinvloeding vanuit Rusland had nauwelijks effect. Ook Nederland mengde zich in deze verkiezingen door Clinton te financieren. Waarom worden landen niet gewaarschuwd voor Nederland?

   1. Beukman

    @Duke
    Hoeveel de Russische inmenging in de Americaanse verkiezingen hebben gehad, weten we niet, evenmin of Clinton echt zo gek was geweest om een WOIII te willen ontketenen.

    Verder vergoelijk jij waarschijnlijk ook mislukte bankovervallen: jij zal pleiten voor vrijspraak, de daders zijn immers niet in hun pogingen geslaagd.

    1. Bosche draak

     Maar er is wel degelijk bewijs dat nederlandse politici zich hebben bemoeid met de verkiezingen.
     Is het niet door te flyeren voor Clinton dan wel door foutief nieuws klakkeloos over te nemen ten nadele van Trump.

     Doch zal Beukman er geen woorden aan vuil maken want ze waren niet in hun ophef geslaagd.

     Werkt jullie logica zo?

     1. Beukman

      @Draak
      Ik moet je teleurstellen; we hebben het hier over de structurele en georganiseerde productie van nepnieuws door vriendjes van Putin. De weliswaar zeer intelligente maar ook tamelijk luie Bosma zit er gewoon naast dat daar amper voorbeelden van te vinden zijn.

 4. Beukman

  En nog iets: Rusland heeft volop nepnieuws verspreid over de MH17, om vooral de schuld maar van zich af te schuiven. De strategie bestaat al heel lang: een stofwolk van nepnieuws verspreiden, waardoor wat er werkelijk gebeurd is, vrijwel onzichtbaar wordt.

 5. Beukman

  De luie maar geniale Bosman lult dus weer eens uit zijn gewassen n*k.

  1. Kretoloog

   De overijverige, maar oerdomme Beukman ketst weer eens met zijn ongewassen p*k.

 6. Beukman

  Check ook even Vladislav Soerkov, bijgenaamd Poetins Raspoetin, en verantwoordelijk voor de campagnes met nepnieuws. De man heeft een tegeltje in de huiskamer hangen. Wat staat erop?

  Wie de waarheid controleert en wie de waarheid naar believen kan manipuleren, regeert de wereld.

  1. Scaldis

   Goh heb je hem ontmoet, zelfs op de koffie geweest? Zoiets beweerde Halbe Zijlstra ook over Poetin.
   Oh wacht, dat was een leugen…
   Of nepnieuws?

   1. Beukman

    Lees gewoon eens de MSM, @Scaldis, als je wil weten wie Vladislav Soerkov is.
    Tenminste als je durft, als Putin-groupy.

    1. Scaldis

     groupie

     1. Beukman

      @Scaldis
      Je hebt gelijk. Putin-groupie. Excuses.

    2. logisch denken

     quote Tenminste als je durft, als Putin-groupy. end

     zegt een rutte groupy 🙂

     1. Beukman

      Ik ben geen groupie van Rutte, beste @Denk, ik ben een groupie van jou.

     2. logisch denken

      aub niet , ik hoef niets aan me kont viespeuk

  2. logisch denken

   sprookjesbos geweest ?

  3. Kretoloog

   Wat is die Beukman toch oliedom. Hij noemt nu Vladismlav Soerkov verantwoordelijk voor het Russische nepnieuws.

   Stel dat dat waar is.

   Zou onbenul Beukman dan beseffen dat het ‘bewijs’ dat MH17 is neergehaald door een Russiche BUK-raket, enkel en alleen gebaseerd is op een telefoongesprek tussen Soerkov en de rebellenleiders? Inderdaad, op zich al flinterdun als bewijsmateriaal. Maar als Soerkov de nepnieuwsman is, dan is dit ‘bewijs’ ook nog eens van 0 en generlei waarde.

   Ofwel: dan heeft het JIT-team dus broddelwerk geleverd.

   1. Beukman

    Ik ben inderdaad niet zo intelligent, erudiet en belezen als jij, @Kretoloog.
    Misschien ben ik juist vanuit deze nederige zelfkennis wel meer gedreven dan jij om aan waarheidsvinding te doen, en gewoon eens te kijken wat er over de heren Soerkov en Prigozjin bekend is. Iets wat jij kennelijk nog niet hebt gedaan.

    Ook jouw bewering dat slechts een telefoongesprek aantoont dat de MH17 is neergehaald door een Russische BUK zal zijn ingegeven door onkunde, voortvloeiend uit het jou kenmerkende arrogante superioriteitsgevoel.

    Waarom lees je niet gewoon een van de rapporten die JIT en Bellingcat hebben geproduceerd? Die staan vol met bewijzen.

    Zoek ook even naar het filmpje dat de daders online zetten onmiddellijk nadat ze het vliegtuig uit de lucht hadden geschoten, en waarop hoorbaar is hoe pijnlijk onthutst ze zijn op het moment dat blijkt dat het niet om een Oekraïens gevechtsvliegtuig ging maar om een kist vol passagiers.
    Uiteraard hadden ze het binnen een uur of zo alweer offline gehaald, maar het is nog steeds te vinden.

    Als je daarna nog steeds de Russische propaganda gelooft, vrees ik dat je definitief verloren bent.

    1. logisch denken

     QUOTE
     Waarom lees je niet gewoon een van de rapporten die JIT en Bellingcat hebben geproduceerd? Die staan vol met bewijzen.
     END

     Bewijzen of aannames en verdachtmakingen. Kleine nuance verschilletjes

     1. Beukman

      Dan dooft het licht, @Denk.

 7. logisch denken

  Ach , al doe je 20 onderzoeken die allemaal uitwijzen dat er geen bemoeienis is door rusland dan nog blijven die linkse haatzaaiers anders verkondigen en volharden in hun onjuiste voorstelling van zaken.

  De linkse arrogantie van de linkse ubermensch is immers onbegrensd.

  We gaan er allemaal op vooruit dat is nepnieuws

 8. Korporaal Monty

  We kunnen dus stellen dat er eigenlijk geen nep-nieuws bestaat uit Rusland.

  1. logisch denken

   er is meer nepnieuws uit het torentje dan uit rusland

   1. santiago

    In ieder geval net zo veel.

 9. Kretoloog

  Martin Bosma had ook wel mogen noemen dat in het najaar van 2016 een heel legertje D66-ers naar de VS trok. Om daar te flyeren voor Hillary Clinton, de kandidaat van de Democraten voor de presidentschaps-verkiezingen. (Met als meest bekende Wachili Hachchi, die speciaal daarvoor aftrad als Tweede Kamerlid, maar wel wachtgeld opstreek).

  Dat noem ik nou beïnvloeding van democratische processen.

  1. logisch denken

   maar dat telt niet 🙂 🙂 🙂

   Dat is d66 dat valt onder en boven de wet

 10. Sans Rancune

  Het bijzondere met Rusland is dat echt nieuws, zoals destijds met de Koersk, verzwegen werd voor de bevolking. En nog wat gebeurtenissen. Dus minister Ollongren heeft het bij het juiste eind.
  Rusland laat de waarheidsvinding rondom MH17 over aan discussiegroepen en filosofeert maar wat. Het land heeft zich al lang ingedekt.

  1. Kretoloog

   Advocaat Knoops heeft al eerder aangetoond dat Nederland grote strategische fouten heeft gemaakt bij het onderzoek naar het neerstorten van MH17. En gisteren opnieuw door eerst de verdachten met naam en toenaam te noemen en de plaats en datum van de berechting wereldkundig te maken. En pas daarna het rapport te presenteren.

   De waarheidsvinding is door de knulligheid van het JIT-team in het geheel niet gediend.

 11. Dropje

  Het is wel duidelijk dat Vladimir zijn achterste nooit hoeft te wassen
  Deze wordt namelijk dagelijks schoon gelikt door Martin en Thierry
  Het is ook zo’n schatje die Poetin

  1. logisch denken

   hebben ze zo een lange tong dan ? Het is ook zo’n schatje dat dropje

   1. Ad Fundum

    Dropje heeft wel gelijk @ L.D ! Poetin past nog steeds de techniek, tactiek toe zoals hij heeft geleerd bij de K.G.B en in zijn jeugdjaren bij de straatbendes waarvan hij lid was. Intimideer, bedreig en manipuleer. Maar vooral zorg dat anderen het werk opknappen. Schone handen !
    Wordt het te heet pas dan de verdwijntruc toe op de lastige opponent.

  2. Bosche draak

   En droplul haalt het niveau weer naar beneden.

 12. ikweetwatikwil

  Links zal nooit toegeven al zitten ze ook tot de nek toe in de stront. Daar is geen praten tegen aan. Totaal verblind. Ach , laat die stumpers.

 13. fusilier

  Dropje.Waar zou je het liefst willen wonen, Rusland, China, of Iran.

 14. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Maar we hebben gelukkig Rutte ! Daadkrachtig gaat hij de Russen diplomatiek onder druk zetten. Over die Onderste Steen boven horen we hem niet meer ! De LUL weet niet dat wij in oorlog verkeren.

  Oh ja ! Hoe zit het ook weer met OORLOGSMISDADEN MEDE GEPLEEGD DOOR NEDERLANDERS IN YEMEN, SYRIE, AFGHASISTAN, ISRAËL ETC. ETC.

  MAAR JA ! DAT ZIJN MISDADEN TEGEN GOYIM VROUWEN EN KINDEREN DUS DAT GELDT NIET.

  GROTE KOTS RUTTE EN CONSORTEN !

 15. Godefroy France

  WEDEROM,,,, HET GROTE GELIJK VAN DE PVV!!!!!!!!!!!!

  PVV EN FVD 76 ZETELS!!!!!!!!

 16. Vrijedenkert

  Zweedse elitaire D666-feeks ollongren heeft dus gewoon geld over de balk gegooid voor iets wat niet bestaat of niet aangetoond kan worden, net zoals haar D666 collega al-Qaq die het met bakken tegelijk aan het uitstrooien is boven buitenlandse bodemloze putten…

 17. Jean Nederland

  Reden voor opzouten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.