Filmpje! Martin Bosma (PVV) gaat los op D66-haatzaaier Ollongren: 'Verkiezingen NIET beïnvloed door Rusland!'

Geen categoriejun 20 2019, 10:00
Al die angstzaaierij was totaal onterecht.
D66-Ruslandhater Kajsa Ollongren moet toegeven dat er geen enkel bewijs is voor de stelling dat Rusland de verkiezingen van 2019 heeft geprobeerd te beïnvloeden. Gistermiddag was ze gedwongen om dat te melden aan de Tweede Kamer. Er werden dure campagnes en spotjes gemaakt om tegen "nepnieuws" te strijden (dat dan uit Ruslands koker zou moeten komen), maar wat blijkt? Moskou heeft het niet eens geprobeerd.
Voor de camera van verslaggever Ernst Lissauer gaat PVV-Kamerlid Martin Bosma dan ook terecht los op de D66-minister en haar leugens:
"Nou ja, dat hele nepnieuwsgedoe lijkt toch een beetje een stille dood gestorven," aldus Bosma. "Want een paar jaar geleden begon mevrouw Ollongren toen ze net minister was geworden met een enorme campagne over nepnieuws en een enorme desinformatiestroom uit Rusland, en ze zouden verkiezingen beïnvloed hebben... En ze wijst naar Trump en een Brexit [...] het was een groot gevaar."
"Ze hebben een campagnetje gehouden rondom de laatste twee verkiezingen. Was heel knullig. Ging erover dat je niet alles moest geloven wat op Internet staat." Zoals Bosma terecht zegt is dat natuurlijk volstrekt overbodig aangezien een "8-jarige" dat tegenwoordig beseft. Maar ja, er kon belastinggeld tegen aan gesmeten worden dus hop.
Maar nu:

"En nu zegt mevrouw Ollongren eigenlijk we moeten eigenlijk wel, let op, ik citeer, 'een potentiële uitwerking van nepnieuws.' Dus het gaat alleen nog maar over wat in potentie nepnieuws kan betekenen. Oftewel, het hele verhaal is opgehouden en is met still trom vertrokken."

"Het ging helemaal nergens over," voegde Bosma daar aan toe. "Er zijn ook nooit bewijzen geweest. Ik heb gevraagd: 'Wat is de definitie? Wat is nou precies nepnieuws?' Is er nooit echt uitgekomen, dat is steeds veranderd. Ik heb steeds gevraagd: 'Kom eens met een voorbeeld van nepnieuws.' Het enige voorbeeld wat mevrouw Ollongren wist was, 'ja, de Russische ambassadeur heeft iets gezegd wat niet klopt rondom de MH17. Ja, ik zou bijna zeggen, dat is de báán van de ambassadeur om gewoon het verhaal van zijn land te vertellen. Is dat nou nepnieuws? Dat is ook in alle openheid gebeurd."
"Dus er was eigenlijk nooit een probleem. Dat heeft twee jaar geduurd en heeft miljoenen gekost, maar nu blijkt er dus eigenlijk geen probleem geweest te zijn," vat Bosma de conclusies van Ollongren zelf samen. "Met andere woorden, much ado about nothing."
De grote vraag is nu: wanneer gaat Ollongren haar excuses aanbieden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten