Fleur Agema veegt de vloer aan met GroenLinks: "Er wordt KOLOSSAAL weggekeken van meisjesbesnijdenis!"

Geen categoriejun 27 2019, 13:00
We weten nu waarom GroenLinks niet stemde voor een motie om te stoppen met wegkijken bij meisjesbesnijdenis. Dat stelt Jan Roos (DDS-columnist, podcaster, mannetje van alles, ondernemer) op Twitter. Volgens de nummer twee van de partij in de Tweede Kamer, Kathalijne Buitenweg, is zo'n motie namelijk gewoon "flauw."
Eerst een tweet van mede-GroenLinkser Nevin Ozutok. Zij stelt dat het heel "schokkend" is dat maar liefst 41.000 meisjes/vrouwen in Nederland "genitaal verminkt" zijn. Dit ondanks een wettelijk verbod op vrouwenbesnijdenis.
Screen Shot 2019-06-27 at 11.50.09
Nou is het merkwaardige dat PVV'er Fleur Agema vorig jaar met een motie kwam om dit probleem aan de kaak te stellen. Maar: op haar eigen PVV, Forum voor Democratie én de PvdA (?!) na stemde letterlijk geen enkele partij voor het voorstel. Dus ook GroenLinks niet.
Screen Shot 2019-06-27 at 11.52.18
Nou, mevrouw Buitenweg wil wel even uitleggen waarom haar partij tegenstemde. Ze vond die motie namelijk maar "flauw."
trutje
Dus omdat ze het "flauw" vond dat erin gemeld werd dat de overheid er te weinig aan deed stemde GroenLinks tegen waardoor de verminking van meisjes door kon gaan.
Het is te triest voor woorden.
Fleur Agema zelf reageert dan ook furieus op Buitenweg:
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1143835445610070016
"Moties met inhoud? Joh, ik heb je nog nooit gezien bij een AO Kindermishandeling/Geweld in afhankelijkheidsrelaties/Vrouwelijke Genitale Verminking," stelt ze terecht. Met andere woorden, Buitenweg is hypocriet. Ze stelt nu dat ze het een heel belangrijk onderwerp vindt, maar uit haar daden blijkt dat dit helemaal niet zo is.
"Er wordt KOLOSSAAL weggekeken van meisjesbesnijdenis," gaat Agema verder. "Daders blijven massaal onbestraft." Daar voegt ze voor de goede orde nog even aan toe dat Hoe-Heet-Ze van GroenLinks anders maar even debatten terug moet kijken alvorens te oordelen.
Zeg wat je wilt over de landelijke PVV onder Geert Wilders' leiding, maar die Agema is en blijft heerlijk bezig... en anders dan haar collega's in de Kamer van GroenLinks houdt ze zich bezig met zaken die er daadwerkelijk toe doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten