Fleur Agema veegt de vloer aan met GroenLinks: “Er wordt KOLOSSAAL weggekeken van meisjesbesnijdenis!”

We weten nu waarom GroenLinks niet stemde voor een motie om te stoppen met wegkijken bij meisjesbesnijdenis. Dat stelt Jan Roos (DDS-columnist, podcaster, mannetje van alles, ondernemer) op Twitter. Volgens de nummer twee van de partij in de Tweede Kamer, Kathalijne Buitenweg, is zo’n motie namelijk gewoon “flauw.”

Eerst een tweet van mede-GroenLinkser Nevin Ozutok. Zij stelt dat het heel “schokkend” is dat maar liefst 41.000 meisjes/vrouwen in Nederland “genitaal verminkt” zijn. Dit ondanks een wettelijk verbod op vrouwenbesnijdenis.

Screen Shot 2019-06-27 at 11.50.09

Nou is het merkwaardige dat PVV’er Fleur Agema vorig jaar met een motie kwam om dit probleem aan de kaak te stellen. Maar: op haar eigen PVV, Forum voor Democratie én de PvdA (?!) na stemde letterlijk geen enkele partij voor het voorstel. Dus ook GroenLinks niet.

Screen Shot 2019-06-27 at 11.52.18

Nou, mevrouw Buitenweg wil wel even uitleggen waarom haar partij tegenstemde. Ze vond die motie namelijk maar “flauw.”

trutje

Dus omdat ze het “flauw” vond dat erin gemeld werd dat de overheid er te weinig aan deed stemde GroenLinks tegen waardoor de verminking van meisjes door kon gaan.

Het is te triest voor woorden.

Fleur Agema zelf reageert dan ook furieus op Buitenweg:

“Moties met inhoud? Joh, ik heb je nog nooit gezien bij een AO Kindermishandeling/Geweld in afhankelijkheidsrelaties/Vrouwelijke Genitale Verminking,” stelt ze terecht. Met andere woorden, Buitenweg is hypocriet. Ze stelt nu dat ze het een heel belangrijk onderwerp vindt, maar uit haar daden blijkt dat dit helemaal niet zo is.

“Er wordt KOLOSSAAL weggekeken van meisjesbesnijdenis,” gaat Agema verder. “Daders blijven massaal onbestraft.” Daar voegt ze voor de goede orde nog even aan toe dat Hoe-Heet-Ze van GroenLinks anders maar even debatten terug moet kijken alvorens te oordelen.

Zeg wat je wilt over de landelijke PVV onder Geert Wilders’ leiding, maar die Agema is en blijft heerlijk bezig… en anders dan haar collega’s in de Kamer van GroenLinks houdt ze zich bezig met zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Jantje

  GroenLinks kijkt bij alles wat Islam betreft weg.
  Ze staan helemaal niet voor onze open en inclusieve samenleving, maar willen de bevolking onder de knoet, desnoods m.b.v. de Islam.
  En ja, besnijdenis is voornamelijk een cultureel islamdingetje. (wordt door diverse onderzoeken gestaafd.)

  1. Vliegenvanger

   Yasser groen is Marokkaan he. Geen wonder dat die groenen wegkijken. Ze zouden niet tegen durven te stemmen, want dan wordt je aan aangevallen door Yasser. Net zoals die man onlangs, die er andere ideeën op na hield. Yasser is een gemeen vies mannetje, heel.groen links trouwens.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Fleur is een van de weinige politici die haar ziel nog niet aan Satan heeft verkocht. De Satan aanbidders moeten leed veroorzaken en bloed laten vloeien anders worden ze niet uitgenodigd bij Bilderberg / Illuminatie Bea !

 2. logisch denken

  TJA , de feiten zijn weer spijkerhard en links blijft het antwoord schuldig. Vinger wijzen naar de radicaliserende pvv is dan het enige dat overblijft. De slachtoffertjes zijn de dupe en moeten zwijgen van linkse want alles wordt toch vergoed als er later medische problemen zijn.

  kranzinnig links weer in bocht. Een schande dit kabinet

 3. Brennivin

  Heel goed van Fleur. Merkwaardig is wel dat niemand het heeft over de mutilatie van jongetjes door besnijdenis. Dat lijkt me ook niet normaal als er geen medische reden voor is. Is dat minder erg?

  1. Lao Tse

   De jongensbesnijdenis ligt bij de PVV een beetje gevoelig omdat de Joden het ook doen. Die bevolkingsgroep ligt bij hen toevallig niet onder vuur.

 4. Piet51

  De zorg van Fleur Agema is terecht, maar we moeten het wel in het juiste perspectief zien. Het gaat om heel kleine aantallen, enkele tientallen per jaar. (Peter Oudshoorn: bron Pharos). Even in perspectief: het aantal dode en zieke baby’s door bijvoorbeeld roken en alcoholgebruik is hoger (Peter Oudshoorn: bron Volkskrant, Trouw, AD, NRC, Telegraaf, NOS). Laten we dan ook daar strenge maatregelen tegen nemen.

  1. logisch denken

   waarom nou altijd het ene probleem met een ander probleem minder belangrijk maken ?

   Agema heeft verdomme een punt. We weten niet hoeveel slachtoffers er zijn want het ritueel gebeurd is stilte. Dus je toontje voor gematiging is misplaatst pietje.

   Het perspectief is keihard de kop indrukken en niets anders dan dat

   1. Stanly2000

    Nou Piet 41000 in Nl. lijkt mij iets meer als enkele tientallen per jaar.
    Bron: Nevin Ozotuk GL

    1. Piet51

     @Stanly2000
     Agema heeft het over de meisjes die nu jaarlijks worden besneden. Dat zijn er minder dan 100 en daar wil ze terecht iets tegen doen. Er zijn 41.000 vrouwen die al besneden zijn. Daaronder zijn ook meisjes, maar veel meer volwassen en zelfs bejaarden. Die kun je niet meer helpen, behalve misschien met nazorg.
     Dat getal 41.000 klopt dus, maar heeft weinig met het onderwerp, het voorkomen van besnijden, te maken.

   2. Piet51

    @logisch denken
    Maar ik zeg toch ook, dat de zorg van Agema terecht is? Alleen dan weet ik er nog wel een paar, waar te weinig aan wordt gedaan, terwijl de schade veel groter is. Het verkeer noem ik nog niet eens. En wat dacht je van het eten van suiker, om maar een paar ingeburgerde en geaccepteerd gevaren te noemen.

    1. Peter Oudshoorn

     Piet51, waar komt toch die behoefte vandaan om zo’n verminkend, uiterst pijnlijk en gevaarlijk ritueel te vergelijken met welvaartsziekten in onze maatschappij? Je voelt zelf toch ook wel dat een middeleeuwse en barbaarse verminking waardoor vrouwen levenslang se*ueel genot wordt onthouden in naam van de achterlijke islam, nooit en te nimmer vergeleken kan worden met de gevaren in het verkeer, of het eten van suiker.

     Nogmaals: vanwaar die idiote behoefte om dit soort overduidelijke misstanden te bagatelliseren of goed te praten? Waarom die behoefte om altijd de islam in bescherming te nemen?

     1. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Ik heb mijn reactie herlezen, maar kan er geen bagatelliseren of goedpraten van maken. Ik geef alleen aan, dat ik er dan nog wel een paar ken. Ik kende zelf aanstaande moeders die gewoon doorgaan met roken en drinken, de vaders natuurlijk ook, en zelfs in de nabijheid van de inmiddels geboren baby. Één daarvan heeft een zwaar gehandicapte dochter gekregen. Maar kritisch naar het eigen rook- en drinkgedrag kijken is er niet bij.
      Roken en drinken is inmiddels geen geaccepteerde cultuur meer, als je afgaat op de aantallen mensen die buiten in kou en regen hun sigaretje opstoken. En toch gaan sommigen tijdens zwangerschap gewoon door. Dat mag ik dat toch gewoon naast meisjesbesnijdenis zetten als een opzettelijke poging tot het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel? Over die besnijdenis zijn we het volgens mij gloeiend eens. En over roken en drinken…?

     2. Lao Tse

      Piet vergelijkt de ingreep niet met welvaartsziekten maar relativeert getalsmatig de omvang van het probleem.

     3. Piet51

      @Lao Tse
      Dank voor je assistentie. Maar ik vind het wel stuitend, dat je nu al voor de zoveelste keer met aanvullende toelichtende informatie mijn critici moet corrigeren, zodat ze zinvolle reacties kunnen geven. Meestal komt dat daar dan toch nog niet van, maar dat vind ik niet erg.

      Hier wil ik de omvang van het probleem niet eens relativeren, maar er wel een aantal minstens even ernstige problemen, ook met kleine kinderen, naast zetten voor het juiste perspectief. Een constructieve reactie zou kunnen zijn om dan ook daar iets aan te doen. De risico’s van alcohol en roken zijn iedereen bekend. Het verkeer is een moordend kwaad. En het eten van suiker wordt heel goed uitgewerkt in de film “The truth about sugar (2015)”. Maar we willen er gewoon niet aan en gaan door met alcohol, roken, verkeer, suiker en meer, alsof het allemaal geen kwaad kan. Sterker nog, hier nu ook weer vertoond, we willen het er gewoon niet over hebben. Iemand die het aan de orde stelt wordt een trol genoemd.

     4. Peter Oudshoorn

      Piet51, je stelt een moedwillige, bewuste en barbaarse verminking op een lijn met ondoordacht en dom gedrag. Dat is een valse vergelijking.

      Roken, drinken, suiker eten en het hedendaagse verkeer zijn risico’s van de moderne welvaartmaatschappij. Een besnijdenis is een archaisch ritueel opgelegd door een paternalistische ideologie waarbij een vrouwenleven bewust en doelgericht wordt vernietigd.

      Dat jij zelfs ook maar probeert deze twee totaal uiteenlopende
      grootheden met elkaar te vergelijken, getuigt mijns inziens dat je volledig van het padje af bent dan wel jezelf in slaap probeert te sussen met valse redenen en vergelijkingen om maar niet van je progressieve deugmoraal af te hoeven wijken. Cognitieve dissonantie, dat weet wat.

      Piet: doelbewuste verminkende meisjesbesnijdenis kan nooit vergeleken worden met dom en kwalijk alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Als je dat niet wilt zien is iedere verdere discussie zinloos.

    2. Brennivin

     @Piet51

     “En wat dacht je van het eten van suiker”
     Nou! En wat dacht je van het aantal haaienslachtoffers bij Bondi Beach elk jaar?

     Zo kun je alles wel kapot relativeren nietwaar?

     Je laat de verdenking op je dat je moverende redenen hebt om iets verschrikkelijks te ‘downplayen’ of in gewoon Nederlands, te bagatelliseren. Dat is erg lelijk. Dat zie je vaak bij mensen die niet zuiver op de graat zijn of iets te verbergen hebben. Vaak zijn het ook religieuze redenen.

     1. Piet51

      Over bagatelliseren heb ik al voldoende gezegd. Lees mijn reacties eerst goed alvorens te reageren.
      Wat betreft suikerconsumptie is de documentaire “The truth about sugar” heel verhelderend. Nog te bekijken op YouTube. Mijn boodschap: meisjesbesnijdenis moeten we uitbannen, maar een aantal andere misstanden die meer slachtoffers maken ook.
      Verder heb ik respect voor je psychologische kennis van mensen die iets te verbergen hebben of religieus zijn. Beiden zijn niet van toepassing op mij.

  2. Claro

   Nou piet, wat is dit nu voor parallel?

  3. Bolkestein

   41 000 hele kleine aantallen? Laat je nakijken trol!

 5. Piet Patat

  In plaats van zo’n flut tweet te sturen had mevrouw Buitenweg natuurlijk ook even kunnen aangeven wat de overheid dan WEL heeft gedaan om deze besnijdenissen te stoppen ? Een ding lijkt me duidelijk, wat ze dan eventueel wel gedaan hebben heeft in ieder geval geen reet geholpen.
  Ik gok dat de overheid vooral gemikt heeft op voorlichting, preventie en een goed gesprek. Dat die slagers daar verder nikske mee doen hoeft geen betoog.
  Weer een voorbeeld van Nederland slappe hap en politieke wegkijkerij van islam knuffelend groen links. Ach ze zijn zijn zo begaan met het milieu maar verminkingen van de jeugd is geen punt.

 6. Toverkol

  Had niets anders verwacht…….
  Kindbruiden reizen het asieltuig na, HIER IN NEDERLAND !
  Een bloody shame, het wordt tijd voor een revolutie zodat deze nep regering vol leugenaars gaan naar de plaats waar ze horen, in een diepe donkere kerker waar ze boeten voor het onrecht wat ze de bevolking hebben aangedaan !

 7. zeurpiet2

  lmao Jan Roos (DDS-columnist, podcaster, mannetje van alles, ondernemer)

  Welk beroep ontbreekt hier, niet dat hij dat dan ook echt uitoefent.

 8. Heras

  Groenlinks is hypocriet als wat.
  Hoezo “flauw”?.
  T’mensje moet zich maar eens verdiepen in de gevolgen van vrouwenbesnijdenis. Er zijn vrouwen die na zo n behandeling dag en nacht pijn hebben.
  Walgelijk gewoon.

 9. J.C.

  Hoort K. Buitenweg van GL niet tot de Bilderberggroep dan?

 10. Claro

  En los van deze motie van Fleur Agema, heeft zij terecht ook aandacht gevraagd voor airco in verzorgingstehuizen.
  Niet te harden daar qua temp.

 11. Duckday

  Stem gewoon PVV die komen op voor de belangen van Nederland
  Groen links is een gevaar voor de NORMALE kiezer

 12. Rud56

  Fleur is een topwijf!! Net zoals die Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam!
  Dit zijn vrouwen waarvoor er een standbeeld zou moeten komen!
  Want zij durven feiten te benoemen en bloot te leggen!
  Overigens net zoal dus Geert Wilders!

  Dat GL is zo verziekt met dwaze en gestoorde geesten, doen alles om de islam maar niet te irriteren, niet in de weg te lopen! Overigens zijn andere partijen zoals de PvdA, CDA, D66, VVD hierin ook niet bepaald onbemiddeld! In de eind jaren dertig vorige eeuw hadden we naam voor dit soort lui. En wel de NSB!

 13. monach

  Zal de NPO hier een item van maken?

 14. Rud56

  Trouwens, waar blijft die kinderombudsmanmuts, dat wijf Kalverboer?
  Och, die zwijgt als het graf, want het betreft islamieten!

  En haar prioriteit ligt bij het terug laten halen van dat islamitisch addergebroed uit Syrie!

  1. Bolkestein

   Sterk punt.

 15. Cycle25

  Ik zie meer in dit tabel :

  3 religieuze partijen doen gewoon mee, gelukkig ben ik atheïst maar als aanhanger van deze 3 partijen zou je een stukje verraad moeten voelen. Of zijn christenen al bezig met : https://youtu.be/R3_zAOQk0LM ?

 16. Pescador

  De wet in nederland wordt alleen maar nageleeft als er iets aan te verdienen valt, verder intreseerd het de regering geen bal wat er gebeurd

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Besnijdenis bij minderjarigen of tegen de wil in is gewoon een zwaar misdrijf. De Joden en de Semieten / Islamieten zouden zich kapot moeten schamen en wij ook !

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…

   Net als koosjer en halal slachten in opdracht van Satan…
   Bloed ! Pijn ! Angst ! Terreur ! = Voeding voor de Zio Nazi Illuminatie Bilderberg Khazaren Satanisten !

 18. Drollevanger

  Daarom stem ik ook op de PVV. Dit soort stemmen leunt op inhoud.
  Maar het valt me wel op dat zelfs 50+ of de SGP niet met Agema mee hebben gestemd.
  Groenlinks wordt geleid door een soort Maorkkaan, Daarom was dit was te verwachten.
  En de CU. Maken die zich alleen nog maar druk als het om het zwemmende deel van de mensheid gaat. Bepaald niet eigen vrouwen eerst in het tegenwoordige Nederland.

 19. Drollevanger

  Het wordt tijd dat dit soort verminkingen meegebracht vanuit achterlijke bergen, hier wordt verboden. Die figuren komen toch hierheen voor ons soort beschaving?
  Dat halal slachten moet ook verboden worden en vervangen voor verdoving.
  Zijn alleen de PVV,en het FVD in Nederland nog beschaafd.

  1. Lao Tse

   Vrouwenbesnijdenis is in Nederland verboden.

   De mannenbesnijdenis niet, dat ligt kennelijk nog te gevoelig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.