FVD’er Derk Jan Eppink over Britse plannen voor klimaatbeleid van 1 BILJOEN: “Ze herhalen de Nederlandse vergissing”

Hij heeft helemaal gelijk. Het is ronduit belachelijk.

Hoewel het eigenlijk einde oefening is voor Theresa May heeft ze snel nog even een plan in elkaar geflanst. Waarover? Het klimaat. Natuurlijk. Want daar zijn alle Europese politici druk mee bezig. Klimaat, klimaat, klimaat.

Het plan van May gaat de Britse belastingbetaler 1 BILJOEN pond kosten. Dus niet 1 miljard. Niet 100 miljard. Maar 1 BILJOEN.

Knetter, inderdaad. Het is dan ook geheel terecht dat May niet alleen bekritiseerd wordt door Bjorn Lomborg, maar ook door onze eigen Derk Jan Eppink, FVD-Europarlementariër:

Inderdaad: eerst scheurt Duitsland uit de bocht. Dan doet Nederland dat nog eens dunnetjes over. En tenslotte zegt het VK: ‘Hé, wij willen ook meedoen.’ Vervolgens worden er miljarden en nog eens miljarden — biljoenen zelfs! — weggegooid aan achterlijk beleid dat uiteindelijk weinig tot geen invloed heeft op het klimaat.

Het is alles behalve verstandig, maar helaas rolt de Europese politiek al jaren zo. Je krijgt de indruk dat politici ervan overtuigd zijn dat belastinggeld helemaal gratis is. Daar hoeft niemand voor te werken, welnee, het komt allemaal automatisch, vanuit het niets. Het is MAGISCH geld.

En dus zijn ze maar wat graag bereid om ons belastinggeld uit te geven aan belachelijke hobby’s als “klimaat.” Dat het weinig nut heeft allemaal, soit. Ze kunnen zichzelf vertellen dat ze ‘goed’ bezig zijn en ‘aan de toekomst denken,’ en dat is genoeg. Dat jij, ik en nu ook onze Britse vrienden vervolgens financieel geruïneerd worden. Tja. Een bijkomstigheid. Boeien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Kim Verlouw

  De allerslechtste deal in de menselijke geschiedenis.

  Dat er geld uitgegeven wordt voor het milieu en of klimaat, prima, maar probeer er iets voor terug te krijgen, dombo’s!

  1. edoc431

   Ze vergeten voor het gemak ook even wie het moet ophoesten hahaahaha
   Het is niks het was niks en het wordt niks punt.

   1. Julian

    Precies lekker doorschuiven naar de volgende generatie…We hebben toch alleen maar geld gehaald uit het milieu ten koste van het klimaat. En daar gaan we niet voor betalen dat moeten anderen maar doen.

    1. edoc431

     Knul ik woon niet meer in Nederland gelukkig ik voel me prima in Faro lekker rustig

  2. hans-e-pans

   Ergens zal er iemand lachend rijk van worden.

 2. Niet L niet R

  Onbegrijpelijk dit wanstaltig beleid, van Duitsland, Nederland en Engeland.
  Inderdaad men denkt dat belasting geld aan de boom hangt om te plukken!
  Dat de industrie over de gehele wereld gezonde maatregelen treft om het milieu zo min mogelijk te belasten, en de burgers dienen zich ook hiervan bewust te zijn.
  Men geeft miljarden uit over de hele wereld aan bewapening!
  Wat voor effect heeft dat niet op het milieu!
  Dan bouwt China, een van de huidige grootste vervuiler, kolencentrales, en hier wil men van het goedkope gas af, maar wel twee leidingen vanuit Rusland aan leggen, die onnoemelijk veel gas heeft ,en verkoopt tegen een redelijke prijs!
  Denk dat de linkse elite hier veel geld aan verdienen, over de rug van hardwerkende burgers!

 3. Henk-Jansen

  Zelfs al ben je het met het doel oneens, je kan onmogelijk zeggen dat het geld helemaal verspild wordt. Jullie doen altijd net alsof alles door het toilet gespoeld wordt terwijl heel veel banen en economische activiteit oplevert.

  1. Agios

   Noem eens enkele banen en oreer eens wat over de economische activiteit. Ik hoor en lees dat de voorstanders van de klimaatgekte wel roepen en schrijven, maar niemand komt met uitgewerkte voorbeelden. Ik reken een beetje op jou Henk. Het zou ook leuk zijn als we iets meer te horen kregen over het aantal banen dat verloren zal gaan en over de economische terugval die daarmee te maken heeft. Vertel het ons. In je laatste zin wek je de verwachting dat je meer weet dan wij.

 4. Heras

  Wat een wanbeleid in engeland. Betaal eerst de schuld af van de bexit. Verhoog de salarissen van de bevolking en ga dan denken over milieu.
  In nederland is de regering ook te stom om te denken aan de gevolgen voor de belastingbetalers. Nu al kunnen velen niets meer doen omdat de salarissen achterblijven. Ik zie het somber in.

 5. Vliegenvanger

  Al die linkse regeerders hebben dikke bielzen voor hun kop. Die zijn echt zo stom dat ze denken het klimaat te veranderen door bakken vol geld. Ja bakken vol geld voor de ondernemers, die verdienen er dik aan. Maar de belasting betalers gaan er aan kapot. Die kunnen amper rondkomen omdat alles zo duur is geworden. En eventueel nog gaat worden. De klimaat achterlijke brengen heel het land naar de afgrond. Ze hebben zelfs niet door dat hun eigen kinderen het later heel zwaar krijgen. Maar ja dat is hun zorg dan niet meer.

 6. EU kok

  Die Epping, overal verstand van, van alle markten thuis, Binnenlandse zaken, buitenlandse zaken, Europese zaken, hij snapt en beoordeelt ze allemaal.

 7. Piet51

  Na Duitsland, Nederland nu ook Engeland. Ik heb het altijd wel geweten: Nederland is zijn tijd ver vooruit. De anderen volgen zeker, maar ietsje later. De klimaatpolitiek is niet meer te achterhalen. En terecht!

 8. Rosasolis

  D.J. Eppink, wat een saaie Belg die in New York woont. Van alle politieke leiders of vertegenwoordigers die op de TV debat uitzending de dag voor de verkiezingen aanwezig waren, was dit man de saaiste. Of had hij misschien last van jet-lag nadat hij meer dat 8 uren heeft gevlogen en daarna een uur bij de rij moest sluiten bij de douane voordat hij eindelijk uren later aan de TV studio aan Hilversum aan de beurt kwam met zijn Belgisch paspoort. Waarom zou een Belgische burger willen aansluiten bij Nederland?
  Vroeger spaak ik met een aantal Vlamingen die terug willen komen als provincie van Nederland,
  omdat zij vreselijk onderdrukt worden door de Frans-talig oosters deel van Belgie.
  Nu mijn vraag: waarom komt Eppink niet op voor zijn Vlaamse burgers thuis in zijn Vlaanderen?! Wat heeft dit Belg met de FvD te maken?!
  Ik heb met zoveel Vlaamse mensen gesproken die het helemaal niet ziet met de
  tweede deel van Belgie, de Fransen die helemaal geen waardering hebben voor de mensen die de Nederlands taal en tradities vasthouden.
  Mijn contact met met vele Vlamingen was er: mijn contact met de veteranen
  van WW1 en WW 2 die ik heb ontmoet, zowel in Nederland als vroeger als jonge student in Winnipeg. Zoveel Vlamingen die terug naar Nederland willen kommen,
  en waarom niet? Jullie Vlamingen zijn nog steeds deel van onze bevolking. Omdat we dezelfde taal spreken en dezelfde gewoontes hebben. Kom maar terug om een gezamelijk waardige Nederlandse-Vlaamse regering te vormen. Binnen de EU.

  1. Kapitein Haddock

   Rosasolis

   “……………Kom maar terug om een gezamelijk waardige Nederlandse-Vlaamse regering te vormen. Binnen de EU……….”
   Helaas, gaat nooit gebeuren, ook als 100% Vlaanderen en Nederland dit zouden willen!
   Want…..de dictatoriale linkse zakkenvullende no-body’s in Brussel willen dit niet.
   Dronkenlappen, vreetzakken, neukende en zakkenvullende bepalen dit!
   PS
   IK ben zelf voor aansluiting Nederland bij Vlaanderen, of andersom.

 9. goedisfout

  Engeland heeft wel wat anders op te lossen dan de klimaathoax. Een Deltaplan tegen de jaarlijkse overstromingen, kustbescherming, aanleg fietspaden, Brexit. De energiehuishouding loopt ook een beetje op zijn laatste schreden, hier zou een nieuwe ‘Victoriaanse’ tijd voor ze in het verschiet kunnen komen met veel Brexiaanse innovatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.