'Goede vaders leren hun zonen klussen' - Sywert van Lienden krijgt deugbrigade achter zich aan

Geen categoriejun 08 2019, 14:00
Sywert van Lienden dacht even onschuldig op Twitter wat ouderschapsadvies te kunnen geven. Hij trok per ongeluk een blik haatreacties en verontwaardiging los en reageerde ook telkens, wat natuurlijk feest is voor de lezer!
Persoonlijk vind ik Sywert maar een kwal, al moet ik soms toch wel lachen om hoe hij zichzelf weer in de schijnwerper weet te zetten. Gisteren deed hij dat behoorlijk knullig, tot groot vermaak van mijn kant:
[embed]https://twitter.com/Sywert/status/1137047497656938496[/embed]
Deug-Sergeant Genderneutraal van de Inclusieve Strijdkrachten Tim Hofman was direct van de partij. Hij had zijn like- en retweetquotum voor deze week nog niet gehaald en stak dus direct van wal:
Knipsel
Vanaf dat moment ging het los op Twitter. Tim Hofman werd hier en daar gecorrigeerd voor dubbele deugpunten door te stellen dat het ook mogelijk moet zijn dat moeders hun zonen leren klussen, want laten we dat vooral niet vergeten, Tim! De argumenten 'ja maar ik had een vader die niks kon' en 'mijn moeder heeft ooit een boor vastgehouden' vlogen hem om de oren. Toen dat niet bleek te werken ging men over op 'dus jij vindt dat vrouwen...'-type redeneringen, gevolgd door persoonlijke aanvallen, want 'hoezo mag ik van jou niet klussen?!'. Het volledige deugdraaiboek kwam eraan te pas.
Simpele feiten werden natuurlijk gewoon genegeerd. Bijvoorbeeld dat vrouwen doorgaans meer interesse hebben in sociaal contact en jongens meer in objecten. Of het feit dat zo'n beetje alle bouw-beroepen gedomineerd worden door mannen en de meeste sociale-/zorgberoepen gedomineerd worden door vrouwen.
Sywert kwam terecht in een typische vrouwendiscussie. Het soort discussie waar niet de feiten, waarheidsvinding en intenties leidend zijn maar de interpretaties, insinuaties, vermeende status en sociale acceptatie dominant zijn. Het verschil tussen 'Goh, welke feiten heb je om jouw stelling te onderbouwen?' en 'Waarom denk jij als man mij te kunnen vertellen wat ik wel en niet mag of kan? Volgens mij ben je zelf gewoon onzeker en heb je daddy-issues. Like if you agree.' Bijna zielig voor Sywert, al is het ook wel weer hilarisch om te zien hoe schreeuwend-Twitter telkens weer een herseninfarct krijgt bij alles wat ze verkeerde meningen vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten