‘Goede vaders leren hun zonen klussen’ – Sywert van Lienden krijgt deugbrigade achter zich aan

Sywert van Lienden dacht even onschuldig op Twitter wat ouderschapsadvies te kunnen geven. Hij trok per ongeluk een blik haatreacties en verontwaardiging los en reageerde ook telkens, wat natuurlijk feest is voor de lezer!

Persoonlijk vind ik Sywert maar een kwal, al moet ik soms toch wel lachen om hoe hij zichzelf weer in de schijnwerper weet te zetten. Gisteren deed hij dat behoorlijk knullig, tot groot vermaak van mijn kant:

https://twitter.com/Sywert/status/1137047497656938496

Deug-Sergeant Genderneutraal van de Inclusieve Strijdkrachten Tim Hofman was direct van de partij. Hij had zijn like- en retweetquotum voor deze week nog niet gehaald en stak dus direct van wal:

Knipsel

Vanaf dat moment ging het los op Twitter. Tim Hofman werd hier en daar gecorrigeerd voor dubbele deugpunten door te stellen dat het ook mogelijk moet zijn dat moeders hun zonen leren klussen, want laten we dat vooral niet vergeten, Tim! De argumenten ‘ja maar ik had een vader die niks kon’ en mijn moeder heeft ooit een boor vastgehouden’ vlogen hem om de oren. Toen dat niet bleek te werken ging men over op ‘dus jij vindt dat vrouwen…’-type redeneringen, gevolgd door persoonlijke aanvallen, want ‘hoezo mag ik van jou niet klussen?!’. Het volledige deugdraaiboek kwam eraan te pas.

Simpele feiten werden natuurlijk gewoon genegeerd. Bijvoorbeeld dat vrouwen doorgaans meer interesse hebben in sociaal contact en jongens meer in objecten. Of het feit dat zo’n beetje alle bouw-beroepen gedomineerd worden door mannen en de meeste sociale-/zorgberoepen gedomineerd worden door vrouwen.

Sywert kwam terecht in een typische vrouwendiscussie. Het soort discussie waar niet de feiten, waarheidsvinding en intenties leidend zijn maar de interpretaties, insinuaties, vermeende status en sociale acceptatie dominant zijn. Het verschil tussen ‘Goh, welke feiten heb je om jouw stelling te onderbouwen?’ en ‘Waarom denk jij als man mij te kunnen vertellen wat ik wel en niet mag of kan? Volgens mij ben je zelf gewoon onzeker en heb je daddy-issues. Like if you agree.‘ Bijna zielig voor Sywert, al is het ook wel weer hilarisch om te zien hoe schreeuwend-Twitter telkens weer een herseninfarct krijgt bij alles wat ze verkeerde meningen vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. F.C. Labrouste

  “kwam terecht in een typische vrouwendiscussie. Het soort discussie waar niet de feiten, waarheidsvinding en intenties leidend zijn maar de interpretaties, insinuaties, vermeende status en sociale acceptatie dominant zijn.”

  Over seksisme gesproken.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1. F.C. Labrouste

    Edo431 en Sealgaire reageren beid sterk inhoudelijk en geheel on topic. Ik vind dat ze daarvoor een compliment verdienen!

    1. Sans Rancune

     Beiden zijn het vakjournalisten op medisch gebied, urologie voornamelijk. Denk ik.☝️

  2. Sealgaire

   Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

  3. Kapitein Haddock

   F.C. Labrouste
   Zo een laag IQ antwoord geeft mijn buurvrouw ook!
   Maar ze heeft wel kinderbakfiets, huppelt als ze GOEROE Yasser hoort/ziet, heeft geen “vluchtelingertje” in huis, wel een alle kleuren vlag en stemt Groen-Links! Misschien heeft ze een IQ van 60, nou ja, 70 misschien.

  4. Matig rechts

   Negeer F.C. Labrouste een linkse trol, het is een evolutiefout.
   Dan pas zullen uiteindelijk oprotten. Er valt niet meer te op te fokken.
   Ze hebben bij dit soort figuren het kind met het badwater weggegooid en de nageboorte opgevoed.
   Door te reageren voed je ze alleen.

 2. ZiggyStardust

  Mijn moeder heeft mij leren klussen en aan brommers sleutelen. Mijn vader heeft 2 linkerhanden.

 3. Joop Klepzeikert

  Ja natuurlijk krijg je dan de dom linkse deugbrigade op het extreem linkse open riool Shitter over je heen. Die vinden dat vrouwen ALLES minstens net zo goed kunnen als mannen.
  Waarom er aparte vrouwensporten bestaan kan dat domme volk niet bedenken. Waarom er haast geen vrouwen vuilnisophaler, automonteur, metselaar of stratenmaker worden kan dat hersenloze spul al helemaal niet bedenken.
  Daarom heet het ook dom links en zit het 24/7, 365 dagwn per jaar op internet te trollen.
  Normale mensen hebben daar geen 24/7 de tijd voor.

  1. bejaarde

   @ JK:
   Hier in Almere zie ik iedere week in onze wijk een vrouwelijke vuilophaler achter op de auto, die net zo keihard werkt als haar mannelijke collega’s. Wat mij betreft Chapeau! Wabedoellu?

   1. Joop Klepzeikert

    @bejaarde: Ik kom gelukkig nooit in Allahmere. Heb geen IND pas.
    Ik kan dus niet controleren of het waar is wat je beweert, maar het lijkt mij een sterk verhaal. Nog nooit ergens gezien.

   2. Bosche draak

    Poe poe een hele vrouw nog wel?
    Kom dagelijks op de vuilverwerking, hebben ze ook een hele vrouw achter de kassa zitten.
    Maar het besturen van de bulldozers/hijskranen & vuilniswagens.
    Alsmede het bouwen en sjouwen?
    Allemaal mannen, het is net alsof zowel mannen als vrouwen zo hun voorkeuren hebben.

 4. Raveltje

  Er zijn ook mannen die het eten bereiden, kok zijn
  En werken in de zorg.

  1. Joop Klepzeikert

   @Raveltje: Thuis een warme prak in elkaar flansen, wat huismoekes meestal doen, is iets anders dan (chef)kok in een restaurant zijn. Dat laatste is meestal zwaar mannenwerk.
   Ook in de zorg zijn er dingen die mannen veel makkelijker doen dan vrouwen.

   1. toetssteen

    @Joop
    Zowel in de thuiszorg als in de verpleging zie je meer vrouwen dan mannen. O, er zijn wel mannen, maar de verhouding ligt ongeveer 10 op 1.
    Artsen zijn dan weer vaker man dan vrouw, maar dat gaat toch meer naar de 10 op 3. (hangt ook een beetje af van de richting.)

   2. Raveltje

    Ik zou ze niet graag de kost willen geven die tegenwoordig
    huisman zijn en de vrouw werkt.

    1. Joop Klepzeikert

     @Raveltje: Dat zijn geen mannen maar linkse mietjes, metromannen en kneusjes.

     1. Sans Rancune

      Ontegenzeggelijk heeft u misschien een minder goede vaderrelatie gehad wat zeer jammer is. Betreurenswaardig in dit geval.

     2. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     3. Sans Rancune

      @Sealgaire, waarom reageert u zo vreemd ? Heet u soms ook Joop. Heel absurd die scheld hobby.

     4. Sealgaire

      de vermoorde onschuld en speklap, hahahahaha hilarisch gewoon 🙂

    2. toetssteen

     @Raveltje
     Ik ken ze eerlijk gezegd niet. Mijn vrouw werkte als gynaecologe en ik als ICT’er , en ja we rommelden beiden in de keuken, gewoon omdat we het leuk vonden. Het huishouden, tja dat lieten we doen.
     Opvang van kinderen werd keurig geregeld, nooit een probleem geweest.

     Klussen, tja, dat moesten we uitbesteden, stomweg geen tijd. Maar ach, een ander iemand kon daar zijn/haar boterham mee verdienen. Prima geregeld.

    3. Bosche draak

     Doe mij zo’n baan!
     Het huishouden is vrijwel machinaal, mannen kunnen beter sjouwen dan vrouwen dus wasmanden, stofzuigers en dergelijk zeul ik met gemak mee.
     Koken is ook een eitje, leerde ik mezelf al toen ik op m’n eigen ging wonen.
     En tussendoor even een bakkie koffie met de buurman.
     Toe maar dames leef je uit!
     Met files en deadlines en targets en overwerk en burnnouts.
     Liever jullie dan ik.

     Maarja in de werkelijkheid willen de meeste dames toch een broodwinner en niet een broodsmeerder, dus jammer de bammer terug aan het werk met m’n mannelijke zelf!

     1. toetssteen

      @Draak
      Ramen wassen joh, en de tuin. Dat slurfdier ook wel stofzuiger geheten, trokken we er zelf door en ik was/ben dol op strijken;gewoon heen en weer/heen en weer enz.

   3. Fortiori

    Heb ik meegemaakt, twee sterke verplegers moesten een Turkse patiënt in bedwang houden die verpleging nodig had. De verpleegster hield er een gekneusde hand aan over…

 5. Veteraan

  Hij heeft wel gelijk, in ieder geval als het moslims betreft.
  De mannen knutselen de explosieven aan elkaar en de vrouwen naaien de bomgordels.

 6. Jantje

  ok een mannetje (hehehe) of 100 zegt dat het niet zo is. dan zijn een kleine 18 miljoen het er nog mee eens.
  Gewoon negeren dat stelletje SJW’s.

  1. Behold My Negativity

   Minderheden moeten minderheden blijven, vooral als het gaat om de mening van minderheden die ongelijk is met de meerderheid.

 7. Original NL

  Wat een gelul om niets!!

 8. DidiMadloba

  Mijn moeder kon veel beter klussen dan mijn vader. Nee, niet alleen met naald en draad, maar ook met zaag en schroevendraaier.

 9. J.Rademaker

  Als ik die twee tweeDs bekijk begint het met een leuke grap, waarom verzuurd het altijd zo. Hebben deugers helemaal geen humor meer, vreugdeloos leven lijkt mij dat deugen.
  Waar is de ouderwetse ondeugd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.