Goh! Linkse ambtenaren dokteren het ook eindelijk uit: ‘Pardon voor asielzoekers werkt averechts!’

Iedereen met meer dan anderhalve hersencel weet dit natuurlijk al járen, maar in de linkse ambtenarenkwartieren van Den Haag komen ze er nu ook eindelijk achter: als je een ordelijk asielbeleid wil, moet je ophouden met ‘generale pardons’, ‘kinderpardons’, ‘discretionare bevoegdheden’ en andere fratsen waardoor uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugkeren naar hun thuisland. Bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid valt het kwartje ook eindelijk.

Het kost de rechtse politiek jaren aan beargumenteren, politieke gevechten aangaan, strijd leveren tegen rechters en Europa… maar dan heb je ook eindelijk wat. Het ministerie van Justitie en Veiligheid vroeg zich namelijk af hoe het komt dat zoveel asielzoekers die zijn uitgeprocedeerd niet willen terugkeren naar waar ze vandaan komen. Men ging het onderzoeken… en wat blijkt? Het eigen hartjes-en-bloemetjesbeleid was er de oorzaak van. Kappen met zo vaak met het hand over het hart strijken, was de eenduidige boodschap, van een onderzoeksteam van het ministerie zelf. Zoniet, dan gaat het je nooit lukken de zogeheten ‘vertrekbereidheid’ op te vijzelen. De Telegraaf:

“Pardonregelingen vormen een ondermijning van het terugkeerbeleid voor asielzoekers.

Dat concludeert de onderzoekscommissie Van Zwol, die in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoek deed naar lange asielprocedures. „Gebruik van discretionaire bevoegdheden na afloop van procedures en rechterlijke uitspraken, en pardonachtige regelingen werken averechts op vertrekbereidheid”, merken onderzoekers op. „Dit soort procedures en regelingen voeden de hoop die mensen hebben om toch te mogen blijven.”

In Den Haag gaan ze er nu vast ‘voortvarend’ mee aan de slag. Niets krijgt de neuzen in de Tweede Kamer immers zo snel dezelfde kant uit als de conclusies van een onderzoeksrapport. Maar toch: er hoeft straks weer één zielig geval in de media te komen, en de linkse harten bloeden weer van verdriet. En ja hoor: dat komt er gewoon wéér een pardonregeling. Wat ik je brom.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Het valt mij nog mee dat die linkse leipelingen in Hagenesië daar nu al achter zijn. Meestal duurt het meer dan een mensenleven voor dom links erachter komt dat ze dom bezig zijn. De vorige keren dat we moslims eindelijk Europa uit gingen jagen heeft dat zelfs ruim meer dan 100 jaar ellende, terreur, dood en verderf gekost.
  Nu nog zien dat er werkelijk iets mee gedaan gaat worden. Tussen zeggen en doen zit bij dom links ook nogal eens een gapend gat waar de Grand Canyon bij in het niet valt.

  1. Mees

   Ach daar is die zwakzinnige extreemrechtse Joop weer met zijn verbale diarree.
   Geen enkele toegevoegde waarde voor dit forum.

   1. Bosche draak

    Praat eens niet zo dom, anders mag je gerust uitleggen wat er dan wel zo fout aan Joop’s opsomming?

    Toe maar Mees, toon ons je parels van wijsheid!!

   2. Joop Klepzeikert

    Hé leuk, weer een nieuw scheldend extreem links trol account. Daar hadden we er nog niet genoeg van. Niets beters te doen dan steeds weer nieuwe accounts aan te maken joh? Zielig hoopje stront.

    1. Mees

     De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

    2. Matig rechts

     @Joop Klepzeikert
     Hé leuk, weer een nieuw scheldend extreem links trol account.
     Niets beters te doen dan steeds weer nieuwe accounts aan te maken joh?

     Dit is ook de reden waarom ik hier bijna niet meer reageer.

     Denk dat DDS dit bewust toestaat, anders waren ze allang weggeweest.
     Er zijn mogelijk heden om e-mail te blokkeren, maar ook op IP adres.

     Daar blok je het grotendeel al mee weg, de rest zal een moderator moeten doen.
     Blijkbaar is die hier niet aanwezig.

     P.S.
     Moet altijd wel lachten om je bloemrijke woorden vondst :mr:green:

     1. Joop Klepzeikert

      @Matig Rechts: DDS kan met de wordpress software die ze gebruiken zelfs imei nummers van smartphones en vergelijkbare identificatienummers van tablets, laptops en PC’s blokkeren.
      Ze modereren zelfs helemaal niet.
      Hebben enkel woorden als d.r.u.g.s geblokkeerd, waardoor sommige berichten automatisch niet geplaatst worden, terwijl de ergste scheldpartijen van linkse trollen wel geplaatst worden.
      Mijn bloemrijke woordgebruik is om het nog een beetje leuk te houden wat ik type. Meeste is helaas niet bepaald positief, doordat er steeds minder positief gebeurt in dit door linkse etterbakken verziekte land.

   3. Mars020

    @Mees, gelukkig trek jij wel volle zalen met je Antifa ideeën. Wat is jouw toegevoegde waarde voor dit forum?. Ik zie geen argumenten bij jou, waarom het goed is voor Nederland om analfabeten uit Afrika op te nemen. Ik zie alleen maar nadelen en kan geen enkel voordeel benoemen. Misschien zie ik het verkeerd en kan jij mij laten zien, dat het juist goed is voor ons om die gasten massaal binnen te halen?. Ben benieuwd naar jouw antwoord en uitleg.

 2. van Urk

  “Als de rechter medelijden krijgt, wordt het recht ontwricht” Publilius Syrus

  1. Vraagtekentje

   Allicht, hier spreekt de rechter recht wat krom is.

  2. hansishier

   +1

  3. Toverkol

   @van Urk, oh zo waar……

 3. Vraagtekentje

  Onderzoek laten doen naar iets wat allang bekend is, water naar de zee dragen, geld over de balk smijten, het wiel opnieuw uitvinden, er zijn nog vast veel meer benamingen voor dit fenomeen, maar schieten me nu even niet te binnen.

 4. Peter Loosduinen

  Aan Klaas Dijkhoff:

  Beste Klaas,

  Jouw partij is hier debet aan !!
  Met voortvarendheid zette jij de moeder van Howick en Lili op het vliegtuig naar het veilige en groene christelijke Armenië.
  De slapjanus Harbers heeft de boel verknald en het verkiezingsprogramma van de VVD tot een vod gemaakt wat de open haard in kan.
  Het wachten is op de volgende pardonregeling……….

 5. Ritter

  Ambtenarenkwartieren van Den Haag zijn voornamelijk linkse (vooral PvdA) bolwerken……………..dus niet verrassend dat ze er nu pas achter komen.

  Pardon’s en dat soort maatregelen hebben een sterke aanzuigende werking op illegale migranten. Om tot die conclusie te komen hoef je geen universiteit te hebben gehad.

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen …………aangetrokken door het “gratis” geld ( ons sociaal stelsel).

  Eenmaal in Europa zullen deze asielzoekers er alles aan doen om hier te blijven; dus ook blijven procederen en dat soort dingen totdat er weer een Generaal Pardon komt. Want daar wachten ze op omdat in het verleden ook zulke Pardon’s zijn geweest.

 6. ManusR

  Vertrekbereidheid en uitgeprocedeerd zijn, klinkt sls water en vuur.Niks vertrekbereidheid, meteen eruit schoppen, stelletje lapswanzen in het kabinet, oh wacht, dit laatste is een understatement.

 7. Kapitein Haddock

  Links zal altijd voor instroom zijn; ongeacht welk onderzoek.
  Teveel links en pro-moslims op alle Ministeries.
  Daarbij de machtige asiel-industrie, (lees: zakkenvullers) advocaten , mooie ambtenaren baantjes, enzovoort,.
  Kortom, de waanzin van import blijft bestaan!!!

 8. Ragmilla

  “Het kost de rechtse politiek jaren aan beargumenteren, politieke gevechten aangaan, strijd leveren tegen rechters en Europa… maar dan heb je ook eindelijk wat.”

  Waar u rechts schrijft bedoeld u extreem rechts. Dat aan deze rechts extremisten wordt toegegeven is dieptriest, leugenaars die feiten verdraaien.

  1. Bosche draak

   Aldua de leugenaar die feiten verdraait

  2. logisch denken

   extreem rechts bestaat niet trol. Extreem links wel. Dat zijn die fascisten bij de anti Trump demonstraties

  3. Mars020

   @Ragmilla, als jij daarmee de PVV bedoelt, kan ik je misschien uit de droom helpen. De PVV heeft meer sociale onderwerpen in hun verkiezingsprogramma staan, dan de meeste linkse partijen. Alleen is de PVV terecht kritisch op het immigrantenbeleid. Dat doen ze, omdat een massale instroom van Afrikanen, slecht is voor de economie en veiligheid van ons land. Jij vind links sociaal, maar dat zijn ze beslist niet. Voorbeeld; Een man heeft na 40 jaar werken in de bouw last van zijn rug. Als het aan links ligt, dan wordt het eerst 2 jaar ziektewet en daarna 2 jaar WW en vervolgens de bijstand in. Die man kan zijn huis gaan verkopen en proberen om een sociale huurwoning te krijgen. Aangezien de wachtlijsten zo’n 20 jaar duren, moet hij onder een brug in een kartonnen doos gaan wonen. Dan komt Achmed op zijn rubberbootje al dobberend aan in Europa. Links staat al klaar met vlaggetjes en spandoeken om hem te verwelkomen.
   Binnen de kortste keren heeft hij een sociale huurwoning, volledig ingericht met bijbehorende Miele. Hij krijgt gelijk ook een uitkering, met vakantiegeld om op vakantie te kunnen naar het levensgevaarlijke land, waar hij vandaan komt. Normale mensen, zullen dit oneerlijk vinden, tegenover de afgekeurde werkloze man, zonder eigen woning. Links heeft schijt aan deze man en wil al ons geld in Afrikaanse klaplopers proppen. Wie is er nu asociaal?.

 9. Heras

  Nou, het duurde even maar dan heb je ook wat….toch? Inmiddels is er al behoorlijke schade aangericht. Er is geen gezag meer, illegalen doen wat ze willen. Bij die kick outclub had de overheid een statement kunnen maken, maar nee hoor, niets doen is beter.
  Wie gaat nu de scherven oprapen? En wat gaan ze doen met al die niet-werkenden??
  ” ik ben hier niet gekomen om te werken”, zei de asielzoeker.

 10. Toverkol

  De oplossing is heel simpel, één maal sommeren het land te verlaten.
  Indien dit niet gebeurd, deze heren en dames in een cel van een bij twee meter stoppen waarbij er een maal per dag een half uur gelucht wordt.
  En de rest van hun tijd brengen ze door in hun cel.
  Wedden dat ze na drie maanden contact met hun consulaat of ambassade opnemen voor een paspoort !
  En kunnen ze gelijk tegen hun landgenoten zeggen dat het hier geen gekkenhuis is, en dat de autochtone Nederlander niet meer voor het schuim der aarde wil werken !

 11. logisch denken

  De handel in verblijf en status vergunningen is de oorzaak van de rubber bootjes. Door al tientallen malen een pardon door te voeren blijven de stromen aanhouden want uiteindelijk mogen we toch blijven om de boel te ontwrichten.

 12. james

  Wat is het verschil tussen linkse partijen in Denemarken en Nederland?

 13. Juriaan

  Zoals de PvdA ooit zei, links moet vernederd worden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.