IND oefende druk uit op medewerkers om verblijfsvergunningen CRIMINELEN niet in te trekken

Geen categoriejun 06 2019, 11:00
Het is ongelooflijk. Nou ja, eigenlijk kan ik dit wel degelijk geloven.
Het is bijna niet te bevatten, maar het NRC Handelsblad bericht dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) druk heeft uitgeoefend op haar medewerkers om de verblijfsvergunningen van veroordeelde criminelen niet in te trekken. Medewerkers van de dienst die zich hiermee bezighouden laten weten aan de krant:

De druk vanuit het management om verblijfsvergunningen als het even kan niet in te trekken is groot, verzuchten de IND’ers. De leiding lijkt meer geïnteresseerd in allerlei budgettaire afspraken die zijn gemaakt met het verantwoordelijke ministerie van Justitie en Veiligheid, dan in het oprecht beoordelen van dossiers.

Staatssecretaris Harbers trad eerder al af, maar hij deed dat om andere redenen. Dit is dus een nieuwe zaak -- en een nieuw probleem dat blootgelegd is door, jawel, één van de meest linkse kranten van ons land.
Want ja, dat is waar mijn "bijna niet te bevatten" op slaat: het nieuwsbericht hierover van de NRC. Ik bedoel maar: als linkse activisten zouden die lui toch juist voor opengrenzen en onbeperkte verblijfsvergunningen moeten zijn.
Of zou de NRC opeens dit soort journalistiek werk verrichten omdat ze denken dat het kabinet op deze manier mogelijk ten val gebracht kan worden, waarna de PvdA als vanouds een greep naar de macht kan doen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten