Hoogleraar Jan Latten: ‘wel nadenken over CO2-uitstoot over 30 jaar, maar zwijgen over bevolkingsgroei’

Hoogleraar Jan Latten van de Universiteit van Amsterdam en tevens demograaf van het CBS merkt iets op. Volgens hem is het vreemd dat men zich in Nederland zo druk maakt om duurzaamheid, maar tegelijkertijd de impact van bevolkingsgroei onbesproken laat.

Zijn visie sluit aan bij eerdere stukken op DDS waarin we het unsustainable’ model van massa-migratie contrasteerden met een aantal andere belangrijke variabelen zoals infrastructuur, woonvesting en sociale cohesie. Zelfs op het moment dat de gevolgen van de politiek-correcte attitudes groter zijn dan voorheen, worden realiteiten ontkend en onbespreekbaar gehouden. Want: het moet wel gezellig blijven!

Hoogleraar Latten stelt het volgende over de onbegrijpelijke stilte rondom Nederlandse bevolkingsgroei in Trouw:

“Hoe kan het dat er in Nederland wél wordt nagedacht over hoeveel de CO2-uitstoot in 2050 moet zijn, hoeveel woningen er in dat jaartal van het gas af moeten zijn, hoe hoog de zeespiegelstijging zal zijn en wat dit weer betekent voor de hoogte van de dijken? Maar waarom buigt niemand zich over de bevolkingsgroei?”

Een goede vraag van Latten.

Het lijkt wel alsof de gehele wereld grenzen heeft, behalve de staten van Europa. En tevens dat het begrip ‘inclusie’ wel érg letterlijk wordt genomen door beleidsmakers als in: ‘een continent zonder grenzen’. Want zonder grenzen kunnen bevolkingsgroepen ineens sterk groeien of krimpen. En precies dat is wat er gaande is in Europa anno 2019. Volgens Latten is het onbegrijpelijk dat niemand de bevolkingsgroei in Nederland bespreekt:

“Die overkomt ons gewoon. Elk jaar staan we er weer van te kijken. We zijn een rationele samenleving waarin alle zaken worden bedacht en gepland. Maar op dit gebied gebeurt er niets. Er is geen visie. Nada. Onbegrijpelijk.”

Nu is het de vraag: waarom zijn wij op andere onderwerpen rationeel, maar niet op dit specifieke onderwerp? Dat is toch opmerkelijk? Dat terwijl de gevolgen van massa-immigratie immens zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Confucius

  De Nederlandse bevolking krimpt, dus wij begrijpen dat wel.

  Het is alleen zo jammer dat er steeds meer en meer van buiten Nederland hier naar toe komen.

  Dweilen met de kraan open dus.

  1. Brazil

   Ja en de moslim bevolking in Nederland groeit als kool
   ,hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. lIN-T

    Wat zet jij jezelf voor schut hier.
    Bewijs dat jouw denkbeelden voor domme idioten zijn, triest mannetje dat je bent.

    1. Confucius

     Gewoon niet op reageren.
     Dan houdt het vanzelf op.

  2. DidiMadloba

   Massa-immigratie is een hoax. Vandaag de dag is de immigratie betrekkelijk gering en zijn het vooral “blanken” die Nederland binnenkomen.

   Massa-immigratie hadden we een jaar of 40 geleden toen gastarbeiders feitelijk gedwongen werden hier te blijven, door een verkeerd overheidsbeleid

   Die publiciteitsgeile professor moest zijn toga maar inleveren. Latten is weg bij het CBS en vult zijn pensioen nog een beetje aan.

   1. Mars020

    Als massamigratie een hoax is, waarom hangen er dan in bepaalde wijken zoveel schotels aan de muur of het balkon?.. Waarom lijkt de markt op Plein 40-45 op de markt in Teheran?.

 2. Trien Knoppen

  Gaat heen en vermenigvuldigt u!

  Zolang dat het motto blijft in de rest van de wereld gaat het vast goedkomen met die CO2 uitstoot…

 3. RvdBe

  Zo moeilijk is dat niet, aan het terugdringen van de wereld bevolking valt niets te verdienen, en je maakt je er als politicus niet populair mee.
  De klimaathandel is veel lucratiever.

  1. Bolkestein

   Je bedoelt klimaatzwendel

 4. Jumping

  Volgens het CBS (Bevolkingsteller) telt Nederland op dit moment, ca 17325638 geregistreerde inwoners en neemt per dag toe, met ca 255 per dag.

  1. Brazil

   Hé kid je propaganda rekenmachine klopt niet.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch. 🙂

   1. van Urk

    Beste Brazil, Is er ook een moment dat je ook een serieuze reactie afgeeft. ”If life,s a joke, then suicide,s a bad punch line.”

   2. Scaldis

    ‘Gewoon hilarisch’

 5. Peter Oudshoorn

  De wereldwijde overbevolking is het enige echte probleem. Alle andere problemen zijn daar van afgeleid of hebben ermee te maken. Zolang bevolkingsgroei nog onderdeel is van de economische doctrine bestaan er geen wezenlijke oplossingen, alleen (tijdelijke) schijnoplossingen, ofwel doekjes voor het bloeden.

 6. van Urk

  Tijdens een debat vorig jaar wilde de tweede kamer daar nog een onderzoek over gaan doen. De VVD en CDA maakten zich in het debat zich zorgen over een voorspelling van het CBS dat er in 2060 naar schatting 20 miljoen Nederlanders zijn. Dat zou vooral komen door immigratie en mogelijke problematische gevolgen hebben voor Nederland.

  1. Kapitein Haddock

   Met de toename van bevolking, zoals afgelopen 10 jaar zal het in 2060 geen 20 Miljoen Nederlanders zijn, maar, schrik niet………30 Miljoen!!!!
   De import van Moslims zijn, het meeste, debet aan. Deze vermenigvuldigen zich met de snelheid van het licht!

   1. Bolkestein

    Een rattenplaag vermenigvuldigt zichzelf minder snel dan een Muzelmannen kolonie.

 7. Brennivin

  Ik zeg: De club van 10 miljoen.
  ‘Nederland is vol, ten dele overvol’, had Gerbrands in zijn advertentie uit de troonrede van het kabinet Van Agt-Wiegel geciteerd. Koningin Juliana las het hoogstpersoonlijk voor in 1979. Vervolgens verscheen Janmaat op het toneel en was het in één klap afgelopen. Toen mocht er niet meer over ‘vol’ worden gepraat.

 8. lIN-T

  Nederland is te druk om prettig te kunnen leven, wordt alleen maar erger met die agressieve buitenlandse culturen.
  Ik zou graag weg willen hier, het is niet meer wat het is.

  1. edoc431

   Doe net als wij Faro mooie plaats lekker rustig fijn land om in te wonen

   1. lIN-T

    Idd ik wil weg. Ik kom net terug van vakantie in zuid Frankrijk en werkelijk schokkerend hoe veel files en allochtonen hier zijn. Dit ‘land’ is naar de klote.

    1. Mars020

     Allochtonen en file’s gaan bijna altijd samen. Die gasten kunnen absoluut niet normaal autorijden. Zeer traag optrekken, geen richting aangeven, slingeren, midden op de weg stoppen, vrachtwagens met 85 km/pu proberen in te halen.
     Achterop stilstaande auto’s knallen, omdat ze zitten te lullen of appen is ook dagelijkse kost voor die gasten. In het donker met een zonnebril op rondrijden en daarover vaak nog een capuchon, zodat ze helemaal niks meer zien. Op de ringweg A10 invoegen met 40 km/pu, zodat iedereen vol op zijn remmen moet staan om die randdebielen niet te raken. De overheid moet stoppen om woestijnrijbewijzen om te zetten naar een Nederlands rijbewijs. Die gasten zijn een gevaar op de weg en veroorzaken hogere verzekeringspremies. Het oplossen van het fileprobleem is dus simpel.. haal alle trage en blinde figuren van de weg en iedereen kan zonder problemen doorrijden. Scheelt een hoop geld, want files zijn een financiële last voor de economie en schadelijk voor het bedrijfsleven.

   2. ManusR

    Ik ga lekker emigreren naar een gelukszoekersvrij land in de tropen, ver weg van Eurabia en Hollandistan, waar islam geen poot aan de grond krijgt want hier moet je werken voor je geld, geen mocro’s en ander gespuis, heerlijk gewoon. Geen turken, marokkanen of ander addergebroed met een dubbel paspoort. Geen gelukszoekers uit Afrika of MO. En ik ben geen racist want ik hou van het volk waar ik mij nu tussen bevind en ben zelfs getrouwd hier met een local. Bye bye en sterkte met jullie miserabel leventje tussen criminelen, stelende en liegende politici en wegkijkende linkse geitenwollensokken figuren.

 9. koeiepoep

  Die hele klimaat hysterie is ook alleen bedoeld, om de aandacht van de kamerolifant genaamd “overbevolking” af te leiden.

 10. J.Rademaker

  Goed dat de man genegeerd wordt door de MSM.
  De realiteit onder ogen zien is geen verdienmodel en politieke zelfmoord.

 11. Heinz

  Zonder immigratie is er van bevolkingskrimp sprake in toekomstig Nederland. Van een wel verzorgde oude dag is dan geen sprake. Niemand die daarover praat.

  1. Brennivin

   @Heinz
   Hoe kom je daar nu bij?
   Verzorgde oude dag? Dacht je dat qat kauwende Somaliërs jou later gaan verplegen? Of dat ex-ISIS vrouwen je luier gaan verschonen en je gaan wassen als je in een verzorgingstehuis terecht komt? Zullen Libiërs boodschappen voor je gaan doen? Noord-Afrikanen die wel even geld voor je uit de automaat gaan halen zodat je koffie kan drinken in de kantine? Tunesiërs die je in je rolstoel door het park en de stad gaan duwen? Zie je het voor je? Ik niet echt…

   1. Original NL

    Quote…..Dacht je dat qat kauwende Somaliërs jou later gaan verplegen? Of dat ex-ISIS vrouwen je luier gaan verschonen en je gaan wassen als je in een verzorgingstehuis terecht komt?….
    …..
    Dit argument wordt idd door de linkse kerk gebruikt om deze loosers hier binnen te laten….over naïviteit gesproken.

  2. Mars020

   Dus Ahmed uit Syrië gaat later mijn reet wassen??.. Denk, dat hij het te druk heeft om mijn pensioenpotje op te vreten.. Jij bent echt een achterlijke randmongool!…

  3. lIN-T

   Zieke oude egoïstische idioot. Dat mogen ze niet van de pislam.

  4. Lao Tse

   Ja, we zullen onze welvaart zonder immigratie niet kunnen handhaven.
   Een ongemakkelijk feit.

   1. lIN-T

    Ik lever graag in om het hier leefbaar te houden. Een bomvol land is geen welvaart. Er zijn teveel buitenlanders in dit kleine land. Dit gaat helemaal de verkeerde kant uit.

   2. Mars020

    Analfabeten uit het Rifgebergte en dobberaars, zullen nooit nuttig worden. Die blijven alleen maar CO2 uitstoten en uitkeringen opstrijken. Verstandige landen, nemen alleen maar nuttige immigranten op, zoals bijvoorbeeld Australië. Kortom het is voor ons alleen maar een financiële last en slecht voor de economie en de nieuwe generatie.

   3. logisch denken

    QUOTE
    Lao Tse 8 uur ago Beantwoorden
    Ja, we zullen onze welvaart zonder immigratie niet kunnen handhaven.
    Een ongemakkelijk feit.
    END

    Tenzij de immigratie de voorzieningen opvreet voor je er gebruik van kan maken. De islam is net een plaag sprinkhanen , leegvreten en verder trekken

 12. Brennivin

  Oh, ze bestaan nog steeds zie ik. Zie onderstaande link:
  https://www.overpopulationawareness.org/nl/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.