Juweeltje: Lodewijk Asscher boos op FVD-senator Beukering: “Ik vind het een ontzettende zak”

Lodewijk Asscher. Bron: RTL Live NL / YouTube.
Foto: Lodewijk Asscher. Bron: RTL Live NL / YouTube.

Tweede Kamerlid Lodewijk ‘rode diamant’ Asscher (PvdA) is een beetje boos op FVD-senator Toine Beukering naar aanleiding van het gesprek tussen de FVD’er en de Telegraaf. Nu vrijwel iedereen zijn verontwaardiging heeft geuit, doet Asscher er nog even een schepje bovenop: “ik vind het een ontzettende zak”.

FVD-kiezers zullen wellicht weer in de verdediging schieten, maar als we kijken naar de wijze waarop Beukering heeft gecommuniceerd tijdens het gesprek met de Telegraaf dan kunnen we in ieder geval concluderen dat hij beter brigadegeneraal had kunnen blijven.Van de rol van senator heeft de man ogenschijnlijk geen kaas gegeten. Ook de voorzittersrol kan hij op zijn buik schrijven aldus  Asscher:

“Hij heeft in ieder geval zijn ruiten ingegooid als kandidaat voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer.”

Dat meldden wij u gisteren al en van andere senatoren hebben wij eenzelfde geluiden gehoord als Asscher nu voortbrengt. Het is Forum voor Democratie dus in feite gelukt om binnen twee jaar na oprichting de grootste partij te worden om vervolgens de rol van voorzitter te verspelen door ideeën de wereld in te helpen via de pers waar gewoon niemand op zit te wachten. Maar aangezien we in Nederland toch bezig zijn met het elkaar aannaaien van woorden als “zak” kunnen we eigenlijk ook even escaleren.

Lodewijk Asscher mag dan wel hoog van de toren blazen vanwege zijn joodse afkomst en denken recht van spreken te hebben, maar laten we niet vergeten dat zijn opa, Abraham Asscher, diamantair en ook voorzitter van de Joodse Raad niet al te best bekend stond bij de groep. Zo werd het opa Asscher zwaar aangerekend door de Joodse Ereraad dat hij samen met David Cohen de Joodse Raad organiseerde. Tevens zijn er sterke aanwijzingen dat opa Asscher betrokken was bij de Grote Diamantroof bij het ‘Rijksbureau voor Diamant’, waarbij voor miljoenen guldens aan diamanten van de joodse bevolking zijn geroofd. Een groot deel van de geroofde diamanten zijn nog spoorloos.

Asscher en Cohen konden er in de Tweede Wereldoorlog voor kiezen om in verzet te gaan,  maar lieten zich meeslepen met de bezetter en zetten hun intellect in voor lijfsbehoud, echter ten koste van veel, waaronder hun status. En uitgerekend de kleinzoon neemt nu anderen de maat over de Holocaust. Asscher moet zich diep schamen. Nu iedereen op de hoogte is van elkaar houding  kunnen we het weer eens over de toekomst van Nederland hebben. Wie trapt het debat af?

Mocht u meer willen weten over de Grote Diamantroof bij het ‘Rijksbureau voor Diamant': ISBN9789401907538 NUR 689


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

95 reacties

 1.   

  hahahahahahahaha moet gvd horen wie het zegt, de zakkenwasser persoonlijk en natuurlijk 1 van de joden aangevers van vroeger, waar haalt ie het lef weg pfffffff

 2.   

  “Lodewijk Asscher mag dan wel hoog van de toren blazen vanwege zijn joodse afkomst en denken recht van spreken te hebben, maar laten we niet vergeten dat zijn opa, Abraham Asscher, diamantair en ook voorzitter van de Joodse Raad niet al te best bekend stond bij de groep.”

  Een walgelijke tekst, Teunis.

  Ga alsjeblieft je mond spoelen.

  1.   

   het klopt als een bus aangevers waren het jodenhaters terwijl ze zelf joods waren

   en o ja voordat ik het vergeet

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

  2.   

   Speciaal nog een keer voor jou NSBer!
   Forum voor Democratie wil als grootste fractie de voorzitter van de Eerste Kamer leveren: Toine Beukering.
   Beukering diende veertig jaar als militair ons land, laatstelijk als brigadegeneraal, en legde gisteren in een interview in De Telegraaf uit wat hem gemotiveerd had tot die keuze.
   Letterlijk ging het interview zo:
   “Ik heb als klein jongetje een boekenkast vol gelezen over de Shoah. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden. Maar een ding voor mij: dat nooit meer. Daarom heb ik 40 jaar een uniform gedragen en ben ik over de hele wereld gereisd.”
   Wat bedoelt u met makke lammetjes?
   „Nou, er is heel weinig verzet geweest. Verzet door de Joden. Ontsnappingen. Dat soort zaken. Daar zijn allerlei redenen voor, maar het is een triest verhaal dat nooit meer mag gebeuren.”
   Het Joodse volk is als makke lammetjes naar de gaskamer gegaan?
   „Afgevoerd, hè. Ze zijn niet vrijwillig gegaan.”
   Nou ja, ’makke lammetjes’ impliceert toch iets anders?
   „Er is weinig verzet geweest, heb ik gezegd.”
   Aha, daar was-ie!
   De stok om de hond te slaan.
   In Leeuwarden greep u gisteravond meteen uw kans: “Ik vind het een ontzettende zak. Hij heeft in ieder geval zijn ruiten ingegooid als kandidaat voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer.”
   Niet kijken naar de context, niet kijken naar de nuance, maar volop meegaan in het ‘frame’ dat een prominente FvD’er ‘de Joden’ ‘een laf volk’ noemt U. Als het niet zo in- en intreurig was, zou je er bijna om in lachen uitbarsten.
   Want natuurlijk waren er in de Tweede Wereldoorlog naast zich verzettende Joden in Nederland ook Joden die gewoon deden wat hen werd opgedragen.
   Dat kwam omdat de Duitsers het bestuur over de Joodse gemeenschap op 13 februari 1941 hadden overgedragen aan de Joodsche Raad. Via die Raad gaven de Duitsers bevelen aan de Joodse gemeenschap. De Joodsche Raad bestond uit (voorheen) respectabele Joden (die dachten invloed te kunnen uitoefenen op de Duitsers). Dus was het vrij logisch dat de Joodse gemeenschap luisterde naar de opdrachten van de Joodsche Raad. Eén daarvan: lever je wapens in.
   Enfin, u kent de geschiedenis beter dan ik.
   Want de oprichter en eerste voorzitter van de Joodsche Raad was de toenmalige voorzitter van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlische Hoofdsynagoge.
   Zijn naam: Abraham Asscher.
   Uw overgrootvader.
   Naar uw overgrootvader luisterde een deel van de Joodse gemeenschap wel.
   Met de kennis van nu weten we: dat hadden ze beter niet kunnen doen…
   U bent uw overgrootvader niet.
   Maar nu uw eigen familie -ongetwijfeld toentertijd met de beste bedoelingen- met de nazi’s heeft samengewerkt, geeft het niet echt pas om hoog van de toren te blazen over een man die veertig jaar het land diende als militair.
   Doet allemaal niets af aan het feit dat die lui van Forum voor Democratie hun woorden nóg zorgvuldiger moeten kiezen, omdat in de gezamenlijke jacht van politiek en mainstream media op die partij nu eenmaal geen middel onbenut wordt gelaten.

   1.   

    Ben het niet met alles van je eens Top maar je verhaal is goed onderbouwd

    1.   

     Het verhaal is zonder bronvermelding gepikt van vieze Jan Dijkgraaff.

     1.   

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

     2.   

      Vieze Jan Dijkgraaff ??
      Jan Dijkgraaff slaat vaak de spijker op zijn kop met zijn commentaar.
      Zijn mening is u wellicht ongevallig. maar om hem dan als vies te betitelen
      raakt kant nog wal.

     3.   

      Zijn verwijzing naar de overgrootvader van Asscher is een vieze insinuatie die bovendien nergens op slaat.

     4.   

      Dijkgraaff heeft doorgaans lak aan de waarheid en liegt er in zijn “brieven” op los. Hij wordt ook door niemand meer serieus genomen.

      Populistisch rechts en de waarheid blijven een onmogelijke combinatie.

   2.   

    @top +++

   3.   

    yes Topper!

  3.   

   Heb je nog wat zeep over dan van je laatste spoeling ?

  4.   

   Wat een stompzinnige reactie Fart Cloud Labrouste.
   Ga je huiswerk doen en het gras maaien bengel, en laat de discussie over aan volwassenen.

  5.   

   F.C. Labrouste
   Lodewijk Asscher is een walgelijke opportunist.
   Zoek op internet het artikel :
   Asschers spoor van mislukkingen: steeds net op tijd vertrokken
   En kom daarna met uw commentaar.

  6.   

   Een walgelijke tekst, Teunis ??
   Hoezo ?
   Wat klopt er niet ?

 3.   

  Het wordt stilaan tijd Teunis om bij joop te gaan solliciteren zal ik je even daar naar toe brengen want tja je moet het ijzer smeden als het heet is he .
  O nee gaat niet ik zit 2800 km verderop jammer jammer .

 4.   

  “Asscher en Cohen konden er in de Tweede Wereldoorlog voor kiezen om in verzet te gaan, maar zij kozen er voor om hun intellect in te zetten voor lijfsbehoud, echter wel ten koste van anderen.”

  Dit is nog grotere historische onzin als het gewauwel van Beukering.

  1.   

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1.   

    Weer een sterke inhoudelijke bijdrage, code431!

    1.   

     Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

     1.   

      Ik vindt dat FC.Labrouste 1 van de weinigen is die iets zinnigs zegt zonder in scheldpartijen te vervallen

   2.   

    Zit ik op het verkeerde forum?
    Het valt mij op dat hier een discussie zo vaak in een scheldpartij met persoonlijke beledigingen uitmondt .Als dat de norm is hou ik het voor gezien .Wel zijn er nog leden die met argumenten hun betoog spekken .Ik zou het jammer vinden deze niet meer te lezen alhoewel ik het er vaak niet mee eens ben. Onderzoekt alles maar behoud het goede en laat ieder in zijn waarde!

    1.   

     Volledig met je eens, henk43 maar ik vrees dat je adviezen hier door een aantal trollen niet zal worden opgevolgd.
     Het beste is ze te negeren.

     Ik probeer me dezer dagen met ironie teweer te stellen tegen de doodzieke trollen, edoc431, Sealgaire en Top die geen enkele moeite meer doen inhoudelijke bijdragen te plaatsen. Ik vrees echter dat het weinig zal uithalen.

     1.   

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    2.   

     Is goed rien we zwaaien je uit daaaaaaaaaggggggg

    3.   

     Dat 43, is dat de hoogte van uw I.Q? Iets zinnigs te vertellen? Laat je na kijken bengel.

  2.   

   Asscher en Cohen werden in 1941 door de Duitse bezetter aangewezen om de Joodse Raad voor te zitten. Zo werden zij – ongewild – een instrument van de Duitsers in de deportatie van tienduizenden Joodse Nederlanders. Asscher en Cohen werden uiteindelijk in september 1943 ook zelf gedeporteerd, Asscher naar het concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar heeft hij de oorlog overleefd.
   Na de oorlog werd het Asscher en Cohen door de Joodse Ereraad zwaar aangerekend dat zij door hun lidmaatschap van de Joodse Raad hadden meegewerkt aan de massamoord op Nederlandse Joden. Het werd hen verboden ooit nog een functie in een Joodse organisatie uit te oefenen. Asscher was hier zo verbolgen over dat hij zijn lidmaatschap van de Joodse Gemeenschap beëindigde. Een van de gevolgen daarvan was dat hij niet op de joodse begraafplaats in Muiderberg begraven mocht worden. Hij is op de algemene begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen begraven.

   en o ja

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1.   

    Ga de plantjes water geven, doe je nog wat nuttigs i.p.v als doorgeefluik van Lugar te fungeren.

    1.   

     Rien noppen ga soep koken verdeel en heers werkt hier niet meer .daaaaagggggggggg

     1.   

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

     2.   

      Geweldig dat intellectuelen als edoc431 en Sealgaire onvermoeid en onophoudelijk bereid zijn hun gedegen bijdragen te plaatsen op dit veelgelezen prachtblog.
      Zonder mensen van hun kaliber zou het hier alleen maar inhoudsloos schelden en tieren zijn.

  3.   

   Wat is je punt nu precies? Mijn punt is helder: Asschers opa was een foute jood die anderen graag via de administratie afhandelde om zelf het vege lijf te redden. Vind je niet prettig? Jammer dan. Mijn oma vond het ook niet prettig!

   1.   

    Het was overigens zijn overgrootvader Teunis Dokter, verder ben ik het geheel met je eens.

    1.   

     Al was het 30 generaties vóór Lodewijk, @Brusselhans. Ik schreef al: Lodewijk gaat nog de schuld geven dat zijn voorouders Jezus hebben vermoord.

   2.   

    @Teunis
    Asscher heeft zelf in het concentratiekamp gezeten, en dit ter nauwerdood overleefd. Om zo iemand “een foute jood” te noemen vind ik weerzinwekkend.
    Het is lekker gemakkelijk om in 2019 zittend in je luie stoel een man te veroordelen die in 1941 volkomen klem zat. Ik wil je er daarnaast op wijzen dat de Joodsche Raad aanvankelijk brede steun had onder joden.
    Lees verder het citaat van en over Sam de Wolff een eind hieronder voor de broodnodige nuance.

    Bottomline: het is ethisch zeer dubieus om iemand de daden van zijn opa aan te rekenen. Vraag het de kinderen van voormalige NSB-ers.

    1.   

     Quote: Vraag het de kinderen van voormalige NSB-ers.
     .
     Hiddema werd geboren op het Friese platteland en groeide alhier op op een boerderij. Zowel zijn (25 jaar) oudere broer als zijn vader waren lid van de NSB, en vooral met laatstgenoemde kreeg de jonge, linkse Hiddema het meermaals aan de stok.

     1.   

      Exodus 34:7: “Die de schuldige geenszins onschuldig houdt, bezoekende de ongerechtigheid der vaderen aan de kinderen, en aan de kindskinderen, in het derde en vierde geslacht.”

      Er heerst her een Bijbelgetrouwe geest.

     2.   

      her = hier

 5.   

  “ik vind het een ontzettende zak”

  Voor de evenwichtigheid wil ik wel even melden dat ik deze uitspraak ook onbeheerst en onverstandig vind.

  1.   

   Asscher is gewoon een hele foute jood, net als zijn overgrootvader en moet niet zo hoog van de toren blazen!

   1.   

    Deze reactie is ook fout. Op dit weblog wordt gestreden tegen anti semitisme en daar past uw opmerking niet bij.

    1.   

     Het betitelen van Asscher als zijnde een hele foute jood heeft niets met antisemitisme te maken.

     1.   

      Maar waarom betitelt u dan deze Asscher als fout.? Daar moet een bedoeling achter steken.

   2.   

    Aha, u bent ook @edoc431 !! Stijl van de tekst aanpassen…

  2.   

   Ik vind het geen zak het is een zak. Ik ken hem namelijk uit zijn tijd die hij door bracht in B&W van Amsterdam. Is gewoon een feit. Het is onverstandig dat dit heerschap nog steeds in de politiek vertoefd maar afgerekend worden op kwaliteiten is in de politiek not done dus hij kan nog even onbeheersd door de porseleinkast alles afbreken. Een evenwichtige conclusie op basis van het cv van deze brokken piloot

   1.   

    Denk aan ‘t kofschip ! ‘vertoefd en onbeheersd’

  3.   

   Dat komt omdat je zelf ook een zak hooi bent, soort zal wel soort herkennen?
   Als je eens wat minder drammerig dwarsligt zal het vast beter gaan.

 6.   

  De sluiter van het peloton is altijd wat later met commentaar omdat hij heel het peloton voor heeft moeten laten gaan. Niet zo streng tegen lodewijkje hoor anders moet zijn mama straks nog reageren tegen al die boze mensen

 7.   

  Wat vind Lodewijk Asscher van de Engelse Labour leider Corbyn die berucht is vanwege zijn antisemitisme en zijn liefde voor organisaties als Hamas en Hezbollah?

  Kennelijk vind Lodewijk Asscher dat goed want hij weigert kritiek uit te oefenen o Corbyn en gaat er gewoon vriendschappelijk mee om.

  1.   

   Vreemd dat we @Ritter nooit horen klagen over het feit dat Trump de massamoordenaar Kim Jong-un tot zijn vrienden rekent. Ik kan hem verzekeren dat Corbyn klein bier is vergeleken met Kim.

  2.   

   “de Engelse Labour leider Corbyn die berucht is vanwege zijn antisemitisme”

   Dit is een gore leugen.

   1.   

    Wat een perfecte inhoudelijke weerlegging. Erg professioneel voor een mislukte gutmensch

    1.   

     Kan logisch denken citaten van Corbyn geven waaruit anti-semitisme blijkt?

 8.   

  Mijn misjpogge noemt deze tak van de Aschers “nestbevuilers” en deze paljas preekt nu de passie?!?!?! verraderlijk sujet,,, samen met Anneke Groenteman de joodse “islampijpers” genoemd,,,,,,, in tijden van razzia’s schuilde ik liever in de moskee,,, zei mijn overgrootvader!!!!!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

  DEZE GENERAAL HEEFT NIET HELEMAAL ONGELIJK,,,, vele duizenden pleegden verzet, helaas bij zes miljoen is dat maar een klein percentage!!!

 9.   

  De Telegraaf was uit op een rel en niet op een integer gesprek. Hij houdt de Joden niét verantwoordelijk voor het onheil dat hen trof maar dat komt de Telegraaf niet uit. Toine Beukering was voor de Telegraaf gewoon gefundenes Fressen.

 10.   

  Nu vrijwel iedereen zijn verontwaardiging heeft geuit, doet Asscher er nog even een schepje bovenop: “ik vind het een ontzettende zak”.

  Waarschijnlijk is het wederzijds dus kun je het tegen elkaar wegstrepen.

  1.   

   Valsspeler Asscher is toch ook een enorme zak? Dat is gewoon de harde waarheid hoor.

  2.   

   Asscher kijkt liever naar de Palestijnse vlaggetjes op een Labour bijeenkomst bij zijn holmaatje Corby dan naar de Deense SK, die wèl serieus immigratiebeleid op de agenda hebben gezet, omdat massaïmmigratie niet samen kan gaan met onderhouden van de verzorgingsstaat.

   ’Kijk naar Deense sociaaldemocraten’

   07 jun. 2019 in WAT U ZEGT

   Lodewijk Asscher is onlangs op bezoek geweest bij de Mette Frederiksen die bij de verkiezingen in Denemarken ruimschoots gewonnen heeft met haar Sociaaldemocraten. Het gevolg van een streng asielbeleid dat het land al enige tijd hanteert, schrijft Henny Iseger.

   Op vragen over dit onderwerp, antwoordde dhr. Asscher, dat hij dat strenge beleid niet gaat overnemen en toch hoopt hij op meer stemmen en dus zetels voor zijn partij. In Denemarken hebben ze ook heel lang niet geluisterd naar de mening van de kiezer, die toch echt belangrijk is. Het is te hopen, dat de heer Asscher zijn ogen en oren opent voor datgene wat er in de maatschappij leeft. Een streng asielbeleid is iedere dag aan de orde in de Kamer. Een nieuwe staatssecretaris mag er haar tanden inzetten. Blijft Asscher ziende blind en horende doof, dan zal het aantal zetels eerder afnemen dan toenemen, want ook zijn stemmers zijn het asiel beleid zo langzamerhand beu.

 11.   

  Ik wil Teunis niet meteen beschuldigen van antisemitisme, maar vanuit zijn luie stoel de opa van Lodewijk veroordelen die in een zacht gezegd penibele situatie verkeerde, en en passant diens kleinzoon hiervoor verantwoordelijk stellen middels een wel erg opzichtig guilt by association-trucje is óf ontzettend dom, óf walgelijk en weerzinwekkend.
  Denk er eens over na dokter Teunis, en neem het dan terug.

  1.   

   De Politieke Partij waar Asscher prominent lid van is heeft aan de wieg gestaan van het laten vol stromen van Nederland met jodenhaters (moslims) dus de vergelijking met overigens zijn overgrootvader die de Duitsers ter wille was is zo raar nog niet, Teunis hoeft zich nergens voor te schamen maar raakt de spijker vol op zijn kop.

   1.   

    Ik ga jou ook niet afrekenen op wat jouw opa allemaal heeft uitgespookt in de oorlog, @Hans.
    Als Teunis kritiek heeft op L. Asscher: prima, moet kunnen. Als dit echter niet lukt zonder diens grootvader uit het graf te slepen en die kritiek dus kennelijk niet op zichzelf kan staan, heeft degene die de kritiek uit bij voorbaat al verloren.
    Tenis bedient zich zonder het te weten van een oude smerige antisemitische truc: “De joden hebben Jezus vermoord, jij bent een jood, dus jij bent een smerige rat.”

    1.   

     Gelul, zijn overgrootvader heeft nu eenmaal een prominente rol gespeeld destijds in het collaboreren met de Duitsers en in het kader van het interview waar hij aan refereert is dit zeer relevant.

     Overigens moeten de huidige Nederlanders telkenmale horen welke kwalijke rol wij wel niet zouden hebben gespeeld in de Gouden Eeuw. Ik bedoel maar…..

     1.   

      @Fart Cloud Labrouste,

      Kom er eens in!

      :)

     2.   

      Ook die verhalen over hoe slecht Nederlanders wel niet waren in de Gouden Eeuw hebben niks niente nothing te maken met Asscher, @Brusselhans. Je blijft er maar dingen bijslepen he?

      Over de rol van opa Asscher in de oorlog mogen wat mij betreft de goedmensen van 2019 vanuit hun comfortabele leunstoel gerust een boom opzetten. Ik ken ze: ze zouden allemaal in het verzet zijn gegaan als ze toen hadden geleefd.

      Hetzelfde geldt over hoe L. Asscher volgens jou aan de wieg gestaan van het laten vol stromen van Nederland met jodenhaters ook, we leven per slot in een vrij land.

      Maar hou die twee discussies gewoon van elkaar gescheiden omwille van de zuiverheid. Als jij een keertje ruzie hebt met een jood ga je hem toch ook niet voor de voeten werpen dat Johannes heeft beweerd dat “de joden” Jezus hebben vermoord?

     3.   

      Je kan er wel van alles bijhalen Beukman maar Asscher blijft een hypocriete zak.

      De antisemitische opmerkingen van Jeremy Corbyn laat hij voor wat zij zijn want dat past effe niet in zijn straatje, meneer wil politiek bedrijven over de rug van zijn eigen joodse volk en dan kan je verwachten dat zijn overgrootvader erbij wordt gehaald, als je in een glazen huis woont zoals Asscher met zijn familieverleden moet je niet met stenen gaan gooien!

      Lodewijk Asscher wordt niet aangevallen om wat zijn overgrootvader deed. Asscher wordt aangevallen omdat hij iemand die benoemt waar zijn overgrootvader aan heeft meegewerkt een zak noemt. Een wereld van verschil. En ik denk dat je dat zelf ook wel weet.

     4.   

      “De antisemitische opmerkingen van Jeremy Corbyn laat hij voor wat zij zijn”
      Kan Hans die antisemitische opmerkingen citeren?

      Waarschijnlijk niet.

     5.   

      Gelul, @Brusselhans. Corbyn heeft zijn excuses aangeboden over antisemitische uitspraken gedaan door leden van zijn partij, en Asscher heeft hem nog eens ingepeperd dat hij niet duidelijk genoeg afstand kan nemen van antisemitisme.

      Verder maakt Asscher niet de fout die je zo vaak gemaakt ziet op DDS om kritiek op het beleid van de staat Israel te verwarren met antisemitisme.

      Terecht stelt hij tevens dat wie Corbyn wil aanspreken op wat voor foute uitspraken dan ook, dit vooral niet moet laten.

      Jij en een paar anderen schijnen te denken dat Asscher de kinderjuffrouw van Corbyn is. Ga je nu ook Trump verwijten dat die is gaan theedrinken met Jim Jong-un, en hem godbetert “mijn vriend” noemt?

      Verder wil ik even opmerken dat het anno 2019 héél eenvoudig is om het werk van Asscher en Cohen voor de Joodsche Raad te veroordelen. Meestal hebben die veroordelingen een antisemitsch smaakje. Zo ook hier. Daarom hieronder een lang citaat van Sam de Wolff. Ik stel je voor dat je die laat spreken, en dat jij zelf als goj er gewoon je mond over houdt.

      Een erg waardevolle beschrijving kwam van de econoom en politicus Sam de Wolff, een overtuigd zionist en marxist, die al direct bij de oprichting zware kritiek had geuit op de Joodse Raad, maar de grootheid had om in een artikel van 11 november 1947 in het weekblad De Vlam het volgende oordeel te geven over de beide voorzitters van de Joodse Raad: “Er zijn geloof ik weinig Joden in Nederland geweest, die zulk een scherpe veroordeling van de tactiek van Asscher en Cohen publiekelijk hebben uitgesproken als schrijver dezes. Maar om Asscher en Cohen thans voor de Nederlandse rechter te brengen, is geen recht, maar onrecht. En juist de scherpe bewoordingen, waarin ik hun optreden in de jaren der bezetting 1940-1943 als verderfelijk beoordeelde, sluiten tevens het bewijs in zich van de onrechtmatigheid, hun daden door de Nederlandse strafrechters te laten beoordelen. Want onjuist is het, dat zij ‘collaborateurs’ zijn geweest.”
      De Wolff concludeert vervolgens dat er simpelweg geen andere organisatie meer was om voor de Joden op te komen en “… daarom moest de Joodse Raad in al zijn lelijkheid ontstaan,” waarna hij besluit met: “Voor de collectieve ‘schuld’ mogen Asscher en Cohen niet veroordeeld worden. Over de speciaal Joodse schuld kan de Nederlandse strafrechter niet oordelen. Dit oordeel mag alleen door het Joodse volk worden geveld. En ik geloof, dat het oudste volk der historie geen straf oordeel meer zal verlangen over hen, wier vreselijk falen door de geschiedenis is berecht. Jegens die twee, door de historie berechten, spreekt dit volk schijnbaar het zachtste, maar objectief het pijnlijkste antwoord: Wij richten niet.”

     6.   

      Labrouste schrijft:

      Kan Hans die antisemitische opmerkingen citeren?

      Brusselhans heeft zoals de meesten hier van iemand gehoord die van iemand heeft gehoord die van iemand heeft gehoord dat er ergens een klok heeft geluid. Het lijkt een beetje op het aloude telefoonspel, geschikt voor kinderfeestjes.

     7.   

      ‘Een ernstige raad
      Ernstig en met nadruk wordt aangeraden de Jodenster nièt alleen op mantel of overjas, maar ook op de japon of het colbert te bevestigen, opdat zij zichtbaar is, ook wanneer de mantel of de overjas open is.’

      De Voorzitters van den Joodschen Raad voor Amsterdam,
      A. Asscher.
      Prof. Dr. D. Cohen.

      Men had destijds die twee meteen een nekschot dienen te geven in 1945 ondanks wat die Sam de Wolff die je ten tonele voert ook lult!

     8.   

      @Brussel hanst:
      Men had destijds die twee meteen een nekschot dienen te geven in 1945

      I rest my case.

     9.   

      Hans Brusselmans stelde hier, onder een andere nickname, eerder voor alle moslims (inclusief vrouwen en kinderen) in Nederland op te sluiten in concentratiekampen in afwachting van hun deportatie.
      De man spoort niet.

     10.   

      Komt hij weer met hetzelfde uit zijn verband gerukte deuntje.

      ‘De kunst van het niet doorsnijden’

      Als men hier nu eens op googelt krijgt men precies een indruk wie F.C. Labrouste is in werkelijkheid!

     11.   

      Ontkent Hans Brusselmans dat hij bepleitte alle Nederlandse moslim in kampen op te sluiten in afwachting van hun deportatie?

      Ik zou verheugd zijn als hij deze woorden zou terugnemen maar tot nu toe deed hij dat niet.

      Ik keek even naar die site over de kunst van niet doorsnijden en constateerde dat het de ziekenhuisdirecteur betreft die jij al jaren stalkt.
      Meelijwekkend, Hans, je bent best wel zielig.

     12.   

      Vervelend hè Laproest als je zo wordt tentoon gesteld, tja je pleurt het zelf op het www. moet je maar niet zo onbezonnen zijn, alles wat je deelt op het internet wordt openbaar bezit, sukkel!

     13.   

      Ga je ons nog eens onthullen welk blauwtje je hebt gelopen bij die ziekenhuisdirecteur, Hans.

      :)

     14.   

      Hans zwijgt schielijk over het opsluiten van moslims in concentratiekampen.
      Zou hij toch nattigheid voelen?

     15.   

      Weer eenzelfde deuntje Laproest, je wordt voor jou pijnlijk geportretteerd en ik snap best dat je nu zit te koken van onmacht, maar dat heb je allemaal aan jezelf te danken omdat je zo’n enorme boerenlul bent die denkt me steeds maar weer te kunnen schofferen met je uit zijn verband gerukte deuntjes, sukkel!

  2.   

   @Beukman,..Dat terugnemen zal niet vlot gebeuren. Teunis Dokter is een ‘would be’ journalist die zich niet heeft voorbereid. Praat over Opa..terwijl het de Overgrootvader is, een absolute miskleun.
   Ben benieuwd.

 12.   

  Het is toch te gek dat linkse idioten zoals Asscher de waarheid niet kunnen verdragen.

 13.   

  Nou zeg. Wel erg kort door de bocht al die ophef over Beukering. Ook door Teunis. Het is maar hoe je het leest in de Telegraaf, met een duidelijk doel van die Telegraaf Journaille. Men is er gewoon op uit om op alle slakjes zout te leggen wat en wie er van FVD maar iets zegt. |Als je een hond wilt slaan vind je altijd een stok Dat doorzagen op “makke lammetjes”was duidelijk opzet om iets uit te lokken. Gedverderrie wat een k.t journalisten zijn/worden het over het algemeen. Neutraal nieuws brengen is er bijna niet meer bij. Sensatie is het doel

 14.   

  Zit het dus zo in elkaar, nooit geweten.
  Overigens heb ik Asscher altijd al een vieze rooie kwal gevonden.

 15.   

  De FvD is niet de grootste partij van Nederland. Dat is nog steeds de VVD. Ik heb niet zo veel interesse in de P.v.d.A, en geen waardering van de F.v.D. Het zijn twee tegenstrijdige partijen: de Een is onze bekende oude socialistische werkers partij, en de ander heel nieuwe partij is extreem rechts. Maar het is duidelijk dat de FvD een kennis-arme partij is, met weinig hoog-opgeleid leden; die niet in staat zouden kunnen zijn om een belangrijke rol te nemen in de politiek, bijv. als minister, staats-secretaris, en zeker niet als senator, en VOORAL niet als voorzitter. Daarom hebben zoveel provincies besloten om niet met de FvD samen te werken in een coalitie regering. Ik heb de hele debat gezien de dag voor de provinciale/eerstekamer verkiezing tussen de 12 partij leiders of hun vertegenwoordigers. Ik vond de meningen van de deelnemers interessant, en van een aantal waardig genoeg om over te denken. Maar de vertegenwoordiger van de FvD had een zeer saaie indruk gemaakt. Hij klonk als een robot die niets bijzonders had te vertellen. Hij is een Belg die in New York woont…misschien had hij last van jet-lag van de vlucht naar Nederland en de verder reis naar de Hilversum TV studio.
  L. Asscher heeft groot gelijk te reageren over de domme, uitspraken van T. Beukering over zijn oude opa. Zo ging het vroeger met de kinderen van de “foute” mannen en vrouwen in WW2. Moet dat nu doorgaan met de kleinkinderen? Wat zielig van Beukering om heel oude tijden terug te hallen om de kleinzoon van opa Asscher te pakken omdat zijn opa deel nam aan de diamanten handel. Toen was het een traditie
  van “diamonds are the girl’s best frend”. Dus arme meisjes moeten gaan trouwen met een man van rijke afkomst, en een ote diamanten verlovingsring als cadeautje krijgen om te gaan om met die kerel te gaan trouwen en daarna stoppen met hun carriere plannen, en niets doen dan tussen de twee wanden van je woonkamer lopen tijdens je gedwongen zwangerschap.
  Wanneer komt het ooit afgelopen met discriminatie tegen mensen van joodse afkomst.
  Inderdaad was ere en nog steeds mijnen in Zuid-Afrika

 16.   

  Wat de joden in WOII is aangedaan is te onbeschrijfelijk, te vreselijk voor woorden.
  Ook vele foute Nederlanders waren daar debet aan! En de ellende voor de enkele joodse overlevenden die na de beëindiging van WOII hier terugkwamen hield ook toen niet op. Alles verloren of ingepikt door o o k Nederlanders.

  Maar dat die Asscher toen fout zat is zeker. Hij koos voor zijn eigen lijfsbehoud ten koste van duizenden anderen. Vraag is had hij kunnen weigeren? Uiteindelijk werd hij zelf ook de klos én overleefde. Hij wel!

  En zo onderschrijf ik ook het statement van @Erkenbrand: De huidige Asscher is in vele opzichten ook heel fout, dat is tijdens zijn politieke carriere wel heel duidelijk geworden! Maar ja, PvdA, wat wil je dan ook. De oude Drees heeft zich inmiddels al honderden keren in zijn graf omgedraaid.

 17.   

  Grappig dit vinden de wij van aSSer ook

 18.   

  Mooi taalgebruik

 19.   

  Vind hem een gluiperd met die eeuwige grijns op z’n gezicht iemand die in staat is je te verraden als het om zijn eigen hachie gaat, dat heeft hij toch al bewezen.
  2q12

 20.   

  Een grote zak is hij zelf Is weer geil dat hij in het voetlicht De ja knikker van de PVDA
  waardeloos

 21.   

  Waar slaat het op om de grootvader te betrekken op Asscher zelf. Laat dit soort grappen svp! Richt je op Asscher zelf.

  1.   

   LS…

   Okay ! Asscher heeft een matse voor zijn kop zo dik als een muur van een Duitse Moffen Bunker om niet te willen zien dat de zogenaamde overwinning bij de Europese verkiezing gestolen is…

 22.   

  LS…

  Daarbij komt de naam Cohen het meest voor in advertenties waar de zwarte medemens in de slavenhandel als koopwaar wordt aangeboden…

  1.   

   Uiteraard heeft deze opmerking niets met antisemitisme te maken.

   :(

   1.   

    LS…

    Dat zie je goed ! Gewoon de waarheid !

  2.   

   Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

 23.   

  LS…

  Joden die zich Joden noemen zijn geen Joden maar Ashkenazi Khazaren die er geen enkele moeite mee hadden hun slemielen soortgenoten de gaskamer in te jagen als ze er zelf beter van werden. Bedenk dat Hitler een bastaard Rothschild Jood was en dat het overgrote deel van zijn Generale staf Joden waren…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!