Dieptrieste Toine Beukering (FVD) smet op blazoen Eerste Kamer: ’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’

Op één of andere manier lukt het FVD zichzelf in de kijker te spelen. Op sommige momenten gaat dat goed wanneer de partij de randjes op een leuke manier opzoekt. Maar op andere momenten faalt de partij harder dan de VVD. Zoals vandaag zoals met het interview van de Telegraaf met Toine Beukering (FVD). De beste man behandelt interessante stof, niet voor de Senaat, maar voor het klaslokaal.

En precies daar wringt hem dus de schoen bij Beukering, waardoor extra twijfel reist over zijn geschikt als voorzitter van de Eerste Kamer. Eerder vandaag rapporteerden we over uitspraken van Beukering in de Telegraaf. Zo heeft hij gezegd dat tijdens de Holocaust de Joden ‘als makke schapen’ zijn weggevoerd. Waarover Esther Voet nu beweert dat de uitspraken historisch onjuist zijn. Ook stelt Beukering: ’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’.

Dat laatste kan wellicht waar zijn, maar wat nu? Waarom zou een Senator zich met deze onderwerpen bezig houden in het maatschappelijke debat? Is het aanjagen van een debat over deze historische onderwerpen zijn rol? Nee! Is dat aanjagen van een debat over de Holocaust en MH17 de reden waarom tienduizenden mensen hun stem aan FVD hebben toevertrouwd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? Nee!

En tóch doet hij het… Omdat een journalist hem vragen stelt? Wellicht moet hij dan gewoon antwoorden met: ‘dat is niet het onderwerp waar ik mij als Senator over uitlaat’?

De partij van Baudet is interessant, maar het zijn dit soort acties waar ik persoonlijk over val. Ja, de onderwerpen MH17 en de Holocaust zijn interessant, dat klopt. Maar dat is niet waar de Eerste Kamer om gaat, of wel soms? En de onderwerpen zijn leuk voor een avond filosoferen, maar definitief niet voor een Senator (!) in de Eerste Kamer.

Het is definitief niet de rol van Beukering om allerlei politiek gevoelige en historische onderwerpen te bespreken. Als hij dit soort onderwerpen wil bepreken dan had hij geschiedenisdocent moeten worden of een interview als privé persoon organiseren.

En waarom houdt Beukering niet een interview over het onderwerp ‘de toekomst’? Waarom moet hij ineens met zijn brutale neus in zaken lopen woelen in die voor zijn rol niet relevant zijn? Als de partij er niet in slaagt om haar personeel op een fatsoenlijke manier te laten opereren dan gaan dit soort relletjes vaker gebeuren. En op een bepaald moment is de kiezer er dan wél klaar mee.En dat is pas triest. Niet voor FVD, maar voor de Nederlandse kiezer.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ragmilla

  “En dat is pas triest. Niet voor FVD, maar voor de Nederlandse kiezer”

  Ik persoonlijk zou blij zijn als het FvD verdwenen is, dat zou betekenen dat de crisis voorbij is en de noodzaak tot een zondebok verdwenen. Het wordt tijd te onderkennen wat voor mensen op FvD stemmen.

  1. Peter Oudshoorn

   Ragmilla weet niet wat democratie inhoudt en lijkt groot voorstander van een generaals- of kolonelsregime. Ze zal er hard aan meewerken afwijkende meningen met geweld de kop in te drukken.

   Weet wie je werkelijke vijand is.

   1. F.C. Labrouste

    Peter fantaseert over iets dat Ragmilla niet schreef en zelfs niet impliceerde.
    We noemen dat in het debat een stropop, en in dit geval een stropop van een stompzinnig soort.

    1. Peter Oudshoorn

     En Rien allahbrouste ondersteunt zieke Ragdoll van harte: ook hij ziet een kolonelsbewind helemaal zitten: “Ik persoonlijk zou blij zijn als het FvD verdwenen is, dat zou betekenen dat de crisis voorbij is en de noodzaak tot een zondebok verdwenen. Het wordt tijd te onderkennen wat voor mensen op FvD stemmen.”

     Ausweis bitte und schnell!

     1. F.C. Labrouste

      “ook hij ziet een kolonelsbewind helemaal zitten”

      Nee hoor, hoe kom je erbij, malle kerel?

     2. cuoretx

      En wat voor ern mensen h3bt u ze allemasl persoonlijk gesproken of kent u ze?? dus mensen wegzetten die op FvD stemnen zegt genoeg over het personage zelf het antifacisme gebruikt wel de begrippen van facisme om mensen en partij weg te zetten. Poltieke korrektheid is het nieuwe facisme alive and kicking . misselijkmakend is het

     3. F.C. Labrouste

      @cuoretx, we spreken op dit blog Nederlands.

     4. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

    2. logisch denken

     Een soort rutte , kok of pechtold ?

  2. shidaian

   ach Ragmilla blijft toch een beetje sneu in reageren

 2. ikweetwatikwil

  Maar Teunis , nu vergeet je er bij te vermelden dat hij daar naar gevraagd is door de interviewer en je rukt het wel uit zijn verband.

 3. Beukman

  Ach, in een interview mag hij lullen waarover hij wil, dat is het punt niet. Wat wél het punt is? Dat hij aldus onbedoeld onthuld dat hij pijnlijk slecht geïnformeerd is.

  1. F.C. Labrouste

   En en passant wordt onthuld dat politiek niet meer dan een amateuristische sukkel is.

   1. F.C. Labrouste

    Bedoeld is … dat hij politiek niet meer dan een amateuristische sukkel is.

  2. Brazil

   Natuurlijk mag dit , ook dat Duitsers op de fiets binnen 2 dagen Nederland heeft bezet, en dat Nederland voor iedere Jood een gulden heeft gekregen , als we het over en makke schapen hebben.
   Nederland was zo fout tijdens de tweede wereldoorlog,
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch:)

   1. Bosche draak

    Duitsland had 5 dagen nodig, wat nog steeds niet indrukwekkend was.
    Maar zelfs toen al was Nederland een land met een zwaar verwaarloosd militair apparaat.
    En nog geen 75 jaar later hebben ze er niks van geleerd.

    Maar hee er is nog hoop, want ruige Rutte zal de onderste steen wel even boven krijgen

    Toch?

 4. J.Rademaker

  Ja dat moeten we niet willen een afwijkende mening.
  Volstrekt onduidelijk waarom het niet zo zou zijn maar men heeft zonder bewijs na een twijfelachtig onderzoek consensus over de gang van zaken dus gewoon mond houden.

  1. Ragmilla

   Omdat het over Joden onzin is.

 5. Jumping

  Is de VVD en of de Bilderberg conferentie nu officieel de Hoofdsponsor van DDS.?

  1. Watcher

   Je moet eens vaker de kranten gaan lezen.
   VVD sponsort voor 7000 euro DDS.
   Beetje knullig is je vraag wel.

   1. F.C. Labrouste

    Daar is me niets van bekend, Watcher. Heb je een bron?

    1. Watcher

     Volgens een legende uit de 19e eeuw ontmoette de Waarheid en de Leugen elkaar op een dag. De Leugen zei tegen de Waarheid: “Het is een prachtige dag vandaag”! De Waarheid keek omhoog naar de hemel en zuchtte, want de dag was werkelijk prachtig. Ze brachten veel tijd samen door die dag. Uiteindelijk kwamen ze bij een waterput. De Leugen nodigde de Waarheid uit. “Kom, het water is erg lekker, laten we samen een bad nemen!” De waarheid, vertrouwde het niet helemaal, testte het water en ontdekte dat het inderdaad heel lekker was. Ze ontdeden zich van hun kledij en begonnen zich te baden. Plots vloog de Leugen uit het water, trok de kleren van de Waarheid aan en rende weg.
     De woedende Waarheid kwam uit de put en holde overal heen om de Leugen te vinden om haar kleren terug te halen.
     De mensen, die de Waarheid naakt zagen, wendde hun blik af, met schaamte, minachting en woede.
     De arme Waarheid keerde terug naar de put en verdween voor altijd, zich daarin verstoppend. Zich schamend voor haar onbedekte naaktheid.
     Sindsdien reist de Leugen de wereld rond, verkleed als de waarheid. Weinigen valt het op , omdat de meesten onder ons geen enkele wens hebben om de naakte Waarheid te ontmoeten.

     1. Sans Rancune

      Mooi verhaald, @Watcher. Realistisch.☝️

     2. J.Rademaker

      Keep watching

     3. Marija

      Mooi verhaal, compliment.

   2. Saskia Haan

    Is de VVD daarom een ledenpartij? Lekker partijsubsidie opstrijken en dan weggooien aan reclame… Zo klasse van Geert Wilders dat hij geen partijsubsidie krijgt..en daar graag een ledenpartij voor opgeeft..Hij zal wel denken: dan komt dat uitgespaarde geld terecht bij mensen die het echt nodig hebben.. een sociaal man die Wilders !

   3. Teunis Dokter

    Was dit maar waar… Echter is het zo dat Watcher een bijzonder slecht betalende klant is en mijn stukken leest zonder ook maar één cent te betalen. En in plaats van een dankjewel komt hij met geruchten die hij niet kan hardmaken.

    1. EU kok

     Lange tenen Teunis.
     Of heeft u Duitse ouders?

    2. Meriadoc Brandebok

     ’t Was humor, Teunis.

     1. Teunis Dokter

      Dat van mij ook 😉

     2. Meriadoc Brandebok

      Ah!

     3. EU kok

      Gelukkig.
      Noorderlingen maken wel grapjes

    3. Marija

     Moeten wij u betalen? U krijgt neem ik aan salaris.

 6. F.C. Labrouste

  “Het is definitief niet de rol van Beukering om allerlei politiek gevoelige en historische onderwerpen te bespreken.”

  Een politicus mag overal zijn licht over laten schijnen, dat wordt Beukering op zichzelf niet kwalijk genomen, maar als hij stompzinnige uitspraken doet wordt hij er uiteraard op aangesproken.

  Ik veronderstel dat Baudet ook geen afstand zal nemen van dit gezwets en zal doorwrijven in dezelfde vlek. Dat bewijst dat het FvD geen serieuze politieke partij is.

 7. Brazil

  Als een mak lammetje.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 8. Meriadoc Brandebok

  Waar je mee omgaat word je mee besmet.

 9. RvdBe

  Niks triest aan, gewoon een reeele mogelijkheid welke de gevestigde politiek niet goed uitkomt.

  1. Brazil

   Het FvD is volgens de nieuwste peilingen op weg richting 0 zetels,
   YES !!!! , Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 10. Kapitein Haddock

  ” Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald”
  En waarom niet?
  Deze Beukering heeft meer verstand en hersens dan alle trollen op DDS.
  Allemaal met me eens, wie zal ik noemen (?), Bazil, Noppie, Beukje, Ragma, Ayzak?
  PS
  Beukje :
  Emmertje klaar? Op tot 24.00 uur op je laptopje en emmertje er onder?

 11. Vrijedenkert

  ’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’

  Beukering heeft gelijk, dit is niet helemaal uit te sluiten… Alleen zijn de aanwijzingen hiervoor minimaal en veelal uit nogal onbetrouwbare bronnen.
  Aanwijzingen die richting seperatisten met steun van Rusland wijzen zijn overweldigend en veel zijn wel uit betrouwbare bronnen.
  Hoewel voor mij niet voor 100% vaststaat dat de Russen schuldig zijn staat wel vast dat seperatisten heel veel luchtdoelen hebben aangevallen en ook neergehaald met hulp van de Russen en geleverde wapensystemen.
  En grote kans dat dit vliegtuig is aangezien als vijandig Oekraïns toestel en ook opdracht hebben gegeven het neer te halen en dit vervolgens is uitgevoerd met Rusisch matrieel en zogenaamde Russische vrijwilligers.

  Oekraïne als overheid is voor mij zowieso in alle gevallen mede-verantwoordelijk, men wist dat seperatisten met steun Oekraïnse toestellen aanvielen en in meerdere gevallen hebben neergehaald en hebben luchtruim niet afgesloten.

  Slap gelul over hoogte van toestel doet niet terzake, als de vijand op lage hoogte toestellen heeft neergehaald kun je verwachten dat dit op grotere hoogten ook kan gebeuren want oorlogsgebied is nu eenmaal oorloggebied.

  Ik geloof niet dat seperatisten en Russische helpers dit toestel opzettelijk hebben neergehaald.

  Ik kan alleen maar hopen dat de ware toedracht echt bekend wordt.

  1. toetssteen

   @Vrijedenkert
   Allereerst had Rsland de aangegeven BUK type al járen niet meer! Verouderde meuk en ze verkochten ze. Onder andere aan Kiev Tja.
   Inzake de hoogte van een toestel, dat doet er wel degelijk toe. Met regulier luchtafweergeschut, haalt u geen toestel neer dat op 9/10 km hoogte vliegt. Gevechtstoestellen vliegen niet zo hoog.

 12. Godefroy France

  Ben overigens zeer benieuwd naar de echte WAARHEID EN NIETS DAN DE WAARHEID!!!!!

  Wie het weet en met bewijzen komt wordt de nieuwe president van Europa,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  DUS ZEKER NIET FRENSKE het zeventalige mondkap gedrocht!!!!!!!!!!!

  PVV EN FVD 76 ZETELS

 13. H.Vaes

  Beukering kan niet bewijzen….dat het wel zo is……De rest kan niet bewijzen….dat het niet zo is. Simpel toch?

 14. Beaul

  Helemaal mee eens. Of je het nou met hem eens bent of niet. Houdt dit soort beschouwingen lekker voor thuis. Ook Baudet zou er goed aan doen zich te beseffen dat hij geen columnist meer is, maar volksvertegenwoordiger met uitzicht op het premierschap. Daarbij hoort focus en verantwoordelijkheid.

  1. logisch denken

   Bedoeld u de focus en verantwoordelijkheid die rutte neemt tijdens zijn premierschap ?

 15. Bes Tolen

  Er is wel veel veranderd in Nederland in de laatste decennia. Hypocrisie en gebrek aan vrijheid van meningsuiting en indoctrinatie met onnoemelijk veel valsheid zijn in navolging van de eisen van links in Amerika algemeen geworden in een groot deel van de westerse wereld. Dat is ook aan Nederland niet voorbij gegaan.
  De ontwikkeling in Duitsland is de laatste weken zelfs dramatisch slecht. Het is het land tegenwoordig met de meest dogmatische en radicale politiek gegrond op starre eenzijdige vaak dwaze denkbeelden. Alle oude partijen maken zich daaraan wel schuldig. De oorzaak ligt stellig voor grotendeels aan het christendom dat daar een veel te grote invloed heeft en een radicale moralistische dwang op de politiek weet uit te oefenen. Uiteraard is dan de CDU de grootste volger. Zo vormt Duitsland steeds meer een bedreiging voor Europa.
  De VS zijn ook niet bepaald meer sinds het aantreden van de regering Clinton toonbeeld van eerlijkheid. Het gaat om de geldmacht (wat ontaardt in roof), multiculturalisme e.d. (wat o.m. barbaars is tegen bijna alle autochtonen van Europa), die hun wil in alle grofheid weten op te leggen. Dat verdient geen vertrouwen. Dat Trump daar als president wel wat aan probeert te verbeteren, zeker op economisch terrein en door massa immigratie tegen te gaan, moet wel op waarde worden geschat maar er moet nog meer. In wezen heeft hij zich ook daarover uitgesproken. Maar de huidige regeringen in veel westerse landen waaronder Nederland zijn niet bereid de eigen bevolking te steunen maar wel om af te breken.

 16. Bolkestein

  De leugens van Kotsja Orwellongren komen uit.

  Kajsa Ollongren na jaren bangmakerij: Verkiezingen 2019 niet beïnvloed door Rusland

  Door: Bas Paternotte, 18:23, 14 juni 2019

  Plus: Een overzicht van twee jaar angst aanjagen in 15 handige links

  Sinds haar aantreden als minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt Kajsa Ollongren (D66) al voor beïnvloeding van verkiezingen door ‘statelijke actoren’ (Lees: Rusland). Nepnieuws, desinformatie, beïnvloeding, ze gooit al jaren binnen en buiten de Tweede Kamer met die termen. Vrijdagavond verstuurde ze de ‘evaluatie van de verkiezingen van Provinciale Staten, waterschapsbesturen, eilandraden, kiescolleges en Europees Parlement’ naar de Tweede Kamer. Wat blijkt?

  “Ik heb momenteel geen aanwijzingen dat er bij onze verkiezingen door statelijke actoren grootschalig desinformatie is verspreid.”

  Juist ja. Jarenlang alles en iedereen angst aanjagen en dit is het resultaat? Een overzicht van twee jaar bangmakerij en reacties hieronder:

  15 november 2017 – Kajsa Ollongren (D66): ‘PVV levert bijdrage aan nepnieuws’

  18 december 2017 – Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van (Russisch) nepnieuws

  15 januari 2018 – Nepnieuws-hype bereikt EU: Expertgroep van start om dit ‘gemene probleem’ te bestrijden

  30 januari 2018 – Kajsa Ollongren (D66): Niet goed dat EU TPO en Geenstijl aan schandpaal nagelde

  14 februari 2018 – Kajsa Ollongren gaat EU-schandpaal organisatie EU vs Disinfo ‘versterken’

  6 maart 2018 – Alleen D66, CDA en DENK willen EU-nepnieuwsbureau EU vs Disinfo behouden

  8 maart 2018 – Europese Unie trekt nepnieuws-beschuldigingen aan adres TPO en Chris Aalberts in

  9 maart 2018 – Minister Kajsa Ollongren nu toch tegen anti-nepnieuwsbureau

  11 maart 2018 – Voorzitter EU-nepnieuws taskforce: Beter geen ‘nepnieuwslijsten’ aanleggen

  19 juni 2018 – Martin Bosma: De term ‘fakenieuws’ wordt aangegrepen om onze vrijheden in te perken

  13 december 2018 – De overheid komt met propagandacampagne ‘bewust maken van nepnieuws’

  6 januari 2019 – Bassiehof: Aanval Eva Jinek op TPO laat exact zien waar giftige retoriek Kajsa Ollongren toe leidt

  11 maart 2019 – We moeten het hebben over D66 en nepnieuws (6 voorbeelden)

  13 maart 2019 – Nepnieuwscampagne kost één miljoen euro

  14 juni 2019 – EU: Geen bewijs voor Russische nepnieuws-campagne tijdens Europese verkiezingen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.