Klimaatmeisje Greta Thunberg gaat heel jaar spijbelen voor klimaat

Haar moment of fame was niet genoeg. Greta Thunberg, het 16-jarige Zweedse ‘klimaatmeisje’, gaat nu een heel jaar spijbelen om zich volledig in te kunnen zetten voor het klimaat. We gaan haar waarschijnlijk dus vaker zien.

In september reist ze af naar de Verenigde Staten, New York. Daar wil ze deel gaan nemen aan de klimaattop. In december zal ze afreizen naar Santiago voor een wereldklimaatconferentie. Beide steden liggen nogal een eind van Zweden vandaan en uit eigen overtuiging zal ze niet gaan vliegen. Dat betekent dus dat ze waarschijnlijk weken onderweg is en ze in de tussentijd van de radar zal verdwijnen. Op zich goed nieuws dus.

Ze wordt natuurlijk nog steeds gezien als het meisje dat scholieren overal ter wereld heeft geïnspireerd om te gaan spijbelen en te gaan protesteren tegen overheden vanwege klimaatbeleid. Dat was natuurlijk een hartstikke groot succes waar allerlei overheden tot inkeer zijn gekomen en iedereen daarna lekker bij de McDonalds kon zitten bunkeren.

En juist door haar leeftijd wekt ze ook ontzettende irritatie op. Links ziet haar als een verstandige jonge vrouw die haar leeftijdsgenoten snel is ontstegen, terwijl rechts haar eerder ziet als een emotionele marionet: een tranentrekker die klimaatpropaganda erin weet te rammen bij de jeugd, die nog nooit een IPCC-rapport heeft doorgelezen.

In Amerika zal ze wel hartelijk ontvangen worden. Dat wordt tandenknarsen als types als Oprah haar in de uitzending krijgen, al bestaat de kans natuurlijk dat Trump er ook even een rauwe tweet uit gooit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Seneca

  rustig laten spijbelen. zij hoeft niets meer te leren want zij heeft zoveel binnengehaald, overigens met medewerking van haar ouders, dat de gehele familie tot in lengte van dagen geen slag werk meer behoeft te doen en zij zich in luxe kunnen baden.

 2. Joop Klepzeikert

  Laat dit een voorbeeld zijn voor al die klimaat malloten. Hoe meer ze spijbelen, hoe kleiner de kans dat ze ooit op hoge functies terecht komen. Hoe minder opleiding ze afmaken, hoe minder schade ze aan kunnen richten.
  Alleen in Nederland kun je met een MAVO of VMBO diploma in de politiek, de rest van de wereld is gelukkig niet zo gruwelijk debiel als Nederland.

  1. Behold My Negativity

   Nou, je zegt dat, maar er zijn nog veel meer landen in de wereld waar achterlijke mensen aan de macht zijn gekomen en vervolgens hun hele land naar de kloten hebben gehaald. Kijk maar eens naar Frankrijk.

   1. Joop Klepzeikert

    Ja, ook bankiers kunnen een land volledig naar de kloten helpen, maar doen dat niet zo erg als de ongeschoolde linkse idioten zoals in Nederland.
    De Fransen hebben nog altijd €100,- per maand meer te besteden dan wij, terwijl alles daar 20-25% goedkoper is dan hier. En mogen behoorlijk jonger met pensioen dan wij.

 3. victus

  Lekker doorzichtig. Dat domme grietje wordt wijsgemaakt dat ze het verschil maakt. Wordt voor het karretje gespannen van de subsidieslurpers die daardoor lekker onzichtbaar en anoniem blijven. Want daar gaat de geldkraan op volle opbrengst open. Domme ouders die dit toelaten. Eerst je school afmaken en daarna het huis uit. Dan mag je lekker de hele dag jammeren over het klimaat.

 4. Ritter

  Klimaatmeisje Greta Thunberg word gepromoot en aangestuurd door allerlei organisaties die deze klimaat agenda hebben. Ook haar ouders werken hieraan mee.

  “kind soldaten” worden nu ingezet om de klimaat agenda te promoten.

  1. F.C. Labrouste

   Ik denk niet dat dit meisje zoveel taalfouten maakt als Ritter die de taalregels van de basisschool nog steeds niet onder knie heeft.

   1. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   2. Trien Knoppen

    Old habits die hard… hè Rientje… en je was net zo goed bezig.

 5. Meriadoc Brandebok

  Niet Thunberg is het probleem. Hen die haar demoniseren en zwartmaken zijn het probleem.

  Immers, een scholiere heeft ten allen tijde het recht om haar mening over het klimaat te geven. De anti-klimaatbrigade zou er goed aan doen daar eens inhoudelijk op in te gaan in plaats van met hun “kindsoldaten”-riedeltje aan te komen.

  1. Bart

   tuurlijk dombo, ze is een marrionet van haar ouders. Dit is een kind dat misbruikt word en jij praat dat goed!

   Wat een walchelijk persoon ben je!

   1. Original NL

    Brandhok gelooft waarschijnlijk ook in
    “the invisible man in the sky”..
    Met dergelijke figuren valt niet te discussiëren.

   2. Bosche draak

    Geile (brande) bok zou ook wel zo’n willoos gansje willen begeleiden.

    Vieze vent dat het is…

    1. Meriadoc Brandebok

     Jouw gedachten zijn ernstig gecorrumpeerd, Bosche draak. Rare ideeën heb je.

     1. Bosche draak

      En ik heb maling aan jouw zgn verontwaardiging Melige Braakbok.
      Loopt hier een beetje kindermisbruik goed te praten, je bent het doodknuppelen niet waard

  2. Original NL

   Tis met het klimaat hetzelfde als met religie….dat miljarden dit aanhangen betekent niet dat het ook op waarheid berust.
   Overal in europa gaan groepen pubertjes op straat lopen gillen, niet gestoord door enige kennis van zaken maar gesteund door de europese linkse msn.
   Maar het leidt de aandacht wel af van de werkelijke problemen zoals de uit de hand gelopen immigratie.

   1. Meriadoc Brandebok

    Maar anti-migratie is toch ook en religie, Orginal? Waarin Baudet wordt beschouwd als de messias die het avondland van de ondergang te redden. Je zet een religie tegenover een religie.

  3. victus

   In Afrika misbruiken ze kinderen voor oorlogshandelingen en gruwelijkheden. Hier worden kinderen gebruikt om de subsidiepot lekker te vullen met belastinggeld. Het klimaat? Interesseert ze geen ene moer. Het gaat om makkelijk geld pakken en zelf uit de wind blijven. Dat heet in gewone mensentaal schijnheilig doen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, ze is een scholiere die zich zorgen maakt over het klimaat. Daarom doet ze aan activisme.

  4. Top

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie

   Wel grappig om te lezen, dat, ondanks jij nog niet een stuiver bezit om aan je reet te krabben, je het opneemt voor je onderdrukker en oplichter van alles waar het woord fatsoen van toepassing is. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp! En niet bij de ouderlingen, die jouw, al hun gehele leven aan het verkrachten zijn, viespeuk!

 6. Trien Knoppen

  Gaat ze dan met een zeilboot ofzo? 🙂

 7. AS210854

  Neem aan dat ze met een zeilboot gaat.

  1. Trien Knoppen

   Roeiboot zou nog beter zijn…

   1. Original NL

    Wat dacht u van zwemmen??

   2. Trien Knoppen

    Misschien dat Maarten dan mee kan… heeft ie gelijk weer een nieuw record op z’n naam…

    1. Original NL

     Idd..kan hij geld inzamelen voor de lijders aan klimaatkanker.

    2. Seneca

     @trien
     ik neem aan dat u Maarten van der Weijden bedoelt? indien zo, wat een verschil met dat compleet gestoorde Thunberg meisje. die familie van haar is zo mogelijk nog dwazer want die gelooft alles wat dat grietje neerplempt.

    3. Original NL

     Misschien kan johnny de mol haar begeleiden….heeft veel ervaring met down patienten.

 8. F.C. Labrouste

  Dit meisje is een enorme inspiratiebron voor haar leeftijdsgenoten. Over haar intellectuele ontwikkeling hoeven we ons geen zorgen te maken: dit meisje is slimmer dan de meeste volwassenen.

  Ze verdient steun en bewondering.

  1. van Urk

   Inderdaad. 1 jaar gaan spijbelen had ik ook moeten gaan doen om wijzer te worden .

   1. F.C. Labrouste

    Dat meisje gaat van haar reis meer leren dan andere kinderen op school.

    1. van Urk

     Dat ze erachter komt dat Zweden best een schoner land is dan China bedoelt u ? En dat biomassa verbranden schadelijker voor het klimaat is dan steenkool verbranding. Dat weet ieder kind. Misschien moet zij plaatsvinden aan het nationaal volkscongres van China om haar ei daar kwijt te gaan raken.

     1. F.C. Labrouste

      Ja, maar ze leert ook andere landen kennen en talen spreken. Een intensiever leerprogramma is niet denkbaar.

     2. van Urk

      Mensen met een syndroom van asperge kunnen geen extra dingen leren.

    2. victus

     En straks als 21 jarige in de klas tussen 12 jarigen omdat ze er nog steeds geen zak van snapt hoe het kan dat bijvoorbeeld een schip blijft drijven. Is tog van ijzer gemaakt?? Bij de tv meedoen met “Domme Blondjes” is dan ook een optie!

  2. Bosche draak

   Ze verdient rust en geborgenheid, ver weg van deze misplaatste klimaathysterie.
   Anders vinden we haar eerdaags hangend aan een touw, want deze walgelijke politieke poppenkast is een schande.

   En goedpratende kinderlokkers als jij verdienen levenslange opsluiting.

 9. Rosasolis

  Wat mankeert met het onderwijs systeem in Zweden? Hoe is het mogelijk dat een kind van 16 mag spijbelen…voor een hele jaar? In Nederland krijgt een kind straf als hij/zij durft Een dag te spijbelen! Ik heb gelezen dat Greta autistisch is. Waarschijnlijk heeft zij leerproblemen. En krijgt zij prive les. Gaat haar prive lerares mee op reis? Zal dit kind ook geld voor het klimaat gaan verzamelen, of zal dat naar haar ouders gaan?
  Wat een vreemde verhaal!

 10. van Urk

  Links ziet haar als een verstandige jonge vrouw die haar leeftijdsgenoten snel is ontstegen. Zo zien psychologen dat anders die de kenmerken van het syndroom van asperge hebben bestudeerd.

  1. F.C. Labrouste

   Van Urk zal toch niet ontkennen dat dit meisje hoogbegaafd is?

   1. van Urk

    Volgens mij ben je pas hoogbegaafd als je over meerdere zaken en onderwerpen mee kunt praten. Bij mensen als Gretha beperkt zich dat maar op 1 of twee onderwerpen. Soms kunnen zij voortdurend hetzelfde blijven doen; alleen praten over 1 specifiek hetzelfde onderwerp of luisteren naar hetzelfde liedje van dezelfde cd.

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak ……………………

 11. wake-upNL

  Wie gaat dit meisje even uit de droom helpen en uitleggen dat er niets mis is met het klimaat.

  1. F.C. Labrouste

   Het is moeilijk te geloven, maar er zijn inderdaad nog mensen die denken dat er niets an de hand is met het klimaat.

   1. Trien Knoppen

    Hé taalnazi… verbeter jezelf ff… 🙂

   2. van Urk

    Dat het klimaat een gemiddelde weer over een bepaalde periode is en ook eeuwenlang niet stabiel is, daar hoeft men niet verder over na te denken. Net zo duizenden jaren lang er met brandhout en kolen gestookt werd en tot op vandaag de Aarde en de mens nog bestaan.

   3. Seneca

    @fc knudde
    neen er is niets aan de hand met het klimaat althans voor wat het de menselijke beïnvloeding betreft. zelfs jullie hemel voor klimaatidioten t.w. het IPCC van de VN heeft toegegeven dat de opwarming – voor zover daar sprake van zou zijn – niet te wijten is aan de menselijke bijdrage aan de CO2 uitstoot. voordat je iets neerplempt, eventjes nakijken maar dat wel te moeilijk voor je zijn want gezien je uitlatingen op dit blog, heb je niet een jaar gespijbeld maar ben je nooit naar school geweest. je bent net zo’n kansenparel – apotheker, chirurgen – die hier met de immigratie naar toe zijn gekomen. ongelooflijke stupiditeit wordt hier tentoongesteld

 12. Godefroy France

  ZOU NIET WETEN WAT DEZE GEHERSENSPOELDE TREKPOP NOG ZOU MOETEN LEREN !!!
  RANDDEBIEL VOOR DE “GOEDE” ZAAK!

  PVV EN FVD OOK DEZE MALLOTEN BESTRIJDEN GRAAG

  1. F.C. Labrouste

   Het meisje roept hysterische woede op. Kennelijk slaat ze een spijker op de kop.

   1. Trien Knoppen

    Dan slaan het FvD en Baudet ook flinke spijkers zeker? Gezien de hysterische reacties op links n.a.v. de laatste 2 verkiezingen… ‘Waar is Volkert?’… 🙂

    1. F.C. Labrouste

     Zeker, racisme is ook een gevoelige plek.

    2. Trien Knoppen

     Dan begrijpt u de betekenis van de uitdrukking klaarblijkelijk niet… 🙂

     1. Bosche draak

      Hij snapt wel meerdere dingen niet.
      Gelukkig is Labrouste wel een hele goede puzzelaar.
      Z’n laatste legpuzzel duurde hem maar 3 weken.

      Wat natuurlijk een hele prestatie was want op de doos stond “twee tot vier jaar”

 13. Peter Loosduinen

  Het wachten is op de volgende stunt :

  Klimaatmeisje neemt voorbeeld aan Jan Palache en steekt zichzelf in brand om te protesteren tegen het klimaatbeleid.

  Dag klimaatmeisje !!

  1. Trien Knoppen

   Gaat ze nooit doen… ivm het opwarmen van de aarde… 🙂

 14. Peter Loosduinen

  Aan de Ambassade :
  Dear Sir / Dear Madam,

  Are there also psychiatric hospitals in your country that can help Greta Thunberg ?

 15. Vrijedenkert

  Verstandige ouders zouden dit onnozel wicht streng aanpakken en haar minstens een jaar huisarrest opleggen en als opdracht meegeven maak eerst je school/opleiding af en als je volwassen ga je dan maar bezig houden met luchtfietserij!

 16. Decca

  Ja Ja de linkse graaicultuur zit er al vroeg in gestampt.

 17. Smek

  Is ze niet leerplichtig dan, als ik mijn kind van school thuis houd voor een mid weekje vakantie mag dat niet. Doe ik dat toch heb ik de schoolinspecteur op de stoep.

 18. ManusR

  Ik ben benieuwd, gaat dit meisje vanwege het klimaat ook op de fiets de wereld rond, zoniet, dan is het een leugenachtig wicht die absoluut niet weet waar ze over praat, wat ze zowiezo niet doet want alles wordt voor haar uitgetyped en uitgeprint door de linkse klimaatdrammers want ook voor haar geldt:: het duurt nog jaren voor haar hersens volgroeit zijn en zij daadwerkelijk op een volwassen manier zaken kan beredeneren en verklaren.

 19. Pescador

  zielig, dat arme kind gaat haar jeugd missen en zal waarschijnlijk vroeg opgenomen moeten worden in een of andere instelling , als ze deze onzin al overleefd

 20. Ome Wim

  Schandalig actie van (s)links om een 16 jarig kind te beinvloeden en voor hun onzin-klimaat karretje te spannen, om hun zin door te drijven schuwt dat (s)linkse tuig zelfs dàt niet.

 21. Piet Patat

  Arm wicht. Gehersenspoeld door de klimaatmaffioso. Als ze zo nodig klimaat neutraal wil zijn dan gaat ze lopen en zwemmen naar de andere kant van de wereld. Dan mag ze wel vast gaan anders komt ze nog te laat ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.