Mensenrechten predikende EU tekent vrijhandelsakkoord met mensenhandelend, dwang- en kinderarbeid gebruikend Vietnam

Geen categoriejun 30 2019, 17:00
Geld is belangrijker dan waarden, ook voor de Europese Unie. Vandaag heeft de EU een vrijhandelsverdrag getekend met Vietnam. Dat land maakt nog steeds gebruik van dwang- en kinderarbeid maar wees gerust! Vietnam heeft beloofd daar wat aan te gaan doen. Opgelost! Via de NOS.
'Zou het niet beter zijn als Vietnam eerst afziet van mensenhandel, dwang- en kinderarbeid en dat de EU, na grondige inspectie, pas dán een verdrag ondertekent?' Ben jij mal?! Dat zou betekenen dat de EU, tot het zover is, bakken met geld misloopt en dat wil je natuurlijk óók niet op je geweten hebben!
Nu is het ook weer niet zo dat de poorten spontaan volledig opengaan. In het verdrag is besproken dat handelsbelemmeringen langzaam worden afgebouwd. Dat zou te maken kunnen hebben met de arbeidsomstandigheden van Vietnam, dus wellicht zorgt dit verdrag ervoor dat die arbeidsomstandigheden verbeteren.
'Nou, probleem opgelost dan of niet?' Niet helemaal, beste lezer! Het doet een beetje pijn dat dit uit mijn vingers komt maar vakbond FNV maakt een goed punt van kritiek! Zij vrezen namelijk dat dit vrijhandelsakkoord ervoor gaat zorgen dat banen uit de EU (en dus ook Nederland) gaan verdwijnen en verplaatsen naar Vietnam. Daar liggen de lonen natuurlijk een stuk lager en neemt men het ook niet zo nauw met alle arbeidsvoorwaarden zoals loon, veiligheid, pensioen, ziektekosten, verzekeringen en belastingen.
Komt dat de intolerante, xenofobe racisten van Nederland even goed uit. Als hier allemaal banen verdwijnen heeft Nederland al die migranten voor ons arbeidstekort ook niet meer nodig, toch Rob Jetten? Iedereen blij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten