Klap in gezicht voor D66-Kamerlid Sjoerdsma - Rutte verdedigt Máxima tegen aantijging medeplichtigheid moord journalist

Geen categoriejun 30 2019, 18:00
Gisteren was men met stomheid geslagen over de idiote aantijging van een VN-rapporteur. Koningin Máxima zou, door in gesprek te zijn gegaan met Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, medeplichtig zijn aan de moord op Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Premier Rutte neemt de verdediging op zich. Via het AD.
Onze minister-president noemt het gesprek tussen Máxima en Bin Salman 'prima verdedigbaar' en voegt daaraan toe: "Sterker nog, zo hóórt het te gaan." Daarmee geeft hij eigenlijk een klap in het gezicht van VN-rapporteur Agnes Callamard én D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. Die laatste vond namelijk:

‘Wie daarvoor toestemming gaf, begrijpt niks van diplomatie en nog minder van beeldvorming.’

Rutte stelt echter dat Máxima precies deed wat ze moest doen in de rol die ze op dat moment had, namelijk als VN-ambassadeur praten over de onderwerpen die zij wilde behandelen en niet, zoals Rutte zo mooi zegt, 'de hele VN-agenda af te werken'.
Daar gaat Sjoerdsma dus even mooi op z'n bek, die kennelijk liever wil dat er altijd en overal keihard wordt gedeugd en iedereen met het belang van mensenrechten om de oren wordt geslagen. Best knap dat hij het dan zolang heeft volgehouden als diplomaat in Soedan, Afghanistan en Palestijnse Gebieden. Toen had hij namelijk de vuistregel:

"Als diplomaat werk je voortdurend met het besef dat je je woorden goed moet kiezen en sta je voor moeilijke kwesties."

Bespeur ik hier wat politiek opportunisme, Sjoerd? Eventjes vijf minuutjes in de spotlight voor wat extra deugpuntjes om de maand mee af te sluiten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten