Filmpje! Metallica brengt ode aan André Hazes: “Bloed, Zweet en Tranen”

En twee Friezen zorgden ervoor dat het gebeurde.

Giel Beelen kwam vanochtend met een fantastisch item (ja, het gebeurt nog op de radio. Schokkend, ik weet het) over Metallica. De Amerikaanse rockband gaf dinsdag een concert in de Johan Cruijff ArenA. Tijdens dat concert gaven de mannen een vertolking van ‘Bloed, Zweet, en Tranen.’ Jawel, het legendarische nummer van de al even legendarische volkszanger André Hazes.

Naar nu blijkt werd die ode aan Hazes geregeld door twee skaters uit Friesland.

Shantia Fardin uit Hardegarijp legde uit aan Beelen dat hij samen met een maat, Sjoerd Plantinga, aan het skaten was in Los Angeles. Toen zagen ze opeens Robert Trujillo staan, de bassist. Die was samen met zijn zoon naar het skatepark gegaan. De heren kwamen met elkaar in gesprek. Trujillo legde uit dat ze de gewoonte hebben om, als ze een optreden in het buitenland geven, een artiest uit dat land te coveren. Sjoerd en Shantia zongen toen “Bloed, Zweet en Tranen”. Trujillo vond het fantastisch, stuurde een geluidsopname naar zijn maten van Metallica… en het was meteen in kannen en kruiken.

Het is niet het soort nieuws waar wij van DDS normaal mee komen, maar dit was zo bijzonder, dit moesten we even op site gooien. Wat een fantastische beelden, en wat een geweldig verhaal van Shantia en Sjoerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Isengrijn

  Leuk gedaan.

  Metallica is niet meer wat het is geweest. De eerste vier albums waren absoluut muzikale hoogstandjes! Juweeltjes van de trash.
  Vanaf 1991 is het zwaar bergafwaarts gegaan met metallica.
  Bovendien ben ik ook geen fan van Robert Trujillo.

  RIP Cliff Burton!

 2. ikweetwatikwil

  Een leuk verhaal. Andre Hazes sr was een zanger die zijn weg vond naar mijn hart. Zo zijn er niet veel meer.

 3. EU kok

  Shantia, mooie Nederlandse naam.
  En weer wordt een stukje Nederlandse cultuur aan het buitenland weggegeven.
  En DDS is er trots op.

  1. Confucius

   Beste Kok, iedere dag geven wij een stukje Nederland weg aan buitenlanders.

   1. EU kok

    Precies, het is echt afgrijselijk dat DDS hier schaterlachend ons nationale Nederlands cultureel erfgoed weggeeft.

 4. Benny

  Klinkt belabberd..

 5. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Het is dat ik het geld er niet voor had anders was ik zeker gegaan. Isengrijn, volledig mee eens die eerste 4 albums waren en zijn absolute masterpieces. Vergeet echter niet dat het in de tachtiger jaren was. Dat was een hele andere tijd. De tijd dat de hardrock en metal zich enorm snel ontwikkelde. En de ene na de andere metalband als paddenstoelen uit de grond kwamen. Het leek wel een wedstrijd wie maakt er het beste album, nou in de tachtiger jaren zijn er heel veel goeie metal albums gemaakt, of het nou de New Wave of Brittisch Heavy Metal (NWBHM) was, speed, thrash of black metal. Uit alle hoeken werden goeie albums geproduceerd. En ja de black album is niet mijn favoriete album, maar altijd nog beter dan Load 1996, Reload 1997 en St Anger 2003. Dat waren naar mijn mening de slechtste albums van Metallica en wat als Cliff Burton nog had geleefd, was Metallica dan ook commercieel gegaan ?? was hij uit de band gestapt we zullen het helaas nooit weten de opvolger Jason Newsted is uiteindelijk uit de band gestapt vermoedelijk omdat hij de waardering miste, zich nooit echt thuis heeft gevoeld bij de band, in een interview heeft hij eens gezegd dat Metallica een 24 uurs bedrijf is en Robert Trujillo heeft eerst bij Suicidal Tendencies gespeeld dat is toch andere muziek dan Metallica speelt, toch vind ik hem er wel in passen. Maar muzikanten moet je nooit vergelijken, dit terzijde. Ik vind het wel een mooi gebaar van Metallica in de eerste plaats dat Robert Trujillo in gesprek ging met de 2 toeristen en het voorstel van hun voorlegde aan de overige bandleden. Zo zie je maar dat het woeste uiterlijk van Robert Trujillo niet z’n karakter is en gewoon een gesprek aangaat met 2 Nederlandse toeristen – kan Diana Ross nog een voorbeeld aan nemen, dit terzijde- Metallica weet natuurlijk ook dat over het algemeen een negatief imago hangt bij hardrock en heavy metal. Metallica laat het tegenover gestelde zien, het zijn sympathieke mannen die zichzelf zijn, niks mis mee nogmaals een mooi gebaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.