Filmpje! Metallica brengt ode aan André Hazes: "Bloed, Zweet en Tranen"

Geen categoriejun 13 2019, 9:00
En twee Friezen zorgden ervoor dat het gebeurde.
Giel Beelen kwam vanochtend met een fantastisch item (ja, het gebeurt nog op de radio. Schokkend, ik weet het) over Metallica. De Amerikaanse rockband gaf dinsdag een concert in de Johan Cruijff ArenA. Tijdens dat concert gaven de mannen een vertolking van 'Bloed, Zweet, en Tranen.' Jawel, het legendarische nummer van de al even legendarische volkszanger André Hazes.
Naar nu blijkt werd die ode aan Hazes geregeld door twee skaters uit Friesland.
Shantia Fardin uit Hardegarijp legde uit aan Beelen dat hij samen met een maat, Sjoerd Plantinga, aan het skaten was in Los Angeles. Toen zagen ze opeens Robert Trujillo staan, de bassist. Die was samen met zijn zoon naar het skatepark gegaan. De heren kwamen met elkaar in gesprek. Trujillo legde uit dat ze de gewoonte hebben om, als ze een optreden in het buitenland geven, een artiest uit dat land te coveren. Sjoerd en Shantia zongen toen "Bloed, Zweet en Tranen". Trujillo vond het fantastisch, stuurde een geluidsopname naar zijn maten van Metallica... en het was meteen in kannen en kruiken.
Het is niet het soort nieuws waar wij van DDS normaal mee komen, maar dit was zo bijzonder, dit moesten we even op site gooien. Wat een fantastische beelden, en wat een geweldig verhaal van Shantia en Sjoerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten