Model Jessica Gyasi, stop met je geklaag! Ooit een man zien poseren voor lingerie van de Hunkemöller!?

In haar column van deze week heeft Hanna Wittebroek weinig tijd voor modellen zoals Jessica Gyasi die zichzelf in de slachtofferrol plaatsen: “Voor bepaalde opdrachten zijn bepaalde groepen mensen als model gewoon uitgesloten. Heb jij ooit een man zien poseren voor de nieuwste lingerie van de Hunkemöller?”

Als model moet Jessica Gyasi (31) haar Ghanese achtergrond voortdurend verdedigen. De modewereld is voor ieder model hard, maar worden afgewezen op iets waar je niks aan kunt doen – dát doet pas pijn.

Dát doet pas pijn! Afgewezen worden – als model – op iets waar je niets aan kunt doen. Met veel verbazing las ik bovenstaand citaat, waarin Jessica Gyasi overduidelijk de slachtofferrol opzoekt. Jessica is niet-blank en is ervan overtuigd dat zij daarom zielig is, omdat ze afgewezen wordt omdat ze een donkerdere huid heeft ten opzichte van de blanke modellen.

Ten eerste, het gehele modellenbestaan is een aaneenschakeling van afgewezen worden op uiterlijke kenmerken waar je niks, tot weinig, aan kunt doen. Sterker nog, alvorens model te kunnen worden, worden aan mannen en vrouwen bepaalde eisen gesteld, eisen waaraan een heel groot deel van de bevolking simpelweg niet voldoet. Zo lees ik op de website van Elite Models dat je als vrouw in ieder geval niet kleiner mag zijn dan 1,73m en dat een man minstens 183 centimeter de lucht in moet steken. Balen, want het overgrote deel van de bevolking voldoet niet aan die eis, een eis waar je niks aan kunt doen, dát doet pas pijn!

Ten tweede, voor bepaalde opdrachten zijn bepaalde groepen mensen als model gewoon uitgesloten. Heb jij ooit een man zien poseren voor de nieuwste lingerie van de Hunkemöller, een oudere vrouw voor kinderkleding of een blonde vrouw voor een nieuwe shampoo voor bruin haar? Nee, natuurlijk niet. En zo is het dus ook volstrekt logisch dat een getint model niet wordt gevraagd voor een bijna-witte foundation, niks zielig aan.

En ten derde, er zijn echt genoeg niet-blanke modellen actief in de modewereld die veel bereiken. Neem Tyra Banks, Naomi Campbell of Chanel Iman. Allemaal vrouwen die niet onder doen voor blanke modellen in de – keiharde – modewereld.

Jessica Gyasi, jezelf in de slachtofferrol zetten met behulp van compleet irrelevante argumenten, dát doet mij pas pijn!

Hanna Wittebroek werkt voor de decentrale overheid en is niet op haar mondje gevallen. Zij zal vanaf heden iedere donderdag een column verzorgen over waar ze zich aan gestoord heeft in de afgelopen week in Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Watcher

  Kijk eens aan, een vrouw die schrijft over een vrouw voor de vrouwen DDS reaguurder.

  Er zijn hier geen vrouwen als reaguurder, wel heel veel zeikwijven die reaguren.

  1. dario

   Daar ben jij er ook1 van jankorgel

   1. Watcher

    Dank je @dario, heb de weddenschap gewonnen.
    Proost 🙂

  2. Marija

   Danku

 2. tonna

  Ze is gewoon niet mooi en lekker genoeg!
  Klaar!
  Naomi Campbell was dat wel!

  1. Watcher

   Klopt en die slaat ook keihard 🙂

 3. Bosche draak

  Prima, een stukjeschrijfster die niet op d’r mondje is gevallen.
  Welkom bij de club en trek je niet teveel aan van stumpers als Watcher.
  Kansloze ramenlikkers als hij zijn een verspilling van koolstofmoleculen, heeft hij zelfs nog een weddenschap mee gewonnen aldus de wilde verhalen die hier rond gaan.

 4. Rosasolis

  Ik ben jarenlang een goede klant van Livera. Dit is een heel bekende lingerie zaak voor alleen vrouwen, gericht op het gewone dagelijkse leven voor jonge en oudere vrouwen.
  Met alle soorten bekende merken van ondergoed en nachthemden, etc. Mannen en vrouwen kunnen naar al die bekende sportzakken gaan of naar die winkels van de ANVB gaan voor hun zomerse of sports kleding. Maar Livera is voor ons vrouwen een zeer speciale geliefde winkel voor alle gewone vrouwen jong en oud, voor kwaliteit producten voor onze gewone dagelijkse leven en ook voor de nachtelijke slaapuren. Terwijl Livera voor ons vrouwen van alle leeftijden prima persoonlijk, gezonde ondergoed levert, lijkt het dat Hunkemoller de ondergoed belang in Nederland steeds meer naar de porno gaat! Wat doet Hunkemoller voor vrouwen die een borst amputatie wegens kanker hebben meegemaakt? Hebben jullie idiote mannen geen idee over hoe het gaat met een vrouw met borst kanker? Wat een lijdensweg! Maar niets jullie mannen zijn schuldig. Als een vrouw wil kinderen gaan baren is dat haar recht,
  Maar als een vrouw zegt voor een huwelijk dat zij geen kinderen wil, of kan krijgen, en alleen samen willen leven en elkaar als echtpaar willen steunen, moet dat ook kunnen!

  1. Bosche draak

   En wat is je punt?
   We hebben het hier over een geval van dramcultuur waar ze in dit geval gewoon geen recht van spreken hebben.

   Modelwerk is een en al oppervlakkigheid het is enkel en alleen de buitenkant die telt.
   Van graatmager tot plus-size.

   En in geval van onderbroeken van omaslips van de Livera tot pikante setjes van de Hunkemoller.
   Vraag en aanbod dat is het hele eier eten, dus niet zo hatelijk naar de mannen toe want die hebben er niks mee te maken.kan jij dat als idiote vrouw eens goed laten doordringen?

   1. Rosasolis

    @Bosche draak . Wat is een “Dramcultuur?

    1. Bosche draak

     In dit geval was een model niet gekozen voor de fotoshoot.
     In plaats van “volgend keer beter”
     Schuiven ze de schuld naar een ander ipv in de spiegel te kijken.

     Je kan het ook zien als een syptoom van de “slachtoffercultuur” of “PC-cultuur”
     Er zijn genoeg termen ervoor en helaas ook genoeg voorbeelden.

     Neem de compleet doorgeslagen protesten voor klimaat/ veganisme/ tegen zwarte piet
     Etc…etc…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.