Kijk dan: NOS verkoopt weer eens fake news, beledigt Indische gemeenschap tot op het bot

Geen categoriejun 28 2019, 8:00
De Federatie Indische Nederlanders heeft een appeltje te schillen met de NOS, na het Achtuurjournaal van gisteravond. De belangenorganisatie is boos omdat de NOS met zevenmijlslaarzen door alle gevoeligheden is gestampt en achteloos allerlei gevoelige termen heeft gebruikt. Op DDS leggen de FIN'ers uit waarom ze geïrriteerd zijn.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/06/nos-indiers.mp4"][/video]
Het NOS Journaal heeft pijnlijk geblunderd met hun berichtgeving over de Nederlands-Indische gemeenschap. Voor een miljoenenpubliek werd de Indische gemeenschap in het 8 uur journaal weggezet als de ‘Indonesische gemeenschap’ en ‘Indiërs’. Daarmee heeft het NOS Journaal fake news verspreid.
Indische Nederlanders zijn etnische Nederlanders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze groep Nederlanders doelwit vanwege hun Nederlandse en Europese identiteit. Ook gedurende de daaropvolgende Bersiap werden zij door Indonesiërs vervolgd om wie zij waren. Het is dan ook een gotspe om deze Nederlanders nu weg te zetten als Indonesiërs.
Het NOS Journaal beging de blunder nota bene op de dag waarop de ‘collectieve erkenning van de Nederlands-Indische gemeenschap’ centraal stond. Ter gelegenheid daarvan opende de Koning het Nationaal Museum Sophiahof, waarbij hij sprak met demonstranten van de ‘Indische Kwestie’ en de omstreden tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid’ bezocht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten