Paniek bij de NPO! Sanering wordt een feit: geen reclame meer vóór 20:00 uur

De Publieke Omroep gaat het moeilijk krijgen. Uit gelekte plannen van minister Slob blijkt dat de NPO grotendeels reclamevrij zal gaan worden, meer programmering naar online verschuift en NPO3 NPO Regio zal gaan heten. Dat meldt de NOS.

Vóór 20:00 uur zal er vrijwel geen reclame meer mogen worden uitgezonden. Minister Slob meent dat kinderen teveel worden blootgesteld aan reclame. Inkomsten liepen al enige tijd ‘fors terug’ en dus gooit Slob nu helemaal het roer om.

Verder wil hij het regionale tv-aanbod een groter bereik geven en stuurt hij aan op meer en intensievere samenwerking tussen de diverse omroepen die het media-landschap rijk is. Kleinere omroepen moeten wat de minister betreft wel kunnen blijven bestaan. Ook zet hij in op ‘meer online content’, waarbij hij specifiek zenderprogrammering noemt: meer programma’s vanaf de tablet dus. Dikke kans dat er iets van een NPO+ abonnement aan zit te komen.

Het kabinet wil de Mathijs van Nieuwkerkjes ook flink gaan dwarszitten en vinden zij dat topfunctionarissen en presentatoren “een voortdurende bron van discussie en toenemende irritatie” zijn. Met andere woorden: ze verdienen teveel en menen daar nog recht op te hebben ook.

Omroepen bij de NPO zullen dus snel met degelijke alternatieven moeten komen om kijkers en inkomsten op peil te kunnen blijven houden, want de bedrijfsstrategie van ‘zeuren om meer subsidie’ is er niet meer bij. Wel klinkt het allemaal ontzettend rigoureus en zal dit in de praktijk wat meevallen. De details van de plannen zijn namelijk nog niet bekend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Watcher

  Paniek bij de NPO!
  Je meent het.

  1. Lao Tse

   Er is helemaal geen sprake van paniek.

   1. fockingworst

    Klopt want voor mathijsje word wel nagedacht over een achterdeurtje in de vorm van aanvullend geld via de de vara ledencontributie die er nu al is…

 2. Jumping

  Links Demoniserend Nederland, geeft de rekening gewoon door, aan de Nederlandse belastingbetaler.
  Voorbeeld, de Botlekbrug is vele malen duurder geworden, dus ook die rekening gaat naar de belastingbetaler.

  Zo werkt het in het Nederland van Rutte.

  1. Aaldering

   Demonen spelen bij u een voorname rol denk ik. Of zit ik fout ?

  2. Watcher

   Je was al een ouwe zeur maar je bent nu wel een hele erge ouwe zeur..

   1. Bolkestein

    Ad hominem alert. Tijd voor de redactie om trollenvuil te verwijderen.

   2. edoc431

    Rien sodemieter op DDS is een obsessie voor jou geworden

 3. plakband

  Reclame bij de NPO wordt vervangen door “deugspots’.
  Een ieder wordt geacht hiervan kennis te nemen.
  Kinderen worden op school overhoord.
  De communistische heilstaat groeit verder.

 4. Lao Tse

  Het zal de Publieke Omroep nog aantrekkelijker maken coor de kijker.

  1. Cycle25

   Kijkers zitten op Netflix en Youtube, rot toch op met die fossiele gevestigde bagger uit de jaren…zwart/wit.

  2. Kaashoofd

   Heb jij serieus nog een kabel abbo? Jezus je bent echt een fossiel…

 5. Kapitein Haddock

  Als ze eerst eens beginnen met OBJECTIEF nieuws te brengen.
  Als ze wereld “ontdekkings reizen” en verloren familie gaan opzoeken; ja,….ja,….in deze tijd van Internet, en dat soort zaken zouden schrappen, dat scheelt met uitgaven!
  De door belasting betalers betaalde zenders, MOETEN een voorbeeld zijn voor de maatschappij! En niet het ongeneerde graaien!
  Vele ” presentatoren” zijn geen miljonair geworden,….maar Multi-miljonairs, o.a. PdeLeeuw, MvNieuwkerk, om maar een PAAR te noemen! Ach ja,….belastinggeld!
  Het is van de gekke: dit jaar 740 Miljoen naar, het v.n.l. LINKSE, Hilversum.
  Een logische vraag:
  WIE HEEFT HET GROTE BELANG bij deze abnormale subsidie?
  PS
  Nog even een 240 Miljoen erbij en de linkse zakkenvullers zitten op 1 MILJARD!
  1.000.000.000,00 !!!!! En dat voor een landje dat met een grote paraplu overdekt kan worden!
  En zoals voor de duizenste keer blijkt, Ministeries door en door links en daarbij ook nog anti-Nederland!

 6. Blokkeer-Fries

  Regionale omroepen op NPO 3, die je nu ook al via elke kabelaar op een eigen kanaal kan kiezen. 40 Miljoen extra subsidie van de roveroverheid (dus extra belastinggeld). Extra betalen als je via de NPO Start app meer wil of in normale kwaliteit bekijken. En het ergste is, is dat je extreem links wordt gehersenspoeld met gekleurde berichtgeving.
  Er verandert dus niets, behalve dat het nog erger wordt.

 7. Pescador

  1,2,en 3 zouden publieke zenders worden dat zijn het niet want als je met je camper of caravan in het buitenland zit dan zou je ze met de schotel moeten kunnen ontvangen, maar dat kan niet dan moet je eerst lid worden van canaaldigitaal, dus gewoon een maniet om canaal digitaal meer geld te laten graaien, deze regering geeft helemaal geen reed om het volk alleen om de euries

 8. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Whahahaaa!!!!!!! en NPO 3 wordt NPO regio, JA!!!!! en regionale TV wordt ook heel goed bekeken (NIET DUS) NPO 3 gewoon opheffen, weg ermee. Het zoveelste bewijs is weer eens geleverd : de onzin van een 3e TV net.

 9. Bolkestein

  Ik had liever gezien dat er minder publieke middelen (ons belastinggeld!) naar de NPO gaan in plaats van minder STER inkomsten. Voordeel is wel dat Matthijs van Nieuwkerk salaris moet inleveren, want hij genereert nu geen relameinkomsten meer.

 10. Vliegenvanger

  Het stomste wat je kunt doen is om reclame op een zender te verbieden. De commerciële draaien zelfstandig, juist door reclame gelden. Maar onze minister geeft liever subsidie aan die linkse omroep. Dan dat ze zich zelf bedruipen. Nederland gaat de kant op van een dictator status. Straks mogen de staatsomroep alleen nog maar programma’s maken die zijn goed gekeurd door de regering. Uitsluitend linkse programma’s, en rechts wordt op deze manier de nek omgedraaid.

  1. Kaashoofd

   Ga er eens werken dan snap je dat het totaal niet zo werkt zoals je zegt.

 11. Kaashoofd

  Eindelijk, nu nog de hele NPO afschaffen. De NOS mag van mij door, op: NOS.nl maar dat is dan ook echt wel het maximum.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.