Politie pakt drie verdachten op die Syrisch gezin in Enschede mishandelden

Geen categoriejun 11 2019, 20:00
De politie heeft drie verdachten opgepakt die in Enschede een Syrisch gezin zouden hebben belaagd. Het gaat om twee vrouwen van 18 en 33 en een man van 35 jaar oud uit Enschede. Volgens de ordediensten zijn de verdachten mogelijk schuldig aan mishandeling van de ouders van het gezin.
Mogelijk worden er na verhoringen meer verdachten aangehouden. In ruil voor strafvermindering kan de aanklager vaak veel voor elkaar krijgen als het gaat om informatie. Aanleiding van dit alles was een burenruzie. In mei werd een Syrisch gezin belaagd door boze buurtbewoners. De aanleiding van de ruzie zou gekibbel tussen kinderen zijn geweest waarna de ouder verhaal gingen halen bij het Syrische gezin.
De ouders waren in deze dus overduidelijk niet intelligenter dan hun kroost. Sterker nog, ze gaven het slechte voorbeeld. Een schande. De ouders drongen op zeer onorthodoxe wijze het huis binnen van de Syrische vluchtelingen.
Een simpel potje voetbal liep dus uiteindelijk uit in een rel waarbij een groep van wel twintig personen het huis binnendrong. De burgemeester sprak er schande van:

“Een gezin moest opnieuw vluchten. Niet door een oorlog, maar vanwege boze ouders die van mening zijn dat hun kind onrecht is aangedaan.”

Blijkbaar wonen er in de wijk Dolphia in Enschede lieden die de wet overtreden omwille van een potje voetbal. Goh... De situatiebeschrijving doet enigszins denken aan de rel tussen Urker jongeren en een Marokkaanse familie. In Urk liep een burenruzie ook uit de hand en moest de politie de gemoederen sussen.
Of de aangehouden verdachten daadwerkelijk schuldig zijn moet natuurlijk nog blijken. Ze zouden het huis van de Syriërs zijn binnengedrongen en de vader en moeder hebben gedwongen naar buiten te gaan om daar te worden mishandeld, zo lezen we op website van Tubantia. Een raar en bizar verhaal. Er heerst eten mentale ziekte in het land, en het wordt steeds erger. Maar een diagnose hebben we nog niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten