Urk weer vergrendeld om klepperpartij met Marokkanen te voorkomen!

De politie heeft weer besloten om de vier toegangswegen richting Urk af te sluiten. Men verwacht namelijk een gigantische matpartij tussen Urk en Marokkanen, naar aanleiding van deze actie.

Volgens de politie moeten ‘mensen die geen goede reden kunnen geven voor hun rit naar Urk, rechtsomkeert maken’, Marokkanen dus. De politie hoopt hiermee aangekondigde rellen te voorkomen.

Vlak na bekend werd wat zich had afgespeeld in Urk kwam half Marokkaans Nederland namelijk in beweging. Sommigen gingen direct in de auto, anderen wilden tot vandaag wachten.

Een 27-jarige Ahmed wilde precies op de avond dat de rellen zouden plaatsvinden, zijn steun betuigen. Hij heeft er 2,5 uur voor moeten reizen, ook dat nog! Dat is toch wel héél vette pech zeg! Ook een 19-jarige Irakees werd zonder pardon teruggestuurd; ‘wilde een vriend bezoeken’, haha.

De politie weet natuurlijk ook wel dat ze dit niet eindeloos kunnen volhouden. Het is te hopen dat de boel een beetje kalmeert, maar wie tot vrijdag wilde wachten, kan ook een paar dagen later een nieuwe poging doen.

Urk lijkt dus nog een tijdje enige spanning te moeten doorstaan. De aandacht die Elfie Tromp er op heeft gevestigd draagt daar natuurlijk ook flink aan bij. Evenals deze halve tamme mafkees.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. santiago

  Laat maar komen die moro’s. Alleen maar dreigen en een grote bek. Doen echt helemaal niets. Mietjes.

 2. ZiggyStardust

  Eens zal er hopelijk een tijdperk aanbreken waarin de mens in vrede leeft. Maar naar mijn mening is het belangrijk dat mensen in gaan zien hoe achterlijk religie eigenlijk is voordat die vrede plaats gaat vinden. Tot die tijd zullen er waarschijnlijk nog miljoenen slachtoffers vallen, en waarschijnlijk grotendeels in naam van de islam. Ik hoop dat het geweld snel ophoudt.

  1. Lugar

   “waarin de mens in vrede leeft.”

   Islam is oorlog en dood.

   In 1951 kwamen de eerste moslims (islam) naar Nederland. En nu, je weet het zelf al.

   1. ZiggyStardust

    Ik weet het. Maar het zou toch mooi zijn. Hoop doet leven.

    1. Satty

     Een goed begin begint bij jezelf koen. Ik hoop maar dat je tot zinnen komt. Lugar heeft geen recht van spreken.

   2. Korporaal Monty

    Nederland had wederom goedkope arbeidskrachten nodig om de economie te vergroten.
    Een bekend succes verhaal van de Nederlanden.
    En nu, je weet het zelf al.

  2. Vrijedenkert

   De Ahmaddiyya Moslim Gemeenschap kwam naar Nederland in 1947 en in 1955 was de eerste moskee in Nederland een feit…
   Deze kleine gemeenschap is zeer vredelievend en ook zeer maatschappelijk betrokken en keuren iedere vorm van geweld af behalve zelfverdediging als laatste mogelijkheid.
   Ook dringen ze hun geloofsovertuiging niet op aan de maatschappij of anderen of andersdenkenden, deze mensen hebben in Nederland nog nooit of nauwelijks voor problemen of overlast gezorgd.

   P.S. Wel moet duidelijk vermeld worden dat zij door de andere grote stromingen binnen de Islam niet als Moslim worden beschouwd maar als kafirs ongelovigen en in landen van herkomst zeer ernstig worden vervolgd.

 3. ZiggyStardust

  Ja hoor! Er is net geschoten in Urk! Via politie P2000 melding. Lekker dan…

  1. santiago

   Er is geschoten op Urk. 2 keer in de lucht en 1 keer in de lach.

   1. ZiggyStardust

    Ik hoop het.

 4. DeBruijn

  Jammer dat de Marokkanen uit heel Nederland hun volksgenoten niet tot de orde kwamen roepen toen er rellen waren in Maassluis.

  Hadden we toen ook heel Nederland op moeten roepen om wraak te nemen op die Marokkanen?

  Dacht het niet, waarom dan omgekeerd dan wel?

 5. PMG

  Dit verhaal kan nog wel eens een hele rare draai krijgen.

  Komop linkse kliek en DENK, hou jullie schaapjes en geitjes eens in bedwang!

 6. Pescador

  Met marrokanen is in princiepe niks mis, het is alleen lullig dat de meeste slechte naar nederland komen, en dan hoeven ze ook hun paspoort niet inte leveren , en dat is met die turken precies zo. Ik ben van mening dat als een turk of marrokaan naar nederland komt paspoort inleveren de taal leren dus inburgerings curses . Als iemand uit suriname komt en hollands spreekt moet die een inburgerings curses doen en die badgasten niet van mij mogen ze nog steeds terug

  1. van Urk

   Marokkanen zijn juist zeer vriendelijk en sociaal. Ze komen spontaan met twintig man naar je toe en vragen wat je probleem is.

 7. fusilier

  Vroeger zei mijn vader weleens, jongen als het je niks uitmaakt wat je doet met je tegenstander , win je het altijd. Maar ook dat je geen kwaad met kwaad vergelden mag. Wens de jongens en meisjes op Urk veel wijsheid toe.

  1. van Urk

   fuselier, Groot gelijk. Maar die wijsheid geld niet alleen voor de Urker jeugd waarvan de meesten geen kwaad doen. Rotte appels heb je overal. Of hebben de rellen en mishandelingen door de jeugd van andere plaatsen soms geen vorm van betekenis..Over zulke zaken wordt meestal geen al te grote ophef over gemaakt. Kan ook zijn dat het toevallig een Marokkaans gezin het slachtoffer geworden is van geweld en geen Urker gezin. Ik denk dat de rest van Nederland juist wil geloven dat Urk een racistisch dorp is. Jammer voor kwijlend Links dat het om een conflict in relationele sfeer ging en niet om een racistisch delict.

 8. Vrijedenkert

  Krankzinnig een compleet groot Nederlands dorp moet uit veiligheidsoverwegingen al bijna een week lang afgegrendeld worden door politie!
  Actie Urkers uiteraard afkeuren en hard aanpakken maar de massale bedreigingen en oproepen tot geweld door grote groepen met migratie achtergrond in dit land om Urk met de grond gelijk slaat werkelijk alles…

  1. van Urk

   De Urker daders zijn namens de wet gearresteerd. Wat wil men nog meer dan..de overige twintigduizend erop aanspreken..Dat is precies hetzelfde verhaal als de gehele Marokkaanse gemeenschap aangerekend wordt voor een daad van 2 Marokkaanse daders.

 9. marco1

  Hij ziet er wel een beetje uit als een genderneutraal typjje dat jongetje of meisje met pistooltje.

 10. Zozo

  Waarom moet ik steeds weer opnieuw. inloggen. Ik moet steeds weer na iedere reactie
  Inloggen . Ik neem dds niet meer serieus. Ik denk dat dds een flauwe kul site is. Ade.

  1. PMG

   Ja, ik heb constant hetzelfde problem, de website is niet de beste, vaak ben ik alles kwijt, ook reageren op berichten werkt vaak niet maar ach, het is gratis, kun je weinig van zeggen dus.

  2. Spaanse kok

   Quote : Ik neem dds niet meer serieus. Ik denk dat dds een flauwe kul site is.
   .
   Jammer, ik nam uw reacties altijd bijzonder serieus.

 11. Ome Wim

  Raddraaiers dubbel paspoort afpakken en het land uit donderen, dan is het snel afgelopen.

  1. Step one

   Mijn idee!

  2. Step one

   Is die pedo Youness nou nog gekomen?

 12. victus

  Urkers laten zich denk ik niet les lezen door de grachtengordel en Hilversum. En dat steekt een beetje. En de andere kant houdt het maar bij eindeloos dreigen want ook die weten heel goed dat de Urkers helemaal niet onder de indruk zijn en zich totaal niet laten ondersneeuwen door hun attitude en zogenaamd stoere gedrag. En dat steekt ook.

 13. victus

  Oh ja, mochten ze toch komen na eindeloos dreigen, trek een regenpak en plastic laarzen aan. Dus geen stoere trainingsbroekjes en hippe yeezy boost schoentjes. De klei in de noordoost polder zuigt alles vast!

 14. Step one

  „We komen even een visje halen” en „We komen vanwege de onrust.” Echt snugger klinken de excuses van Marokkanen die proberen Urk in te komen vrijdagavond niet. Maar ook voor wie wel een goede reden heeft verzonnen, is het moeilijk om de vissersplaats in te komen.

  Zo’n 35 auto’s zijn rond 22.00 uur weer terug naar huis gestuurd. De inzittenden hadden volgens de politie niets in het vissersdorp te zoeken. Vier mensen werden bovendien aangehouden, omdat ze ’slagwapens’ bij zich hadden. Twee werden gearresteerd in de buurt van de de A6 en twee in het dorp.

  Aan het begin van de avond pikte de politie bij in elk geval één controlepost jongeren met een Marokkaans uiterlijk er tussenuit. Anderen mochten doorrijden. „Je moet ergens een keuze maken”, aldus een agent bij het controlepunten. Volgens hem wordt ’onder andere’ naar uiterlijk gekeken. „Er is een bepaalde groep jeugd die hier niet woont en de dreiging is groot genoeg.”

  De meeste mensen die worden teruggestuurd gaan zonder morren terug. Een enkeling beklaagde zich over het feit dat ze Urk niet inkwamen op basis van hun uiterlijk. Vier jonge Marokkaans-Nederlandse jongens die ergens rond Urk rondzwierven zijn uit de lijnbus op weg naar Urk gezet. „Het was een volle bus en alleen wij werden eruit gehaald”, zegt Samir (18). „Ik vind het wel een beetje racistisch. We wilden alleen naar een vriend toe.”

  Dat “Grenzen dicht”-beleid nu van toepassing op Urk zouden ze moeten gaan uitbreiden tot aan onze landsgrens.

 15. Punt50

  Laat die mocro’s lekker een dagje naar Urk gaan, even lekker uitwaaien. Is goed voor de mens. Walgelijk van de politie om ze er selectief uit te pikken en wegsturen. Dacht dat er zo veel te doen was geweest over onze politie die controles op uiterlijke kenmerken doet m.a.w. personen met een bepaalde trekken en een kleurtje??

 16. Michael M

  Vreselijk wat er allemaal is gebeurd, maar Urkers die zich gediscrimineerd voelen door de uitspraken op NPO radio met Elfie Tromp zouden dus aangifte moeten doen tegen haar en haar uitspraken dat dijken in Urk moeten doorbreken en iedereen maar mag verdrinken. Want dat bedoeld ze. Ze is zelf geen haar beter. Vreemd dat dit geen tv nieuws is over deze vermeende uitspraken van Elfie Tromp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.