Schandalige politie stuurt slachtoffer mensenhandel weg: ‘Wij hebben geen tijd, kom maar terug over vier maanden!’

Een verbouwereerde advocaat doet vandaag haar beklag over de ronduit schofterige wijze waarop de Nederlandse politie omspringt met aangiftes. Een vrouw die nota bene het slachtoffer werd van mensenhandel, hoefde zich niet eens te komen melden aan de balie. Dat had toch geen zin, want de politie had “geen tijd.” Ze kon het over vier maanden nog eens proberen.

mensenhandel tweet

De Nederlandse politie gaat weer eens superserieus om met de ernstigste misdaden die op Nederlands grondgebied gepleegd worden, maar niet heus. Jawel hoor: u krijgt nog steeds iedere bekeuring voor 2 km/u te hard rijden netjes in uw brievenbus gedeponeerd. Maar het aanpakken van grote netwerken die ontelbare mensen voor het leven tekenen met beestachtige behandelingen? Nee hoor: daarvoor is geen tijd.

Tot die stomverbazende conclusie kwam gisteravond de Haagse advocate Patricia Scholtes. Zij verdedigt een slachtoffer van mensenhandel, maar zij kan niet terecht op het bureau. Of nou ja, het kan wel. Maar dan moet ze even vier maanden wachten met haar trauma en haar onrecht. “Voorlopig geen tijd” om deze ernstige misdaad aan te pakken, schrijft de politie in een mail. Scholtes staat perplex:

“Zojuist mailtje van de politie. Mijn cliënt, slachtoffer mensenhandel, wil aangifte doen. De politie heeft voorlopig geen tijd, de wachttijd is meer dan 4 maanden. De Landelijke Eenheid Politie bekijkt momenteel hoe ze dit probleem op landelijk niveau moeten aanpakken.”

Een collega-advocaat kan zijn oren niet geloven en vraagt of Scholtes verhaal nog even kan bevestigen dat dit niet gewoon een raar verhaal is. Het antwoord: “Je zou het bijna denken… maar 100% realiteit.”

Tot in hoeverre we de gebrekkige prioriteitenstelling van onze mannen en vrouwen in uniform de schuld moeten geven, weet ik niet. Maar dat de politie er al jaren niet of nauwelijks op vooruitgaat qua investeringen van de overheid, zal ook niet hebben meegeholpen. Maar hé: het kabinet investeert in de ‘duurzame ontwikkeling’ van Niger. En dat is ook heus heel belangrijk, hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Hans Brusselmans

  Dit land is dood en doodziek……

  1. tomygun

   Niet het gehele land Hans!
   Maar dat de regering zich aan de Islam heeft
   overgegeven is een ding wat zeker is .
   Mensen handel is altijd een moslim project geweest !!

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    En van de familie Cohen !

  2. Agios

   Ik moet je helaas gelijk geven…

 2. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel is alleen maar met zich zelf bezig, baantjes creëeren voor na deze periode.
  Voorbeeld: de Haagse politie neemt massaal ontslag.

 3. Jantje

  En de politie gaat nu ook in nette buurten meer controleren als het aan de CDA en D’66 ligt, want anders is het discriminatie.

  1. Agios

   Ik ken dat verhaal niet, maar het is net zoiets als gaan blussen op een plek waar geen brand is. Idioter kan bijna niet.

 4. Jv

  Vooral blijven stemmen op de politiek correcte lapzwansen!

 5. Tguard

  Zoals je vaak hoort waarom zou je aangifte doen.
  Het antwoord is niet om de misdaad aan te pakken of eventuele daders te pakken te krijgen,nee. maar wel om de statistieken een juiste weergave van de realiteit te laten zijn. Hierdoor kunnen politici niet zwaaien met de conclusie dat de misdaad in Nederland wel meevalt.
  Het is niet anders, in de rij en vier maanden wachten.

 6. J.C.

  Misschien moet de commissie Fokkens, die zo goed gekeken heeft mnaar de misstanden bij het OM ook maar even naar de POlitie kijken.

  Benieuwd naar het plan van Grapperhaus (v.d. Burg van het OM) n.a.v. de conclusies van de Commissie Fokkens, wordt volgens toezegging over een week verwacht………

 7. Kristalix

  Dit land en zijn bestuurders? Halalsema in Islamsterdam zijn slechts voorbeelden van dit in en in verrotte systeem. Inderdaad, burgertje pesten voor 2 km te hard heeft prioriteit. Om een dwarsstraat te noemen.

 8. Blokkeer-Fries

  Te druk met o.a. iftars en moslim deugcertificaten scoren.
  Maar ook een bijzonder talent om net gecollecteerde bekeuringsgelden, uit de volautomatische acceptgirofabriek in Leeuwarden, zo snel mogelijk te verbranden.

  www .telegraaf.nl/nieuws/1961531050/politie-tonnen-kwijt-aan-overbodige-112-app?utm_source=google&utm_medium=organic

 9. lancar

  Dat Justitie en Politie twee handen op een buik zijn is feitelijk oud nieuws. Onthoudt, de politie is je beste kameraad zolang het hun goed uitkomt, en “Recht is krom.” http://vishnuh.nl/Recht-En-Overheid/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.