Te triest: losgeslagen vechttokkie bijt en ramt politieagent, maar rechter heeft pas in 2020 tijd voor de zaak

koensimmers
Foto: Koen Simmers, de agent die werd aangevallen. Bron: Simmers / Instagram.

Nederland heeft geweld tegen hulpverleners écht veel prioriteit gegeven, maar niet heus. Hoek je een politieagent op z’n neus? Geen punt, hoor. Dan mag je nog een halfjaar vrij blijven rondlopen, om je ergens in het volgende kalenderjaar eens te verantwoorden voor je bizarre uitspattingen.

simmerstweet

Een nachtdienst van een politieagent in Noord-Brabant is afgelopen nacht uitgelopen op een fikse teleurstelling. Niet omdat hij heeft moeten vechten met een arrestant, want dat komt vaker voor. Koen Simmers meldt dat het “goed met hem” gaat: “Buiten blauwe plekken, schaafwondjes en flinke spierpijn valt het uiteindelijk wel mee. Moet me helaas wel laten inenten omdat zijn bloed in contact is gekomen met mijn wondjes en bloed.”

Waar Simmers echter wél geïrriteerd door raakt, is de stroperige wijze waarop de Nederlandse strafvervolging verloopt. Want ondanks dat allerlei stoffige bureautypes telkens opmerken dat het in Nederland een “prioriteit” is om geweld tegen hulpverleners aan te pakken, komt er in de praktijk nog bijzonder weinig van terecht. Dus toen de arrestant van Simmers goed en wel was ingeklopt in de politiecomputer en een datum voor een rechtszaak gepland moest worden, rolde de datum van januari 2020 uit het systeem.

Aangezien de kerel vermoedelijk niet een halfjaar de bak indraait voor zijn orkaan aan tokkiegeweld tegen een agent, heeft de politie deze fluitketel vermoedelijk alweer op vrije voeten moeten plaatsen. En deze misdadiger kan voorlopig nog wel even blijven fluiten: pas over zo’n zeven maanden moet hij zich eens een keer melden bij een politierechter die zich over z’n zaak gaat buigen.

Maar onze politiek staat echt als één man achter de politie. Ze geven alles wat onze mannen en vrouwen in het blauw nodig hebben om efficiënt de misdaad in ons land aan te pakken. Ze staan vierkant achter ze. Echt waar! Maar nee, dan echt.

Wie gelooft die waanzinnige eigenpijperij eigenlijk nog? Wát een afgang.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  De ‘rechters’ hebben het veel te druk met ‘rechtszaken’ van linkse soepsidieclubjes en tegen vermeende ‘racisten’. Dat vinden ze veel belangrijker dan dit soort zaken.

 2.   

  En in januari spreekt de rechter hem vrij omdat die arme ziel zo lang moest wachten tot de zaak voorkwam en dus al die tijd in onzekerheid leefde.

  Misschien nog wel even een passende schadevergoeding toekennen aan die lieverd.

 3.   

  Wat justitie is ons land betreft, dat is een smerig links ratten nest, dat zo spoedig als mogelijk is volledig vervangen moet worden door rechters die weten wat straffen is.

 4.   

  Het rechtssysteem is ook overbelast met futaliteitjes zoals automobilistje pesten , aso gelukszoekers , uitgeprocedeerde gelukszoekers enz.

 5.   

  Die agent moet oppassen. Onder dit dictatoriale regime van Rutte kan hij maar zo ontslagen worden omdat hij mensen voor de voeten loopt met zijn getwitter.

 6.   

  Hij zal het er zelf wel naar gemaakt hebben.

  1.   

   Dat was de ‘Labrouste modus’
   (ik dacht ik zal hem voor zijn)

 7.   

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_hoogste_wolkenkrabbers_van_Nederland#/media/Bestand:Den_Haag_Skyscrapers_6.jpg

  Het is niet te merken dat een nieuw pand justitie beter laat functioneren, ‘t mag wat kosten dus criminelen oogsten en geen kosten meer voor boeven laat deze uitgave zichzelf snel terug verdienen.

 8.   

  Dit agentje heeft er zelf voor gekozen. Hij wist ook waar hij aan begon, althans , dat mag ik hopen. Hij had die vent toen een paar beuken moeten verkopen en in de boeien moeten slaan, daar ben je voor als agent. Als je te lomp bent om dat te doen, moet je niet achteraf als een kleine jongen gaan lopen huilebalken. We kunnen dus stellen dat deze jongen ongeschikt is en zo lopen er nog velen. Maar ja, leuk salaris, vast werk en een mooi uniform. Jammer, maar er is meer te doen dan alleen maar bonnetjes uitschrijven aan schoolkinderen die hun hand niet uitsteken op de fiets. Wat we nodig hebben is niet nog meer blauw op straat, maar goed personeel, dan kan je het met de helft af.

  1.   

   @ Santiago

   Het ligt niet aan die politieagent of zijn collega’s.
   Hard ingrijpen is meteen geschorst worden ter afwachting van onderzoek.
   Vele politieagenten houden er mee op na vele jaren in gevaar hun werk niet goed te hebben kunnen doen.
   Dank zij Links NL en die fucking trollen op deze sites.
   Ik zeg afmaken die criminelen als ze het vaker flikken.

   1.   

    Dat weet je van te voren veteraan. Dan wordt je toch geen agent. Doe je het toch, moet je achteraf niet zeiken. Je weet dat het dweilen is met de kraan open en d66 rechters om je in je rug te steken.
    Gewoon een eerzaam beroep zoeken.

    1.   

     @Santiago
     Fout! Geef agenten meer vrijheid om in situaties als deze er een tandje bij te zetten zonder zelf voor het hekje te moeten komen.

     1.   

      Ok, maar wie moet die vrijheid geven dan?

  2.   

   Maakt niet uit. Een ieder dient respect op te brengen voor een ander. Jij zou het ook niet leuk vinden als je aan het werk bent met je bladblazer of veegwagentje en je wordt in elkaar getrapt omdat je iemand om 3 uur s’middags uit zijn schoonheidsslaapje wekt.

  3.   

   @santiago
   Bravo santiago, jij weet de vinger precies op de zere plek te leggen.

   Daar waar anderen geweld plegen tegen politie haal jij ze op deze manier onderuit.

   Als jij karakter heb moet je geen beroep op ze doen.
   Los het lekker zelf op.

   1.   

    Monty. Ik zal het wel zelf moeten oplossen, want zij kunnen en mogen het niet. Maar zit niet over mij in de war, ik red me prima.

    1.   

     Een tijdje terug zag ik op TV een filmpje van een Marokkaanse vlogger waarbij een ander Marokkaantje werd gezegd, maak je move achter hem. Hij maakte toen boksende bewegingen achter de rug van de agent en keek daar heel triomfantelijk bij. In Spanje was hij binnen 3 seconden allebei zijn armen kwijt geweest. Beter.

     1.   

      Ik ben de naam van de vlogger even kwijt, maar hij had wel een enorme grote neus, zelfs voor een Marokkaan.

  4.   

   He Santiago, je lult alsof je er zelf bij was, je hebt blijkbaar geen idee wat er bij komt kijken om zo iemand te arresteren, we mogen blij zijn dat er mensen zijn die de confrontatie aangaan, langs de zijlijn lullen daar zijn er zat van!! Wat mij betreft ben jij ongeschikt!

   1.   

    Willem. Volgens mij ben jij al hoofdagent, je hebt zo’n grote mond.

    1.   

     Eigenlijk ben jij net zo min als die Marokkaanjes.

     Geen respect voor de politie.
     Alleen uit jij het op een andere manier.

     Maar het blijft net zo min.

     1.   

      Monty. Hele domme opmerking, maar dat zijn we wel gewend van jou.

     2.   

      Heb jij respect voor onze politie dan?

  5.   

   Quote: @santiago

   Hij had die vent toen een paar beuken moeten verkopen en in de boeien moeten slaan, daar ben je voor als agent.

   Goh dat ik het nog eens eens met je zou worden. Dan doet de tokkie een aanklacht wegens geweld.

   Als de agent hem eens goed zou leren dat die gedrag niet getolereerd zou hij per direct op non-actief gezet worden.
   En na twee jaar komen ze tot conclusie dat de agent gelijk had.

   Inmiddels is de agent zijn vertrouwen kwijt en zal niet meer kunnen handelen indien nodig. Bang dat hij weer aangepakt zou worden.
   Zo werk het linkse recht.

 9.   

  Ik was onlangs in Spanje. Moet je daar eens proberen een guardia of een nacional aan te vallen. Dan eet je de eerste maanden door een rietje. Slappe nichtentroep die agentjes in Nederland. Jaaa, maar ze mogen niks, nou simpel toch, dan ga je niet bij de politie werken.

 10.   

  En natuurlijk is de rechtbank straks empatisch, begripvol, medelevend, ruimdenkend over schadevergoeding en mild naar de dader toe en komt deze weg met een symbolisch taakstrafje. De agent “ mag” dan worden aangeklaagd voor excessief, buitensporig gebruik van onnodig veel geweld, machtsmisbruik en overtreding van tal van fatsoensnormen en uitlokking naar de arme dader toe. Zo idioot kan het gebeuren. De agent vocht voor zijn leven en greep niet meteen naar zijn dienstwapen om het complete magazijn leeg te schieten op de dader. Professioneel optreden heet dat. In veel andere landen wordt je meteen neergeknald als je te lang naar een politieauto kijkt.

 11.   

  Ik zou graag het vak van Beul willen uitoefenen voor talloze van deze figuren.
  Dik strafblad en weer wat geflikt is hoofdje eraf, zeg maar op de IS manier maar dan voor misdadigers.
  Maar ja NL hé, kan nog een paar jaar duren voordat de doodstraf weer wordt ingevoerd.
  Oh ja, trollen zou ik gratis doen, heb ook een hart hé.

  1.   

   @Veteraan
   Jij hoop zo te lezen stiekem op een beetje sharia wetgeving in Nederland, staat je fraai!

 12.   

  Geef het gewoon toe, Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Keiverrot ?
   Nederland is een superstaat. Krijg je van de huisarts een verwijzing naar een specialist, dan mag je zelf uitkiezen welk hospitaal en welke arts. Kom daar bijv.in Engeland eens om. Om van Afrika maar niet te spreken. Dit is maar een simpel voorbeeld.

   1.   

    Het is te hopen dat jij zeer binnenkort je eigen oncoloog uit mag kiezen druiloor!

    1.   

     Hans Brusselmans. Uitzoeken? Als je in Nederland werkelijk een ernstige ziekte hebt moet je een crowdfunding opzetten om je in het buitenland te laten helpen. In nederland vinden ze een beetje behandeling al gauw te duur voor een gewone man/vrouw. Mooi land he, gaaf toch.

    2.   

     @Hans Brusselmans
     Ik hoop dat jij helemaal geen oncoloog krijgt..druiloor!

     1.   

      Hij was raak hè jodenhatertje?

     2.   

      Hans Brusselmans. +

     3.   

      quote
      I.W.A.B 1 uur ago Beantwoorden
      @Hans Brusselmans
      Ik hoop dat jij helemaal geen oncoloog krijgt..druiloor!
      end quote

      u niveau is van ongekende grote , Echt een scherp debater, soms noemt men dat verbale diarree hier geloof ik.

    3.   

     Vindt u dit wat u zegt wel passend als antwoord op mijn reactie ? Of denkt u achteraf ‘wat slim’ @ Hans Brusselamans…

     1.   

      Sans Rancune. Je had ook wel een erg dom verhaaltje.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!