Trump-hatend Algemeen Dagblad zet ‘protocolexpert’ in om hem te schofferen: “Het is proletenprotocol wat hij doet!”

Man, man, man.

Out of the blue komt het Algemeen Dagblad, één van de sterkste anti-Trump kranten van Nederland, ineens met een artikel waarin de Amerikaanse president weer eens flink geschoffeerd wordt. Om dat grote doel te bereiken heeft nepjournalist Jan Hoedeman gesproken met “protocolexert” Henrik de Groot. Die zet Trump weg als een botte boer, zonder manieren, die alleen aan zichzelf denkt, en die iedereen zomaar beledigt.

“Geen rekening houden met de ander, dat is proletenprotocol. Dat is wat Trump doet,” aldus De Groot. Hij zei dat in verband met Trumps staatsbezoek aan Engeland. “Voordat hij is geland heeft hij de helft van de mensen die hij in Londen ontmoet al geschoffeerd. Een staatsbezoek is er om de goede relaties tussen twee landen te bestendigen. Dat doe je niet met dat soort twitters,” aldus meneer de betweter.

Nou is het interessante dat De Groot voor het gemak niet vermeldt dat Trumps tweets reacties waren op uitspraken van Britse politici die vonden dat de koningin hem niet mocht ontmoeten. Zo was er bijvoorbeeld de linkse burgemeester van Londen, Sadiq Khan. Die noemde Trump onder meer een “20e eeuwse fascist.” Trumps tweets waren reacties op dergelijke uitspraken.

Als De Groot kritiek op iemand wil hebben moet hij het dus maar eens hebben over Khan! Maar nee. Dat doet hij natuurlijk niet, want stel je voor dat je als liefhebber van het mediakartel kritiek uit op een radicaal-linkse mafklapper. Dat moet je vooral niet proberen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Inderdaad, het AD moet nooit mensen aan het woord laten die kritische opmerkingen over Trump maken. Dat is namelijk een extreem-linkse vorm van journalistiek.

  1. Seneca

   @fc
   u bent zo gehersenspoeld, dat u zelfs geen Nederlandse spreekwoorden meer (her)kent. zeker te nationalistisch voor u: ‘wie kaatst moet de bal verwachten’. u bent gewoon een fascist evenals uw overige kompanen op dit blog alleen – dat is het probleem – jullie realiseren zich dat niet. triest, heel triest…

   1. Ragmilla

    U begrijpt het woord fascisme niet.

    “Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 – 1943. Zo is ook het nationaalsocialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933 – 1945 in Duitsland fascistisch. Eén partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.”

    Ik geloof dat rechtse mensen toch echt het meest hierbinnen passen.

    Dachau is opgericht om socialisten uit de weg te ruimen.

    1. lIN-T

     Doet me eerder denken aan de zwarte geüniformeerde antifa knokploegen met hun Klaver Fuhrer verafgoding.

    2. Matig rechts

     Goh de nageboorte Ragmilla die al een doofstome schaap deze regering hersenloos volgt, kan Googelen knap hoor.

     Zoek lekker een communistisch forum op, daar zal je je veel beter tot zijn recht komen.

 2. Politiek Profeet

  Die goede relatie tussen Engeland en Amerika zal blijken na de brexit in de vorm van zeer lucratieve handelsverdragen over en weer……

  1. Meriadoc Brandebok

   Komt de term America first je bekend voor? Voor wie denk je dat zo’n handelsverdrag lucratief wordt?

 3. Ritter

  Het staatsbezoek aan Engeland van Trump was een succes. Zelfs de Engelse kranten waren in het algemeen positief te spreken over het bezoek van Trump.

  En de anti-Trump demonstraties in Londen waren veel kleiner dan verwacht.

  Ook zijn speech bij de D-Day herdenking is goed ontvangen.

  Uiteraard kunnen de media dit niet verkroppen en moet Trump dus gedemoniseerd worden over zijn bezoek in Engeland.

  Over het algemeen zijn Trump’s Tweets reacties op anderen. Maar dat word er door de media vaak niet bijverteld.

  Neem nu de burgemeester van Londen; Khan. Deze Khan is een berucht Trump hater en kon het niet nalaten om een paar dagen voor het bezoek van Trump een tirade te houden over Trump. Daarop heeft Trump gereageerd. En zo is het in veel gevallen.

  1. Ragmilla

   Trump is een terrorist. Erger dan Obama of IS. Dat zo’n man bij d day herdenking welkom is zegt iets over de hypocrisie.

   1. lIN-T

    Hij is democratisch gekozen. Jij bent een internet terrorist met extreem radicale denkbeelden. Een gevaar voor de samenleving.

   2. Cycle25

    Je slaat wederom de plank mis, opnieuw..

    Trump is vergeleken met z’n voorgangers het minst betrokken in een militair avontuur, je hekel jegens Trump neigt naar fanatisme, iets wat je dagelijks op Clinton News Network ziet.

    Dus minder naar CNN kijken Ragmilla, deze zender is niet meer met nieuws bezig maar met Trump.

 4. Jumping

  Inderdaad het AD is niet meer wat het geweest is, met hun regio nieuws vullen zij nog wat op, maar voor de rest is deze krant na ca 50 jaar, bij ons verdwenen, voor ca €400,- wil ik geen gekleurd (marok) nieuws.

 5. santiago

  Off Topic. Breaking. De eerste IS kinderen zijn onderweg naar Nederland. Mogen we eigenlijk niet weten. We horen het later als ze er al zijn, dan kunnen we ze namelijk niet meer terugsturen. Goed bedacht. Vader en moeder komen later in het belang van de kinderen.

  1. Bolkestein

   Wat wreed om die kinderen te ontwortelen en naar een ver en onbekend land te sturen, met een hele andere cultuur dan ze gewend zijn. Dat mocht die arme Lily en Howick ook niet aangedaan worden, dus waarom wel deze kindertjes?

   1. Confucius

    Weet u Bolkenstein, blijkbaar kunnen kinderen en ouders uit de hele wereld aarden in Nederland maar andersom gaat dat nooit op.

    Dat aarden is enkel en alleen gebaseerd op een gratis (gemeubileerd) huis, gratis zorg, gratis dit en gratis dat.

    Al die asielzoekers gaan dus never nooit meer terug.

  2. Confucius

   Santiago, het gaat volgens de Telegraaf om weeskinderen dus we zullen gelukkig weinig last hebben van vaders of moeders.

   1. santiago

    Confucius. Ik denk dat ze dat later wel herroepen, want dan blijken de ouders plots toch nog in leven te zijn. Wisten ze niet he. sorry.
    Zo gaat het toch altijd man. Laat je niet bij de neus nemen.

    1. Confucius

     Santiago. Natuurlijk is het allemaal list en bedrog maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

   2. Joop Klepzeikert

    Wel van ooms, tantes, neven, nichten en alles wat daar weer omheen hangt. Ook dat noemen ze familie en kan dus hierheen gehaald worden wegens familie hereniging.

    1. Confucius

     Joop ik vrees dat al heel veel familie in Nederland woont want hiervandaan zijn ze destijds naar het kalifaat gereisd.

     Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er in die zandbak nog heel veel “familie” rondzwerft.

     En dan heeft u een punt wanneer dat zootje ook hier naar toe komt.

     1. Joop Klepzeikert

      @Confusius: Dat soort ‘familie’ bedoel ik dus ook. Door eeuwen inteelt is het haast allemaal ‘familie’ van elkaar.

    2. Jumping

     Beste Joop, ik begreep dat de kinderen al uitgehuwelijkt zijn, dus hun toekomstige echtgenoten, komen gewoon met de gehele schoonfamilie naar Nederland.
     En in de tussentijd zijn Papa en Mama ook weer in beeld, dus die komen gewoon mee.
     Een grote “gezellige” bijstand ontvangende familie.

     1. Joop Klepzeikert

      @Jumping: Het zou mij inderdaad niets verbazen als ze al uitgehuwelijkt zijn en papa en mama ook gewoon nog leven. Die worden inderdaad zeer binnenkort ook wel naar Nederland gehaald om hier ALLES wat ze eisen gratis te krijgen.

 6. Joop Klepzeikert

  De A van AD staat al lang niet meer voor ‘Algemeen’, maar voor Allochtonen. De D staat ook allang niet meer voor ‘Dagblad’, maar voor Deughblad.
  Die dwazen vinden zichzelf héél erg deugen, door op iedereen die in hun ogen niet deugt te kafferen, schelden en tieren. Dat vinden ze namelijk heel erg ‘fatsoenlijk’ en ‘intellectueel’ van zichzelf.

 7. henkie

  Trump is de grootste wereldleider sinds Napoleon. Hij zal de geschiedenis ingaan als redder van de westerse beschaving.

  1. henk43

   Droom maar lekker verder

   1. henkie

    hallo naamgenoot,

    ik ben klaarwakker, jij bent een gehersenspoelde in de ontkenningsfase.

  2. Meriadoc Brandebok

   Hilarische opmerking.

   1. Rosasolis

    @Meriadoc. Ben ik met je eens. Omdat zowel de leden van de Democraat- en Republican Parties willen nu al een Impeachment houden om Trump te dwingen af te treden, heeft voorzitter van de Congres (tweede kamer), Nancy Pelosi excellente advies gegeven:
    “Verzamel zoveel mogelijk, duidelijke bewijzen van corruptie tijdens zijn 3 jarig functie als president. En wanneer genoeg bewijzen zijn, gaan we naar de Hoofd
    Rechtbank”…Laten we hopen dat dit gebeurt voor de verkiezing volgende jaar!

    1. henkie

     “Republicans and Democrats are looking into the possibilities to overrule the 22nd amendment, to allow the possibility Trump can run for a third term”.

     Rosasolis, ik weet niet waar jij je onzin vandaan haalt?

     1. Rosasolis

      @henkie: u heeft het Engels woord “not” vergeten in uw Engelse betoog:
      not allow.
      Ik ken de Amerikaanse wet voor het afzetten van een president.
      Als een meerderheid van de regering wil dat Trump wordt uit zijn functie gezet, wordt hij afgezet. In Trouw was er enkele dagen geleden een artikel over groot ontevredenheid over het beleid van Trump. Velen van zowel Democrates als Republicans willen nu al gaan stemmen om hem af te zetten. Maar regering voorzitter Pelosi heeft wijze advies gegeven: eerst verzamel voldoende bewijzen en dan gaat het naar de
      hoge rechtbank. Amerikaanse presidenten mogen alleen voor 2 termijnen leider zijn; dat is 8 jaar…als zij inderdaad voor een tweede
      termijn worden gekozen.
      Waar haalt u het onzin over een derde termijn vandaan?!

    2. Bosche draak

     Pelosi als trouwe bron?
     Nee, nog niet misschien.
     En als dat bewijs zo overduidelijk aanwezig zou zijn dan hadden ze dat toch zeker wel al bij voorbaat verzameld?
     Dan is het toch zeker simpelweg een kwestie van het laatje opentrekken waar ze dat vele bewijs al die tijd hebben opgeslagen?

     Dit is allemaal rook en spiegels want als het zo doorgaat blijft president Trump gewoon zitten waar hij zit, ook in 2020.

     De democraten doen er beter aan eens wat minder te deugpronken en eens een fatsoenlijk kandidaat klaar te stomen die tenminste een kans maakt.

 8. ohjajohhee

  Het AD verschilt niet van de overige grote kranten. Of tv zenders. Het is allemaal doordrenkt van deze linkse propaganda. Pas zag ik die film van Michael Moore. Daarin werd de 1933 speech getoond, maar met het geluid van Trumps stem. Walgelijk. Dat is zeker wel normaal?!

 9. Rosasolis

  Trump is niets meer dan een verwende onstabiel narcist die altijd zijn zin moet krijgen. Zijn corrupte business en politieke zaken zijn Internationaal bekend, en ook zijn vernedering van collega’s die durven niet altijd eens met hem te zijn. Zijn afkeer van vrouwen is tijdens zijn 3 jaar in politiek nu legendarisch, overal in de westerse wereld. Gelukkig krijgt Dictator Donald niet altijd zijn zin. Zijn stalen wal langs de grens met
  Mexico gaat waarschijnlijk niet door. De democraten, die nu de meerderheid in het Congres hebben (de tweede kamer), steunen dit project helemaal niet. In plaats hiervan is er nu al veel meer grensbewakers.
  Maar Trump wordt steeds meer bemoeizuchtig met buitenlandse politiek. Nu is Groot-Brittannie aan de beurt. Hij steunt de corrupte ex burgemeester van Londen, B. Johnson om de plaats van T. May over te nemen. Copy-cat en lookalike Johnson wil een kei-harde brexit, met geen enkele verder terug betalingen aan de EU, en ook geen enkele verder samenwerking met de EU…Trump wil natuurlijk profiteren van de Britten wanneer zij uit de EU treden…als dat gebeurt. Want Labour leider Corbyn wil dat de VK in de EU blijft. Kortom: de invloed van Trump wordt voor de wereld steeds gevaarlijker. De reactie van vele landen op ZIJN eisen en chantage worden steeds
  duidelijke bozer, vooral van de Amerikaanse bevolking, waaronder ook vele Republican
  leden.

 10. fusilier

  Rosasolis begaat steeds minder taalfouten, de inburgering cursus slaat aan.

  1. Matig rechts

   Je zit hier niet op je werk om de leerlingen te verbeteren.

   Probeer zelf eens wat meer geestelijk te ontwikkelen, misschien snap je dan wat hier allemaal gaande is.

  2. Bosche draak

   Om over alle onwaarheden maar te zwijgen.

 11. Godefroy France

  ALGEMEEN DAGBLAD IS DE BUIKSPREEKPOP VAN LINKS ANTISEMITIESCH NEDERLAND!!

  KAHN IS DE SLECHTSTE BURGEMEESTER OOIT VOOR LONDEN,,,,,,,,,,,,,ANTISEMIET, ANTI-BLANK, ANTI-ENGELS, ANTI-AMERIKAANS, ANTI-BREXIT,,,,,,, PRO SHARIA!!!!!!!
  UITERAARD ISLAMPIJPER TOT IN HET EXTREME,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, HET ACHTERLIJKE FASCISTISCHE BROERTJE VAN ONZE SS de HAATMULET!!!!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

 12. fanof43

  Ha, doet me denken aan die keer dat Obama een toost uitbracht op en naar de Queen tijdens het spelen van het Britse volkslied. Elisabeth II negeerde hem volkomen. Tja, de Messias kan zich dat soort flaters permitteren zonder meteen aan het kruis te worden genageld. Tot overmaat van ramp schonk hij de koningin een iPod met speeches van hemzelf erop.

 13. DidiMadloba

  Laten we wel wezen: Obama blunderde ook toen hij daar op bezoek was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.